BGLES

Similar topics
Приятели

БГ Транслатор

Медийни трикове с рекламна цел

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Предишната тема Следващата тема Go down

Медийни трикове с рекламна цел

Писане by schizophrenic on Чет Ное 10, 2011 12:31 pm

Темата ми е по повод този клип

В чуждите медии много често използват този рекламен трик на евентуален романс между жени с цел вдигане на рейтинг, интерес от страна на зрители и т. н. До сега в България съм го виждала в едно-две предавания и винаги ме е възмущавало. В този клип, обаче, ми е толкова естествено поднесено, че само ме накара да се засмея.

Вашите мисли по темата?

schizophrenic

Брой мнения: 589
Местожителство: Пловдив

Върнете се в началото Go down

Re: Медийни трикове с рекламна цел

Писане by Markizata on Чет Ное 10, 2011 5:32 pm

В пеенето е само топъл въздух , но пък трябва да има осезаема езикова дарба, за да предизвиква такъв искрен възторг в Мария Very Happy
Уви, няма как да оценя това, което остава зад кадър.
Наистна, доста разочароващо изпълнение за моите уши. Колкото до целувката, не ми се видя нито достатъчно скандална, нито особено естествена...което има две възможни обяснения - лоша режисура и слаба игра или екранна показност на реална интимност.
И двете никога нямат добър резултат на сцена.

И, въобще, шоуто е необходимо и който може да го прави, евалата. Въпреки това, според мен музикалната дарба няма нужда от панделки и джувки, за да бъде забелязана - когато е налице. Wink

Markizata

Брой мнения: 700

Писане by BettyBlu on Чет Ное 10, 2011 6:40 pm

Съгласна съм с Маркизата! Да добавя само, че дори да има "екранна показност на реална интимност", което мен лично ме съмнява, то детето ще остане накрая излъгано, използвано, с наранено сърчице, само за пред камерите. Това ще е много грозно...

BettyBlu

Брой мнения: 74

Писане by semper_fi on Пет Ное 11, 2011 11:47 am

Еееее! Недейте така за Марийчето де!
Тя отдавна обича женските езици (или поне такива са слуховете в махалата), така че освен да се понаучи "детето" нищо друго няма да му се случи.
А доколко камерите са отразили реалността или всичко това е просто за рейтиг, най-вероятно никога няма да разберем. Поне ще има с какво да си "почешем езиците" Wink

semper_fi

Брой мнения: 993
Местожителство: София

Писане by Markizata on Пет Ное 11, 2011 7:57 pm

Аз продължавам да флуудя темата безсрамно:Д
Но мнооого ме кефи тази жена!

Въобще цялата тази схема, зад която имам някаква представа какво стои, няма как да ме радва.
Има едно нещо, което обаче не може да спре да ме удивлява - и това е чистият, неподправен талант. Той е като здравеца - хваща се на всякаква почва, независимо от тиня, суша и плевели и оцелява въпреки всичко и при всякакви условия.

Едно е крайно тъжно за мен, в тази връзка - защо България така внезапно опустя откъм таланти? Липсата им е така осезаема! Кризата ли ги отми? Или просто всичко живо, което ставаше за нещо в спорта и изкуствата, си би камшика на невръстна възраст...или просто смени попрището...

Markizata

Писане by lira on Съб Ное 12, 2011 11:10 am

Мария е съвършен професионалист и това, което направи си е достойно за уважение. тя наистина се бори за Стела...Стела, признавам си, че за първи път ми се случва да си падна по някой, с кого не съм правила секс, ех,Стела...
относно Мелани, не смятам, че е по-добра от Маги от нашия екс фактор, или пък от Прея, това са си изградени артисти със шлифовани гласове.

lira

Брой мнения: 872

Писане by schizophrenic on Съб Ное 12, 2011 3:00 pm

lira написа:Мария е съвършен професионалист и това, което направи си е достойно за уважение. тя наистина се бори за Стела...Стела, признавам си, че за първи път ми се случва да си падна по някой, с кого не съм правила секс, ех,Стела...
относно Мелани, не смятам, че е по-добра от Маги от нашия екс фактор, или пък от Прея, това са си изградени артисти със шлифовани гласове.

офф-топик: първо трябва да правиш секс с някоя, за да си паднеш по нея ли? Embarassed Никога не ми се е случвало
Иначе съм абсолютно съгласна. Стела има уникален глас, който, обаче, има нужда от сериозна обработка и практика. Мария Илиева се опитва да я задържи в шоуто, за да има шанса да развие гласовите й данни още. По разните форуми, медии, фейсбук и т.н. коментари, основното мнение е, че това е евтин, отвратителен, гнусен и още редица негативни неща трик. Според мен не е така. Както вече казах, добре се получи, дано публиката не се настрои негативно срещу Стела заради реакцията на масите.

schizophrenic

Писане by covington on Съб Ное 12, 2011 5:18 pm

А, публиката ако ще се настройва срещу Стела, то ще е заради това, че хора с по-добри изпълнения отпаднаха, а тя продължава с доста кофти като качество представяния. Не съм хейтър, напротив - след първото (и най-читаво imo) нейно изпълнение много си я харесах. Обаче след това изборът на песни за нея е провал отвсякъде - Creep не й беше за гласа, mash up-a нема да го коментирам, Уморените крила й стояха леко уморено и две идеи измъчено. Нямам идея що й избират все мъжки песни. То верно нисък глас, ама чак пък. И честно казано звучеше най-зле след първите й срещи с вокален педагог, go figure Very Happy Интересен тембър, но не за там, където се опитват да го вкарат.

Както и да е де, може да търсят леко побутване на рейтинга й с нещо извън музиката, че музиката май няма да свърши работа. Копирано трикче, никога не съм го считала за особено ефективно, не смятам, че и в случая върши кой знае колко работа. Поне признавам, че наистина го направиха сравнително believable.

covington

Брой мнения: 792

Писане by Markizata on Съб Ное 12, 2011 5:47 pm

lira написа:

Маги Джанаварова от Мюзик Айдъл 3 - ако имаш предвид нея, беше моята фаворитка в онова издание на МА3. Защото за нашия мащаб тя ми се видя най - доброто.
Но, тъй като и тя тръгна...и спечели финала с "Listen", сравнението на двете изпълнения е брутално.

И точно откъм шлифовка от Магдалена имаше още много какво да се желае...за съжаление участието й в МА очевидно не изигра положителна роля в тази насока.
Що се отнася до Мелани, вярно е, че за нейните 18 гласът й звучи изумително зрял и овладян. И това я прави готова, но далеч не изградена.
Колкото до Стела...за мен тя просто не е за там, за където е тръгнала. Оскъдни гласови данни, отсъствие на сценично поведение...още един пирон в ковчега на "онези, яхнали сексуалността си в спринт за рейтинг".
Що се отнася до Мария Илиева, която е една от любимите ми БГ изпълнители, самият начин на това представяне е доста нечестен от нейна страна, според мен. Защото самото изпълнение е изградено по начин, по който тя да изплува като големия бял лебед до малкото пате. Т.е., рейтингова съпоставка и малко екстра скандал, за да напомни за злободневната част около себе си, в ролята на ментор, чието лансиране видимо далеч надминава пределите на обективната оценка...

Markizata

Писане by lira on Съб Ное 12, 2011 7:14 pm

Маркизо, имах предвид Маргарита, която просто кърти. Имам удоволствието да познавам и двете (Маргарита и Стела), не интимно, но да кажем не във фен стил и трябва да кажа, че Стела не е "такава", въпреки че според мен за нейната възраст вече няма такива определения.
Ковингтън, Стела определено не го докарва много на пеене, но си има други някакви метафизични качества, все пак устата й винаги може да бъде запушена с нещо.
Шизофрендке, да! някак ми е трудно да се влюбвам платонично, признавам си чистосърдечно, не че няма инетерес преди това, но за сериозни чувства...обяснявам се. всъщност се надявам Стела да не влезе в тоя формат истински, защото той би я унищожил като артист, но ако тя го желае, никой не може да каже нищо. за масите не знам, но в демокрацията те са важни, май май.

lira

Писане by lira on Нед Ное 13, 2011 1:46 pm

Момичета, а как ви се струва този медиен трик? може пък героините да са от нашия форум?

http://www.btv.bg/shows/more-ot-lubov/

говоря за епизода от 22.10 след 15тата минута. някак не мога да кача директен линк с видеото silent

lira

Писане by Markizata on Нед Ное 13, 2011 2:20 pm

Ами, за този материал мисля...може би не е добре да казвам какво мисля, ако наистина персонажите са реални, а не актьори, камо ли ако пишат тук...но, след като си го пуснала, явно търсиш коментар.
Този материал затвърждава за пореден път красивия имидж на хомосексуалните отношения и хората в такива отношения.
Той потвърждава идиотщината в главите на хората, с която аз персонално съм се сблъсквала всеки път, когато се е отваряло приказка по темата. И този илиенски романс потвърждава за пореден път образите: ТВУ-ресурс...изнасилване /ето, травмата от детството, която добре обяснява ориентацията.../, мъж в женско тяло... бият се, режат си вените, вадят си кирливите ризи...на мола...и по телевиЗОРА...
Ами, да, с такива материали няма да стане скоро "приемането" на "такива отношения". И аз да бях отстрани, и аз щях да се ужасявам от тези отношения и тези хора - ако трябваше това и други подобни, да бъде единствената ми асоциация.
И, да, както казва персонажа в клипчето - "няма нищо лошо да си гей или лесбийка". Има лошо да нямаш спирачки за простотията. И за това никоя ориентация не е оправдание.
Най - сетне, наистина много се надявам тези персонажи да не са сред форума, защото ако това е така, то наистина се чудя къде е моето място тук.

Markizata

Писане by the sea on Нед Ное 13, 2011 2:54 pm

След изгледаният материал съм просто speechless! silent

the sea

Брой мнения: 417

Писане by covington on Пон Ное 14, 2011 11:43 am

Ъъъъъ, е те тука ми се изправи всеки иначе широкотолерантен косъм. Не заради типа персонажи или заради абсурдността на цялата ситуация (щото всички знаем, че абсурдите имат потенциала да се случат и в най-читавите отношения). А заради начина, по който цялата тая история беше представена.

Не е точно медиен трик в истинския смисъл на думата; но пък си е media spin отвсякъде (не мога да се сетя в момента за БГ-термин, който точно да описва всички типични за понятието характеристики). Не знам доколко е било съзнателно и доколко просто отразява някакви по-дълбоки нагласи на продуценти и сие, обаче цялата тая част от предаването си имаше елементите на класически spin. От подбора на историята за излъчване (с все стереотипни персонажи, потвърждаващи де що има консервативен възглед за женската хомосексуалност), през начина, по който после се разви историята с Жулиета... ъъъ, възлюбената де (дебело подчертаващ в главите на наплашените хетеросексуални защо не трябва да се доближават до "ония" - ми твърде са настоятелни, колкото и да си убеден в хетеросексуалността си, след 4 месеца вземеш и поддадеш, ужас!), до коментарите на Наталия. Изобщо, ако тоя епизод беше човек, щеше да е дълбоко пасивно-агресивен, по най-захаросания възможен начин.

Ако трябва да задълбавам (а аз обичам), и двете клипчета не ме радват особено. Поне в моето съзнание и двете са потенциално негативни представяния. Първото - защото ще бъде прието от масите като това, което най-вероятно е: шоу-трик. Което в превод означава "две жени се целуват с цел да спечелят внимание". И което никак не прави услуга на тези, които искат да се целуват не за да са интересни на другите, а защото се обичат. Второто: защото ще бъде прието като потвърждение на и без това тъмните масови представи за хомосексуалните връзки. А отгоре на това е и нечестно - изключението, представено като единствен референт за харктера на правилото.

Бе с две думи: с нетърпение чакам момента на очовечаване на българските медийни умове.

covington

Брой мнения: 792

Писане by schizophrenic on Пон Ное 14, 2011 6:49 pm

lira написа:Момичета, а как ви се струва този медиен трик? може пък героините да са от нашия форум?

http://www.btv.bg/shows/more-ot-lubov/

говоря за епизода от 22.10 след 15тата минута. някак не мога да кача директен линк с видеото silent

След този клип, да ви пусна и аз едно Море от Любов

http://ww.vbox7.com/play:e4c62deb&al=2&vid=6178053

Та, това не е рекламен трик, двете момичета последно като ги видях, още бяха заедно

schizophrenic

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics