BGLES

Приятели

БГ Транслатор

С кое сетиво... 5 5 12

С кое сетиво...

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Предишната тема Следващата тема Go down

С кое сетиво...

Писане by burntwithdesire on Пон Ное 30, 2009 6:18 pm

... най-често запазвате спомена за някоя жена? Smile Опознаването и усещането на един човек има и чисто телесна страна. Та се замислих при вас кое как действа повече. Дали с картини и образи на отделни детайли... нюанси, линии и криви, текстура, ако щете :Р. Или пък с вкус? Осезание и допир? При мен лично, тъй като май обонянието ми е най-развитото сетиво, може би не като сила, а като определяне на миризми... могат да ми изплуват много спомени изведнъж съвсем изненадващо и то за конкретна ситуация и момент, точно от долавянето на случайно ухание.

Има ли при вас някаква такава игра със сетивата и спомените или ги предизвиквате по други начини? Smile

burntwithdesire

Брой мнения: 472
Местожителство: Варна

http://www.photo-forum.net/burntwithdesire

Върнете се в началото Go down

Re: С кое сетиво...

Писане by Doña Dyke on Пон Ное 30, 2009 8:47 pm

Добър въпрос. Всъщност общуването с една жена е нещо, което съпреживявам с всичките си сетива. Не бих могла да изключа някое от тях по желание. Затова и спомените се възбуждат от всевъзможни дразнители.

Права си обаче, че някои надделяват. Аз също ще спомена като най-силно сетиво с памет за мен ароматът. Във всяко едно състояние на тялото Й Cool. Уникален почерк. Оттук натък следват слух, зрение, допир, вкус - в различни комбинации и в зависимост от ситуациите, в които сме били с нея. А спомените сами си ме връхлитат, рядко ми се налага да ги предизвиквам - даже по-често ги гоня. Very Happy

И тук се сетих да попитам дали имате фетиш, който се подсилва от определено най-силно развито сетиво? Примерно, тъй като аз залагам на обонянието, много обичам да вдишвам ароматът, който се излъчва от косата на дадена жена.

Doña Dyke
Admin

Брой мнения: 1116
Местожителство: София

http://www.bgles.com

Писане by burntwithdesire on Пон Ное 30, 2009 9:58 pm

Полъхът, когато мине покрай мен. Естествен. Без парфюм. Уханната вълна заедно с въздушната, удря много въздействащо.

И косата, да.

Ще помисля за останалите сетива.

burntwithdesire

Писане by Ihina on Пон Ное 30, 2009 10:52 pm

Ммм, дай и аз да се включа... обонятелната ми памет е доста чувствителна. Като хрътка съм за познат аромат, ама то тва май по-свързано с факта, че съм чревоугодник Embarassed Носът ми е изключително чувствителен към остри и силни миризми. Няколко марки парфюми отказах, заради туй. Визуалната памет също не отстъпва - помня лица, дори само след бегъл поглед. С гласовете е същото. Което ме довежда до въпроса за фетиша... Ммм... Гласът - секси дрезгави гласове - припадам си. Хм, да дам пример с Бони Тейлър... Пусни ми Total Eclipse of the Heart и изпадам в транс... Very Happy И другото - трапчинки... Само някой да ми светне някоя и друга трапчинка и аритмията ми е в кърпа вързана :lol:

Ihina

Брой мнения: 663

Писане by rainbow on Пон Ное 30, 2009 11:08 pm

Ароматът на една жена е нещо уникално и най-често и мен това ме подсеща за конкретна жена, минала през живота ми. Иначе, ако се замисля, това , което се проявява като асициации относно нея е микс от усещания... зависи и какво сме преживяли, а, забелязала съм, често и леко си поемам дъх... Rolling Eyes В една жена, първосигнално ме грабва излъчването... Иначе, колкото и да е клиширано, страшно много ме привличат очите... уханието, гласът както Ihina спомена "секси дрезгав" - полудявам bounce и друго, което съм забелязала и си го слагам в графата "фетиш" е ръката - китката,дланта и пръстите по-точно. Ех... Rolling Eyes

rainbow

Брой мнения: 20
Местожителство: Varna

Писане by aX Tuuu... on Пон Ное 30, 2009 11:23 pm

ОК, щом е косата влизам в банята , но междувременно... за мен - допир... и в същото време визуалната реакция на допира

aX Tuuu...

Брой мнения: 444

Писане by burntwithdesire on Пон Ное 30, 2009 11:34 pm

Ръцете и за мен са огромно слабо място... дори до възхищение. Даже е възможно само чрез тях една жена да ме привлече.

А! А откъм звук например... много ми влияят въздишката и дишането. Особено, когато са само те, разрушаващи тишината. Rolling Eyes

burntwithdesire

Писане by jessy on Пон Ное 30, 2009 11:38 pm

Мда, определено ароматът. Например-още съвсем ясно си спомням парфюма на учителката ми от втори клас. А пък като прегръщам някоя жена, към която имам някакви чувства, се усещам че винаги си поемам бавно и дълбоко дъх, за да усетя аромата и, да го почувствам, един вид.
Иначе за фетиши-и аз обожавам трапчинките. Very Happy

jessy

Брой мнения: 395

Писане by lira on Вто Дек 01, 2009 10:16 am

хмммм, обонятелната памет при жените е много силно развита Very Happy за мен определено фетиш са ушите

lira

Брой мнения: 872

Писане by EVI on Съб Дек 26, 2009 8:03 pm

lira написа: за мен определено фетиш са ушите

Cool Оууу, а какви ушенца харесваш?
От изброените по-горе си падам по всички, и аромат, и дишане, китки, пръсти, трапчинки, шийка, коремче (по-добре да е издутичко, а не плоско!)... а и ушенца тоже... всъщност нямам точно определено.. Smile

EVI

Брой мнения: 942
Местожителство: Северния полюс

Писане by lira on Съб Дек 26, 2009 8:38 pm

хахахаха, ми какви ли...май важното е да са добре оформени и нежни, но това е толкова относително. Може би, защото на мен са ми силно ерогенна зона и затова обръщам внимание.

lira

Брой мнения: 872

Писане by Авада on Пет Яну 15, 2010 7:34 pm

в душата. поглеждаш навътре в нея- и там дълбоко, всепроникващо и изцяло обсебващо е споменът, усетът, всичко свързано с конкретната жена.

Авада

Брой мнения: 320

Писане by burntwithdesire on Пет Яну 15, 2010 8:10 pm

Мм.

И от мен добре дошла.

Wink

burntwithdesire

Писане by Авада on Пет Яну 15, 2010 8:18 pm

привет и добре заварила и на теб Smile

Авада

Брой мнения: 320

Писане by Divz on Вто Яну 19, 2010 12:44 pm

Определено чрез обонянието си съм запазила повечето спомени, свързани с жени. Случвало ми се е да си вървя по улицата и от някъде да ме лъхне познат парфюм, след което в главата ми да изплуват картини, свързани с определена жена. А и не само парфюми.. примерно миризмата на прясно окосена трева или типичната "есенна" миризма също извикват в мен асоциации с определени случки и определени хора.
Чрез допир също ми се е случвало да си спомням някакви неща. Хаха.. не знам как да го обясня даже. Примерно, имаше една жена, която ей така от нищото си слагаше ръката отстрани на врата ми за малко, колкото да усетя, че стои до мен. Та сега някой като тръгне да ми посяга към врата винаги се сещам за това, не знам защо така ми се е набило в главата Smile
Та така.. това беше моят скромен принос към темата Smile

Divz

Брой мнения: 1217

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото