BGLES

Приятели

БГ Транслатор

Мразят ли лесбийките бисексуалните жени? 5 5 6

Мразят ли лесбийките бисексуалните жени?

Страница 1 от 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Предишната тема Следващата тема Go down

Мразят ли лесбийките бисексуалните жени?

Писане by Doña Dyke on Вто Авг 18, 2009 11:59 am

Е, какво толкова правят тези бисексуални? Тези предателки, тези объркани, разхайтени, ненадеждни маргинали, които се намърдаха във веселото съкращение ЛГБТ, но никога няма да разберат какво значи да бъдеш репресиран.

Ха! Каква лъжа! Бисексуалните всъщност са в два пъти по-неизгодна позиция...

Прочетете цялата статия в BGLES.COM и споделете мнението си. Във война ли сме? Wink

Последната промяна е направена от Doña Dyke на Сря Авг 19, 2009 3:19 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Doña Dyke
Admin

Брой мнения: 1116
Местожителство: София

http://www.bgles.com

Върнете се в началото Go down

Re: Мразят ли лесбийките бисексуалните жени?

Писане by Гост on Вто Авг 18, 2009 10:55 pm

хммммм,не си ли малко груби4ка???
Не смятам,4e бисексуалните мразят хомосексуалните,
просто не знаят на къде да се "ориентират" Wink
А и има ли смисъл изобщо да се мразим???
По-скоро май гей4етата мразят лесбийките.... :scratch:
Абе,....и аз не знам кой,кого,защо,откакво???
Пълна бъркотия!!!

Гост
Гост

Писане by Doña Dyke on Сря Авг 19, 2009 9:09 am

Не съм "грубичка". Статията не е моя. Пък и заглавието е въпрос, а не твърдение. Освен това не става дума дали бисексуалните мразят хомосексуалните, а обратното.

Doña Dyke
Admin

Писане by Гост on Сря Авг 19, 2009 9:24 am

ок,извинявам се за неразбирателството !!!

Гост
Гост

Писане by OCHI_KOITO_TE_IZGARQT on Сря Авг 19, 2009 11:50 pm

Zdr-te! Az sam Bisex i imam mnoo friens "L" i s nishto ne sa mi pokazali, che imat namerenie da me mrazqt Wink Obarkana v orientaciqta si da sam az?! O ne, prosto sam jena s shiroko skroeni vijdaniq za jivota! Kiss

Забележка от администратора: Моля, пиши на кирилица.

OCHI_KOITO_TE_IZGARQT

Брой мнения: 1
Местожителство: Asenovgrad

Писане by Isabela__ on Пет Окт 16, 2009 2:02 pm

Аз съм лесбийка... :sunny: и да започна с това,че найстина не съм много добре настроена с/у бисексуалните жени и мъже дори...Просто за мен това са много по-объркани и нещастни хора като цяло от нас хомо а и хетеросексуалните angel

Isabela__

Брой мнения: 2

Писане by Doña Dyke on Пет Окт 16, 2009 3:39 pm

Защо да са объркани? Според мен обществото неправилно ги третира като индивиди с неопределена сексуалност. Единствено това може да ги прави нещастни.

В крайна сметка сексуалността не включва единствено половия акт, а и романтичните чувства към даден индивид. Ще попитам хипотетично - пишка или не, ако се влюбиш в личността на даден човек, би ли имало толкова голямо значение? Интересно е. Затова питах в друга тема каква е цената на вашата хомосексуалност. И не дава ли бисексуалността по-голям избор на партньори и възможност да намериш най-подходящия? Смятате ли, че влюбването на един бисексуален човек е по-кратко/несигурно/променливо от това на един хомо/хетеросексуален човек? И най-вече на какво се базира това разбиране? Neutral

Doña Dyke
Admin

Писане by Ihina on Съб Ное 28, 2009 3:23 pm

Като за първи пост във форума може би трябваше да си избера по-лека тема, но тази някак по ме привлече...

Хммм, откъде да започна...

Първо нека кажа няколко неща:

Не съм хетеро.
Не съм лесбийка.
Не съм и би.
И транс не съм.

Какво остава, ще попитате?

Думата, с която описвам сексуалността си е следната: пансексуална.

С две думи това ще рече, че за мен е от абсолютно никакво значение пола, а човека. Как се различава от бисексуалността? Не е като да харесвам и мъже и жени. Аз просто не правя такова разграничение. Бих признала, че предпочитам повече секс с жена. Но! Това в никакъв случай не значи, че съм по-близо до лесбийка или че съм просто бисексуална, която предпочита повече жени. Не! Не знам дали се изразявам ясно, но не ми е най-лесно да обясня точно как го чувствам. Да кажем, че си вървя по улицата и наблюдавам хората, виждам привлекателни лица навсякъде, но не си казвам: "О, ето, аз харесвам еднакво и мъжете и жените.", а по-скоро: "Без значение е дали е мъж и жена, стига да го/я обичам!" Няма да се обидя, ако не приемете това, което казвам като валидно.

Не виждам обаче защо трябва да се мразим. Освен, разбира се, ако някоя би или пан мадама не ви е отмъкнала момичето под носа! Или ако на някоя би или пан дама момичето/каварелът не й е било/бил отмъкнато/нат от лесбийка или мъж или друга жена - оф, много сложно стана :scratch: ! Тогава вече наистина бихме имали доста по-валидна и непосредствена причина да се мразим! Не мислите ли?

Ihina

Брой мнения: 662

Писане by jessy on Съб Ное 28, 2009 5:10 pm

Пансексуална-е това пък за пръв път го чувам. Smile Но както са казали, човек се учи цял живот. Аз съм лесбийка, обаче също не виждам някаква причина да се мразим. Още повече, че се дразним, когато биваме дискриминирани заради сексуалната си ориентация, а самите ние често дискриминираме по същия признак. За мен важното е самият човек да се приема такъв, какъвто е и да приема другите такива каквито са, а останалото са просто тъпи определения и самоопределяния.
Ииии, Ihina, добре дошла във форума. Smile

jessy

Брой мнения: 395

Писане by Ihina on Съб Ное 28, 2009 10:09 pm

Ми то ние пан-четата сме едни такива новоизлюпени жувотни... Благодарности за "добродошлието" *поклонче* Известно време опитах да се идентифицирам като би, но нещо не ми пасваше... Накрая сама си рекох... Ето пандемия, пан-незнам-си-квоси, па що да не се кръстя язека пансексуална...? Па то не видиш ли, се оказало, че точно тъй си се казвало! В нета има доста инфо... Вярно ново е понятието, но доста хора избират да се идентифицират с него, отколкото с бисексуалността...

И между другото си е доказан факт, че дискриминирани хора имат склонността /не че е задължително/, но определено са склонни да дискриминират обратно много по-жестоко. То си е един вид защитна реакция. Аз като цяло съм отворена към всякакъв тип различие /не случайно и магистърската ми теза беше на тази тема/, тъй че трудно можеш ме накара да дискриминирам и оттам да мразя... Ама това съм си аз... :o

Ihina

Писане by jessy on Съб Ное 28, 2009 11:11 pm

Ами да, поразрових се и наистина намерих доста инфо. На мен ми звучи супер. Поне имате доста по-широк спектър от възможности. Smile

jessy

Писане by Ihina on Нед Ное 29, 2009 12:45 am

jessy написа:Ами да, поразрових се и наистина намерих доста инфо. На мен ми звучи супер. Поне имате доста по-широк спектър от възможности. Smile

Ми тъй де Smile На мен това ми е една от животоопределящите философии. "Защо нещо като пол да ме ограничава в откриването на онзи специален чивек, с когото да искам да прекарам остатъка от живота си, а вероятно и всичкото време след това..." О, да, варда, отчаян романтик насреща! :lol:

Но аз твърдо вярвам, че дори и сексуалната ни наклонност да е заложена в нас на генетично ниво, както се твърди в някои изследвания, тя е силно повлиявана и от житейския ни опит, перипетии и прочие. Следователно, какво право имам аз да мразя даден човек /гей, лесбийка, бисексуален, транс и т.н./ при положение, че има редица субективни И обективни причини той да е това, което е. По същия начин не бих искала и аз да бъда мразена заради това, което съм. Но пък не мога и да спра даден човек да ме мрази, защото той, отново, може да си има субективни И обективни причини, да ме мрази. На мен ми стига съвестта и кармата да са ми чисти, пък да ме мразят, ако искат.

Май малко офтопик отивам... Но като заговорихме за омраза... Наскоро попаднах на едно обсъждане в някакъв сайт... Момиче, лесбийка, иска съвет от други /цялата работа беше свързана с гейдара/. И както доста често се случва, темата беше узурпирана от един хомо, или по-добре е да кажа, лесбофоб... Е там вече имаме очеИзваден пример за омраза, подбудена от умопомрачаващо изкривени понятия, световъзприятия, морал, религия и пр. Ако проявявяте интерес и сте англоговорящи, ще хвърля линка... То да се смееш ли, да плачеш ли като го четеш... Край на офтопика. Хехе, сори.

Ihina

Писане by Doña Dyke on Пет Дек 04, 2009 10:22 am

Да приветстваме Ihina с първия й материал в BGLES, благодарение на който ще можем да се образоваме малко повече за сексуалното разнообразие по света. Cool

Doña Dyke
Admin

Писане by jessy on Съб Дек 05, 2009 2:02 am

Много интересна статия. Smile

jessy

Писане by Ihina on Съб Дек 05, 2009 5:04 pm

И аз като един жив, дишащ пансексуален чивек съм готова да отговарям на въпроси, ако имате такива, за да добие материалът един по-личен аспект. Тъй че не се стеснявайте...

Ihina

Страница 1 от 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics