BGLES

Similar topics
Приятели

БГ Транслатор

Казано накратко... 5 5 1

Казано накратко...

Предишната тема Следващата тема Go down

Казано накратко...

Писане by german_girl on Чет Яну 12, 2012 1:33 pm

Казано накратко.. Преди 2 месец срещнах най-страхотния човек! Толкова много си приличаме и, поне според мен, си пасваме перфектно. Тогава имаше един "малък" проблем: тя имаше приятелка и живееше с нея. И така в началото гледах да не мисля за нея като за нещо повече от приятел. Бях се примирила, че нищо няма да стане, че ще си останем просто много добри приятелки.
Но от една седмица този проблем го няма вече. Преди една седмица тя се раздели с приятелката си. 2 вечери по-късно излязохме сами двете с нея. Първо пихме бирички и шотове в един бар, после отидохме на дискотека. Тя предложи да отидем в един гей бар, защото там искала да си намери one night stand, но успях да я разубедя с 1-2 приказки. Май просто не и се искаше да отива там, може би аз и бях достатъчна. И така отидохме в друга дискотека. Говорихме много повече, отколкото танцувахме. Едната тема, за която говорихме, беше раздялата и с приятелката и. Тя ми разказа всичко и ми каза, че не искала повече връзка, защото не искала отново да страда така: да обича много повече, отколкото я обичат. Също ми обяснява как била чудовище, как аз не съм я познавала. Аз исках само да и кажа как искам да я целуна (не бях яла нищо през деня и биричките и шотовете ми дойдоха в повече), тя се опита да ме накара да и кажа какво ми има, но аз отговорих, че по-добре да си замълча.
Като я изпратих до спирката и след това, тя предложи да спа при нея. Това и направих, но нищо не стана. Преди да заспим ми каза "Радвам се, че си тук" и не знам дали го каза като приятелка или като нещо повече. Само едно мога да кажа за него спане - ужасно е трудно да си в леглото с човек, когото желаеш, но не може да имаш, не и в него момент. На другия ден беше много хубаво. Закусвахме, отидохме на гости у една наша обща приятелка, също гей. Тази нейна приятелка си мислеше, че е станало нещо и Оана, така се казва Тя, не отрече. Защо искаше тя да си мисли, че е станало нещо?!
На другия ден имахме смяна заедно в кафето на университета. Тя закъсня, беше крива, държа се студено - нещо, което попринцип не е характерно за нея, и изглеждаше сякаш и е все тая че съм там. От тогава (а това беше понеделник) не сме се чували. Вчера и писах СМС и и звъннах да излезем, но нито ми вдигна, нито ми отг на СМСа, нито ми се обади.
Не знам какво да правя. Помощ! Дайте някакво съветче! Как да и покажа чувствата си без да я оплаша? Как да и покажа, че аз не съм като бившата и? (Бившата и е германка, а ние двете сме от Източна Европа, това вече гов много, но не достатъчно.) Мисля, че и тя има някакви чувства към мен, но е още много рано, минала е само една седмица от раздялата и. Как обаче да съм малко по-сигурна, че и тя иска нещо?
Благодаря много предварително за съветите!

german_girl

Брой мнения: 5

Върнете се в началото Go down

Re: Казано накратко...

Писане by schizophrenic on Чет Яну 12, 2012 2:39 pm

Хъмм, интересна история. Какво те спря да я целунеш в бара или да й покажеш чувствата си? Може би те избягва, защото си мисли, че нямаш такива и й е трудно да е около теб? Или пък просто има нужда от малко време насаме с мислите си след раздялата. Изчакай ден-два и виж дали ще иска да говорите след това. Освен това от думите ти не разбрах дали искаш да има нещо повече от приятелство между вас?

schizophrenic

Брой мнения: 590
Местожителство: Пловдив

Писане by german_girl on Чет Яну 12, 2012 5:06 pm

Дали аз искам? Искам разбира се! Иначе може би нещото, което ме спря да покажа чувствата си по какъвто и да било начин, беше, че тя много ясно ми каза преди това, че не иска връзка. Днес и звъннах, затвори ми и не ми се обади после пак. Наистина спирам да я търся вече, макар че и като приятел е нормално да се притеснявам като не знам какво става с нея. Като се замисля над всичко, поведението и е толкова противоречиво. Може би и чувствата и са такива: може би все още не знае какво иска. Дайте някакъв съвет как да и помогна да стигне до (правилното) решение!

german_girl

Писане by emotion on Чет Яну 12, 2012 5:15 pm

Не можеш да помогнеш на човек, който не те допуска да го направиш. Винаги трябва на някой да му е кофти, щото друг не знае какво иска. Спри да я търсиш и изчакай дали тя ще те потърси. Няма смисъл да й се набутваш, така още повече няма да ти се обажда. Ако наистина има нужда под каквато и да е форма от тебе - ще те потърси.Сигурна съм, че ти е гадно за тази ситуация, ма в крайна сметка нищо на сила не правим. Нали?? Късмет.

emotion

Брой мнения: 45

Писане by schizophrenic on Чет Яну 12, 2012 5:18 pm

Като приятел е нормално да се притесняваш, нормално е и да и позвъниш пак утре, защото искаш да помогнеш ако е в някакъв вид криза. Трудно ми е да ти дам какъвто и да било съвет, защото ситуацията е или/или.
Ако си откровена с нея, може да я загубиш като приятел.
Ако пък си траеш и решиш да запазиш чисто приятелски отношения, може да пропуснеш една хубава връзка, ако тя също има чувства.
Кофти ситуация. Това, че не ти говори в момента е временно и не бива да те притеснява, но като цяло си е много гадна ситуация. Според мен след приятелство може да има страхотна любов, но след страхотна любов не може да има приятелство. Трябва да решиш кое ти е по-важно

schizophrenic

Брой мнения: 590
Местожителство: Пловдив

Писане by german_girl on Чет Яну 12, 2012 6:08 pm

Знам, че няма нищо вечно, но... Мисля, че ако нещо стане с нея, тя може да е човекът, с когото да прекарам живота си. Наистина не познавам друг човек, с когото да си паствам до такава степен и с когото толкова да се разбирам. Може и никога да не срещна такъв.
А какво мислите за фазата "Не искам никога повече връзки". При много хора е само временна, но при всички ли е така? И случаят не е такъв, че бившата и да е била любовта на живота и да не може да намери друга, с която да се чувства толкова, или дори по-добре.
Дали е добра идея като все пак се видим/чуем да я питам къде се е изгубила толкова дълго и да и кажа, че ми е станало тъпо, или нещо такова? Трябва да измисля начин да и покажа, че наистина много ми пука за нея, но да не и казвам в прав текст "влюбвам се в теб", защото наистина така мога да я отлбъсна.
В краен случай съм си казала, че март месец преди да се прибера в България за 1 месец ще и кажа всичко и ще и кажа да си помисли преди да ми отговори. Има 3 възможни изхода от тази ситуация: 1. казва ми, че вече знае, че и тя иска същото 2. казва ми, че не е сигурна и наистина има нужда от време да си помисли 3. казва ми, че гледа на мен само като на приятел и това не може да се промени, след което имам 1 месец да ми мине и като се прибера всичко да е по старому. Какво мислите за този план?

german_girl

Писане by chernata_perla999 on Чет Яну 12, 2012 10:54 pm

Оная вечер ,в онова легло ...е трябвало е нещо да предприеме.Сега нямаше да пускаш тема какво да правиш .... а ще ше да се хвалиш как сте се забили.
СМс -си ,обаждания.....глупости отиди при нея и й кажикво изпитваш.докато ти се чудиш защо не ти пише сиг вече се натиска с друга.....давай смело

chernata_perla999

Брой мнения: 303

Писане by german_girl on Пет Яну 13, 2012 2:14 am

Тази вечер, по адски кофти начин, получих отговорите на почти всичко горепосочени въпроси. Видях ги с приятелката и. Питах ги кво ще правят петък и събота вечер: утре щели да ходят на гости у някаква тяхна приятелка, в събота искали да изкарат спокойна вечер. Май са се събрали.
Остана един основен въпрос: Защо? Мили дами, защо ставаме зависими след дълга връзка, и въпреки, че чувствата почти са изчезнали и че не сме истински щастливи, продължаваме да сме с дадения човек?
Край! Няма да и пиша, звъня и въобще да я търся! Няма даже да и вдигам телефона или отговарям на съобщенията. Когато се усети, че ме е изгубила и като приятел, предполагам ще ме потърси, но не знам кога ще се усети. Патка.. съм аз де! Защо повярвах и започнах да се надявам?! Защото съм тъпа патка! :(

german_girl

Писане by lira on Пет Яну 13, 2012 7:57 am

german_girl, съжалявам, че ще прозвуча като някоя леличка (аз вече почти съм такава), но много се усъмних още като прочетох, че са се разделили предишната седмица. такива раздели и събирания с лопата да ги ринеш. не се отчайвай и ако те кефи като човек, не преставай да общуваш с нея. жената, живота, я по-споко! и всъщност добре, че нищо не се е случило между вас, защото сега щеше да ти е около 100 пъти по-кофти. и ако трябва да ти отговоря на въпроса-"Защо? Мили дами, защо ставаме зависими след дълга връзка, и въпреки, че чувствата почти са изчезнали и че не сме истински щастливи, продължаваме да сме с дадения човек?" 1ви отговор-не можеш да си сигурна за чувствата на друг човек към трети 2ри отговор-от страх. мога да напиша поне 15 отговора, но ще се огранича до значимите за случая. а за изгубването ти като приятел, не знам, може пък да й е по-удобно, общо взето не разчитай на тази наказателна практика с необщуването.

lira

Брой мнения: 872

Писане by german_girl on Пет Яну 13, 2012 10:59 am

"1ви отговор-не можеш да си сигурна за чувствата на друг човек към трети" -- Тя ми разказа цялата история за раздялата им. И това, което разбрах, беше, че вече почти няма чувства, но.. Предполагам е трудно да се избяга от хубавите спомени, които остават след една толкова дълга връзка. И все пак, рано или късно ще се разделят окончателно, но сигурно вече ще е късно за мен.
Мисля като излезем да и задам въпроса директно: щастлива ли е с приятелката си и какво я прави щастлива.

german_girl

Писане by ozaryavashto slance on Сря Яну 25, 2012 11:06 pm

german_girl написа:"1ви отговор-не можеш да си сигурна за чувствата на друг човек към трети" -- Тя ми разказа цялата история за раздялата им. И това, което разбрах, беше, че вече почти няма чувства, но.. Предполагам е трудно да се избяга от хубавите спомени, които остават след една толкова дълга връзка. И все пак, рано или късно ще се разделят окончателно, но сигурно вече ще е късно за мен.
Мисля като излезем да и задам въпроса директно: щастлива ли е с приятелката си и какво я прави щастлива.

Мила german_girl,

в никакъв случай не искам да съсипя надеждите ти, но как очакваш да излезете заедно, когато ти, от твоя страна, казваш, че няма да й звъниш повече, няма да я търсиш под каквато и да е форма, и накрая дори казваш, че няма да отговаряш на съобщенията й. Как да се случи тази ваша среща, като за това трябват двама инициатори - в случая ти и въпросното момиче. Като гледам, нейното желание също липсва донякъде. Надявам се тук да греша. Наистина.

Много бих искала да се включиш отново в темата и да разкажеш как се развиват нещата между вас. Ако все още няма развитие, то бих искала да ти кажа, че според мен рискуваш, ако я попиташ: "Щастлива ли се чувстваш с приятелката ти и какво всъщност те прави щастлива?" Като гледам, отношенията ви в момента съвсем не са "цвете" и един такъв отправен въпрос към момичето може да провокира немного хубава реакция от нейна страна. Може да те обвини, че се месиш твърде дълбоко в личния й живот. Тогава ще се чудиш още повече какво да правиш и как да замазваш ситуацията.

Пожелавам ти успех!

ozaryavashto slance

Брой мнения: 71

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics