Книга
Страница 1 от 2 • Share •
Страница 1 от 2 • 1, 2 
Книга
Опитах да я кача преди известно време в Читанка, но подозирам, че след като са се зачели, модераторите... Както и да е, ако искате, подарявам ви първия том, вторият също ще кача някъде скоро... Приемам всякаква критика и съзнавам, че трябва доста време и нерви, за да се прочете цялата, но... реших да опитам.
Благодарение на Doña Dyke книгите са вече качени на сървъра на сайта за вечни времена
Книга 1
Книга 2
Алтернативни линкове:
Книга 1
Книга 2:
(От меню "Файл" -> "Изтегляне като" -> Word и се сваля в .doc формат)
Благодарение на Doña Dyke книгите са вече качени на сървъра на сайта за вечни времена
Книга 1
Книга 2
Алтернативни линкове:
Книга 1
Книга 2:
Последната промяна е направена от Doña Dyke на Пон Окт 10, 2011 11:57 pm; мнението е било променяно общо 4 пъти (Reason for editing : Алтернативни линкове)
Re: Книга
Здравей. 
Опитах се да видя коя е книгата, която си качина, но линка води към модила за качване на текстове. Там има доста ... а и не могат да се теглят.
Дали е възможно да споделиш заглавието на книгата, за да се опитам да я намеря?

Опитах се да видя коя е книгата, която си качина, но линка води към модила за качване на текстове. Там има доста ... а и не могат да се теглят.
Дали е възможно да споделиш заглавието на книгата, за да се опитам да я намеря?

semper_fi- Брой мнения: 993
Местожителство: София
Много се извинявам! Така по-добре ли е?
http://static.chitanka.info/todo/5353-20110726-055838-jasmina27-kniga1.doc
http://static.chitanka.info/todo/5353-20110726-055838-jasmina27-kniga1.doc
Ето и тук, по-разширено, но все пак резюмирано
Захванах се да пиша, понеже се заклех в паметта на любим човек, когото загубих, че ще разкажа историята ни, и така започнах. Пишейки, разбрах, че ако стигна само до момента, в който я загубих, и приключа писането там, ще е непълно; по същия начин - ако започна с началото на връзката, също не би било правилно, защото има много неща преди и след нея, които обуславят мен и нея като личности и като хора, които се обичат, като жени, които се обичат.
Така в крайна сметка ми се искаше в най-добрия случай да опиша една връзка, но да проследя корените й до самото детство, ако трябва, и да докажа, че тя не приключва, когато един от двамата си тръгне. С една дума, наред с главната история, ми се отдаде възможност да споделя възгледите си за живота като цяло, да изкажа опита си с депресията от отхвърлянето и после от смъртта, а след нея и от пълната абдикация на държавата. Ще ми се да мисля, че книгата е многопластова, и че има някаква стойност не само за мен, а за всеки, който би посегнал към нея и стоически издържал да я прочете, но това само вие можете да кажете.
Моят съвет към тези, които проявят интерес (на които благодаря от все сърце), би бил: да, обективно първите 50-60 стр. може да са бавни и да ви се видят скучни; "екшън"-ът настъпва някъде след 100-ната, и да, може да ги пропуснете, но гарантирам, че ако не ги пропуснете, ще можете да разберете пъти повече за мен, за историята и за всички неща, които се случват вътре, поне аз така си мисля, поправете ме
а, също може би трябва да спомена, че действието се развива в диапазона 10-ти - 12-ти клас най-общо, и подозирам, че това ще ви обезкуражи, мен самата би ме... но и осъзнах, че именно младостта (незрялостта ако искате) прави травмите ми и борбата с тях още по-значими, защото в крайна сметка те разрушиха до основи и после опитаха наново да иззидат характера ми. Така поне си мисля, че вътре няма да намерите поредица тип "мило дневниче, днес си купих нова рокля", а раждането, детството, младостта, остаряването и смъртта на един (или няколко?) души в диапазона на само 2 години...

Захванах се да пиша, понеже се заклех в паметта на любим човек, когото загубих, че ще разкажа историята ни, и така започнах. Пишейки, разбрах, че ако стигна само до момента, в който я загубих, и приключа писането там, ще е непълно; по същия начин - ако започна с началото на връзката, също не би било правилно, защото има много неща преди и след нея, които обуславят мен и нея като личности и като хора, които се обичат, като жени, които се обичат.
Така в крайна сметка ми се искаше в най-добрия случай да опиша една връзка, но да проследя корените й до самото детство, ако трябва, и да докажа, че тя не приключва, когато един от двамата си тръгне. С една дума, наред с главната история, ми се отдаде възможност да споделя възгледите си за живота като цяло, да изкажа опита си с депресията от отхвърлянето и после от смъртта, а след нея и от пълната абдикация на държавата. Ще ми се да мисля, че книгата е многопластова, и че има някаква стойност не само за мен, а за всеки, който би посегнал към нея и стоически издържал да я прочете, но това само вие можете да кажете.
Моят съвет към тези, които проявят интерес (на които благодаря от все сърце), би бил: да, обективно първите 50-60 стр. може да са бавни и да ви се видят скучни; "екшън"-ът настъпва някъде след 100-ната, и да, може да ги пропуснете, но гарантирам, че ако не ги пропуснете, ще можете да разберете пъти повече за мен, за историята и за всички неща, които се случват вътре, поне аз така си мисля, поправете ме

а, също може би трябва да спомена, че действието се развива в диапазона 10-ти - 12-ти клас най-общо, и подозирам, че това ще ви обезкуражи, мен самата би ме... но и осъзнах, че именно младостта (незрялостта ако искате) прави травмите ми и борбата с тях още по-значими, защото в крайна сметка те разрушиха до основи и после опитаха наново да иззидат характера ми. Така поне си мисля, че вътре няма да намерите поредица тип "мило дневниче, днес си купих нова рокля", а раждането, детството, младостта, остаряването и смъртта на един (или няколко?) души в диапазона на само 2 години...
nenene, благодаря за линка, всичко се свали 

Обаче... знам, че малцина ще стигнат до края и т.н., но все пак бих се радвала, ако ми пишете какво не ви е харесало и ви е накарало да се откажете, макар че подозирам, че главната причина ще е тромавостта, но както казах... свидеше ми се махам който и да е на пръв поглед маловажен детайл...
Здравей! Снощи до 2 след полунощ четох книгата ти!
Не съм стигнала до края, но бързам да те поздравя!
Много хубав изказ имаш, някои мисли са така спонтанно излезли
от дълбоко в сърцето ти, че трогват с директността си.
Толкова тематични филми съм изгледала, но чак сега,
с твоя разказ осъзнах много важни неща, които преди
не съм успявала да разбера докрай.
Голямо Благодаря!
За труда ти, за честността, за смелостта!
Колкото до самото съдържание, не мисля, че трябва да съкращаваш
и редактираш много. Диалозите ти с Криси са важни.
Всъщност важно е това, че тя остава на линия и не прекъсва
разговора, който, съдейки по думите й, изглежда обречен.
Но съмненията й, емоциите зад тях я карат да не напуска чата.
В този смисъл това не е монотонен, скучен пасаж, който да досажда.
И накрая едно приятелско питане - мислиш ли, че споменаването
на реални имена на второстепенни "герои" и фирми е добра идея?
Аз бих била малко по-предпазлива - това е чувствителна област.
Не, че се криеш, не, че се срамуваш, но спокойно можеш да не даваш тази информация.
Ако някой иска да те намери, да контактува с теб,
ще го направи. За останалите - твърде много конкретни детайли.
Още веднъж - стискам ти ръка, поздравления!
Ще дочета книгата и може пак да пиша отзиви.
Не съм стигнала до края, но бързам да те поздравя!
Много хубав изказ имаш, някои мисли са така спонтанно излезли
от дълбоко в сърцето ти, че трогват с директността си.
Толкова тематични филми съм изгледала, но чак сега,
с твоя разказ осъзнах много важни неща, които преди
не съм успявала да разбера докрай.
Голямо Благодаря!
За труда ти, за честността, за смелостта!
Колкото до самото съдържание, не мисля, че трябва да съкращаваш
и редактираш много. Диалозите ти с Криси са важни.
Всъщност важно е това, че тя остава на линия и не прекъсва
разговора, който, съдейки по думите й, изглежда обречен.
Но съмненията й, емоциите зад тях я карат да не напуска чата.
В този смисъл това не е монотонен, скучен пасаж, който да досажда.
И накрая едно приятелско питане - мислиш ли, че споменаването
на реални имена на второстепенни "герои" и фирми е добра идея?
Аз бих била малко по-предпазлива - това е чувствителна област.
Не, че се криеш, не, че се срамуваш, но спокойно можеш да не даваш тази информация.
Ако някой иска да те намери, да контактува с теб,
ще го направи. За останалите - твърде много конкретни детайли.
Още веднъж - стискам ти ръка, поздравления!
Ще дочета книгата и може пак да пиша отзиви.

BettyBlu- Брой мнения: 74
Много благодаря за мнението!
За имената - единствените истински са моето първо, Криси, убиецът и момичето от началото. Фамилията си промених, за да не правя лоша реклама на безобразната си гимназия, момичето от началото изрично питах дали може да запазя името й, за Криси е късно да я питам, а копелето оставих така, понеже съдът нищо не направи, в момента той следва най-спокойно в Ротердам след убийство по непредпазливост, а аз се чувствам безсилна да направя каквото и да е срещу него. Исках това да е възмездието му, не знам дали се получи, понеже накрая излезе, че съм се съсредоточила не върху инцидента, не дори върху Криси, а най-вече върху себе си и своите чувства, и все пак... дори за това, че промених своята фамилия, ме е яд, защото исках тази книга наистина да е сигнал за това, какво се случва в българските училища, защото положението е зловещо. Но не ми стискаше да го направя, така че лично за себе си смятам, че не само не съм прекалила, а дори липсва достатъчно искреност, поправете ме, ако греша, просто смятам, че ако искаме да се промени нещо, трябва да викаме колкото ни глас държи, а не да страдаме безмълвно:(
Качвам и втората книга, ако ви е интересно как продължава историята и още веднъж - сърдечно благодаря!!
https://docs.google.com/document/d/1jv0SJNgUpr100yf3fAp8z8LYxWxN_ePlwERcS5GtM94/edit?hl=bg
За имената - единствените истински са моето първо, Криси, убиецът и момичето от началото. Фамилията си промених, за да не правя лоша реклама на безобразната си гимназия, момичето от началото изрично питах дали може да запазя името й, за Криси е късно да я питам, а копелето оставих така, понеже съдът нищо не направи, в момента той следва най-спокойно в Ротердам след убийство по непредпазливост, а аз се чувствам безсилна да направя каквото и да е срещу него. Исках това да е възмездието му, не знам дали се получи, понеже накрая излезе, че съм се съсредоточила не върху инцидента, не дори върху Криси, а най-вече върху себе си и своите чувства, и все пак... дори за това, че промених своята фамилия, ме е яд, защото исках тази книга наистина да е сигнал за това, какво се случва в българските училища, защото положението е зловещо. Но не ми стискаше да го направя, така че лично за себе си смятам, че не само не съм прекалила, а дори липсва достатъчно искреност, поправете ме, ако греша, просто смятам, че ако искаме да се промени нещо, трябва да викаме колкото ни глас държи, а не да страдаме безмълвно:(
Качвам и втората книга, ако ви е интересно как продължава историята и още веднъж - сърдечно благодаря!!
https://docs.google.com/document/d/1jv0SJNgUpr100yf3fAp8z8LYxWxN_ePlwERcS5GtM94/edit?hl=bg
Последната промяна е направена от nenene на Съб Окт 01, 2011 4:53 am; мнението е било променяно общо 1 път (Reason for editing : нов линк)
Книгата е прекрасно написана и не мисля, че нещо в нея е излишно. Четях с интерес, какво ще се случи между вас и се радвах ужасно много на моментите, в които сте били заедно и сте били щастливи. Но краят ме оставя без думи... И само като си помисля, че това си го преживяла... настръхвам.
Много искам да прочета и втората книга, но от линка към нея ми пише, че не съществува такъв файл.
Ако може някой да ми я прати... ще съм искрено благодатна.
Много искам да прочета и втората книга, но от линка към нея ми пише, че не съществува такъв файл.
Ако може някой да ми я прати... ще съм искрено благодатна.

stifito1- Брой мнения: 495
Местожителство: Gorna Orqhovica
Здравей!
Много ти благодаря за отзива, около половин година ми отне, след като я ! написах, да се... осмеля да я кача в интернет... Качих втората на ново място, поправих линка в последния си пост и го добавих и в първия, така че от който пост ти е по-удобно, от него можеш да я свалиш; ако има някакви проблеми, само ми кажи
Надявам се втората да ти хареса и всъщност... бих се радвала, ако не възразяваш, да кажеш, ако я завършиш, коя повече ти е харесала... Мерси още веднъж!
Много ти благодаря за отзива, около половин година ми отне, след като я ! написах, да се... осмеля да я кача в интернет... Качих втората на ново място, поправих линка в последния си пост и го добавих и в първия, така че от който пост ти е по-удобно, от него можеш да я свалиш; ако има някакви проблеми, само ми кажи
Надявам се втората да ти хареса и всъщност... бих се радвала, ако не възразяваш, да кажеш, ако я завършиш, коя повече ти е харесала... Мерси още веднъж!
Благодаря...
Почвам я и ще докладвам после...
Почвам я и ще докладвам после...

stifito1- Брой мнения: 495
Местожителство: Gorna Orqhovica
Аз ти благодаря, дано не те разочаровам... поне стилово... за съдържанието не мога много да гарантирам, тъй като... понеже ми се е случило, ми се струва вълнуващо, но за друг дали ще е, идея си нямам
Здравей nenene!
Поздравление за книгите!
За смелостта и отдадеността ти, за любовта и силата, за откровенността. Много трудно е да опишеш живота си в няколко (стотин) страници, още повече да го изложиш на показ по този честен и прям начин, по който го правиш. Благодаря ти, че ни позволяваш да се докоснем до нещо толкова съкровенно!
Пожелавам ти от цялото си сърце успешно следване, успех и възвръщаемост на положените усилия. И надеждата никога да не те напуска! Както и любовта.
Поздравление за книгите!
За смелостта и отдадеността ти, за любовта и силата, за откровенността. Много трудно е да опишеш живота си в няколко (стотин) страници, още повече да го изложиш на показ по този честен и прям начин, по който го правиш. Благодаря ти, че ни позволяваш да се докоснем до нещо толкова съкровенно!
Пожелавам ти от цялото си сърце успешно следване, успех и възвръщаемост на положените усилия. И надеждата никога да не те напуска! Както и любовта.

Страница 1 от 2 • 1, 2 
Similar topics» Пуснете гласче във Фейсбука в Конкурс за книга: Търся издател
» Характерът на вашето дете! - Типове и характеристики!
» Алкохолни напитки и коктейли.
» Ще издадът книга на Габи със стихчета?!
» Детските страхове!
» Характерът на вашето дете! - Типове и характеристики!
» Алкохолни напитки и коктейли.
» Ще издадът книга на Габи със стихчета?!
» Детските страхове!
Страница 1 от 2