2-ри февруари! Празник на хомосексуалността, или не чак токова?
:: Административни :: Кошче :: Пластмаса
Страница 1 от 1 • Share •
2-ри февруари! Празник на хомосексуалността, или не чак токова?
Празнувате ли на 2-ри февруари или това е един от 365-те обикновени дни на годината?
Как се чувствате на тази дата? Заслужава ли да се нарече празник, или пък...може би не?
Как се чувствате на тази дата? Заслужава ли да се нарече празник, или пък...може би не?
Re: 2-ри февруари! Празник на хомосексуалността, или не чак токова?
Всеки набеден за празник ден е още по-добър повод да се забавляваш.
Аз лично се чувствам празнично почти всеки ден като се замисля колко съм щастлива да живея моя си живот такъв, какъвто е.
Колкото до празникa на хомосексуалността, в България дори прайдовете не могат да постигнат някакъв ефект на празнично настроение, какво остава за ден, обявен (от кого все пак?
) за ден на хомосексуалността. Според статия в stalik.wordpress.com:
"Може би във връзка с тая момчешка традиция някой иронично е набедил този ден (...)за ден на (...) мъжката хомосексуална любов. В действителност, доколкото ми е известно, подобна идея не е част от народната традиция и аз подозирам, че тя е съвсем скорошно изобретение на някой, който по неясни причини е обявил датата за ден на тая специфична форма на любовта. Това обаче в никакъв случай не е някакъв официален празник на ЛГБТ обществото."
Мисля, че това донякъде отговоря на въпроса
Аз лично се чувствам празнично почти всеки ден като се замисля колко съм щастлива да живея моя си живот такъв, какъвто е.
Колкото до празникa на хомосексуалността, в България дори прайдовете не могат да постигнат някакъв ефект на празнично настроение, какво остава за ден, обявен (от кого все пак?
) за ден на хомосексуалността. Според статия в stalik.wordpress.com: "Може би във връзка с тая момчешка традиция някой иронично е набедил този ден (...)за ден на (...) мъжката хомосексуална любов. В действителност, доколкото ми е известно, подобна идея не е част от народната традиция и аз подозирам, че тя е съвсем скорошно изобретение на някой, който по неясни причини е обявил датата за ден на тая специфична форма на любовта. Това обаче в никакъв случай не е някакъв официален празник на ЛГБТ обществото."
Мисля, че това донякъде отговоря на въпроса

То по принцип се води Петльов ден. Раздават се гевречета и се пеят песнички за здравето на малките момченца. Подчертавам думата момченца
Аз лично не се чувствам като на празник на тази сакрална дата. Също така съм съгласна за прайдовете. Въпреки че поне там има някаква атмосфера. Се тая...просто мразя псевдо "празниците", провъзгласени за такива от случайни хора. Уж празник, а се превръща в ден на бъзика и подигравките на чужд гръб.
Няма значение...
Аз лично не се чувствам като на празник на тази сакрална дата. Също така съм съгласна за прайдовете. Въпреки че поне там има някаква атмосфера. Се тая...просто мразя псевдо "празниците", провъзгласени за такива от случайни хора. Уж празник, а се превръща в ден на бъзика и подигравките на чужд гръб.
Няма значение...
Аз също не го приемам за празник на хомосексуалността, даже повечето пъти изобщо не се сещам, че е втори, освен ако не чуя колегите да си разменят шеги по въпроса.

impure7- Брой мнения: 56
Местожителство: Sofia
Similar topics» Как се пише мотивационно писмо
» Честит Осми Март,мили момичета!!!
» Честит Празник на Денислав на desi76
» Честит Осми Март,мили момичета!!!
» Честит Празник на Денислав на desi76
:: Административни :: Кошче :: Пластмаса
Страница 1 от 1