BGLES

Приятели

БГ Транслатор

В обществото

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Предишната тема Следващата тема Go down

В обществото

Писане by Ari on Сря Юни 08, 2011 8:30 pm

Искам да ви питам нещо, ама отговорете честно Wink

Как се държите с половинката си в обществото? Имам предвид излизате навън, на по кафе/сладолед/разходка, понякога хващате ли се за ръце? За целувки чак не говоря, но избягвате ли всякаква демонстрация на близост?

И от другата страна - ако приятелката ви примерно ви хване за ръка, бихте ли се дръпнали? Това би било малко грубичко, но все пак...

Интересно ми е как е в другите градове, защото в София съм виждала момичета за ръце, но не знам как е на други места. Мислите ли, че ли момичетата (пък и момчетата) в другите градове са по-предпазливи/плахи при жестовете на близост "навън"?

Ari

Брой мнения: 47
Местожителство: София

Върнете се в началото Go down

Re: В обществото

Писане by БлатнаФея on Чет Юни 09, 2011 2:50 pm

И аз съм виждала момичета, които се държат за ръце, да си се разхождат из парковете, по улиците... Когато са момичета, обществото няма проблем с това. Приема ги като приятелки, а общоприетото схващане е, че две приятелки може да си държат ръцете, но две момчета - не. Което е жалко, наистина.
Аз не бих натрапвала връзката си на случайни минувачи като се натискам с приятелката си във всеки удобен момент, защото на мен самата не ми е приятно да виждам такива двойки. Но съм абсолютно "за" държенето на ръце и прегръдките.

БлатнаФея

Брой мнения: 193

Писане by prettyful on Пет Юни 10, 2011 1:01 pm

хммм, точно такава тема исках да пусна и аз, по-скоро трудно ли е да си с жена в нашето общество!
е мен ме изгониха от работа заради това, че си падам по жени, без да съм демонстрирала каквото и да е било, нито половинката ми.... но never mind, това карало мъжете да си фантазират и какво ли още не... глупости!
Колкото до това ка се държа... ами когато искаме се хващаме за ръце, като се видим се целуваме(по бузките), бих казала че се държим нормално, излизаме на разходки, кино...

prettyful

Брой мнения: 78

Писане by Ari on Пет Юни 10, 2011 7:14 pm

prettyful, това, което казваш, си е подсъдимо - дискриминация на база сексуална ориентация. Те пряко ли ти казаха за какво те освобождават?

Ari

Писане by Markizata on Пет Юни 10, 2011 7:52 pm

Така. 'начи, ако приятелката ми ме хване за ръка, има голяма вероятност и аз да я хвана за ръка - нали сме ПРОСТО приятелки!?
Виж, ако жената земе та ме 'фане за ръка - те тогава си е ебало майката! Моментално се дърпам с отвращение и ще викам "Марш! Анатема! Извратена жена!" и после, още по - силно, всички да ме чуят: "Не съм от тях, как' Сийке!"
После, вкъщи такъв скандал ще има и такъв бой ще яде, че ще забрави къде се е родила /в случай, че случайно си спомня още след скандала/. Или още по - лошо - ще спра да й говоря за до средата на живота си. След тая среда може и да не съм жива така и така, тъй че....

Въобще, сладоледи, вафли и кафета /еле ако са ирландски!/ с жената на обществено място не е добре да се консумират! Значи, или някой ще те вземе за лесбийка /което изобщо не е честно!/, или някой ще вземе да ти завиди.

Идеалната конфигурация е, жената вкъщи /в нейното къщи/, аз - с приятелите. В краен случай, ако вече няма накъде и няма с кого да се излезе в някоя забравена от Бога вечер, може, след достатъчно количество алкохол, да се изтърпи присъствието й за няколко часа в някой затънтен бар под земята /там и да ми завидят, няма страшно, щот всичко наоколо се е по - зле от мен, хахаха!/
Като цяло, жената е най - добрият приятел на човека /след дясната ръка/

Markizata

Брой мнения: 700

Писане by Light power on Пет Юни 10, 2011 8:34 pm

Markizata написа:
Така. 'начи, ако приятелката ми ме хване за ръка, има голяма вероятност и аз да я хвана за ръка - нали сме ПРОСТО приятелки!?
Виж, ако жената земе та ме 'фане за ръка - те тогава си е ебало майката! Моментално се дърпам с отвращение и ще викам "Марш! Анатема! Извратена жена!" и после, още по - силно, всички да ме чуят: "Не съм от тях, как' Сийке!"

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Light power

Брой мнения: 238

Писане by Passion on Пет Юни 10, 2011 9:08 pm

Моя шеф и колегите ми знаеха за ориентацията ми и ме разпитваха. Аз не крия нищо от никого и си отговарях чинно. Нямаха нищо против...както и приятелката ми.
Иначе преди 3 седмици на Петте кьошета видях 2 момчета да се държат за ръка. Целия трамвай се обърна да ги гледа...все едно бяха откраднали нещо. Много тъпо ми стана...но на тях явно не им беше за първи път и не обърнаха внимание sunny
Иначе по въпроса - ако жената, с която съм ме хване на улицата за ръка ще отвърна със същото без да се притеснявам. Ако реши да ме целуне, ще я целуна и аз...е виж нещо друго ако иска да прави, ще опитам първо да я убедя, че е по-добре да пробваме на 4 очи, ама ако настоява ще му мисля тогава Very Happy

Passion

Брой мнения: 73
Местожителство: Навсякъде

Писане by Ari on Пет Юни 10, 2011 9:11 pm

Passion написа:е виж нещо друго ако иска да прави, ще опитам първо да я убедя, че е по-добре да пробваме на 4 очи, ама ако настоява ще му мисля тогава Very Happy

Ан' тъй!

Passion написа:Иначе преди 3 седмици на Петте кьошета видях 2 момчета да се държат за ръка. Целия трамвай се обърна да ги гледа...все едно бяха откраднали нещо. Много тъпо ми стана...но на тях явно не им беше за първи път и не обърнаха внимание sunny

Първо прочетох момичета, но на второ четене видях, че иде реч за момчета. Евала sunny

Ari

Писане by sonnyL on Пет Юни 10, 2011 11:49 pm

http://www.youtube.com/watch?v=4Q41tnlJ9m8........................никога , няма да разбера, защо и кому ?другото , си е лично.зад шапки , злостни думи и много сравнения, а всички се знаем.колко самотни, но не и сами сме на моменти.пфу, колко ми е писналооо.хайде сега , на опашка за да се оплюем, колко сме страхотни.На общественно място, а къде е ,кое?е обшестеството, де?
Друг ,няма да ми изживява момента!Защо пък, не?Ръка за ръка или коса за коса, да.

sonnyL

Брой мнения: 49
Местожителство: sofiq

Писане by morgane on Съб Юни 11, 2011 11:48 am

Като се замисля доста смело си правя всичко навсякъде, единствено в университа се ограничавам до приятелски прегръдки и нощно време по спирките на градския... от разни погледи, шушукания и подмятания тип "лесбийчици" и " може ли да се поцлувате още малко" не се притеснявам...само веднъж съм имала по-сериозен инцидент, то даже нищо не стана, ама се притесних, щото някакъв извади нож и започна да ми обяснява как не ставало така както я мисля аз Neutral Абе майнта му, ще се научат всички рано или късно, че става Very Happy

morgane

Брой мнения: 102

Писане by Light power on Съб Юни 11, 2011 1:33 pm

Мисля, че за нас софиянките е добре дошло да се държим интимно на обществено място, защото тук на хората не им пука, повечето са свикнали да срещат какви ли не хора и вече не им прави впечатление, но все пак смятам, че това е въпрос на личен избор дали да показваш интимни взаимоотношения към приятелката си на публично място.
Мисля, че в провинцията е съвсем различно - там те гледат като полезно изкопаемо (особено по-застарялото поколение), като неизлечимо болен, с който дори не могат да си позволят да говорят, като луд и анатемосан и така нататък.
Винаги ме е дразнило това да видя двама влюбени в градският транспорт, които безсрамно се натискат и се мляскат...но съм била търпелива...Не знам, интимността е нещо което не би трябвало да се "показва", да се развява и да се парадира с това...
Ако имах приятелка, няма да ме е срам и няма да ми е неудобно да я гушна на улицата, но само толкова. Другото си остава за вкъщи - целувки, прегръдки, нежни думи...секс...Не мисля да рискувам със "споделянето", не крия, че съм лесбийка, даже се гордея с това, но някак си ще ми е неловко да интимнича на обществено място. Все още смятам, че българинът не е толерантен, това е мит и заблуда. И ме плаши факта, че никога няма да свикнем с различното, никога няма да се научим да мислим по европейски, да се отнасяме толерантно, да се държим възпитано и към различните от нас. Много ми се иска българинът да се научи да бъде цивилизован гражданин на света.
Преди два месеца ми се случи една непредвидима случка - натисках се тайно с едно момиче в една съблекалня, а съблекалнята беше в ремонт и внезапно един от майсторите по поддръжката влезе, но не успя да види нищо, тъй като беше достатъчно тъмно. Аз се уплаших, но момичето, с което бях веднага излезе от ситуацията. И до ден днешен се питам какво ли си е мислил, като ни е видял насаме. Но тагава той не реагира, влезе си и мигом ние се стрелнахме към изхода.

Light power

Брой мнения: 238

Писане by imagine on Нед Юни 12, 2011 3:25 pm

За ръце се държим постоянно, но не мисля, че това е съмнително или дразни околните. А от време на време се целуваме, но естествено не така, както бих я целунала насаме! Smile Единственото, което мисля, че може би е леко подозрително е когато сме някъде на кафе само двете и се прегръщаме. Хората тогава може и да се досещат каква е работата. Very Happy

imagine

Брой мнения: 27

Писане by chernata_perla999 on Нед Юни 12, 2011 4:51 pm

prettyful написа:хммм, точно такава тема исках да пусна и аз, по-скоро трудно ли е да си с жена в нашето общество!
е мен ме изгониха от работа заради това, че си падам по жени, без да съм демонстрирала каквото и да е било, нито половинката ми.... но never mind, това карало мъжете да си фантазират и какво ли още не... глупости!
Колкото до това ка се държа... ами когато искаме се хващаме за ръце, като се видим се целуваме(по бузките), бих казала че се държим нормално, излизаме на разходки, кино...

Добре де разкажи историята,твоята половинка какво направи ,преддприехте ли нещо ....разкажи ,разкажи

chernata_perla999

Брой мнения: 303

Писане by prettyful on Сря Юни 15, 2011 5:04 pm

Цялото преживяване беше голям екшан, като на филм!!! Моята приятелка тъкмо беше напуснала своята работа, когато аз трябвашеда започна тази- като сервитьорка. Действието се развива в чужбина и обикновенно работодателя ти осигурява и жилище, в което да живееш, така че след като тя напусна трябваше да се изнесе. И така срещнах се с шефовете, а тя през цялото време беше с мен, уредихме нещата и трябваше от следващия ден да започна работа. Аз и приятелката ми останахме да спим в „новото ми жилище“, състоящо се от една стая с голямо легло и някаква импровизирана маса, в стая без прозорци- което беше най-шокиращото, о нямаше и лампа и светлината която влизаше вътре беше от подвижна луминисцентна лампа. Бях доста шокирана, но пък си казах че ще пробвам. Стаите в които спеше персонала се намираха в сградата на заведението и тъй като го ремонтираха всичко беше доста.... как да кажа полево...пр. банята нямаше врата, но пък за сметка на това душкабината с хидромасаж беше шест точки. И така първият ми работен ден, по-скоро нощ тъй като заведението беше нощно, мина ... сравнително добре, но да кажа какво стана през втория и последен работен ден там  през деня с половинката ми ходихме на разходка до съседния град и беше си прекарахме страхотно, ядохме желирани бонбони, возихме се на виенско колело, изобщо върнахме се към детството та до тук всичко прекрасно. Навръщане обаче къде от бързане, къде от глупост не си купихме билети за влака и естествено дойде контрола и БАМ... 250 франка глоба, ок преглътнахме го по някакъв начин и се прибрахме. Докато половинката ми си почиваше аз трябваше да подготвя заведението, тъкмо приключвах, когато ме извика единия шеф и ме пита дали съм лесбийка и дали с приятелката ми сме заедно, аз потвърдих и тогава ме накарая да я извикам. Крещя, вика, говори някакви глупости, каза че щом не сме му казали в началото сме го излъгали, а накрая каза да си тръгваме. Аз само това и чаках събрах си куфарите и си трагнахме Wink така двете нямахме къде да спим, нямахме и пари. Докато чакахме последния автобус да отидем до съседния град да си вземем стая в хотел дойде единия шеф, каза че искали да се върнем, да работя пак там! Изобщо не се и замислих да се върна, направо отсякох че не искам. Така за един ден останахме бездомни и безпарични...
Перло ако те интересува как продължава разказа ще го продължа ... :P

prettyful

Брой мнения: 78

Писане by sonnyL on Сря Юни 15, 2011 9:02 pm

......................................................... и обични.!

sonnyL

Брой мнения: 49
Местожителство: sofiq

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото