Защо не говорим?
:: Разни :: Обща дискусия
Страница 1 от 7 • Share •
Страница 1 от 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Защо не говорим?
Каква е причината форумът да има толкова слаба активност? Не е като да няма редовни потребители, които влизат. Но само се влиза без да се говори - че то няма и какво да се чете ново, като не се говори. Опитвам се да си обясня защо други женски форуми като bg-mamma или трансформираният ladypill, които макар и отдавнашни, винаги жените в тях говорят. Не просто говорят, ГОВОРЯТ. За каквото и да е, по всяко време. Там наистина и успяваш да опознаваш и хората чрез редовните им постове.
Само аз ли усещам, че тук е някак по-различно. Има някаква дистанция и не докрай отдаване свободно във форумната общност. Не би ли трябвало ние като жени-лесбийки/бисексуални/пансексуални да сме дори повече, по-тясно свързани в комуникацията. Или може би при нас личното отпускане става по трудно?
Не изключвам и себе си от това число, нито се опитвам да критикувам. Просто разсъждавам над клавиатурата...
Само аз ли усещам, че тук е някак по-различно. Има някаква дистанция и не докрай отдаване свободно във форумната общност. Не би ли трябвало ние като жени-лесбийки/бисексуални/пансексуални да сме дори повече, по-тясно свързани в комуникацията. Или може би при нас личното отпускане става по трудно?
Не изключвам и себе си от това число, нито се опитвам да критикувам. Просто разсъждавам над клавиатурата...
Re: Защо не говорим?
Този въпрос много по-отдавна ме човърка. Отначало отдавах всичко на действителната липса на редовни потребители, но в момента положението не е точно такова.
Има много варианти като почнеш от срам:?:, липса на инициативност, едносрични отговори или тотално съгласяване с мнението на други, което само по себе си не предразполага към продължаване на темата или дискусия... Можем да споменем и евентуално многото ежедневни задължения на редовните посетителки, макар че е малко вероятно това да е сериозна причина.
Не искам да мисля, че хората тук нямат какво да кажат и това, че воайорщината надделява ме натъжава. Спорадичните "вълни" от мнения са рядко явление.
Тук ще направя кратка прератка към мнение, което прочетох във форума за отношението между лесбийките в определно нощно заведение и атмосферата в подобни места. Там се казваше, че всички се гледали подозрително, преценяващо и прочие... Дали и тук не говорим за нещо подобно? Аз лично не съм усетила враждебност във форума, но тогава може би просто говорим за отношение в стил "не ми пука" и незаинтересованост към собствения ни начин на живот, а това отново не мога да разбера защо се получава.
От друга страна дали пък не е трудна самата работа с форума? Регистрация, създаване на теми, постове? Ако е така, можете да се свържете с мен на admin@bgles.com и да оставите мнение.
Други предложения за стимулиране на участието?
Има много варианти като почнеш от срам:?:, липса на инициативност, едносрични отговори или тотално съгласяване с мнението на други, което само по себе си не предразполага към продължаване на темата или дискусия... Можем да споменем и евентуално многото ежедневни задължения на редовните посетителки, макар че е малко вероятно това да е сериозна причина.
Не искам да мисля, че хората тук нямат какво да кажат и това, че воайорщината надделява ме натъжава. Спорадичните "вълни" от мнения са рядко явление.
Тук ще направя кратка прератка към мнение, което прочетох във форума за отношението между лесбийките в определно нощно заведение и атмосферата в подобни места. Там се казваше, че всички се гледали подозрително, преценяващо и прочие... Дали и тук не говорим за нещо подобно? Аз лично не съм усетила враждебност във форума, но тогава може би просто говорим за отношение в стил "не ми пука" и незаинтересованост към собствения ни начин на живот, а това отново не мога да разбера защо се получава.
От друга страна дали пък не е трудна самата работа с форума? Регистрация, създаване на теми, постове? Ако е така, можете да се свържете с мен на admin@bgles.com и да оставите мнение.
Други предложения за стимулиране на участието?
Амииии, странно, и аз се чудя... какво, по дяволите, става! Прави ми впечатление липсата на заинтересованост за почти всички обществени проблеми, свързани с нашата социална клика. Тоя фест, уж някой щеше да ходи и нищо, аз си казах впечатлението, макар и необективно. Явно сериозните социални въпроси не са вървежни. Сигурна съм, че ако пусна тема от рода на "Коя поза предпочитате?" или "В гъза или в устата?" ще има участие, но това е тъжно и всички, с които съм споделяла, знаят, че тази пошлост ужасно ме натъжава. Хайде лесбийки, размърдайте си пръстчетата по тез клавиатурки!.... Въпреки че, "Коя поза предпочитате?" не е толкова пошло, като се замисля 

lira- Брой мнения: 868
Точно че никакво противопоставяне и пораждане на някакъв спор в духа на разговора, не се наблюдава. Едно разлято чувство на разбирателство и приемственост, чак до пасивност.
Това със срама го разбирам, отчасти и познавам. Отдавам го на това, че когато имаш пред себе си човек, който споделя до голяма степен мирогледа ти, може да познава теб, както ти познаваш себе си, че може би и повече... уплахата от критика става по-голяма.
Проблемите, тревожните мисли, грешките... до голяма степен се припокриват.
Мисля си, че настина личните теми и преживявания отключват процеса на интерес, участие и споделяне. Така че, може би трябва по-свободно с тази предпазливост за навлизане на чуждото пространство. Та нали това е виртуален форум все пак, тези неща би трябвало да са изключително възможни за споделяне тук.
Това със срама го разбирам, отчасти и познавам. Отдавам го на това, че когато имаш пред себе си човек, който споделя до голяма степен мирогледа ти, може да познава теб, както ти познаваш себе си, че може би и повече... уплахата от критика става по-голяма.
Проблемите, тревожните мисли, грешките... до голяма степен се припокриват.
Мисля си, че настина личните теми и преживявания отключват процеса на интерес, участие и споделяне. Така че, може би трябва по-свободно с тази предпазливост за навлизане на чуждото пространство. Та нали това е виртуален форум все пак, тези неща би трябвало да са изключително възможни за споделяне тук.

Относно позите, lira, бих казала, чеее.... едни от любимите са ми тези, които все още не съм пробвала хахах :lol:. Предвидимо много, но 69 е една от тях. Но просто само при мисълта и представата.... фиуу 

Оокей, тва с позите може би за друга тема
Хъ-хъм.
Така, предложение. Може като начало да не се втурваме с разнищване на съкровените ни тематични тайни... ами например да си направим един предпразничен конкурс.
Така всички или поне повечето може да се включат. Да кажеем... нещо което ми изниква първоначално - коледни rainbow сладки? Какво ще кажете?
Мисля че, ще е забавно, а и дава широко поле за креативност. :sunny:
Хъ-хъм. Така, предложение. Може като начало да не се втурваме с разнищване на съкровените ни тематични тайни... ами например да си направим един предпразничен конкурс.
Така всички или поне повечето може да се включат. Да кажеем... нещо което ми изниква първоначално - коледни rainbow сладки? Какво ще кажете?
Мисля че, ще е забавно, а и дава широко поле за креативност. :sunny:
Ох, изгуби ми се някъде отговорът :x

В 2 изречения: казах, че когато поствам нещо много лично никой не отговаря и явно се дължи на притеснение. После мислех да се съглася с мнението ти за позите, но тъй като е отговоронегенериращо казвам "пробвай 96!", само за да има съспенс
А относно рейнбоу сладките, мисля, че всички знаем кое си е най- сладко, независимо Коледа ли е или какво е
А относно рейнбоу сладките, мисля, че всички знаем кое си е най- сладко, независимо Коледа ли е или какво е

Абе мен ме няма много, много в готвенето, а още повече в правенето на сладки, ама колко му е да спретнеме едни коледни рейнбоу сладки. :lol:
А относно мълчанието във форума- и аз много пъти съм се чудила на какво се дължи, но не намирам никакъв отговор. Някак си предпочитаме да четем вече написаното от някой друг, вместо да споделим нещо от себе си. Въобще идеята за такъв тематичен форум, предполага малко по-голяма откритост, за която май повечето от нас не са много готови. Уж претендираме да сме някаква общност, но за съжаление си оставаме само с претенциите и не правим нищо по въпроса.
А относно мълчанието във форума- и аз много пъти съм се чудила на какво се дължи, но не намирам никакъв отговор. Някак си предпочитаме да четем вече написаното от някой друг, вместо да споделим нещо от себе си. Въобще идеята за такъв тематичен форум, предполага малко по-голяма откритост, за която май повечето от нас не са много готови. Уж претендираме да сме някаква общност, но за съжаление си оставаме само с претенциите и не правим нищо по въпроса.

jessy- Брой мнения: 395
Местожителство: София
При мен се получи много неприятно преливане... Когато попаднах на форума бях в едноседмична почивка при смяна на две работи... В момента съм в процес на свикване с новата работа, която изисква от мен по осем часа на ден да се взирам в зле сканирани документи, които да сравнявам с данни в система... Предполагам сещате се в какво състояние са очите ми след работа :affraid:
Това естествено не е извинение, просто причина... :o
Иначе и аз гледам, има нови регистрирани, но никой не дава мнения по вече започнати теми. Защо? Не знам... Аз си следя темите, в които съм давала мнения и гледам на някои от тях все още стои моето мнение последно...
Колкото до рейнбоу сладките...
Уви, готваческите ми способности се ограничават до палачинки и ризото... А! И супи на прах :lol: Но мога да извъртя едно стихче, ако музата е благосклонна 
Това естествено не е извинение, просто причина... :o
Иначе и аз гледам, има нови регистрирани, но никой не дава мнения по вече започнати теми. Защо? Не знам... Аз си следя темите, в които съм давала мнения и гледам на някои от тях все още стои моето мнение последно...
Колкото до рейнбоу сладките...
Уви, готваческите ми способности се ограничават до палачинки и ризото... А! И супи на прах :lol: Но мога да извъртя едно стихче, ако музата е благосклонна 

Ihina- Брой мнения: 662
Стихче, песничка - става, всичко става
То в този ред на мисли и аз мога единствено и най-добре да правя пържено зеле (ако има озадачили се - вкусно е!), но... бих се жертвала в името на мини-социал-рейнбоу-форумното общество. Хехе. Пък ако не, стига да не ми спадне ентусиазмът, ще взема да направя еднолично такива и да ви ги споделя виртуално.
lira, ами то със сигурност тръгне ли веднъж, ще има и 69, и 96, че направо 969696 до преумора
То в този ред на мисли и аз мога единствено и най-добре да правя пържено зеле (ако има озадачили се - вкусно е!), но... бих се жертвала в името на мини-социал-рейнбоу-форумното общество. Хехе. Пък ако не, стига да не ми спадне ентусиазмът, ще взема да направя еднолично такива и да ви ги споделя виртуално.
lira, ами то със сигурност тръгне ли веднъж, ще има и 69, и 96, че направо 969696 до преумора

@burntwithdesire Това с навилзането в чуждо лично пространство на мен ми е доста трудно, но бих се опитала за целите на експеримента...
Коклото до коледните рейнбоу сладки трябва ли да са направени точно по Коледа (разбирай 25.12) и трябва ли да са рейбоу или може до края на годината, ако успеем да офоромим някакво достатъчно добре изпечено сладко тесто, да го post-нем като постижение? :scratch:
Ако кулинарното творчество и свободата в датите е позволено, с удоволствие приемам предизвикателството и от сега се замислям с какво да боядисам мат'риала...
Още един въпрос... трябва ли сладките да стават за ядене?
Коклото до коледните рейнбоу сладки трябва ли да са направени точно по Коледа (разбирай 25.12) и трябва ли да са рейбоу или може до края на годината, ако успеем да офоромим някакво достатъчно добре изпечено сладко тесто, да го post-нем като постижение? :scratch:
Ако кулинарното творчество и свободата в датите е позволено, с удоволствие приемам предизвикателството и от сега се замислям с какво да боядисам мат'риала...
Още един въпрос... трябва ли сладките да стават за ядене?

Еми то си има някакви бои за сладки, които се използват за оцветяването на разни там фигурки за украса. Предполагам могат да влязат в употреба, ама нямам идея от къде се купуват.
А пък ние и без това няма как да разбереме дали стават за ядене, така че развихри се на воля. :lol:
А пък ние и без това няма как да разбереме дали стават за ядене, така че развихри се на воля. :lol:

jessy- Брой мнения: 395
Напротив, напротив! Около мен има хора, които със сигурност няма да пропуснат да споделят новини за възхода/падението ми
Но какво пък. Да живее кузата, а лошото храносмилане ще премине след 1-2 дни...
И да, хубаво е да кажем и на останалите, че примерно с темперни бои не е препоръчително да се оцветяват неща, които са предидени за поставяне в устата. Предполагам, че в големите супер/хипер/гигамаркети би трябвало да има някакви сладкарски оцветители. Ако някой има повече инфо, да споделя, за да остане една причина по-малко, с която да мога да оправдая липсата на огромен талант в кухнята...
Но какво пък. Да живее кузата, а лошото храносмилане ще премине след 1-2 дни...И да, хубаво е да кажем и на останалите, че примерно с темперни бои не е препоръчително да се оцветяват неща, които са предидени за поставяне в устата. Предполагам, че в големите супер/хипер/гигамаркети би трябвало да има някакви сладкарски оцветители. Ако някой има повече инфо, да споделя, за да остане една причина по-малко, с която да мога да оправдая липсата на огромен талант в кухнята...
@burntwithdesire от къде ми знаеш телефонния номер?!?!? :lol: шегувам се
абеее ем сладко, ем да става за ядене, пък и да е шарено....продължавам да цикля с единствената си идея, но ако постна снимки, ще трябва да бъдат цензурирани
абеее ем сладко, ем да става за ядене, пък и да е шарено....продължавам да цикля с единствената си идея, но ако постна снимки, ще трябва да бъдат цензурирани

Страница 1 от 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Similar topics» Защо плачат жените??????
» ЗАЩО МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ ПСУВА ???
» Защо учениците били неграмотни?!
» Видове папагали
» Хълцане при бебета
» ЗАЩО МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ ПСУВА ???
» Защо учениците били неграмотни?!
» Видове папагали
» Хълцане при бебета
:: Разни :: Обща дискусия
Страница 1 от 7