За отворените връзки
:: Разни :: Обща дискусия
Страница 1 от 3 • Share •
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3 
За отворените връзки
Темата за отворените връзки ми се струва интересна. Намерих интервю на експертката Тристан Таомино, която говори за проучваниятаси в тази сфера.
Можете да я прочете в BGLES.COM тук
Питам се колко от вас смятат, че са достатъчно "отворени" да имат подобна връзка? Колко от вас са толкова "наясно със себе си", ча да пренебрегнат (или дори да не изпитват
) ревност/угризения, ако с партньорката си имате интимни отношения с други хора, всички знаете за това и се подкрепяте безпрекословно
? И в карйна сметка още се двоумя дали приемането на немоногамността е стъпка в развитието на човек или е егоизъм?
Можете да я прочете в BGLES.COM тук
Питам се колко от вас смятат, че са достатъчно "отворени" да имат подобна връзка? Колко от вас са толкова "наясно със себе си", ча да пренебрегнат (или дори да не изпитват
) ревност/угризения, ако с партньорката си имате интимни отношения с други хора, всички знаете за това и се подкрепяте безпрекословно
? И в карйна сметка още се двоумя дали приемането на немоногамността е стъпка в развитието на човек или е егоизъм?
Re: За отворените връзки
Аз лично съм против. Може да е егоистично от моя страна, но не бих могла да го приема.
Най-вече, ако наистина държа на човека, с когото съм, не мисля че ще имам нуждата или желанието за такава връзка.
Най-вече, ако наистина държа на човека, с когото съм, не мисля че ще имам нуждата или желанието за такава връзка.

impure7- Брой мнения: 56
Местожителство: Sofia
И аз не мисля,че ще мога да имам такава връзка. Просто съм така устроена, че ако ми пука за някой човек, го ревнувам.

Serpentina^- Брой мнения: 1
Това с ревността е доста субективно. Винаги съм се чудила кое се води "здравословна" ревност и кое е "нездравословна" незаинтересуваност... и обратното?
В отговор на Serpentina^ не мисля, че непремено трябва да ревнуваш някого, за да ти "пука" за него, но сега пък ще се наложи да изясняваме какво включва глаголът "пука"? :confused:
В отговор на Serpentina^ не мисля, че непремено трябва да ревнуваш някого, за да ти "пука" за него, но сега пък ще се наложи да изясняваме какво включва глаголът "пука"? :confused:
"Отворена връзка"?
Какво е това?
Имам 4увството,4е пове4ето дами
не са наясно,какво то4но озна4ава "отворена връзка".
Всеки си има собствено мнение по въпроса.
Говорила съм с няколко жени за това и всяка ми го обяснява
по разли4ен на4ин,аз пък по друг и става една....
Що се отнася до ревността, има хора които просто искат вси4ко за себе си не 4е толкова им "пука" за теб.....абе,темата е мн дълга....
Какво е това?
Имам 4увството,4е пове4ето дами
не са наясно,какво то4но озна4ава "отворена връзка".
Всеки си има собствено мнение по въпроса.
Говорила съм с няколко жени за това и всяка ми го обяснява
по разли4ен на4ин,аз пък по друг и става една....
Що се отнася до ревността, има хора които просто искат вси4ко за себе си не 4е толкова им "пука" за теб.....абе,темата е мн дълга....
Гост- Гост
Здравейте, дами, да взема да пробвам и аз да дам мнение
Отностно това какво точно значи да ти "пука" за даден човек, ами мисля, че при всеки е индивидуално.Това е нещо, което се усеща, а не се описва, поне според мен де.
А за "отворените връзки"... мисля че, когато която и да е от жените в един съюз да го наречем (че да не се повтаря връзка,връзка...) има взаимотношения и с други хора, не може да се говори вече за връзка.Избрала ли съм да съм с даден човек аз съм само с нея. Да, едно е да имаш и да даваш лична свобода, да не притискаш партньорката си и да не я следиш и гониш непрекъснато, друго е да си "отворите" връзката за контакти с други хора.Някак... не го възприемам...
Отностно това какво точно значи да ти "пука" за даден човек, ами мисля, че при всеки е индивидуално.Това е нещо, което се усеща, а не се описва, поне според мен де.
А за "отворените връзки"... мисля че, когато която и да е от жените в един съюз да го наречем (че да не се повтаря връзка,връзка...) има взаимотношения и с други хора, не може да се говори вече за връзка.Избрала ли съм да съм с даден човек аз съм само с нея. Да, едно е да имаш и да даваш лична свобода, да не притискаш партньорката си и да не я следиш и гониш непрекъснато, друго е да си "отворите" връзката за контакти с други хора.Някак... не го възприемам...

rainbow- Брой мнения: 20
Местожителство: Varna
Привет и директно бика за рогата. Моногамно животно съм от до! Ако ще предавам сърце и душа на някого, очаквам същото в замяна. Ако по една или друга причина не могат да ми го дадат, по-добре да се разделим по живо, по здраво преди да се е стигнало до ексцесии. От друга страна има хора, включително и един мой познат, които твърдо вярват в полигамията. На всеки кой как му дойде, предполагам. Сексуалната ориентация може и да е фактор, влияещ върху моно/полигамните наклонности, но мисля, че е само един от многото.

Ihina- Брой мнения: 663
Местожителство: София
Ами аз лично нямам против такива връзки,навита съм за експерименти с други дами,на мен много бързо ми омръзва еднообразието,така,че със сигурност бих пробвала.Но стига да не се повтаря много често,че тогава вече става страшно :lol: Но за да стане такова нещо трябва да се знае и от двете страни,а не тайно.

aleks4et0- Брой мнения: 88
Ох... Според мен самото понятие " отворена връзка " си е само по себе си оксиморон. Как така хем ще е връзка, хем ще е отворена?! Не, не. Аз не съм създадена за такива неща. Или съм с един човек и съм само с него. Или не съм с него. Кофтито е, че не възприемам и понятия като " one night stand ", " friends with benefits " и тн.
А според мен "отворените връзки" са си чиста проба оправдание на хората, които ги е страх да се обвържат, или да си признаят, че са си кръшкачи по природа. Така като са вкарали тоя термин някак си им е по- леко на душата, угризенията стават по- малки и поносими. :lol:
Ама какво ли говоря... Аз "теорията на връзките" не я разбирам така или иначе :lol:
Ама какво ли говоря... Аз "теорията на връзките" не я разбирам така или иначе :lol:

Divz- Брой мнения: 1217
Хм, нещата май опират до светоглед... Аз познавам един абсолютен полигам по природа и е най-сладкия и добър човек, който съм срещала... Има си жена, любовници и доколкото знам всички са ОК с това... За него просто не съществува концепцията моногамия... Точните му думи бяха: "Човекът е полигамно животно." Естествено той не се опитва да налага това си виждане на другите, просто споделя, че според него е така... Аз лично смятам, че съществуват и моногами, съдейки по себе си.
Но този въпрос отново иде да ни покаже точно колко различни сме хората...
Но този въпрос отново иде да ни покаже точно колко различни сме хората...

Ihina- Брой мнения: 663
Хм.. А мен напоследък ме вълнуват едни други подобни въпроси, които реших все пак да споделя и с вас. Как точно разбирате, че имате връзка с даден човек? Така де.. къде и как слагате границата между „просто се виждаме от време на време” и „имаме връзка”. На мен лично ми е изключително непонятно как точно се извършва този преход, понеже.. как да се изразя.. всички знаем, че от всяко дърво свирка не става.
Интересно ми е вие как постъвпвате. Дали просто оставяте нещата да се случват сами, или директно поставяте въпроса „Виж какво, така и така искам да сме еди-какви-си..” 
Интересно ми е вие как постъвпвате. Дали просто оставяте нещата да се случват сами, или директно поставяте въпроса „Виж какво, така и така искам да сме еди-какви-си..” 

Мммм... нещата принципно не стават ли от само себе си? Не мисля, че има едно определящо събитие или дума, които да отбелязват преломния момент. Всяка връзка търпи постоянно развитие. Би било самосаботаж да дефинираш как ТРЯБВА да стоят нещата, защото има огромна вероятност те да се променят още утре. Тогава ще излезе, че не държиш на мнението си. В крайна сметка, в подобни отношения се случват само нещата, които са желани и от двете страни.
Алилуя.. И аз така смятах до скоро. Но след като станах свидетел на редица случаи, в които хората някак си.. напъваха нещата, опитваха се едва ли не да ги "напаснат" тук и сега и ако стане на момента - не става изобщо.. малко се позамислих. Явно наистина не ги разбирам тия неща :lol:

Divz написа:Явно наистина не ги разбирам тия неща :lol:
Или точно обратното... Не знам нещо да е станало насила, пък дори и да е станало, то не е продължило дълго. В момента, в които някой ми постави подобен ултиматум, полудявам.
За мен, в такава ситуация, по-добре нещата "да не станат изобщо". Не виждам как държание като това би заздравило дадени отношения... странни хора_________________
If what I think is happening is happening - it better not be.
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3 
Similar topics» Полезни връзки относно здравето на децата
» Раждане във вода.
» Избор и съвети на детските обувки!
» Умалителните имена или как наричате във вашата връзка.
» Интересни факти за една връзка!
» Раждане във вода.
» Избор и съвети на детските обувки!
» Умалителните имена или как наричате във вашата връзка.
» Интересни факти за една връзка!
:: Разни :: Обща дискусия
Страница 1 от 3