BGLES

Приятели

БГ Транслатор

Хомосексуалността при децата

Предишната тема Следващата тема Go down

Хомосексуалността при децата

Писане by D on Сря Авг 03, 2011 12:14 pm

Според Зигмунд Фройд детето преминава през период от неговото развитие свързан със сексуалността наречен Едипов компплекс при момчетата и комплекс на Електра при момичетата. Едиповият комплекс при мъжете е специфична привързаност към родителите или любов, нежност и привързаност към майката а от друга страна ревност и ненавист към бащата, желание за подражение на неговата сила и мъжественост. При комплекса на Електра същата зависимост, любов, нежност при момичетата се проявява към бащата, а ревността, ненавистта и същевременно подражанието на женствеността и красотата към майката. Тези процеси протичат по този начин при нормалното сексуално развитие на децата при нормални семейни условия ( когато са налице и двамата родители в семейството). Когато не протече нормално този етап от живота на детето се получават усложнения. Тук можем да говорим за хомосексуалност, бисексуалност, извратеност, феминизъм, съдизъм, мазохизъм. При отсъствието на бащата по време на едиповия комплекс или неговото нехайство за семейството е много вероятно сексуалното развитие да се превърне в хомосексуалност.
При момичетата при същата липса на мъж (баща) в семейството и нарушаване на комплекса на Електра се получава едно мъжко възпитание от страна на майката. Тя върши както женските така и мъжките функции и задължения в семейството. Тя е жената- мъж и това е примера на подрастващото дете ,който то усвоява и при оформяне на сексуалната си ориентация то започва да търси както женското така и мъжкото в пратнъора си. В най- добрия случай женствен мъж с женствена физика и характер, но в повечето случаи обекта на търсене е мъжествена жена подобие на майката.
Този проблем разгледан от друга гледна точка ни дава информацията, че детската сексуална ориентираност се проявява в годините на пубертета когато те активно започват да се интересуват от другия или от същия поли как да интимничат с него. Има един период в който половете активно дружат и се сближават помежду си момче- момче и момиче- момиче. Това се получава от неосъзнатия страх от непознатата все още промяна в другия пол. Така връзката в този период между двата пола е само сексуалния инстинкт и когато той при отделни деца липсва, те започват да осъзнават че нещо в тяхното развитие не е нормално. Тогава се проявяват появилите се в детството травми в случай на сексуални отклонения. Децата като незрели индивиди започват да вървят против себе си и своите истински потребности защото се чувстват застрашени от обществото като поддържат сексуален контакт не с пола който ги привлича. В зависимост от това колко силно е развит Свръх Аза ,тази проява на обществена желателност приключва в момента в който детето стане зрял мъж или жена и предпочете собствените си желания пред тези на социалната среда или продължава да пренебрегва себе си и се появява една постоянна базисна тревожност която го съпътства.
Стигаме до заключението че главен фактор за появата на хомосексуализма при децата е семейството, семейната среда и как тя влияе върху детето. Много е важно какво е общуването в семейството и как се осъществява то( по какъв начин). Как е обяснено на детето за половете и половото влечение. Как противоположния пол от страна на родителя се отнася към детето и какво възпитание му налага.

D

Брой мнения: 30

Върнете се в началото Go down

Re: Хомосексуалността при децата

Писане by semper_fi on Сря Авг 03, 2011 1:07 pm

Ъъъъъ... По какъв повод ни споделяш тази теория за хомосексуалността, която на всичкото отгоре е отречена в средата на миналия век?

semper_fi

Брой мнения: 993
Местожителство: София

Писане by Markizata on Сря Авг 03, 2011 4:52 pm

[quote="D"]
Стигаме до заключението че главен фактор за появата на хомосексуализма при децата е семейството, семейната среда и как тя влияе върху детето. Много е важно какво е общуването в семейството и как се осъществява то( по какъв начин). Как е обяснено на детето за половете и половото влечение. [quote]
Това е абсолютно вярно!
Което е още едно доказателство за това, че хомосексуални деца не се раждат от хетеросексуални родители. Cool

Така е то - друго си е, да има кой да ти обясни какво е това - привличане /към противоположния пол/... без обяснения, от само себе си трудно идва...и човек лесно попада в капана на извратеностите и всякаквите отклонения, дето го напират изотвътре...мдам.

Markizata

Брой мнения: 700

Писане by sometimes_somewhere on Сря Авг 03, 2011 6:58 pm

D написа:
При момичетата при същата липса на мъж (баща) в семейството и нарушаване на комплекса на Електра се получава едно мъжко възпитание от страна на майката. Тя върши както женските така и мъжките функции и задължения в семейството. Тя е жената- мъж и това е примера на подрастващото дете ,който то усвоява и при оформяне на сексуалната си ориентация то започва да търси както женското така и мъжкото в пратнъора си. В най- добрия случай женствен мъж с женствена физика и характер, но в повечето случаи обекта на търсене е мъжествена жена подобие на майката.

Не виждам как тези идеи обясняват израстването на две или повече деца в едно семейство с двама родители, в което само едно от децата е хомосексуално.

sometimes_somewhere

Брой мнения: 4

Писане by Sun&Moon on Чет Авг 04, 2011 12:14 am

Благодаря за този пост! Чак сега осъзнах напълно какъв ми е проблемът! sunny - "хомосексуалност, бисексуалност, извратеност, феминизъм, съдизъм, мазохизъм"...
Първата ми работа утре ще е да си запиша час при психоаналитик Smile

Sun&Moon

Брой мнения: 33

Писане by covington on Чет Авг 04, 2011 12:00 pm

Първо, ше взема да се съглася със Sun&Moon. Много ми помогна да разбера себе си тоз пост. Даже се постарах да намеря човек да ми обясни за влечението, че да наваксам изгубеното, ама май доста има да се наваксва... Ше я видим тая работа.

Второ, ш'мъ извините, при липса на достатъчно кофеин ми избиват критичните наклонности.

3 неща които ме притесняват в тоя пост

1. Доближава се до чичко Фройд, ама до аспекти от неговата теория за сексуалността, които той самият оставя като противоречиви и които някак си са попроменили терминология и гледни точки в последния век. Развитие на нАуката дет' се вика.

Иначе човекът си смята, че хората са бисексуални по природа и хомосексуалните желания са част (фаза) от развитието на зрялата сексуалност. В този смисъл понятието "хомосексуалност при децата" при него е напълно нормално явление и естествен етап. Обаче оценките му за хомосексуалност при зрелите хора са доста нюансирани - той говори по темата в трудове и лекции в продължение на двайсетина години и примерно през 1917 твърди, че "при всеки невротик без изключение се установяват хомосексуални импулси и че голям брой симптоми представляват израз на латентна инвертираност" [Фройд, З. Въведение в психоанализата. изд. Наука и изкуство, С., 1990] (мм, надушвам невротизъм в себе си!), а през 1935 казва, че "Определено хомосексуалността не е предимство, но не е и нещо, от което трябва да се срамуваме, не е порок, не е деградация; не може да бъде класифицирана като болест; гледаме на нея, като на вариация на сексуалната функция, предизвикана от определен блок в развитието." [Freud, S. (1935), Anonymous (Letter to an American mother). In The Letters of Sigmund Freud, ed. E. Freud, 1960. New York: Basic Books] (<туй последното го откраднах, признавам без бой, нямам книжката). Тъй че при цялото ми уважение, тая теория трябва да се предава с контекст и коментар (и то не в посоката, възприета от неофройдизма).

2. "В най-добрия случай женствен мъж с женствена физика и характер, но в повечето случаи обекта на търсене е мъжествена жена подобие на майката." - туй ме уби и ме възкреси последователно, но преди това ми показа светлината - понеже съм максималист и искам най-добрия случай, мисля да почна да си търся женствен мъж. А пък мама е дама :Р

3. Тоя пост не е цитат на научен текст. Тоя пост е преразказ на стара теория със загатната пейоративна нотка, постнат без допълнителен коментар, и то член на тоя форум. Което ме обърква тотално. Ма аз съм проста, много неща ме объркват. Но пък ми идва наум гледната точка на съвременната психоанализа към въпроса на хомосексуалността - дали самият хомосексуален я възприема като проблем.

covington

Брой мнения: 792
Местожителство: София

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics