С кое сетиво...
Страница 2 от 2 •
1, 2
Re: С кое сетиво...
При мен също е обонянието... Харесва ми да си разменям книги с любимите ми жени... След това листите носят аромата им...
Понякога ми подаряват цветя или есенни листа, хербаризирам ги между листите на правописния речник на "Хейзъл". Поставям цветето на страница с определена дума - например радост. След време, когато ми се случи да правя справка в речника, и се натъкна на някое листенце или цветче, се чувствам приятно влюбена, приятно обичана...
Разбирам, че това не е точно сетиво, но е моят начим да подстрекавам сетивата си да помнят, защото паметта ми - това съм аз.
Понякога ми подаряват цветя или есенни листа, хербаризирам ги между листите на правописния речник на "Хейзъл". Поставям цветето на страница с определена дума - например радост. След време, когато ми се случи да правя справка в речника, и се натъкна на някое листенце или цветче, се чувствам приятно влюбена, приятно обичана...
Разбирам, че това не е точно сетиво, но е моят начим да подстрекавам сетивата си да помнят, защото паметта ми - това съм аз.

Beatrice- Брой мнения: 44
Абсурд е да посоча едно единствено сетиво....
Но например и аз като повечето от вас помня аромати много, особено ако са приятни!
Много съм чувстивелна към аромати, места, думи, докосвания и дори песни..мелодии...Не мисля, че бих объркала по какъвто и да било начин аромата на жена, която съм обичала някога, колкото и отдавна да е било
Общо взето имам само едина единствена, която помня със всичките си възможни сетива, които притежавам...останалите са частични..както казах вече - аромати, случки...
Шумът на морето ми напомня една жена, китарените струни винаги ми напомнят тая същата жена, вкусът на бирата ми напомня тази жена... филм на загасена лампа + вкусът на чипс също ми напомня за нея...парфюмът ''te amo'' ми напомня за нея : )
Скоро идва пролет...миризмата на пролетта съм сигурна, че ще ми напомня за нея, миризмата на лято също...все пак това са главните неща, с които тя самата дойде при мене...така че определено това са ...
Но например и аз като повечето от вас помня аромати много, особено ако са приятни!
Много съм чувстивелна към аромати, места, думи, докосвания и дори песни..мелодии...Не мисля, че бих объркала по какъвто и да било начин аромата на жена, която съм обичала някога, колкото и отдавна да е било
Общо взето имам само едина единствена, която помня със всичките си възможни сетива, които притежавам...останалите са частични..както казах вече - аромати, случки...
Шумът на морето ми напомня една жена, китарените струни винаги ми напомнят тая същата жена, вкусът на бирата ми напомня тази жена... филм на загасена лампа + вкусът на чипс също ми напомня за нея...парфюмът ''te amo'' ми напомня за нея : )
Скоро идва пролет...миризмата на пролетта съм сигурна, че ще ми напомня за нея, миризмата на лято също...все пак това са главните неща, с които тя самата дойде при мене...така че определено това са ...
Гост- Гост
Винаги съм имала силно развита фотографска памет, така че това е нещото, на което залагам. Често минавам покрай разни места и се сещам с кой съм била там, какво сме правили, разговора, който сме водили...

black_tearsss- Брой мнения: 16
Съгласна съм изцяло с твоето мнение Burntwitdesire
Сякаш ти си написала няколкото отговора вместо мен 
И все пак мисля,че всички жени имат подобни усещания. По-чувствителни сме,по-силно приемаме тези малки неща,които ни правят щастливи.Защото когато сме ги усещали сме изпитвали определени чувства..определени сетива са били обладавани от топли,горещи вълнички и сладко гърчене на стомахчето и очакването от първата целувка..секундите,когато точно преди да целунеш някого.. поспреш малко, на милиметри растояние една от друга..усещането е.. невероятно просто.. изпълващо..усещаш аромата й..усещаш диханието й,ръцете й как нежно те обгръщат и сякаш се разтапяш и когато най-сетне те целуне.. сякаш се превръщаш в птица.. открилена и рееща се в небесата..
Нежните й устни се докосват до твоите в най-истинската, жадувана целувка..особено,ако жената те привлича и всеки нейн допир, дори през дрехите, ти влияе някак омайващо..Невероятно е..В такива моменти забравям за всичко и всички и се наслаждавам на усещането,усещайки как кръвта ми бушува като бурно море..усещам , че живея и ми се ще да не свършва никога този момент,времето да спре..
Да се слеят нашите ....
Малко се замечтах
Та..когато си спомням този момент и подобни(макар,че лично за мен това бе единствения момент,в който реално усетих пърхане на пеперудки в коремчето и навсякъде по тялото ми
),съзнанието ми си представя картината,мястото,светлините,изцяло цялата ситуация,къде,кога,как..и най-вече аромата й.. А ако случйно усетя същия аромат у друга докато се разхождам по улицата.. случвало ми се е да се обърна на 360 градуса и за секунди да изпадна в транс и в следващата секунда да проверя жената,от което лъхва това ухание и разбира се пулса ми се покачва,така че да..
Жените са надарени с тези невероятни сетива,който оставят спомен у нас.. може би за цял живот дори..
Аз също си спомням аромата на любимата ми учителка,гласа й изражението, и най-вече излъчването..Като цяло то за мен съъщо е от голямо значение,погледа.. всичко накуп..може да те омагьоса и да се окажеш на следващата сутрин влюбен до уши
Сякаш ти си написала няколкото отговора вместо мен 
И все пак мисля,че всички жени имат подобни усещания. По-чувствителни сме,по-силно приемаме тези малки неща,които ни правят щастливи.Защото когато сме ги усещали сме изпитвали определени чувства..определени сетива са били обладавани от топли,горещи вълнички и сладко гърчене на стомахчето и очакването от първата целувка..секундите,когато точно преди да целунеш някого.. поспреш малко, на милиметри растояние една от друга..усещането е.. невероятно просто.. изпълващо..усещаш аромата й..усещаш диханието й,ръцете й как нежно те обгръщат и сякаш се разтапяш и когато най-сетне те целуне.. сякаш се превръщаш в птица.. открилена и рееща се в небесата..
Нежните й устни се докосват до твоите в най-истинската, жадувана целувка..особено,ако жената те привлича и всеки нейн допир, дори през дрехите, ти влияе някак омайващо..Невероятно е..В такива моменти забравям за всичко и всички и се наслаждавам на усещането,усещайки как кръвта ми бушува като бурно море..усещам , че живея и ми се ще да не свършва никога този момент,времето да спре..
Да се слеят нашите ....
Малко се замечтах
Та..когато си спомням този момент и подобни(макар,че лично за мен това бе единствения момент,в който реално усетих пърхане на пеперудки в коремчето и навсякъде по тялото ми
),съзнанието ми си представя картината,мястото,светлините,изцяло цялата ситуация,къде,кога,как..и най-вече аромата й.. А ако случйно усетя същия аромат у друга докато се разхождам по улицата.. случвало ми се е да се обърна на 360 градуса и за секунди да изпадна в транс и в следващата секунда да проверя жената,от което лъхва това ухание и разбира се пулса ми се покачва,така че да..Жените са надарени с тези невероятни сетива,който оставят спомен у нас.. може би за цял живот дори..
Аз също си спомням аромата на любимата ми учителка,гласа й изражението, и най-вече излъчването..Като цяло то за мен съъщо е от голямо значение,погледа.. всичко накуп..може да те омагьоса и да се окажеш на следващата сутрин влюбен до уши

Гост- Гост
Не виждам какво може да се допълни в тази тема, но и при мен надделяват ароматите. Гласът и докосването също, но обонянието определено надделява

schizophrenic- Брой мнения: 590
Местожителство: Пловдив
Във всичко хора, не само жени, ми правят впечатление очите. Не цветът, а формата и това, което се крие зад тях. Запозная ли се с един човек първите 10 минути (най - малко) не мога да откъсна поглед от очите му. Търся някаква липса, ако я има, жизненост, желание...
Досега съм запомнила очите на всеки, събудил чувствата ми.
Второто нещо е косата. Помня каква е била на допир, как се е докосвала случайно до мен... Всичко.
По принцип това са двете основни. Иначе самите улици могат да ми напомнят за нея. Песни, миризми, питиета също.. Но в съзнанието им остават косата и очите.
Досега съм запомнила очите на всеки, събудил чувствата ми.
Второто нещо е косата. Помня каква е била на допир, как се е докосвала случайно до мен... Всичко.
По принцип това са двете основни. Иначе самите улици могат да ми напомнят за нея. Песни, миризми, питиета също.. Но в съзнанието им остават косата и очите.

little_sunshine- Брой мнения: 17
ми с мозъка, който никога не мога да изключа. с опита, който имам като човек, който се интересува от хората. с обонянието, разбира се /имам чувствителен нос/, но най вече я преценявам що за човек е
и разбира се - винаги има значение пленителността й, начинът, по който е решила да се представи - защото това си е определящо
и излъчването на характера
и разбира се - винаги има значение пленителността й, начинът, по който е решила да се представи - защото това си е определящо
и излъчването на характера

feet of clay- Брой мнения: 640
Местожителство: София
Хубава тема. Дълго мислих докато подредя сетивата в правилния за мен ред.
1. Слухът. Музиката
- обожавам това изкуство. Винаги има песен или мелодия около мен, дори и да звучи само в моята глава. Гласът, интонацията... Изречените думи. Шепот, казан близо до ушето, стон по време на бърза любов и полъх на дъха, издишан близо до мен. Песента на щурците. Звукът от вятъра в листата, шумът на дъжда, реката, морето...
2. Обонянието. Парфюмът. Някои козметични продукти. Определени ароматни клечки, от тези които миришат докато горят. Ароматът на един сапун и душ гел. Миризмата на лято; на студен въздух; на пролет; на гора; на плажен лосион; на току- що изкъпано тяло; на определени ястия и питиета; на дъжда; на снега и на запаления огън...
3. Осезанието. От кратко докосване до вибрация на цялото тяло. Прегръдката. Премръзналите устни и пръстчета. Топлината в лятна вечер и студът, когато единственото нещо, което те стопля е Нейното присъствие...
4. Зрението. Ефектът от гореспоменатите три въздействия. Различни места, където съм била, снимки, картини...Някои цветове, светлината или нощта... Естетическата наслада като резултат от това сетиво.
5. Вкусът. На Нея... На водата, когато съм жадна... На някои екзотични ястия, на някои напитки. Понякога при въздействия върху някои от другите сетива изниква и спомен за определен вкус.
Шестото чувство допълва всяко едно от петте сетива...
Хм..,
:(
Върнах се назад...
1. Слухът. Музиката
- обожавам това изкуство. Винаги има песен или мелодия около мен, дори и да звучи само в моята глава. Гласът, интонацията... Изречените думи. Шепот, казан близо до ушето, стон по време на бърза любов и полъх на дъха, издишан близо до мен. Песента на щурците. Звукът от вятъра в листата, шумът на дъжда, реката, морето...2. Обонянието. Парфюмът. Някои козметични продукти. Определени ароматни клечки, от тези които миришат докато горят. Ароматът на един сапун и душ гел. Миризмата на лято; на студен въздух; на пролет; на гора; на плажен лосион; на току- що изкъпано тяло; на определени ястия и питиета; на дъжда; на снега и на запаления огън...
3. Осезанието. От кратко докосване до вибрация на цялото тяло. Прегръдката. Премръзналите устни и пръстчета. Топлината в лятна вечер и студът, когато единственото нещо, което те стопля е Нейното присъствие...
4. Зрението. Ефектът от гореспоменатите три въздействия. Различни места, където съм била, снимки, картини...Някои цветове, светлината или нощта... Естетическата наслада като резултат от това сетиво.
5. Вкусът. На Нея... На водата, когато съм жадна... На някои екзотични ястия, на някои напитки. Понякога при въздействия върху някои от другите сетива изниква и спомен за определен вкус.
Шестото чувство допълва всяко едно от петте сетива...
Хм..,
:(
Върнах се назад...
Dorotea- Брой мнения: 65
Ами...всички мои сетива са до толкова добре развити,че да ми напомнят за нещо...
Например първото,което забелязах в приятелката ми беше излъчването,как очичките й играеха, когато ме видеше, как се изчервяваше и се притесняваше,когато я заговоря. Мириса също ми напомня на нея,мой или неин парфюм,душгел или дезодорант,понеже тя обича да се сгушва във врата ми и да поема аромата на парфюма или кожата ми,а аз.когато я прегръщам винаги слагам глава до вратлето й. Вкуса и,устните,кожата и,всичко,няма начин да я сбъркам с някоя друга. Неща,които прави тя сега ми напомнят на мили спомени с нея преди време,неща,които ми казва... Допира до нея,мекотата на кожата й,на косата й,на всичко,едно случайно докосване дори е способно са събуди спомени у мен... субективно е,но май наистина обонянието ни е най-развито.
за мен лично вкуса е също толкова развит 
Например първото,което забелязах в приятелката ми беше излъчването,как очичките й играеха, когато ме видеше, как се изчервяваше и се притесняваше,когато я заговоря. Мириса също ми напомня на нея,мой или неин парфюм,душгел или дезодорант,понеже тя обича да се сгушва във врата ми и да поема аромата на парфюма или кожата ми,а аз.когато я прегръщам винаги слагам глава до вратлето й. Вкуса и,устните,кожата и,всичко,няма начин да я сбъркам с някоя друга. Неща,които прави тя сега ми напомнят на мили спомени с нея преди време,неща,които ми казва... Допира до нея,мекотата на кожата й,на косата й,на всичко,едно случайно докосване дори е способно са събуди спомени у мен... субективно е,но май наистина обонянието ни е най-развито.
за мен лично вкуса е също толкова развит 

Devil's Daughter- Брой мнения: 86
В повечето случай, като видя някоя се сещам за един лице. Просто ми нахлуват на куп много усещания - начин на обличане, мирис на тялото, парфюм, прическа на косата, обувки, начин на държане и говорене, походка и излъчване и магнетизъм върху околните. Много неща, но никога не е едно и най - отмайващото е моята памет /доста време сме разделени и все още ми е запаметено в моето съзнание и изтриване няма на тоя проклет" хард диск "-
.
всяко нещо си е уникално само по себе си е ценност и друг е въпроса дали някой го оценява, както трябва.
mimok- Брой мнения: 163
Обвързвам определени песни които съм слушала докато съм била с някого, винаги се сещам за определени хора когато чуя някои песни!!! Това сякаш е най-силно изразено, иначе аромати също могат да събудят подобни спомени свързани с конкретна личност!

Someone Like You- Брой мнения: 22
При мен може би е усещането .спомена за усещането за тръпката от първата целувка .спомена за това как само с присъствието си ме е карал да треперя цялата.Спомена за усещането връща не само картини вмоето съзнание а и самата трпъка.това да я погаля по косата ...Чувствата които мепоглъщат като самотно корабче в бурен океан от чувства щом я погледна в очите.това да я чувствам до себе си ,как спи и дишането и с е спокойно .Аз не си спомням за нея заради някоя песен само ..... или филм.Не си спомням с очите,ушите,вкуса или само бледите спомени.Аз си спомням занея с цялото си същество

chernata_perla999- Брой мнения: 303
chernata_perla999 предполагам не си мислиш за тези хора постоянно, все нещо трябва да провокира спомените....това визирах!

Someone Like You- Брой мнения: 22
всеки ден постояно го правя иначе ми е скучно на работа

chernata_perla999- Брой мнения: 303
Страница 2 от 2 •
1, 2