BGLES

Similar topics
Приятели

БГ Транслатор

Св. Валентин 5 5 2

Св. Валентин

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Предишната тема Следващата тема Go down

Св. Валентин

Писане by БлатнаФея on Вто Фев 14, 2012 12:56 pm

Всяка година, като дойде този ден, ми иде да разстрелям продавачите на картички и бонбони и да задуша с възглавница натискащите се буквално навсякъде двойки.
А вашето мнение за Св. Валентин какво е? Празнувате ли и ако да, как?

БлатнаФея

Брой мнения: 193

Върнете се в началото Go down

Re: Св. Валентин

Писане by gaden_egoist on Вто Фев 14, 2012 2:46 pm

Не го празнувам и никога не съм го празнувала. Вярваща съм и до колкото знам съм православна християнка не католичка, така, че нямам намерение да го празнувам. Трифон зарезан е друго вече, винце, туй-онуй Smile .. А и аз този ден 14.02 го свързвам с друго, на този ден преди 2 години се запознах с сегашната си приятелка bounce .. Ама както и да е, аз не празнувам този празник, дразни ме всичката тази лигавщина с валентинките ! Rolling Eyes

gaden_egoist

Брой мнения: 36

Писане by new profile on Вто Фев 14, 2012 2:53 pm

Картичките не са точно в моя стил, но защо да отказваме бонбоните ?!
За мен Св.Валентин е повод да изпия чаша червено вино с приятели, тост за любовта и до тук със символиката. Останалото е просто приятна среща на хубава храна и вино и малко забавление в желана компания. Дори бих добавила шоколадова торта, от любов към сладкишите.
За натискащите се двойки - не знам как въздействат, ако са се вдъхновили точно на 14.02. сред множеството. Но признавам, че искат да покажат красиви чувства. Сигурно хората се поддават на всеобщото настроение (каквото се очаква да бъде).
Е, в отделни случаи може да изглежда престорено, лигаво и показно, зависи как ще се направи. Предполагам, че това имате предвид ?
Като цяло настроението на околните на Св.Валентин не може да ме подразни, въпреки че празникът ми е малко чужд.

new profile

Брой мнения: 28

Писане by BettyBlu on Вто Фев 14, 2012 5:21 pm

Мъж към продавачка:
- Дайте ми, моля, ето този червен плюшен задник.
- Господине, това не е задник, а сърце!
- Само да ви кажа - 20 години работя като кардиохирург.
Дайте ми червения плюшен задник.

Very Happy

BettyBlu

Брой мнения: 74

Писане by new profile on Вто Фев 14, 2012 6:36 pm

Very Happy Very Happy Very Happy така, така .... вече обожавам и кардиохирурзите, разбират ги тия работи с романтиката ! Дано не срещна такъв тази вечер. На Св.Валентин явно съм податлива и може да залитна.

new profile

Писане by Teor on Вто Фев 14, 2012 9:57 pm

Не ми харесва този празник, любовта се празнува всеки ден...в сърцето и без излишна показност.

Teor

Брой мнения: 164
Местожителство: София

Писане by lira on Вто Фев 14, 2012 10:15 pm

на който му се желае, да си го празнува, няма лошо. Обаче всички тези измислени празници са се превърнали в корпоративни механизми да ни вкарат в някакви филми, все едно дали са "романтични", "филантропични", или каквито и да било други. Днес, както и на другите подобни нарочени дати, цветарските са пълни, а принципно пустеят. Основния "принос" на тези празници е, че заведенията са претъпкани и такситата се правят на малко по-недостъпни от обикновено. Иначе прекалено често имам изблици на романтизъм, изразени в баналности, нооо какво да се прави. Все пак приближават още по-неприятни празници, мисълта за които ме кара да изтръпвам като крак на табуретка. Дали прозвучах малко негативно?!?

lira

Брой мнения: 872

Писане by Teor on Вто Фев 14, 2012 10:18 pm

Екстра си звучиш, все пак идва друг още по-любим празник - 8 март, имай малко търпение Very Happy

Teor

Брой мнения: 164

Писане by lira on Вто Фев 14, 2012 10:24 pm

8ми март дори минава между капките, тъй като си имам един най-любим, тази година може да замина в отшелничество на него.

lira

Брой мнения: 872

Писане by covington on Вто Фев 14, 2012 10:50 pm

8-ми март е ден на мама и предизвиквам на дуел всеки, който иска да го оспори и да ми подарява растения. А днес е Ден на археолога. Наздраве!

covington

Брой мнения: 792

Писане by EVI on Сря Фев 15, 2012 2:52 pm

lira написа:8ми март дори минава между капките, тъй като си имам един най-любим, тази година може да замина в отшелничество на него.

lira, за кой друг неприятен празник намекваш, като изключим 8-ми март? Да не е Великден?... или 24-ти май...... или 1-ви май? Smile

п.п. covington, 'ден на мама'?! Замисли се, че не всички имат майки Neutral ....

EVI

Брой мнения: 942
Местожителство: Северния полюс

Писане by rednviolet on Сря Фев 15, 2012 5:41 pm

Трифончо мина с балади и вино Very Happy . Св. Валентин е радост за цветарските магазини и за аптекарите Very Happy, но според мен е лигав и то доста. Важното е, че този ден е добър повод да се напиеш Smile

rednviolet

Брой мнения: 53

Писане by new profile on Сря Фев 15, 2012 6:44 pm

Какво опасно единодушие ! Така го порицахте този ден, че почти се страхувам да споделя, как прекарах вечерта. А ми се иска, ей така, за завършеност на вчерашните ми намерения и за баланс; въпреки че не беше класика.

Прекалих с всичко - с храната, виното, танците, сладкишите, освен ... ... със секса.
Изобщо нямаше.
На сутринта се събуждам на топло сама в леглото, с усещането че съм изтървала нещо емблематично. Сънена обаче, не разбрах какво точно ми липсва. Аз съм си разсеяна и реших, че ще се сетя.
Жената с която сме си обект на взаимно внимание, отсъства за известно време и това е резултата : изкарах Св.Валентин като на детски рожден ден. Но понеже беше с възрастни, останахме до късно и имаше вино.

Малко съм любопитна, след като отрекохте 14.02. като добър повод за нощни изяви, как прекарахте вечерта ? Почти съм убедена, че въпреки убежденията ви е било "по-тематично", в сравнение с мен.

P.S. Разбрах какво ми е липсвало сутринта - забравила съм си някъде шала.

new profile

Писане by schizophrenic on Сря Фев 15, 2012 7:55 pm

И мен малко ме дразни еуфорията покрай св. Валентин, но пък винаги съм смятала, че всеки е свободен да празнува всичко, което усеща като празник. Естествено, има хора, които го празнуват по задължение, което е глупаво, но защо да се настройвам негативно срещу тези, които искат да показват любовта си един към друг в един специален ден. Да, любовта може да се показва всеки ден и да, не е нужно да купуваш плюшени сърца, за да я покажеш, но пък след като има хора, които това ги прави щастливи, аз съм за.
В крайна сметка празниците са за празнуване. Ако вярваш, че даден ден за теб е празник, празнувай, независимо какво ти казват другите.
Сигурна съм, че 90% от тези, които ненавиждат 14ти февруари са необвързани и просто се депресират от двойките около тях.
Мога да се впусна в обсъждане и на нашия си празник св. Трифон Зарезан, но няма да е по темата

schizophrenic

Брой мнения: 590
Местожителство: Пловдив

Писане by БлатнаФея on Сря Фев 15, 2012 8:10 pm

schizophrenic написа:Сигурна съм, че 90% от тези, които ненавиждат 14ти февруари са необвързани и просто се депресират от двойките около тях.

Има нещо такова. Може би, ако бях с жената, която обичам, щеше да ми е приятно цялото това суетене, сърцата, балоните, цветята... Но все пак комерсиалният дух на празника много ме дразни. Пък и е банално - все едни и същи цветя (рози), едни и същи подаръци (плюшки или бонбони). Ако го празнувах, щях да измисля нещо по-оригинално.
Преди малко гледах Glee, специалната светивалентинска серия, и ми стана мило. Започнала съм да се размеквам.

БлатнаФея

Брой мнения: 193

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics