Хомофобията в българските медии
Страница 1 от 2 • 1, 2 
Хомофобията в българските медии
Толерантни ли са българските медии към ЛГБТ общността? Имат ли култура и спазват ли някакви етични принципи? Ще поеме ли някой някога наказателна отговорност за хомофобските си изказвания в общественото пространство?
Ей такива въпросчета ми се въртят в главата, след като се запознах със случая с вестник (в кавички) "Уикенд" и определенията им за една (дори неподкрепена от твърди факти) хомосексуална проява, а именно "Позор!".
Прочете статията в BGLES
На фона на цялата простотия все пак донякъде ме радва факта, че макар и единци, има хора, които са надигнали глас. От друга страна се чудя една птичка пролет прави ли? Защото ми се струва, че в страната ни и още повече сред ЛГБТ хората тук всеки си е сам за себе си. :evil:
Ей такива въпросчета ми се въртят в главата, след като се запознах със случая с вестник (в кавички) "Уикенд" и определенията им за една (дори неподкрепена от твърди факти) хомосексуална проява, а именно "Позор!".
Прочете статията в BGLES
На фона на цялата простотия все пак донякъде ме радва факта, че макар и единци, има хора, които са надигнали глас. От друга страна се чудя една птичка пролет прави ли? Защото ми се струва, че в страната ни и още повече сред ЛГБТ хората тук всеки си е сам за себе си. :evil:
Re: Хомофобията в българските медии
О, и аз четох тази статия, но в dnes.bg. Мен повече ме притеснява не публикацията в това подобие на вестник, наречено "Уикенд", а по- скоро фактът, че наистина този футболист е наказан и глобен, което си е целенасочено хомофобско отношение от страна на футболния клуб. За съжаление, не съм наясно доколко в БГ има някакви закони за защита от дискриминация и изобщо имат ли нещо общо те с дискриминацията на хомосексуалните. В статията, която четох силно ме впечатли и успокоителното изречение, което казваше, че все пак в профила на въпросния футболист имало и снимки с момичета, хахаха.

lira- Брой мнения: 868
Абе,това не ми се струва да е вярно!
Иван Караджов си е пи4,мом4ето!
Не го познавам ли4но,но...от това,което гледам
а и съм "запалена" ЦСКА-рка и някак си....
хмммм.....no comment
хмммм.....no comment
Гост- Гост
"Абе,това не ми се струва да е вярно!
Иван Караджов си е пи4,мом4ето!"
Бих ти била благодарна, ако разясниш
Иван Караджов си е пи4,мом4ето!"
Бих ти била благодарна, ако разясниш

Ами,как да ти кажа.....
не мисля,4е е "обратен",а и да е....
не е важно
P.S. май много не го разясних,..... :scratch:
не мисля,4е е "обратен",а и да е....
не е важно
P.S. май много не го разясних,..... :scratch:
Гост- Гост
@angelina "Обратен" равно ли е на "не-пич"? И изобщо колко трудно е да се повярва, че в професионален спортен отбор би могло да има хомосексуални играчи? :scratch: Подобни коментари ми се струват (леко казано) странни...
Не,не е равно на не-пи4,просто.....
абе,не мога да ви го обясня,СЪЖАЛЯВАМ!:(
абе,не мога да ви го обясня,СЪЖАЛЯВАМ!:(
Гост- Гост
Е, нищо, когато можеш... :o
В смисъл...явно за "нормалния" библейски свят не е нормално жена с хомосексуална ориентация да се състезава на 400 метра бягане с препядствия, редом до жена с хетеросексуални разбирания за живота.
А какво остава за този иначе толкова "мъжки " спорт - футболът.
Хората, които са извън общоприетите норми за поведение, са отхвърлени от всякакви начинания. Поне в нашата ограничена, но красива страна.
В смисъл...явно за "нормалния" библейски свят не е нормално жена с хомосексуална ориентация да се състезава на 400 метра бягане с препядствия, редом до жена с хетеросексуални разбирания за живота.
А какво остава за този иначе толкова "мъжки " спорт - футболът.
Хората, които са извън общоприетите норми за поведение, са отхвърлени от всякакви начинания. Поне в нашата ограничена, но красива страна.
Изобщо не твърдя, че в България ситуацията е цвете. Напротив. Патриархалността на тази географска ширина е основен фактор и не очаквам чудо.
По-скоро ме учуди изказването на angelina. Смешно/тъжно ли е че дори и жена, която се идентифицира като такава с би/хомосексуална (нали?) ориентация реагира по този начин? Не знам. На мен така ми се стори и затова я питахме какво има предвид.
По-скоро ме учуди изказването на angelina. Смешно/тъжно ли е че дори и жена, която се идентифицира като такава с би/хомосексуална (нали?) ориентация реагира по този начин? Не знам. На мен така ми се стори и затова я питахме какво има предвид.
). Послеее гей НЕ Е РАВНО на (внимание, нов термин!) "не пич" иии това съвсем не значи, че дедуктивно погледнато гейовете не са пичове; КАМO ЛИ, че съответно лесбийка = не пичка! Моля ви!
Пауза за размисъл:
...и повече толерантност към различното мнение да не се наложи да ви модерирам!
(PS @ DD: Моля, не ме изтривайте от форума!
)
). Послеее гей НЕ Е РАВНО на (внимание, нов термин!) "не пич" иии това съвсем не значи, че дедуктивно погледнато гейовете не са пичове; КАМO ЛИ, че съответно лесбийка = не пичка! Моля ви!Пауза за размисъл:

...и повече толерантност към различното мнение да не се наложи да ви модерирам!
(PS @ DD: Моля, не ме изтривайте от форума!
)
aX Tuuu...- Брой мнения: 444
Все пак всеки има право на собствено мнение, както и да го изкаже. angelina_jolie_666 споделя за пич-не пич. Това е нейно право ХИХИ.
Удар с дървеното чукче. Делото се закрива.
:afro: :clap:
Удар с дървеното чукче. Делото се закрива.
:afro: :clap:
Толкова сме толерантни ние самите вътре в общността, че напрао ми падна капата....НЕ сме толерантни, а пък искаме другите, дето се наричат нормални, да са толерантни към нас....според мен е ясно положението...важното е да се мрази независимо какво...
как може да се асоциират две понятия като хомосексуален с пич, не пич и други дивотии....
осъзнайте се бе хора, стига с тия неистови комплекси.... :affraid:
как може да се асоциират две понятия като хомосексуален с пич, не пич и други дивотии....
осъзнайте се бе хора, стига с тия неистови комплекси.... :affraid:

freedom- Брой мнения: 142
freedom, здравей и добре дошла! искам да те попитам, къде в тази тема видя нещо, свързано с мразене? нямаше някакви крайни враждебни мнения, просто леко шеговито-сериозно-възпитателен тон.

Гост написа:Абе,това не ми се струва да е вярно!
хмммм.....no comment
за това говоря, lira

freedom- Брой мнения: 142
Страница 1 от 2 • 1, 2