BGLES

Приятели

БГ Транслатор

Now and then или, защо часовникът върви наобратно?

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Предишната тема Следващата тема Go down

Re: Now and then или, защо часовникът върви наобратно?

Писане by yourenottheonlyone on Нед Ное 27, 2011 8:22 am

тези, за които говорите в първия пост са единици на фона на общата картинка, така че едва ли има повод за угриженост. повечето сегашни тийнейджъри са по-отворени в сексуално отношение, отколкото родителите им биха искали Иначе съм съгласна, че
a.borealis21908a написа:Хората се връщат назад в миналото, когато нямат основа, когато няма на какво да се уповават тук и сега. Младите хора нямат примери за подражание, всичко е повърхностно и кухо и при най- лекия полъх, се срутва. .

тези свидетели на Йехова са поредните изпуснати деца, на които не е обръщано достатъчно внимание в годините на прехода, защото родителите е трябвало да работят, колко от тях на гурбет в чужбина. Каква е разликата дали ще е в секта или ще се друса? Наркотиците поне се спират, а промития мозък е за цял живот.
Не са ли връщане към миналото и крайно-десните младежки организации, как е възможно да приемат идеи, които са се доказали като неадекватни преди над 60 години?

такива случаи винаги ще има, но като цяло смятам, че по отношение на толерантността към хората с различна ориентация, най-младите (под 20) и от двата пола са най-приемащи и свободомислещи. Така че развитието е в правилна посока за мнозинството от младежите, мисля аз... Smile ако можеха по-възрастните да вземат пример от тях, нямаше да е зле Wink

yourenottheonlyone

Брой мнения: 12
Местожителство: Sofia

Върнете се в началото Go down

Писане by a.borealis32819a on Нед Ное 27, 2011 7:50 pm

На Йехова не съм му свидетел, но пък много се увличам по словата на учителя Йода. Свидетел съм му на него как веднъж се наплю неволно...!
Не знам как си стигнала до горните изводи, при положение, че никъде не говоря за организации, секти и тем подобни- нито участвам в такива, нито прокламирам подобно нещо. Понеже съм в добро настроение, ще се абстрахирам от плоскостта на следното изказване
yourenottheonlyone написа: Каква е разликата дали ще е в секта или ще се друса? Наркотиците поне се спират, а промития мозък е за цял живот.
и съмнителните ти наблюдения, които са те довели до това умозаключение. Няма да отегчавам аудиторията с "бабешкото" ми отношението към наркотиците, както и с други факти от личния ми живот.
В случая, а и в началото на темата възрастта няма никакво значение. Имам много познати 20-25, а и по- възрастни, които са полуграмотни, мислят как да направят лесни пари, как да се напият и с коя да спят. Свободомислещи и отворени са дотолкова, че като стане напечено мислят само за собствения си ... авторитет и в повечето случаи стават жалки мишки в краката на разните играчи. И това е масово. Разбира се има и такива, които са свободомислещи и толерантни. Отворени са към различието и искат да живеят различно и т.н. Има и такива, които си пишат и мажат, колкото да не заспят, за тях възраст също няма.
За финал, ю ар нот ди онли уан
http://imageshack.us/f/26/80629401.jpg

a.borealis32819a

Брой мнения: 134

Писане by mouse on Нед Дек 11, 2011 5:23 pm

Не, часовникът не се връща назад! Просто спиралата продължава своите концетрични кръгове напред и нагоре, като някои събития изглеждат много подобни на вече случили се други. Кризата и усещането за разруха означава, че е време да се появи нещо ново, което, да, би могло да прилича на нещо отдавна случило се, но новото няма да е същото като онова, на което напомня. И няма да е същото, защото Земята, в която това се случва, не е вече същата, много по-стара и изхабена е. И човешката памет вече не е същата. Историята е натрупала много между тези две подобни събития, които напомнят едно друго. Идва време за нов морал и нова религия, която ще има за задача да подкрепи и поддържа този морал. И това е неизбежно, независимо дали го искаме или не. Утвърденото, с което сме свикнали, и с което сме израснали, губи почва, рано или късно ще се срути. И се бори като воин или диво животно (ако щете), на което не е оставен изход за измъкване. Тогава съпротивата и хаосът стават безжалостни. И те вече са налице, и ние много добре ги виждаме, и казаното по-горе във форума подкрепя този извод.
Забележете с какъв страх и безпомощност Ватикана протестира против филма “Аватар” – филмче, което не блести с някакви велики премъдри мисли, и все пак Ватикана чувства, че губи не просто битката, но и войната. “Аватар” може да е просто филмче, но то използва идеята за езичеството, същото това езичество, което Християнството е наследило, а впоследствие и заличило от спомените на хората. Ватикана се страхува от собствената си сянка и вижда врага там, където едва ли има нужда да го търси, но това показва, че тази мощна институция много добре усеща това, което усещаме и ние - юздите вече не са в нейни ръце, а конят е подивял отново! Дали това е добре или зле – не знам. Защото не знам, какво ще се случи след като се срути “старото” и дойде “новото”. Може би зависи от нас какво ще е това, което ще дойде. Защото ние сме колкото продукт на нашето време, толкова и продукт на собствените си стремежи и воля!!! Високомерието и отрицанието обаче едва ли са добри съветници (казвам го по принцип, а не във връзка с горните словесни спорове).

mouse

Брой мнения: 55

Писане by freedom on Вто Дек 13, 2011 2:28 pm

Защото най-страшно е, когато успеят да ти наложат автоцензура.

freedom

Брой мнения: 142

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics