Случвало ли ви се е?
Случвало ли ви се е?
Първо, извинявам се за слабоумното заглавие, ама- толкоз. Друго не мога да измисля :Д
Та, става въпрос за точно обратното на "любов от пръв поглед".
Някои казват, че химията и привличането не идвали с времето.
Е, хубаво. Аз имам една приятелка, към която не съм имала никаква емоция, различна от чувството, което човек изпитва към приятелите си. И така откакто се знаем, не знам колко време стана- няма значение. И в един момент се усещам, че започвам да си мисля за това как ще я видя, когато отида в бара, където си ходим по принцип. А когато я видя, някакви супер дребни детайли започват да ми правят впечатление. Започвам да намирам нещо очарователно в начина, по който си държи цигарата или в особения начин, по който се усмихва. Или как блузата ѝ подчертава ключиците ѝ, които изпъкват щом се пресегне да вземе чашата си.
Първо категорично отричах пред себе си, както всеки път, когато усетя, че се влюбвам. :Д Сега съм на етап "О, не, защо... тъпа си, Ренето".
На вас случвало ли ви се е да се влюбите "постепенно"? Тоест в човек, когото познавате отдавна, но на когото не сте гледали по "онзи" начин до дадения момент?
Та, става въпрос за точно обратното на "любов от пръв поглед".
Някои казват, че химията и привличането не идвали с времето.
Е, хубаво. Аз имам една приятелка, към която не съм имала никаква емоция, различна от чувството, което човек изпитва към приятелите си. И така откакто се знаем, не знам колко време стана- няма значение. И в един момент се усещам, че започвам да си мисля за това как ще я видя, когато отида в бара, където си ходим по принцип. А когато я видя, някакви супер дребни детайли започват да ми правят впечатление. Започвам да намирам нещо очарователно в начина, по който си държи цигарата или в особения начин, по който се усмихва. Или как блузата ѝ подчертава ключиците ѝ, които изпъкват щом се пресегне да вземе чашата си.
Първо категорично отричах пред себе си, както всеки път, когато усетя, че се влюбвам. :Д Сега съм на етап "О, не, защо... тъпа си, Ренето".
На вас случвало ли ви се е да се влюбите "постепенно"? Тоест в човек, когото познавате отдавна, но на когото не сте гледали по "онзи" начин до дадения момент?

Magnolia- Брой мнения: 234
Местожителство: Utopia
Re: Случвало ли ви се е?
Да, на мен ми се е случвало. Познавах се с нея от 3 месеца, като през това време излизахме чисто приятелски (да не говорим, че тогава нямах и следа от бисексуалност), и абсолютно нищо не ми е правило впечатление в нея, за да си кажа колко е хубава, колко е привлекателна и т.н.
И в един момент просто се случи. Започнах да се вглеждам повече в нея, да ми харесва гласът й, да си представям разни неща с нея, докато не дойде моментът, в който разбрах, че съм влюбена. И това продължава с години.
И в един момент просто се случи. Започнах да се вглеждам повече в нея, да ми харесва гласът й, да си представям разни неща с нея, докато не дойде моментът, в който разбрах, че съм влюбена. И това продължава с години.

ozaryavashto slance- Брой мнения: 71
Определено ми се е случвало, а с нея се познавахме от доста време. Един ден си се случи без никакви планове. Шегувахме се постоянно една с друга, но не сме се взимали на сериозно, докато не си налетяхме
. Не осъзнаваш, че можеш да гледаш на даден човек по съвсем различен начин, но рано или късно си отваряш очите и започваш да забелязваш малките неща. Появи ми се съвсем нов образ за съответното момиче все едно току-що сме се запознали. Не знам със сигурност при всеки е различно.
. Не осъзнаваш, че можеш да гледаш на даден човек по съвсем различен начин, но рано или късно си отваряш очите и започваш да забелязваш малките неща. Появи ми се съвсем нов образ за съответното момиче все едно току-що сме се запознали. Не знам със сигурност при всеки е различно.

rednviolet- Брой мнения: 52
Местожителство: София
Не мога да се въздържа да не надраскам няколко реда
Изглежда отговорът на така зададената тема е.... "съчинение по преживяно".. имаше едно време такова в училище, сега незнам
Моят случай: понавахме се от година и половина, като общуването не бе много интензивно, а по-скоро на периоди. Разбиране- прекрасно, разговори- с лекота ... и дотам. И тук да цитирам rednviolet, че ми е точно "Шегувахме се постоянно една с друга, но не сме се взимали на сериозно, докато не си налетяхме Very Happy".....
е не ме питайте как става... щото незнам, но явно го има
Изглежда отговорът на така зададената тема е.... "съчинение по преживяно".. имаше едно време такова в училище, сега незнам
Моят случай: понавахме се от година и половина, като общуването не бе много интензивно, а по-скоро на периоди. Разбиране- прекрасно, разговори- с лекота ... и дотам. И тук да цитирам rednviolet, че ми е точно "Шегувахме се постоянно една с друга, но не сме се взимали на сериозно, докато не си налетяхме Very Happy".....
е не ме питайте как става... щото незнам, но явно го има

obla4e- Брой мнения: 52
Местожителство: Pleven
На мен не ми се е случвало, но така звучи по-добре за връзка. Познавате се от преди, приятели сте си и на тази основа може да се изгради нещо по-здраво, отколкото във варианта "любов от пръв поглед". А дано да чуем от теб дали е по-добре скоро.
Бяхме приятелки 5 години и в един момент стана нещо...и да- бяхме заедно за около 4 месеца. После тя замина за чужбина и така...иначе пак сме си приятели сега
но имаше го и др момент 
но имаше го и др момент 

earl_grey- Брой мнения: 942
Magnolia написа:
Е, хубаво. Аз имам една приятелка, към която не съм имала никаква емоция, различна от чувството, което човек изпитва към приятелите си.
Гледали ли сте "Сватбата на най - добрия ми приятел"? Ако не сте, гледайте го, много е поучителен и изненадващо реалистичен! /Напоследък се улавям че звуча като възпитателка в пансион за девици,...може би ще се изненадате, но всъщност не съм!
Опитът учи на някои неща, но когато ги казваш, звучиш толкова нелепо.../
Markizata- Брой мнения: 699
Така като се замисля, май не ми се е случвало. Случвало се е да познавям някого от месец най-много преди да се усетя, че има нещо повече от приятелски чувства от моя страна. Но, забележи, "усетя" - не ме е халосало нещо по главата изведнъж, което тотално да промени начина, по който възприемам даденото момиче.
Само веднъж си мислех, че започвам да харесвам една приятелка, която познавах от година, но се оказа, че не е така. Малко ми е объркано, като стане въпрос за чувства.
Само веднъж си мислех, че започвам да харесвам една приятелка, която познавах от година, но се оказа, че не е така. Малко ми е объркано, като стане въпрос за чувства.

БлатнаФея- Брой мнения: 191
Случвало ли ви се е?
И на мен ми се е случвало.Последният път беше ето така:
ПРИБИРАХ СЕ ВЕЧЕР В КЪЩИ САМА.
МАЛКО СЛЕД ТОВА ИДВАШЕ БЕЗ ДА ТЕ КАНЯ.
ГЛЕДАХ ТЕ БЕЗУЧАСТНО И НЕ РАЗЧЕТОХ СЪДБАТА,
МИСЛЕХ , ЧЕ СЪМ СЕ КАЛИЛА СРЕЩУ ЛЮБОВТА.
НО ЕДНА ТВОЯ СЪЛЗА , НЕЩИЧКО ПРАШЕПНА НА ДУШАТА МИ.
СЪБУДИХ СЕ СУТРИНТА,
СЪРЦЕТО МИ ВЕЧЕ СЕ ДАВЕШЕ. И ВИЖДАХ САМО ТЕБ ПРЕД СЕБЕ СИ.
КАКВО НИМА Е ВЕЧЕР?
ЗАЩО СИ ОЩЕ ТУК?
ОТДРЪПНИ СЕ ТРЯБВА ДА ВИДЯ ИМА ЛИ СВЕТЛИНА!
ДА!ИМА!
ЗНАЧИ Е ДЕН ,НО ЗАЩО СИ ОЩЕ ДО МЕН?
И ЗАЩО НЯМАМ ВЪЗДУХ,
ЗАЩО В ГЪРДИТЕ МЕ БОЛИ!? А ТИ МОЕ СЪРЧИЦЕ –
ИЗПЛАШЕНО СИ И ИСКАШ ДА ИЗЛЕЗЕШ.
КЪДЕ ИСКАШ ДА ОТИДЕШ?
СПРИ ДА БИЕШ ТОЛКОВА ЛУДО.
И , ТИ МОЯ МАЛКА,ДУШИЦЕ,-
ПОЛУДЯ ЛИ!?
СМЕЕШ СЕ И ПЛАЧЕШ ЕДНОВРЕМЕННО!?
А КАКВО Е ТОВА?!
СЪЛЗА?!
НЕКА ПОГЛЕДНА И АЗ В НЕЯ.
О, НЕ !ОТ ТАМ МЕ ГЛЕДА ЛЮБОВТА!!!!
ПРИБИРАХ СЕ ВЕЧЕР В КЪЩИ САМА.
МАЛКО СЛЕД ТОВА ИДВАШЕ БЕЗ ДА ТЕ КАНЯ.
ГЛЕДАХ ТЕ БЕЗУЧАСТНО И НЕ РАЗЧЕТОХ СЪДБАТА,
МИСЛЕХ , ЧЕ СЪМ СЕ КАЛИЛА СРЕЩУ ЛЮБОВТА.
НО ЕДНА ТВОЯ СЪЛЗА , НЕЩИЧКО ПРАШЕПНА НА ДУШАТА МИ.
СЪБУДИХ СЕ СУТРИНТА,
СЪРЦЕТО МИ ВЕЧЕ СЕ ДАВЕШЕ. И ВИЖДАХ САМО ТЕБ ПРЕД СЕБЕ СИ.
КАКВО НИМА Е ВЕЧЕР?
ЗАЩО СИ ОЩЕ ТУК?
ОТДРЪПНИ СЕ ТРЯБВА ДА ВИДЯ ИМА ЛИ СВЕТЛИНА!
ДА!ИМА!
ЗНАЧИ Е ДЕН ,НО ЗАЩО СИ ОЩЕ ДО МЕН?
И ЗАЩО НЯМАМ ВЪЗДУХ,
ЗАЩО В ГЪРДИТЕ МЕ БОЛИ!? А ТИ МОЕ СЪРЧИЦЕ –
ИЗПЛАШЕНО СИ И ИСКАШ ДА ИЗЛЕЗЕШ.
КЪДЕ ИСКАШ ДА ОТИДЕШ?
СПРИ ДА БИЕШ ТОЛКОВА ЛУДО.
И , ТИ МОЯ МАЛКА,ДУШИЦЕ,-
ПОЛУДЯ ЛИ!?
СМЕЕШ СЕ И ПЛАЧЕШ ЕДНОВРЕМЕННО!?
А КАКВО Е ТОВА?!
СЪЛЗА?!
НЕКА ПОГЛЕДНА И АЗ В НЕЯ.
О, НЕ !ОТ ТАМ МЕ ГЛЕДА ЛЮБОВТА!!!!

solo- Брой мнения: 20
Да.Бяхме приятелки от 3-4 години и изведнъж какво стана не мога и до ден днешен да си обясня,но просто от както в началото си казвах-оо,не,няма такова нещо,тя е жена,тя ми е приятелка,няма начин да изпитвам нещо по различно от приятелски чувства към нея се стигна до-не мога да живея без нея

muleinaaaaa- Брой мнения: 27
случи ми се .. два пъти даже
важното е само да не хлътнеш прекалено много, когато знаеш, че отсреща не може да получиш нищо сериозно (което аз не мога
)
важното е само да не хлътнеш прекалено много, когато знаеш, че отсреща не може да получиш нищо сериозно (което аз не мога
)
Bette- Брой мнения: 93
Местожителство: София