НЕДОСЕГАЕМА?
Страница 2 от 3 •
1, 2, 3 
Re: НЕДОСЕГАЕМА?
lira написа: Просто се сещам за мнооого случаи, в които някакви отношения с дадени хора са ми се стрували невероятно невъзможни и хоп!
Неочакваните неща обикновено са съвсем очаквани, най - вече за околните
Това не означава, че някой от двамата трябва да заспива и да се събужда с идеята, че те на всяка цена ТРЯБВА да се случат. Щото точно тогава те НИКОГА не се случват. Още по - малко, по начина, по който "трябва да"...
Но, доколкото обсъждаме чисто сексуалния аспект, случвало ли ти се е някога, да се озовеш в интимност с някой, който до вчера ти е бил тотално отблъскващ или безинтересен?
Това не означава, че някой от двамата трябва да заспива и да се събужда с идеята, че те на всяка цена ТРЯБВА да се случат. Щото точно тогава те НИКОГА не се случват. Още по - малко, по начина, по който "трябва да"...

Но, доколкото обсъждаме чисто сексуалния аспект, случвало ли ти се е някога, да се озовеш в интимност с някой, който до вчера ти е бил тотално отблъскващ или безинтересен?

Markizata- Брой мнения: 700
може ли да ти отговоря на пърсънъл месидж

lira- Брой мнения: 872
Няма такива жени. Виждам, че темата е "власт".
Зависи дали имаш с какво да ги съблазниш и дали ще ти дадат достатъчно време да разбереш с какво.
Не съм привърженик на темата.
Не харесвам хора, които си играят по този начин.
Чиста загуба на време.
Зависи дали имаш с какво да ги съблазниш и дали ще ти дадат достатъчно време да разбереш с какво.
Не съм привърженик на темата.
Не харесвам хора, които си играят по този начин.
Чиста загуба на време.

Hoops&Yoyo- Брой мнения: 133
Местожителство: Sofia
С правилния подход никой не е недосегаем. Трудната част е да го намериш този подход, но повече хора са на принципа целта оправдава средствата (включително и аз). Ако имаш нерви за усилия всеки е достъпен, ама малко хора наистина си струват вниманието. Важното е да си запазиш интереса, че изгубиш ли го всичко е било напразно.

rednviolet- Брой мнения: 53
Местожителство: София
rednviolet написа:Ако имаш нерви за усилия всеки е достъпен, ама малко хора наистина си струват вниманието. Важното е да си запазиш интереса, че изгубиш ли го всичко е било напразно.![]()
Правилният подход? Хм...а, какъв е правилният подход да затвориш вятъра в бутилка? Да получиш от умрял писмо? Да мотивираш слънцето да изгрее преди изгрева? Да накараш Земята да направи три кръгчета на обратно?..И какво ще стане, когато загубиш интерес, след като вече си сколасал в начинанието?

Добри въпроси, затова казах ВСЕКИ не ВСИЧКО, а щом хората получат нещо вече не го искат.

има недосегаеми не може даже и едно здр да им кажеш

neznaeshtata- Брой мнения: 24
Местожителство: Бургас
rednviolet написа:Добри въпроси, затова казах ВСЕКИ не ВСИЧКО, а щом хората получат нещо вече не го искат.
Всички? Разбирам...
Това, което не разбирам е, наистина ли си мислиш, че някой, който не се вълнува грам от теб, може някога да погледне на теб с други очи и това е въпрос на стратегии и тактики?
Като например?.. Правиш се на недостъпна? Пращаш многозначителни смси? Организираш серенада под прозореца й? Сваряваш кичур от косата й заедно с разнообразни индийски подправки, припявайки "омано"?
Хахаха.... Човекът е смъртен - можеш да му извадиш сърцето с лъжица. Примерно. Но не можеш да го накараш да ти го даде, ако той не пожелае.
Може да си съвършена, може да изглеждаш страхотно, да се държиш безупречно, да се държиш отвратително - нищо от това няма да бъде достатъчно, за да я накараш да се загледа в очите ти, в жестовете ти, в начина, по който си отмяташ косата, в начина, по който седиш докато си се зачела в нещо...и да намери нещо необикновено във всичко това. Защото в тези неща няма "достатъчно" и "правилно".
И няма стратегии и тактики. Абстрахирайки се от нравствената страна на въпроса - кое и защо кара някого да си въобрази че има правото да се опитва да подчини чуждите емоции на собствената си воля /его/....
Този филм просто не съществува. Защото стратегиите и тактиките са в сферата на рационалното. А емоциите не са там.
Това, което не разбирам е, наистина ли си мислиш, че някой, който не се вълнува грам от теб, може някога да погледне на теб с други очи и това е въпрос на стратегии и тактики?
Като например?.. Правиш се на недостъпна? Пращаш многозначителни смси? Организираш серенада под прозореца й? Сваряваш кичур от косата й заедно с разнообразни индийски подправки, припявайки "омано"?
Хахаха.... Човекът е смъртен - можеш да му извадиш сърцето с лъжица. Примерно. Но не можеш да го накараш да ти го даде, ако той не пожелае.
Може да си съвършена, може да изглеждаш страхотно, да се държиш безупречно, да се държиш отвратително - нищо от това няма да бъде достатъчно, за да я накараш да се загледа в очите ти, в жестовете ти, в начина, по който си отмяташ косата, в начина, по който седиш докато си се зачела в нещо...и да намери нещо необикновено във всичко това. Защото в тези неща няма "достатъчно" и "правилно".
И няма стратегии и тактики. Абстрахирайки се от нравствената страна на въпроса - кое и защо кара някого да си въобрази че има правото да се опитва да подчини чуждите емоции на собствената си воля /его/....
Този филм просто не съществува. Защото стратегиите и тактиките са в сферата на рационалното. А емоциите не са там.

Markizata написа:
А какво правим с хората, които живеят в сферата на рационалното? Защото има такива, или поне има такива, които твърдят, че рациото им е по-силно от емоцията. Така например хората, които се женят по сметка - те са рационални, ама изцяло.
Темата ме наведе на мисълта - има ли хора, които успяват да изключат емоцията и да разчитат само на рациото, да правят само и единствено каквото то им говори?

egypt- Брой мнения: 36
egypt написа:Темата ме наведе на мисълта - има ли хора, които успяват да изключат емоцията и да разчитат само на рациото, да правят само и единствено каквото то им говори?
Ей, това е въпросът, който като го задам на жена, коя да е и каква да е тя, ме поглеждат с един поглед, тип "Ах, горката, нищо не знаеш"
Не мисля, че можеш да изключиш емоцията, нито че е здравословно да се опитваш да го правиш, но познавам човек (мъж), който много успешно, от много, много време, успява да игнорира всичко, което не е от полза за разрешаване на проблем или в помощ на някого. Просто животът му се върти около други неща, не трупане и анализиране на личен опит. А в контекста на темата - никак не е трудно да привлечеш вниманието на някой, не просто да те види, а да се заинтригува от тебе, ама това пак не е гаранция, че може да се почувства привлечен на някакъв етап.

Kartika Luyet- Брой мнения: 78
egypt написа:Markizata написа:
Така например хората, които се женят по сметка - те са рационални, ама изцяло.
Темата ме наведе на мисълта - има ли хора, които успяват да изключат емоцията и да разчитат само на рациото, да правят само и единствено каквото то им говори?
Не говорим за хората, които са вързали касов апарат за оная си работа. В брака по сметка няма нищо рационално. Има страх, безпомощност и безкрайна, доживотна самота. И нищо от това няма общо с рационалното.
Мисля, че рационалните хора са рационални там, където трябва, за да могат да си позволят лукса да не пишат личния си живот в цифри на бакалска хартия.

Markizata написа:Човекът е смъртен - можеш да му извадиш сърцето с лъжица. Примерно. Но не можеш да го накараш да ти го даде, ако той не пожелае.
Много ми хареса това твое разсъждение. Проблемът е, че... аз съм достатъчно луда, за да й извадя сърцето с лъжица
или първо да извадя своето, много зависи какъв период ми е. И в тази връзка...
I want to break your heart and give you mine

БлатнаФея- Брой мнения: 193
Аз сърца не искам, благодаря. Мислех, че в темата става въпрос за това да се добереш до някой, който искаш. Не говоря за любов, не можеш да накараш насила някой да те обича, а аз и не искам. В момента не съм на вълна любов и никога не се правя на недостъпна, за мен това е глупаво. Винаги има начин да заинтригуваш своя обект, целите вече са друго нещо. За техниките, не използвам такива екстри, говоря каквото мисля и е изненадващо ефективно. Повече смятат, че има някаква игра, но всъщност се заблуждават. Апропо, мразя смси.

rednviolet написа:Повече смятат, че има някаква игра, но всъщност се заблуждават.
Да, това с "играта" е доста интересно. Аз също харесвам откровените отношения и не си падам по техниките и манипулациите. Странното е, че наскоро ме обвиниха, че използвам точно такива и съм страшна, в буквалния смисъл, заради това

Дали пък не ползваме някакви "игри" на подсъзнателно ниво? Възможно ли е да манипулираш без да го съзнаваш? В този ред на мисли дали целта оправдава средствата?

egypt- Брой мнения: 36
Страница 2 от 3 •
1, 2, 3