"Храна за размисъл"
:: Развлекателни :: Игри
Страница 2 от 2 • Share •
Страница 2 от 2 •
1, 2
Re: "Храна за размисъл"
Да, определено някои хора трябва да си отворят устата, че да прецени човек не само от кой край на България произхождат, а по-скоро - умствения багаж, който носят. За все по-голямо мое съжаление хората тип "cogito ergo sum" са все по-малко... Ако бях гаден егоист, щях да кажа: "еми, к'во?! значи аз ще се кутирам по-добре покрай тях", но истината е, че не съм и затъпяването на нацията ми действа като маниакална депресия, която става все по-дълбоко състояние! Следователно- все по-трудно лечимо, апропо- както и глобалното затопляне, затъпяването и развитието на социален инфантилизъм...whatever! Лято е! Птичките пеят! Присягам се към розовите си очила и си ги слагам!
Think positive!
"Когато всички дни станат еднакви, това означава, че хората са престанали да забелязват хубавите неща в живота, докато слънцето върви по небосклона." Пауло Коелю
Think positive!
"Когато всички дни станат еднакви, това означава, че хората са престанали да забелязват хубавите неща в живота, докато слънцето върви по небосклона." Пауло Коелю

earl_grey- Брой мнения: 943
Кучетата си лаят, керванът си върви..
Философията на щастието, което е в дребните неща, които ежедневно минават покрай нас и ние не ги забелязваме, защото ги приемаме за даденост. Защото не се налага да бъдат печелени. Но рядко се замисляме, че се налага да бъдат съхранявани. До светлия ден, в който не ги загубим - тогава, евентуално, осъзнаваме тяхната стойност - и имаме нов повод да се чувстваме зле. И, докато всичко това се случва и по - точно, не се случва, времето си върви и си минава...
Imperare sibi maximum imperium est /да владееш себе си, е най - висшата власт/.
Философията на щастието, което е в дребните неща, които ежедневно минават покрай нас и ние не ги забелязваме, защото ги приемаме за даденост. Защото не се налага да бъдат печелени. Но рядко се замисляме, че се налага да бъдат съхранявани. До светлия ден, в който не ги загубим - тогава, евентуално, осъзнаваме тяхната стойност - и имаме нов повод да се чувстваме зле. И, докато всичко това се случва и по - точно, не се случва, времето си върви и си минава...
Imperare sibi maximum imperium est /да владееш себе си, е най - висшата власт/.

Markizata- Брой мнения: 700
И може би най-трудно достижимата.
Да владееш себе си (поне по моите разбирания) е да се освободиш от всякакъв вид зависимост, което за нас човеците е доста непосилно. Ние сме родени, живеем и ще умрем в зависимост, и понятие като "абсолютна независимост" едва ли съществува.
Владеенето на себе си означава да не търсиш одобрение от околните,което често повлиява на действията и решенията ни. Означава да изграждаш себе си с мисълта,че си си самодостатъчен , но потребността ни от хората е толкова силна, че се намесва в пътя ни към "най-висшата власт" и често тя ни спира до там, до където сме стигнали.
"Всеки е ковач на съдбата си."
Да владееш себе си (поне по моите разбирания) е да се освободиш от всякакъв вид зависимост, което за нас човеците е доста непосилно. Ние сме родени, живеем и ще умрем в зависимост, и понятие като "абсолютна независимост" едва ли съществува.
Владеенето на себе си означава да не търсиш одобрение от околните,което често повлиява на действията и решенията ни. Означава да изграждаш себе си с мисълта,че си си самодостатъчен , но потребността ни от хората е толкова силна, че се намесва в пътя ни към "най-висшата власт" и често тя ни спира до там, до където сме стигнали.
"Всеки е ковач на съдбата си."

Alice P.- Брой мнения: 59
Да! Определено е така! Няма значение какво ти казва Джезвето от ФБ, леля Пенка с карти Таро в ръка и т.н. предопределено е само кой кога ще се роди и кога ще умре. Останалото е карма, чистене от стара такава и създаване на нови връзки с Вселената, душите и т.н. Разбирам, че звучи налудничево, но всеки си поддържа някаква теория за Живота, Вселената и белите зайци... Всеки е свободен да избира какво да направи и много се дразня, когато някой хленчи нон-стоп, кръстосал ръчички или стоящ с критичен поглед в заплашителната поза на буквата "Ф", съди другите за това и онова и нищо не прави по себе си... И големия въпрос "Защо сега така, ами не иначе" Еми, да! Shit happens...Same shit- different day! Всеки си носи по една кофа с лайна и си ги яде...Друг е въпросът, че въобще можеш да я хвълиш някъде надалеч тая прословута кофа и да си живееш живота щастливо!
Въпрос на избор!
Защо предпочитаме да се оплакваме, вместо да си решим проблемите тихо, кротко и самостоятелно?
Въпрос на избор!
Защо предпочитаме да се оплакваме, вместо да си решим проблемите тихо, кротко и самостоятелно?

Защото сме мързеливи копелета и мрънкането изисква много по-малко енергия, отколкото оправянето на проблемите.
Да, толкова е просто .... или поне аз така го виждам с мързеливото си съзнание
"Истината е различна за всеки, а правдата....е, нея никой не я знае"
Да, толкова е просто .... или поне аз така го виждам с мързеливото си съзнание

"Истината е различна за всеки, а правдата....е, нея никой не я знае"

semper_fi- Брой мнения: 993
Местожителство: София
Напълно съгласна съм! Всеки има своята истина според своя мироглед, логика и ъгъл на виждане. Кой обаче знае правдата не е много сигурно, поради простата причина, че всеки може да я изкриви именно чрез призмата на собственото си светоусещане. Така че, да се радваме на глобално приетата "истина" е най-лесното, което можем да направим, стига нашите възгледи да я приемат достатъчно адекватно. толкова!
"Всеки в края на краищата се оказва някой друг." Оскар Уайлд
"Всеки в края на краищата се оказва някой друг." Оскар Уайлд

така си е. Доста често се случва да бъдем разочаровани, измамени, подведени. Имаме дадено мнение за някого...според действията му разбираме ,че не е това за което се е представял до сега. Създаваме си образ за хората и често той е погрешен или непълен, та за това всеки се оказва друг . . .
"Далече от очите, далече от сърцето”
"Далече от очите, далече от сърцето”
Или "времето и пространството лекуват всичко". В случая, ако има време, но няма нужната дистанция, сърцето не може да се излекува от своите илюзии.
"Приятел е не този, който те обича заради добрите ти качества, а този, който те обича въпреки лошите такива"
"Приятел е не този, който те обича заради добрите ти качества, а този, който те обича въпреки лошите такива"

schizophrenic- Брой мнения: 589
Местожителство: Пловдив
Е, мисля че няма какво на "въпреки" да кажа... Определено смятам, че моите приятели ме приемат такава,каквато съм- понякога мрънкаща, понякога крайно саркастична, друг път- дразнещо аналитична и т.н. и т.н. Но те затова са ми приятели, защото ме приемат и с качествата и с недостатъците ми. Останалите са просто познати, които честно казано не ми пука, дали ще се обидят или не от /не/адекватна забележка или по-острите коментари... keep it real!
"Ужасно е чувството за провал, когато се откажем от това, в което сме вярвали, но още по-лошо е, когато идеите, с които сме живели, се окажат погрешни."
Ричард Бах
"Ужасно е чувството за провал, когато се откажем от това, в което сме вярвали, но още по-лошо е, когато идеите, с които сме живели, се окажат погрешни."
Ричард Бах

earl_grey написа:
Ричард Бах
Мисля, че е сравнително рядко срещано, тъй като малко хора вярват на/в каквото и да било, а още по-малко живеят с идеи. Това е едно от преимуществата на това, да живееш в безидейно време, когато ценностите звучат... So last centuries.
Същевременно и аз не съм привърженик на фанатичното вкопчване в каквото и да е, било то и идеи.
Отъждествяването на всяка грешка с провал е креатура на обременено детство под натиска на властни родители. А, дали въобще е грешка да се откажеш от нещо, заемало някога съществено място в ценностната ти система? Аз мисля, че това се нарича израстване - в общия случай. Когато какавидата се превръща в пеперуда, тя изоставя пашкула. Това не означава, че престоят й в него или излизането от него е било грешка или пък провал!
Мисля също, че докато човек е насочен към личностно самоусъвършенстване, няма място за думата "провал". И мисля че тогава едва, когато е достигнал някакво равнище в това израстване, човек е способен да разбере, оцени и прости грешките си. И вместо излишните самообвинения, да разбере, че те не са нищо друго, освен стъпките, които са го довели до именно тази степен на израстване.
"Една и съща река никога не протича повторно през едно и също място".

Markizata- Брой мнения: 700
Страница 2 от 2 •
1, 2
Similar topics» Количество храна нужна на бебетата!
» Правилно хранене на аквариумни риби!
» Хранене на детето !
» Как се пият лекарства-съвети!
» Щитовидна жлеза и проблемите, които създава
» Правилно хранене на аквариумни риби!
» Хранене на детето !
» Как се пият лекарства-съвети!
» Щитовидна жлеза и проблемите, които създава
:: Развлекателни :: Игри
Страница 2 от 2