BGLES

Приятели

БГ Транслатор

НЕДОСЕГАЕМА? 5 5 1

НЕДОСЕГАЕМА?

Страница 1 от 3 1, 2, 3  Next

Предишната тема Следващата тема Go down

НЕДОСЕГАЕМА?

Писане by cool mama on Сря Ное 30, 2011 4:39 pm

Здравейте, направо да си мина на въпроса: има ли според вас НЕ-досегаеми жени? Аз мисля, че НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО Rolling Eyes
Всеки има цена, цел, слабост, интереси ...

cool mama

Брой мнения: 380

Върнете се в началото Go down

Re: НЕДОСЕГАЕМА?

Писане by earl_grey on Сря Ное 30, 2011 5:32 pm

Така представено с цената, интересите и слабостите, мисля че съм съгласна с теб. Няма недостъпни жени. Има само логика и тактиктическа мисъл. Cool
Виж за недосегаемите, в моята представа, си ги има, те заемат високи политически длъжности или работят за някоя тайна служба Wink и са с някакъв "имунитет", така че наистина не можеш да се докопаш до тях... ама трябва ли ти пък?! хахаха

earl_grey

Брой мнения: 943

Писане by lira on Сря Ное 30, 2011 6:05 pm

Аз, както обикновено, ще поискам първо, ако може да бъде дефинирана думата НЕДОСЕГАЕМА или НЕДОСТЪПНА и тогава бих покоментирала въпроса.

lira

Брой мнения: 872

Писане by cool mama on Сря Ное 30, 2011 7:32 pm

приеми го така:думите НЕДОСЕГАЕМА и НЕДОСТЪПНА са си напълно дефинирани и почти буквални..покоментирай моля! Wink

cool mama

Писане by Markizata on Сря Ное 30, 2011 7:43 pm

Ако посланието на сентенцията е, че всеки си намира майстора, то е така, но не всеки е МАЙСТОРА.
Или, за да останем в пазарния изказ Wink, ако е вярно, че всеки си има цената, това не значи, че тя е по джоба на всеки.
Колкото до целта - съвсем не всеки има цели. Всъщност, впечатленията ми показват, че повечето хора нямат. Или поне не са наясно с тях.
Донякъде е същото и с интересите.
Слабости със сигурност всеки има.
Но не схващам какво свързва четирите понятия?
Иначе казано, ако някой е лишен от цели, интереси, слабости и не струва нищо, то надали думата за това е "недостъпен"...и обратното...'ма, карай

Markizata

Брой мнения: 700

Писане by cool mama on Сря Ное 30, 2011 7:51 pm

четирите понятия не е задължително да са свързани ...точно обратното-именно тези които се мислят за "недостъпни"..все нещо от тези би ги съблазнило...чували сме за "връзки" между "пътник" и красива манекенка, красавицата и звяра...и подобни.В този ред на невзрачните ми мисли ме сполетя и мисълта, че всеки е потенциален изневеряваш/но май това е съвсем друга тема/ BTW

cool mama

Писане by БлатнаФея on Сря Ное 30, 2011 7:57 pm

Мисля, че по-точна дума би била "недостъпна" или може би... "недостижима" донякъде. "Недосегаема" има малко по-различен смисъл. Но разбирам какво те интересува, мен ме интересува абсолютно същото.
Понеже имам гадния навик да се влюбвам в хетеро девойки и после да си мисля, че щом не мога да им "обърна резбата", значи не струвам, съм се замисляла много често върху този въпрос. Има ли наистина недостъпни жени? И всъщност има ли недостижими цели изобщо?
Не знам, нямам универсален отговор на тези въпроси, ще ми е интересно да видя какво мислите вие. До известна степен съм съгласна с думите на Маркизата. Може би недостъпни жени няма, само "майстори" и "немайстори"... знам ли.

БлатнаФея

Брой мнения: 193

Писане by Liaison on Сря Ное 30, 2011 8:23 pm

Като цяло няма недосегаеми жени. В даден период и за даден човек, разбира се, че някой може да е недостъпен и недосегаем, то пък щеше да е абсурдно по всяко време една жена да е "достъпна" и за всеки.

Liaison

Брой мнения: 120

Писане by Markizata on Сря Ное 30, 2011 8:26 pm

sunlight написа: Има ли наистина недостъпни жени? И всъщност има ли недостижими цели изобщо?

Не знам дали има или не принципно недостъпни жени - навярно те се наричат асексуални, а такива, доколкото съм чувала, има. Smile
Всяка жена, независимо от сексуалността си, обаче, е достъпна за едни и недостъпна за други.
Привличането е двустранен процес - ако то се случва едностранно, няма стратегия и тактика, която да разбие стената на безразличието.
Мен, примерно, ако някой не ме кефи, ако ще на главата си да застане и хоро да играе, няма как да стане - ама от никъде
И това не е упорство или самодоказване - емоцията ми си има самостоятелно съществуване и собствена логика. Very Happy
Аз съм тази, която избира. Винаги и всеки един от хората, които съм допускала до себе си - дали за миг или за години - всеки един човек е бил чисто и само мой избор. Фактът, че този избор е бил споделен, е позволявал нещата да се случат. Когато не е бил споделен, се е случвало...е, всички знаем, какво се случва в такива моменти Smile
Но няма случай, в който някой, някакси и с някакво свое целенасочено поведение, жестове или заслуги, да е "подкупил" избора ми в своя полза. Обратното важи по същия начин.
В този смисъл, да, ако в емоционалния си избор хората има "цена" /поне тези, които се водят от емоция, а не, от други практични и прагматични съображения, обект на друг..."пазар", който, надявам се, не е в сферата на живите ви интереси/,
то тази цена се плаща винаги на "кредит", винаги "авансово" и винаги без да си даваме сметка и без да полагаме усилие за това.

Превръщането на даден човек в цел отблъсква "целта" толкова бързо, колкото нищо друго. Хората не са обект, не са плячка и не обичат да се чувстват ловувани. Колкото и крайно да звучи сравнението, принципът е същият. Някои хора...често жени, обичат да се чувстват обект на сексуален лов. Това ласкае егото им, но не ги привързва, нито печели уважението им, още по - малко поражда привличане.
Така мисля аз.

Markizata

Писане by lira on Сря Ное 30, 2011 8:36 pm

Аз продължавам да имам леки забележки към дефинициите и подозирам, че всеки ще си разтълкува думите по различен начин. Недосегаемостта се свързва с някаква агресия и желание да сториш нещо на някого (по-скоро засягащо го в неположителен смисъл). В този смисъл всеки човек е досегаем, независимо дали е жена или мъж, друг е въпросът защо ние бихме искали да го засягаме.
За недостъпността или недостижимостта е малко по-различно. Много зависи какво искаш, как го искаш и има още много условности. Но все пак няма и недостъпни или недостижими жени. Има недостъпни/недостижими за теб жени, но все пак те са достижими за някой друг.
Мисля, че и друг път съм споделяла мнението си, че няма жена, с която да не можеш да правиш секс (ако това е някакъв тип достъпност, която се цели), независимо дали се самоопределя като хомо, хетеро, би или каквото и да е. Но в повечето случаи това не е достатъчно.
cool mama, не разбрах само защо си написала "потенциален" пред изневеряващ-всеки е изневеряващ до доказване на противното

lira

Писане by Liaison on Сря Ное 30, 2011 8:46 pm

Markizata написа: Някои хора...често жени, обичат да се чувстват обект на сексуален лов. Това ласкае егото им, но не ги привързва, нито печели уважението им, още по - малко поражда привличане. [/color][/justify]

Не са обаче само някои жени, доста са, доста жени водени от Егото си търчат след тоз' или онзи, защото им гъделичка Егото, макар и в много случaи да е по просташки и досаден начин, а да не говорим какво става, ако изведнъж "ловецът" замлъкне Very Happy

Последната промяна е направена от Liaison на Чет Мар 22, 2012 3:12 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Liaison

Брой мнения: 120

Писане by Markizata on Сря Ное 30, 2011 8:47 pm

lira написа:
Мисля, че и друг път съм споделяла мнението си, че няма жена, с която да не можеш да правиш секс (ако това е някакъв тип достъпност, която се цели), независимо дали се самоопределя като хомо, хетеро, би или каквото и да е. Но в повечето случаи това не е достатъчно.

Е, това изказване няма как да не събуди любопитството ми! На собствен опит ли е базирано или на теоретични възгледи? Embarassed
И, да разбирам ли, че, буквално "всяка би си легнала с всеки/всички/всичко"? Twisted Evil
Хммм....

Markizata

Писане by Markizata on Сря Ное 30, 2011 8:52 pm

Liaison написа:а да не говорим какво става, ако изведнъж "ловецът" замлъкне Very Happy

Това са моментите, в които аз паля свещи и се благодаря Богу, Дяволу и всякому светии и апостоли! Twisted Evil / накратко, преоткривам дателния падеж в българския език:Д/

Markizata

Писане by lira on Сря Ное 30, 2011 9:02 pm

хъхъ, може да не съм се изказала много правилно. Това ми мнение е базирано на комбинация от опит и наблюдения, но не знам защо го тълкуваш като всяка с всеки. Прекалено избягвам да казвам неща от сорта на всеки/никой/никога/винаги. Просто при определени условия и в дадени ситуации могат да се случат съвсем неочаквани неща. А в случая с т.нар. хетерки пък съвсем не може да им се разчита, че си в сексуална безопасност в тяхна компания. И съвсем нямам предвид, че лично аз мога да правя секс с всеки, когото пожелая. Просто се сещам за мнооого случаи, в които някакви отношения с дадени хора са ми се стрували невероятно невъзможни и хоп! изненада, но това може би говори само за непостоянството на моята небалансирана личност, не знам.

lira

Писане by cool mama on Сря Ное 30, 2011 9:19 pm

именно подобни случаи имах предвид като пуснах темата: @lira "Просто се сещам за мнооого случаи, в които някакви отношения с дадени хора са ми се стрували невероятно невъзможни и хоп! "...гледах детското "The Bee movie", там пчеличката почти "бодна""човекът-жена", а в "Рапунцел и разбойникът" направо си се ожениха хаха (о ..виното ми дойде в повечко) :wine: и аз не харесвам и не използвам изрази като-вечен, винаги/всяка/никой/никога...

cool mama

Страница 1 от 3 1, 2, 3  Next

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото