Машина на времето
:: Разни :: Обща дискусия
Страница 2 от 2 • Share •
Страница 2 от 2 •
1, 2
Re: Машина на времето
Ако имаше машина на времето, бих отишла в бъдещето, не в миналото. Ние знаем какво е станало през 18, 19 век, но не знаем нищо за 23ти век например. Би ми било интересно да видя докъде сме стигнали в развитието си, намерили ли сме лек срещу повечето нелечими болест, какви са бъдещите хора по характер, как живеят.
A и ме е страх, че ако се върна в миналото с цел променяне на някакво събитие, ще се променят автоматично и всички следващи събията.
Абе който е гледал "Ефектът на пеперудата" знае какво говоря.
A и ме е страх, че ако се върна в миналото с цел променяне на някакво събитие, ще се променят автоматично и всички следващи събията.
Абе който е гледал "Ефектът на пеперудата" знае какво говоря.

HummingMelodies- Брой мнения: 62
хахахах, да аз мисля че го бях споменала някъде из по-горните постове
но също така не смяташ ли, че ако отидеш в бъдещето ще промениш настоящето си? ще знаеш какво да очакваш и ще се стремиш към него?
но също така не смяташ ли, че ако отидеш в бъдещето ще промениш настоящето си? ще знаеш какво да очакваш и ще се стремиш към него? 
prettyful- Брой мнения: 78
Малко се съмнявам да е така, но винаги има едно "Но" за всеки случай. Защото винаги се гази най - лесно, когато лукът е зелен - така казват старите баби.prettyful
Мойте извинения по темата е, че по - добре да не променяш нищо и независимо какво е и колко е незначително и символично да е в бъдещото и веднага ще се отрази в настоящето и оттам в миналото - трите времена, според мен са тясно свързани помеждуси едно с друго. Колкото се отнася до бъдещето е по - добре да не знаеш какво те очаква - било в бъдеще или в настояще, защото винаги можеш да променяш живота си и никога нещата няма да са същите независимо каквото и да направиш или промениш и пак ще го изживееш, защото така е писано да усетиш тръпката и емоцията в даден етап от живота си и да го запомниш.Затова бъдеще е нещо неопределено или по - точно относително понятие и зависи от определени причини и обстоятелства, които го предизвикват да се променя при всяко обстоятелство, което изниква и зависи от други хора, които го предизвикват.
Така, че за всяко действие си има първопричина да го предизвика - закона на Нютон /не е измислица , а истински факт и друг е въпроса кой как го вижда и от кой ъгъл/.

mimok- Брой мнения: 163
prettyful, не съм сигурна, че се отнася до мен, но май да 
Всъщност не се бях замисляла дали, ако отида в бъдещето ще променя настоящето. По-скоро си го представях като "преместване" в бъдещето завинаги, сякаш започвам напълно нов живот там, демек настоящето е там, защото ако се случи, то е ясно, че всичко ще е променено. Хората около мен ще са мъртви главно това е единственото неприятно нещо (казвам, защото ме мързи да мисля за друго такова).
Абе представям си го като филмите, в които отваряш една врата или асансьор и отиваш някъде и те гледат странно и ти ги гледаш странно и така..

Всъщност не се бях замисляла дали, ако отида в бъдещето ще променя настоящето. По-скоро си го представях като "преместване" в бъдещето завинаги, сякаш започвам напълно нов живот там, демек настоящето е там, защото ако се случи, то е ясно, че всичко ще е променено. Хората около мен ще са мъртви главно това е единственото неприятно нещо (казвам, защото ме мързи да мисля за друго такова).
Абе представям си го като филмите, в които отваряш една врата или асансьор и отиваш някъде и те гледат странно и ти ги гледаш странно и така..

HummingMelodies- Брой мнения: 62
Ако имаше машина на времето бих се върнал в миналото си и бих поправил една много фатална грешка. А за бъдещето няма да го пипам, квото трябва това да става, но и в двата случая си оставам в тези години, в смисъл в 21 век.

Punk/Rac_Pride- Брой мнения: 34
Местожителство: Село несебър
Ако имах възможност да се върна назад във времето, щях да се запозная с хора, които искам да познавам. Щях да отида и в бъдещето, за да видя сестра си по-стара и по-щура, хаха. Не ми трябва машина, за да променя нещо - мога да го направя в настоящето.

Hoops&Yoyo- Брой мнения: 133
Местожителство: Sofia
Аз бих искала само да надникна в бъдещето. Не знам дали съм привърженичка на теорията, че ако нещо ти е писано, е неизбежно да се случи, но така или иначе бих искала да видя какво ме очаква.
А и в миналото бих се върнала. Но в близкото минало, може би 4-5 години преди да се родя... или пък, ако можех, щях да се върна в 2000-та, но на сегашната си възраст.
А и в миналото бих се върнала. Но в близкото минало, може би 4-5 години преди да се родя... или пък, ако можех, щях да се върна в 2000-та, но на сегашната си възраст.

БлатнаФея- Брой мнения: 193
Дам определено в бъдещето бих отишла от чисто любопитство. Не бих останала, обаче там, защото не си заслужава да си изпуснал толкова много неща и да видиш само резултатите. Също така не вярвам в съдбата или, че нещо ти било писано. Всичко си е твоя воля, ти решаваш как да наредиш нещата.

rednviolet- Брой мнения: 53
Местожителство: София
Страница 2 от 2 •
1, 2
Similar topics» Приятелство,любов и раздяла
» Конкурс с награди: "Най-оригиналното пожелание за Свети Валентин"
» ТОДОРИНИ КУКЛИ
» Нашите хубави деца-2
» Конкурс с награди: "Най-оригиналното пожелание за Свети Валентин"
» ТОДОРИНИ КУКЛИ
» Нашите хубави деца-2
:: Разни :: Обща дискусия