Не знам какво да правя!
Страница 1 от 1 • Share •
Не знам какво да правя!
Здравейте! Имам нужда от съвет, защото не знам какво да правя с приятелката си. Заедно сме от близо година и се обичаме адски много, но последно време с нейната компания започна да излиза и едно момиче, което едно време не й е било безразлично. Ще нарека приятелката ми Х, а другото момиче Я. Та Я постоянно прави сексуални намеци на Х, което ме изкарва извън контрол. Но и Х не отрича, че е оглеждала Я. Помолих Х да спре да се вижда с Я, но тя каза, че ще е трудно, защото иска да вижда приятелките си. На това не мога да й кажа нищо повече. Всичко много ме наранява, тъй като излиза, че Я се гаври с мен зад гърба ми. Какво мога да направя аз в случая, за да накарам Х да не се вижда с Я при положение? Още в началото сме се разбрали, че връзката ни ще е моногамна и че няма да допускаме 3-и човек помежду ни. Заплаших Х с раздяла, но тя знае, че много я обичам и няма да имам сили да я оставя и не ме прие на сериозно. Моля за съвет. Който има желание да пише.

Scared Of Lonely- Брой мнения: 51
Местожителство: Благоевград
Re: Не знам какво да правя!
Не искам да прозвуча отчайващо,но...нищо не можеш да направиш.Говорили сте,тя знае,че не ти е приятно,но не иска нищо да промени.Оставяш я да прави каквото иска,като разчиташ,че ще се осъзнае и ще уважи чувствата ти и факта,че те кара да се чувстваш зле или впрягаш цялата си воля и я напускаш наистина.И в двата случая ще те боли,но във втория смятам,че поне съхраняваш достойнството си.Една временна раздяла винаги действа отрезвяващо и на двете страни и помага да оцениш какво имаш в лицто на другия.
Мога да си представя колко затормозяващо и непълноценно живееш в момента.Спести си го.Късмет!
Мога да си представя колко затормозяващо и непълноценно живееш в момента.Спести си го.Късмет!

lexi- Брой мнения: 446
Местожителство: имам местожителство :)
Сърдечно благодаря за съвета!

Scared Of Lonely- Брой мнения: 51
Местожителство: Благоевград
Виж сега, приятелката ти си има глава на раменете и щом сте се разбрали да сте моногамни, няма да стигне по-далеч от безобиден флирт, който не винаги вреди.Мисля, че "заплахи" от гореспоменатия род са абсолютно излишни и неуместни!Тя не ти е собственост, че да й казваш с кого да излиза, говори и т.н. и с една такава безсмислена ревност би я отблъснала.

Luxe/- Брой мнения: 374
Местожителство: софия
Моногамността не е въпрос на договорка или обещание.Или я имаме като вътрешен усет и потребност или не.Има хора със "слаб ангел",които дори не го крият-избора си е твой,дали да се обвържеш или не с такъв човек.Говоря от собствен опит-искат да са моногамни,обичат те,но просто не могат иначе.Имат периодична нужда от забежка.Често причината е,за да си докажат,че още са желани и обикновено е свързано с дефицит на самочувствие и цялостна ниска себеоценка.

lexi- Брой мнения: 446
Местожителство: имам местожителство :)
Scared Of Lonely, ще си позволя да изразя малко неправилно и дори гадничко предложение (жена съм
). Споделям го само защото опита ми показва, че този вариант работи в 95 % от случаите, колкото и да ми е жалко. Намери тоята Я. Може дори да е същия обект (МНОГО добра комбинация). В секундата, в която Х види, че ти също можеш да се забавляваш и без нея, ще забрави за Я. А и това ще смъкне твоето напрежение и ще престанеш да я "притискаш" и да я "лишаваш от въздуха й" и т.н.
Ако обекта е Я ще удариш с 1 коршум 2 заека, защото освен желанието отново да е единствената в полезрението ти, ще се появи и отрицателно отношение към Я
Знам, незряло, отвратително, подло и всичко останало! Но работи ....
). Споделям го само защото опита ми показва, че този вариант работи в 95 % от случаите, колкото и да ми е жалко. Намери тоята Я. Може дори да е същия обект (МНОГО добра комбинация). В секундата, в която Х види, че ти също можеш да се забавляваш и без нея, ще забрави за Я. А и това ще смъкне твоето напрежение и ще престанеш да я "притискаш" и да я "лишаваш от въздуха й" и т.н.Ако обекта е Я ще удариш с 1 коршум 2 заека, защото освен желанието отново да е единствената в полезрението ти, ще се появи и отрицателно отношение към Я

Знам, незряло, отвратително, подло и всичко останало! Но работи ....

semper_fi- Брой мнения: 993
Местожителство: София
Според мен забрани от сорта на "не се виждай с нея" влияят доста отрицателно на отношенията..поне според моя опит. Аз съм имала сходен проблем и за съжаление не успях да го разреша. Май съвета на semper_fi е най - доброто решение 

Delusion..- Брой мнения: 27
Местожителство: Sofia
Scared Of Lonely, разбирам трудната ситуация, в която се намираш. Сигурна съм, че в момента ти е напрегнато, чувствата ти са объркани и въпреки всичко искаш да вземеш решение, което (както виждам) е трудно да го направиш (ако изобщо знаеш какво да предприемеш в тази ситуация с момичето ти).
Прочетох отговорите на другите относно темата ти и само ще ти кажа едно - някои са прави, други не са. Не съм съгласна с Luxe/, която казва, че ти не си собственост на това момиче. Да, не си такава, но в крайна сметка, една връзка се гради на уважение, любов и разбирателство! Щом си взел решение да имаш връзка с някого, то тогава трябва да се отнесеш с отговорност към нея, а не с мисли от сорта на "...не ти е собственост, че да й казваш с кого да излиза, говори и т.н." . Да, всеки има право на самостоятелност, но момичето, с което си, прави лошо зад гърба ти. Като толкова й се флиртува, нека поне направи някакъв опит да си задържи забежките, защото очевидно тя не разбира, че това теб те наранява. И всеки един човек, който държи на себе си и има самоуважение, ще се почувства по начина, по който се чувстваш ти. Luxe/, ти гадателка ли си, че казваш, че едва ли това нейно поведение няма да стигне до нещо повече от безопасен флирт? Първо, не си вади такива заключения, защото не познаваш двете момичета (да, всеки има право на мнение) и второ, всеки човек е индивидуален за себе си. Някой може да направи само опит за свалка, а друг - след свалката да направи много повече.
Scared Of Lonely, няма да ти кажа да прекратиш връзката си с това момиче. Но ще ти кажа да проведеш разговор с нея, в който да й кажеш, че това нейно поведение те наранява и те отблъсква (малко или много). Нека видим какво ще каже тя и, когато отново сте заедно в компания, виж отново реакциите й към третото момиче. Ако отново флиртува и не се съобразява, то можеш да бъдеш сигурна, че на момичето или не й пука как се чувстваш ти, или не е разбрала достатъчно "посланието" ти, или е толкова сигурна, че я обичаш, че няма да я изоставиш никога! А това не означава, че колкото и да обичаш един човек, трябва да си позволяваш да те наранява, обижда (под каквато и да е форма), да те прави на нищо. Всичко си има граници. За любовта се отнася същото - и любовта, колкото и голяма и дълбока да бъде, има граници.
Никога не давам съвет на някого дали да прекрати връзка или не. Все пак аз не съм в теб, не зная точно чувствата ти (колкото и да ги описваш), не зная наистина до колко обичаш това момиче! Би ли направила компромис в името на връзката ви, ако отново флиртува? Наистина ли смяташ, че това е човека до теб, който си търсила и искаш да остане с теб в бъдещето? Сигурна ли си, че нещата във връзката ви не вървят, защото твоето момиче може да търси нова тръпка и да има гаснещи чувства от нейна страна към теб? Задай си тези въпроси, остани малко насаме със себе си и по този начин ще откриеш отговорите, които търсиш
Прочетох отговорите на другите относно темата ти и само ще ти кажа едно - някои са прави, други не са. Не съм съгласна с Luxe/, която казва, че ти не си собственост на това момиче. Да, не си такава, но в крайна сметка, една връзка се гради на уважение, любов и разбирателство! Щом си взел решение да имаш връзка с някого, то тогава трябва да се отнесеш с отговорност към нея, а не с мисли от сорта на "...не ти е собственост, че да й казваш с кого да излиза, говори и т.н." . Да, всеки има право на самостоятелност, но момичето, с което си, прави лошо зад гърба ти. Като толкова й се флиртува, нека поне направи някакъв опит да си задържи забежките, защото очевидно тя не разбира, че това теб те наранява. И всеки един човек, който държи на себе си и има самоуважение, ще се почувства по начина, по който се чувстваш ти. Luxe/, ти гадателка ли си, че казваш, че едва ли това нейно поведение няма да стигне до нещо повече от безопасен флирт? Първо, не си вади такива заключения, защото не познаваш двете момичета (да, всеки има право на мнение) и второ, всеки човек е индивидуален за себе си. Някой може да направи само опит за свалка, а друг - след свалката да направи много повече.
Scared Of Lonely, няма да ти кажа да прекратиш връзката си с това момиче. Но ще ти кажа да проведеш разговор с нея, в който да й кажеш, че това нейно поведение те наранява и те отблъсква (малко или много). Нека видим какво ще каже тя и, когато отново сте заедно в компания, виж отново реакциите й към третото момиче. Ако отново флиртува и не се съобразява, то можеш да бъдеш сигурна, че на момичето или не й пука как се чувстваш ти, или не е разбрала достатъчно "посланието" ти, или е толкова сигурна, че я обичаш, че няма да я изоставиш никога! А това не означава, че колкото и да обичаш един човек, трябва да си позволяваш да те наранява, обижда (под каквато и да е форма), да те прави на нищо. Всичко си има граници. За любовта се отнася същото - и любовта, колкото и голяма и дълбока да бъде, има граници.
Никога не давам съвет на някого дали да прекрати връзка или не. Все пак аз не съм в теб, не зная точно чувствата ти (колкото и да ги описваш), не зная наистина до колко обичаш това момиче! Би ли направила компромис в името на връзката ви, ако отново флиртува? Наистина ли смяташ, че това е човека до теб, който си търсила и искаш да остане с теб в бъдещето? Сигурна ли си, че нещата във връзката ви не вървят, защото твоето момиче може да търси нова тръпка и да има гаснещи чувства от нейна страна към теб? Задай си тези въпроси, остани малко насаме със себе си и по този начин ще откриеш отговорите, които търсиш

ozaryavashto slance- Брой мнения: 71
слАнце, всъщност, доста пъти съм се замисляла дали да не се насоча към този така (на пръв поглед) безочлив
бизнес.уви, икономическото ни положение си каза думата.
първо, да поясня, че се опитах да дам съвета си без никакви гадателски помисли.така и ще отговоря.
защо флирта трябва да бъде възприеман като нещо обратнопропорционално на уважението, любовта и разбирателството?пък и една връзка(СПОРЕД МЕН) се гради на базата на хармонията, не може всичко да е любов и рози.
"Някой може да направи само опит за свалка, а друг - след свалката да направи много повече."
ами ето тук се появява отговорността към партньорката.ако самата тя иска повече от флирт, тогава се превръща в забежка и по-добре да се прекрати връзката.
иии що за мисли са това?!излиза, че отговорността донякъде значи фередже!?
стига, живеем уж в демократична държава в 21век, осъзнайте се!
бизнес.уви, икономическото ни положение си каза думата.първо, да поясня, че се опитах да дам съвета си без никакви гадателски помисли.така и ще отговоря.
защо флирта трябва да бъде възприеман като нещо обратнопропорционално на уважението, любовта и разбирателството?пък и една връзка(СПОРЕД МЕН) се гради на базата на хармонията, не може всичко да е любов и рози.
"Някой може да направи само опит за свалка, а друг - след свалката да направи много повече."
ами ето тук се появява отговорността към партньорката.ако самата тя иска повече от флирт, тогава се превръща в забежка и по-добре да се прекрати връзката.

иии що за мисли са това?!излиза, че отговорността донякъде значи фередже!?
стига, живеем уж в демократична държава в 21век, осъзнайте се!

Luxe/- Брой мнения: 374
Местожителство: софия
Similar topics» Всичко от всичко за празниците.
» Какво да правим, когато детето има запек .
» Кой файл с какво се отваря
» Какво говорят частите на тялото за характера ни?
» Какво "говори" ПОЧЕРКЪТ за нас?
» Какво да правим, когато детето има запек .
» Кой файл с какво се отваря
» Какво говорят частите на тялото за характера ни?
» Какво "говори" ПОЧЕРКЪТ за нас?
Страница 1 от 1