Литература?
Страница 6 от 6 • Share •
Страница 6 от 6 •
1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Литература?
schizophrenic написа:Мисля, че това беше сарказъм. Иначе биографията на Вирджиня Улф винаги ми е била по-интересна от книгите й
Вирджиния Улф чисто стилово е доста интересна за четене. Т.е. четеш и гледаш структура на изреченията, изразни средства, плавност на мислите. И изобщо тя не е от авторите, които могат да се четат сюжетно.
Колкото до биографията й - има доста спорни моменти, личният й живот не представлява кой знае какъв интерес, това, което е направила за културата на своето време обаче.... ))))

Murphy_Brown- Брой мнения: 4
Местожителство: София
Дан Браун - смразяващ. Елин Пелин - разкази, Дора Габе, Христо Ботев - стихове...и други.

Light power- Брой мнения: 238
Местожителство: София
Аз си падам по класиката - Достоевски, Толстой. От българските автори - Елин Пелин, Йовков, Димитър Талев, Вазов и т.н. 

power- Брой мнения: 11
Не видях дали е спомената " Тромпет" на Джаки Кей? Наскоро я преведоха. Книгата създава мого силно въздействие. Нищо, че още не съм я чела на български все още.. Ето линк:
http://www.litclub.bg/library/prev/kay/trompet.html

Marinki- Брой мнения: 15
Marinki написа:Не видях дали е спомената " Тромпет" на Джаки Кей? Наскоро я преведоха. Книгата създава мого силно въздействие. Нищо, че още не съм я чела на български все още.. Ето линк:
Заслужава си, определено!
Купих я преди време, изчетох я на един дъх!
Много силна и стойностна книга.

BettyBlu- Брой мнения: 74
Helen написа:"Птиците умират сами" добър роман !А някой чувал ли е за Вирджиния Улф ?!? " Мисис Далауей " - препоръчвам ви я.. !
![]()
Ооооо, “Мrs. Dalloway”!!! Спомням си когато прочетох последното изречение от книгата - останах като закована. За миг. После сякаш прозрях нещо, което не беше казано черно на бяло в книгата, но целият разказ трябваше да доведе именно до това състояние – тъга, светлина, взрив от емоции.... Вирджиния Улф е ТВОРЕЦ.

mouse- Брой мнения: 55
Любими, любимии... хм.
Поезия- много обичам Весела Димова.
Яворов. Може би и Камелия Кондова.
(Между другото, видях, че има доста почитателки на Шекспир. Преводите на Валери Петров са много добри. :] )
Любими книги в последно време: "1984" на Джордж Оруел (от там ме подхвана вълна "антиутопии", но не мога да ги сравнявам с тази... много грабваща и въздействаща от корица до корица), "Портретът на Дориан Грей" от Оскар Уайлд, наскоро прочетох "Английският пациент" на Майкъл Ондатжи и много се изненадах от отрицателните отзиви за нея, защото на мен ми допадна много и също бих могла да я сложа в списъка "любими напоследък".
Поезия- много обичам Весела Димова.
Яворов. Може би и Камелия Кондова.
(Между другото, видях, че има доста почитателки на Шекспир. Преводите на Валери Петров са много добри. :] )
Любими книги в последно време: "1984" на Джордж Оруел (от там ме подхвана вълна "антиутопии", но не мога да ги сравнявам с тази... много грабваща и въздействаща от корица до корица), "Портретът на Дориан Грей" от Оскар Уайлд, наскоро прочетох "Английският пациент" на Майкъл Ондатжи и много се изненадах от отрицателните отзиви за нея, защото на мен ми допадна много и също бих могла да я сложа в списъка "любими напоследък".

Magnolia- Брой мнения: 235
Местожителство: Utopia
Страница 6 от 6 •
1, 2, 3, 4, 5, 6
Страница 6 от 6