BGLES

Similar topics
Приятели

БГ Транслатор

2-ри февруари! Празник на хомосексуалността, или не чак токова? 5 5 1

2-ри февруари! Празник на хомосексуалността, или не чак токова?

Предишната тема Следващата тема Go down

2-ри февруари! Празник на хомосексуалността, или не чак токова?

Писане by devaux on Сря Сеп 09, 2009 10:34 am

Празнувате ли на 2-ри февруари или това е един от 365-те обикновени дни на годината?
Как се чувствате на тази дата? Заслужава ли да се нарече празник, или пък...може би не?

devaux

Брой мнения: 33
Местожителство: София

http://idsurrender.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Re: 2-ри февруари! Празник на хомосексуалността, или не чак токова?

Писане by Doña Dyke on Чет Сеп 10, 2009 3:49 pm

Всеки набеден за празник ден е още по-добър повод да се забавляваш. Cool

Аз лично се чувствам празнично почти всеки ден като се замисля колко съм щастлива да живея моя си живот такъв, какъвто е.

Колкото до празникa на хомосексуалността, в България дори прайдовете не могат да постигнат някакъв ефект на празнично настроение, какво остава за ден, обявен (от кого все пак? Rolling Eyes) за ден на хомосексуалността. Според статия в stalik.wordpress.com:

"Може би във връзка с тая момчешка традиция някой иронично е набедил този ден (...)за ден на (...) мъжката хомосексуална любов. В действителност, доколкото ми е известно, подобна идея не е част от народната традиция и аз подозирам, че тя е съвсем скорошно изобретение на някой, който по неясни причини е обявил датата за ден на тая специфична форма на любовта. Това обаче в никакъв случай не е някакъв официален празник на ЛГБТ обществото."

Мисля, че това донякъде отговоря на въпроса Neutral

Doña Dyke
Admin

Брой мнения: 1116

http://www.bgles.com

Писане by devaux on Чет Сеп 10, 2009 8:14 pm

То по принцип се води Петльов ден. Раздават се гевречета и се пеят песнички за здравето на малките момченца. Подчертавам думата момченца
Аз лично не се чувствам като на празник на тази сакрална дата. Също така съм съгласна за прайдовете. Въпреки че поне там има някаква атмосфера. Се тая...просто мразя псевдо "празниците", провъзгласени за такива от случайни хора. Уж празник, а се превръща в ден на бъзика и подигравките на чужд гръб.
Няма значение...

devaux

Брой мнения: 33

http://idsurrender.blogspot.com/

Писане by impure7 on Пет Сеп 11, 2009 9:55 am

Аз също не го приемам за празник на хомосексуалността, даже повечето пъти изобщо не се сещам, че е втори, освен ако не чуя колегите да си разменят шеги по въпроса.

impure7

Брой мнения: 56
Местожителство: Sofia

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics