BGLES

Similar topics
Приятели

БГ Транслатор

Св. Валентин 5 5 2

Св. Валентин

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Предишната тема Следващата тема Go down

Re: Св. Валентин

Писане by Liaison on Сря Фев 15, 2012 8:59 pm

На Свети Валентин винаги получавам страхотни пожелания Smile - любов, всеотдайна и истинска, щастие, секс и все в този дух Smile . Не съм от необвързаните, които завиждат, ни най-малко дори, но и аз не го харесвам католическия празник. Мисля, че хората, които се обичат истински, со го показват всеки един ден и не им е нужен 14ти февруари.
Всъщност не харесвам нито един празник, който хората превръщат в "консуматорска оргия"

Liaison

Брой мнения: 120

Върнете се в началото Go down

Писане by Luvcheto_90 on Сря Фев 15, 2012 10:24 pm

Повдига ми се от 14 февруари... За мен св. Валентин не е празник - Ден на Влюбените? То в България станахме по-зле от цигански катун, където признават всеки празник само, за да имат "повод" да пият и празнуват. Аз си харесвам Трифончо, Валентинчо.. в САЩ там да си се радват и без това се е изродила любовта. Аз нося вино да пием, приятелката купила сърчица ?! Гледах тъпо, аз нямах нищо в ръцете от гледна точка на подарък освен виното. Какво пък ?! За мен не е празник и това е. Моята Любов трае през годината, а точно на тази дата я няма Smile

Luvcheto_90

Брой мнения: 11

Писане by morgane on Чет Фев 16, 2012 2:06 am

На вас пък всичко ви е банално, лигаво, комерсиално...пфууу няма да ви чета, че ми скапвате валентинското настроение!

morgane

Брой мнения: 102

Писане by semper_fi on Чет Фев 16, 2012 11:01 am

Хахахаха, Mograne, благодаря ти! sunny
И за да разваля малко негативният, отричащ каквото е възможно дух на темата, ще ви споделя моят прекрасен, вълшебен и неповторим празник на всички влюбени. Влюбени в живота, влюбени в някого, влюбени във виното, влюбени в приятелите си, във веселото настроение или просто в себе си.

След 12 часов отвратителен, безкрайно тежък, нервен и изтощителен ден, влача нещастните си крака по преспите сняг, който упорито се опитват да превърнат глезена ми в парченца сол, към дома. Някъде по средата на пътя се сещам, че не съм взела абсолютно нищо на жената, която обичам. Не съм написала стихче, не съм купила плюшено сърчице или роза, дори валентинка не съм купила! А тя ... тя ме чака вече втори час, направила любилмата ми паста, отворила бутилка не знам какво си, супер награждавано вино, купено още преди седмици (за да се избяга от капиталистическият навик за вдигане на цените по празниците). И не порсото ме чака - усмихва ми се, щом отворя вратата, целува ме, помага ми да сваля тоновете дрехи, с които съм се опаковала от студа и ме прегръща.
А най-прекрасното е, че това е всяка вечер. Просто се почувствах гузно, че не й нося голям, червен, плюшен задник, за да й покажа, че и аз мога да съм комерсиално романтична. Все пак важен е жеста, нали? Те и диамантите са изтъркани, пък нещастна жена, че са й подарили нещо тоооолкова банално досега не съм виждала Wink

semper_fi

Брой мнения: 993
Местожителство: София

Писане by lira on Чет Фев 16, 2012 11:24 am

хаха, семпер_фи, много добре звучи изкарването ти Smile
иначе, по темата-естествено, че хейтваме празника, защото сме зарязани, нещастни, недое*ани и никой не ни е подарил дори една валентинка или поне едно есемесче, добре де, ще се огранича и ще говоря само за себе си, за другите не знам. проявете разбиране и съчувствие към моя хейт!
но за пълните заведения и такситата, които се правят на важни по всякакви празници, си остава, независимо от празника...ааа, и за ОНЗИ празник-също, не разбирам защо трябва да празнуваме разпъването на кръст на някого, т.е. цялото християнско тълкувание ми е ясно, но пак не мога да го приема, а и до скоро не обичах яйца!

lira

Брой мнения: 872

Писане by БлатнаФея on Чет Фев 16, 2012 2:55 pm

lira написа:...не разбирам защо трябва да празнуваме разпъването на кръст на някого, т.е. цялото християнско тълкувание ми е ясно, но пак не мога да го приема...

Още по-малко пък разбирам защо, при положение, че цялото ми семейство са един вид атеисти, а в църква стъпват само на сватби, пак го празнуват и фанатично спазват всяка малка традицийка и ритуалче.

Семпър_фи, прекарването ти наистина звучи чудесно. И все пак аз си оставам кисела хейтърка Smile

Днес, като се прибирах, една двойка така се мляскаше, че целият автобус можеше да чуе разменянето на слюнка помежду им. Беше толкова показно и демонстративно, просто си личеше как отчаяно търсят внимание. Аз не намирам нищо романтично в това, даже ми е отблъскващо. Извърнах глава, но те бяха толкова шумни! А на Св. Валентин тези двойки сякаш се увеличават с хиляда.

БлатнаФея

Брой мнения: 193

Писане by schizophrenic on Пон Фев 20, 2012 5:59 pm

sunlight написа:
Преди малко гледах Glee, специалната светивалентинска серия, и ми стана мило. Започнала съм да се размеквам.

Серията беше един път просто. Най-яката Свети Валентинска серия в сериал изобщо.
И за да не съм съвсем офф-топик, ще споделя, че когато си мисля, че еуфорията у нас е прекалена, се сещам за американците и ми става смешно. Дано никога не ги стигнем в комерсиализирането и идолизирането на този празник.

schizophrenic

Брой мнения: 590
Местожителство: Пловдив

Писане by Ins@ane on Пет Фев 24, 2012 11:48 pm

Крайно апатичен съм към Свети Валентин. Даже и на сенпай отказах да го празнуваме покрай това, но като човек, който държи на принципите си - Свети Валентин не е деня на влюбените, всеки ден е създаден за обич! Въпрос на перспектива.

Ins@ane

Брой мнения: 117
Местожителство: Искаше ми се докосването ти да не беше просто сън...

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics