BGLES

Similar topics
Приятели

БГ Транслатор

Пиърсинг

Страница 3 от 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Предишната тема Следващата тема Go down

Re: Пиърсинг

Писане by burntwithdesire on Пет Дек 25, 2009 12:38 am

Ihina, не го знаех това за лабриса. Доста интересно е защо ли е конкретно символ и на матриархата. Чисто графически бих го разтълкувала точно иначе като еднаква двойнственост. Но и като линия - много добре, харесвам. Smile

Сега се сещам пък и за един друг пример, който може да се причисли като ЛГБТ символ. Всъщност е един пътен знак Smile :

burntwithdesire

Брой мнения: 472
Местожителство: Варна

http://www.photo-forum.net/burntwithdesire

Върнете се в началото Go down

Писане by jessy on Пет Дек 25, 2009 12:59 am

Ето една статия, относно лабриса и въобще ЛГБТ символиката. http://margaritta.dir.bg/2uni/06gay.htm
А на ме ми стана интересно за пътния знак. Можеш ли да ни кажеш малко повече, че темата за символиката ми е особено интересна.

jessy

Брой мнения: 393
Местожителство: София

Писане by burntwithdesire on Пет Дек 25, 2009 1:06 am

Ем пътният знак е просто U-turn или обратен завой, то и вербално си я има символиката. Просто преди време на бившата ми приятелка и дойде хубавата идея, че това може да го използва за татуировка. И съвсем си пасва според мен.

А за статията ти нещо го няма хиперлинкът?

burntwithdesire

Брой мнения: 472
Местожителство: Варна

http://www.photo-forum.net/burntwithdesire

Писане by jessy on Пет Дек 25, 2009 1:24 am

Е аз уж го оправих.

jessy

Брой мнения: 393

Писане by Gothica on Вто Яну 05, 2010 11:02 pm

Гръцката буква ламбда също е един от символите на ЛГБТ.

Имам 5 дупки на ушите и мисля, че ми стигат :lol: Скоро мисля да си правя татус на врата. Знака на Нептун. Освен ако не си харесам нещо друго, но не съмнявам. Като цяло ми харесват повече татусите отколкото пиърсите.

Gothica

Брой мнения: 451

http://www.facebook.com/profile.php?id=1663373011

Писане by feet of clay on Вто Яну 12, 2010 1:50 pm

обожавам татуси. всяка година прибавям още една към колекцията и не мисля да спирам.
интересното е, че първият ми татус бе по идея на баща ми - заведе ни в Малта, за да ни татуира. майтапеше се, че като остарее и не го признаваме, щял да ни разпознава със сестра ми по татусите. бях на 16 и ми беше нужно позволение от родителите ми. и въпреки мрънкането на майка ми се наложих.
тогава бях доста намръщено дете, така че си избрах една супер намръщена риба. на лявото рамо.
доста време не можех да си избера подходяща татуировка - това е най-трудната част, поне според мен. е, най-накрая попаднах на точната - и си я подарих за рождения ден. това беше преди 3 години и от тогава всяка година се доразкрасявам месец преди поредното празнуване. много съм доволна от живота - това е нещо, което ме допълва и кефи тотално.
специално искам да обърна внимание, че татусите на врата болят адски много. не се шегувам - имам татус там, който се наложи да дооправя и двата пъти се проклинах. аз съм стоик и издържам на болка, но там е кошмарно. по принцип най-болезнените места са врата и стомаха. да, на кокал боли, но не може изобщо да се сравни с врата. говоря от личен опит.
за сега имам 5 татуса, всичките с дълбоко значение за мен. не смятам да спирам, имам проект за лявата си ръка и мисля с годините да го изпълня.
стана ми интересно за теорията, че татусите отдясно не влияят на живота /не съм сигурна, че цитирам правилно/. аз се татуирам само от ляво и това определено ми създава трудности с намирането на точното място за новия татус
за пиърсинга - не съм фен за себе си, струва ми се супер неудобно. представям си как се закачам в нещо и го отпарям, леле, направо настръхвам. красиви са, но не ми стиска, хаха

feet of clay

Брой мнения: 636

Писане by Gothica on Вто Яну 12, 2010 2:18 pm

Какво ще рече да "дооправиш". Смисъл, че първия път не е станал като хората или просто не ти е харесал? Аз си избрах врата защото не искам да го виждам много много, за да не ми писне Very Happy Пък не искам да е на кръста или на гърба. Колко време зарастваше твоя?

Gothica

Брой мнения: 451

http://www.facebook.com/profile.php?id=1663373011

Писане by Ihina on Вто Яну 12, 2010 2:21 pm

feet of clay написа:стана ми интересно за теорията, че татусите отдясно не влияят на живота /не съм сигурна, че цитирам правилно/. аз се татуирам само от ляво и това определено ми създава трудности с намирането на точното място за новия татус

Правилно цитираш... С две думи, това ще рече, че каквато й глупост да си татуираш, не ти в частност, щото гледам си от сериозните почитатели на изкуството и татусите си ги обвръзвваш със съдбата си, ако мога така да се изразя, но има хора... Както и да е, принципно моят спиричуъл ъдвайзър /ама че гот звучи и изглежда транслитерирано :lol:/ ми е казвал, че отдясно татуси не влияят на съдбата и т.н. Но ако си сложиш нещо лошо отляво... Ами - лошо! Иначе и аз като си говорех с него му викам: "Е добре, отляво, отляво... Ще вземе да ми свърши мястото, бе Р. /ще ме прощавате, ама няма да му казвам името/" Та затова съм решила, добри, силни символи и важни за мен неща, отляво, ако той позволи, отдясно за баланс може нещо по-лежерно Twisted Evil Ако се сетя да го питам как обаче стои въпросът с татусите по средата /гръбначен стълб и подобни/ Rolling Eyes

Аз в момента тръпна в очакване, защото сега на 21ви имам среща с него да си каже тежката дума Very Happy

Ihina

Брой мнения: 660

Писане by feet of clay on Сря Яну 13, 2010 3:45 am

дооправях си татуса два пъти. първият път му добавих контури, защото не стана цвета, който исках. тъпото е, че моят татуировчик не беше тук, та се оставих на негова ученичка, която уж беше добра, но не свърши работата като хората. търпението определено не е от добрите ми страни, хаха
та миналата година като му показах какво е свършила ученичката му, той ми я оправи - добави малко сенки и я дооформи.
на врата определено стана кофти рана и беше нужно повече време да зарастне - някъде към 2 седмици
между другото - ужасно ми хареса двуострата брадва - и като символ, и като значение. особено ми допадна идеята за самодостатъчност. татуса на врата ми е с подобно значение - идеята ми дойде от една книга на Куелю. ще цитирам, защото човека го е изразил най-добре /поне за мен/ "Каква е тайната на живота? Нека я наречем „дар” или „благословия”. Всички се опитват да се чувстват доволни от това, което имат. Освен мен. Освен теб. Освен малцината, които, уви, ще трябва да се пожертваме в името на нещо по-голямо.
Нашето въображение е по-обширно от заобикалящия ни свят, ние излизаме отвъд собствените си предели. Някога са наричали това „магьосничество”, но за щастие нещата са се променили. ... Но ти не се притеснявай. Скоро ще започнат да го наричат „мъдрост”. ...
Точно така. Сега ще те помоля да си представиш един от най-важните символи на алхимията – змия, която описва кръг и поглъща собствената си опашка. ... Така изглежда животът на хора като теб и мен. Ние се саморазрушаваме и възстановяваме постоянно."[img][/img]

feet of clay

Писане by Ihina on Сря Яну 13, 2010 1:19 pm

О, да, змия, захапала упашката си е символът - уроборос. И него съм обмисляла като евентуален тату дизайн Very Happy

Готика, моята е на лявата китка, отвътре... Доста бързо зарастна... Е, беше доста подута няколко дена, но след като спадна отокът и започнах да си я обгрижвам както ми беше опяснил татуистът ми, най-гадното беше единствено сърбежът - а не бива да се чешеш, естествено...

Ihina

Писане by feet of clay on Чет Яну 14, 2010 5:18 pm

като току-що научила се да качвам снимки не мога да не се похваля с най-якия си татус Smile простете ми нескромността Smile

feet of clay

Писане by Ihina on Чет Яну 14, 2010 8:07 pm

Аууу, много красиво! Twisted Evil

Аз от доста време насам си търся нещо келтско, опитвам се да си намеря келтски възел във формата на дракон... Близо година вече, засега неуспешно :(

Ihina

Писане by feet of clay on Чет Яну 14, 2010 8:18 pm

благодаря bounce
дано успееш да намериш - звучи готино

feet of clay

Писане by Гост on Вто Фев 23, 2010 12:49 am

Не мога да кажа, че имам кой знае колко голям опит, даже доста късно се реших на тази крачка с пиърсинга - преди 2 месеца си пробих един на устната. Мина доста по-безпроблемно отколкото си мислех и до ден днешен (да чукна на дърво) всичко е наред. В началото беше само ламет, но после като сложих халката имах малко проблеми и възпаления , но траяха ден-два. Направих си я при Миро във ''Мания'' на Витошка...пичът е много готин, услужлив и любезен и определено си разбира от работата. Всъщност причината да си направя пиърсинг чак на 19 е, че забелязах колко много ми се възпаляват ушите от всякакви метали освен злато и не ми стискаше...имах чувството, че сериозно ще си навредя с един такъв пиърсинг на лицето но слава Богу...всичко за сега е под контрол. Пък съм много навита за пиърс и на веждата, но за сега няма такива изгледи...

Гост
Гост

Писане by feet of clay on Чет Фев 25, 2010 8:29 pm

имам си нов татус - жирааааф
отпред на гръдния кош, малко под шията, страхотен е.
болеше ужасно и на кокалите и към гърдата, оказа се, че и там било чувствително и нежно място.
супер доволна от живота съм, оле pig :cheers: bounce

feet of clay

Страница 3 от 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics