BGLES

Similar topics
Приятели

БГ Транслатор

СПИН 5 5 1

СПИН

Предишната тема Следващата тема Go down

СПИН

Писане by freedom on Пет Дек 03, 2010 12:02 am

Здравейте, момичета! Много се радвам за статията по повод анти-СПИН кампанията. Отдавна ми се искаше да повдигна темата, но материала ми подейства като катализатор.
Как се предпазвате от половопредавани болести? Тук говоря единствено за сексуален контакт между две жени. Ползвате ли предпазни средства и ако да, то какви са те? Изследвате ли се с партньорката си за хепатит Б, С и ХИВ?
Преди да се размеете и да си помислите колко е безсмислено да ви питам, ви моля да се замислите и да ми отговорите на тези въпроси. Мерси.

Последната промяна е направена от freedom на Съб Дек 04, 2010 2:25 am; мнението е било променяно общо 1 път

freedom

Брой мнения: 142

Върнете се в началото Go down

Re: СПИН

Писане by lira on Пет Дек 03, 2010 1:36 am

ооо, колко навреме повдигаш темата. трябва с отдъхване да споделя, че днес се изследвах за хепатити и съм отрицателна. честно казано, това беше нещо, за което се подготвях от доста време и все не можех да събера смелост, но благодарение на подходяща морално-физическа подкрепа, го направих (за което и публично благодаря). сега вие може да се смеете, но за мен си беше един път към Голгота. сега възниква другият проблем-почти съм убедена, че всяка, която не ми представи изследвания от преди най-много един месец, понижава шансовете си за секс с мен с около 90%, хахахах.
относно предпазването от полово предавани болести между жени, ще кажа, че четох за някакви техники и приспособления, но най-сигурният начин си остава въздържанието, което може би обяснява изнервеността ми напоследък, хъхъ. angel

lira

Брой мнения: 872

Писане by Гост on Пет Дек 03, 2010 10:16 pm

Никак, ама никак не ми е смешно, нито пък мисля, че темата ти е безсмислена... Тъй като до преди известно време считах, че сексът с жена е една безкрайно скучна работа и се измъквах малко преди да стигна до него, не си бях задавала въпроса как да се предпазвам при секс с жена. След като ми се наложи леееееко да си променя мнението, следващия въпрос беше "Ами добре, щом ще има секс трябва и предпазни средства". Попаднах на това : (или нещо подобно) и от там тръгнах по аптеките Smile Така де, аз отговорен човек ли съм или лукова глава... Да ви казвам ли как ме гледаха, докато им обяснявах какво търся, или да си го спестя?
Срамната част няма да ви я разказвам, но да кажем, че включваше небезопасен секс Neutral
И така го включваше, докато една сутрин аз, тя и мъжът ми (той от солидарност) атакуваме лабораторията:
- Вие за какво сте?
- Тест за СПИН... (ХИВ де...)
- Кой?
- И тримата.
Резултатите се оказаха негативни, показахме си ги (ами познавахме се от сравнително скоро... доверие, доверие, ама с това шега не бива).

Както обаче lira спомена, аз повече това не го играя...Ако ми се наложи (надявам се да не ми се налага) се запасявам първо с въпросните приспособления и чак тогава започвам да забелязвам жени Cool

А между другото на мен също ми е интересно да разбера освен чрез безпогрешния начин "въздържание" ... как се пазите?

Гост
Гост

Писане by murmrun on Съб Дек 04, 2010 4:41 pm

Това наистина е една важна тема. Към рисковете от СПИН и хепатит B и C, бих добавила и останалите полово предавани болести. Предпазни средства има - женски презерватив (фемидом) - но не смятам, че употребата му е широко разпространена.
Да кажем, че в секса мужду жени рискът от ХИВ и хепатит C не е голям, но с хепатит B нещата стоят по-различно. (Слава богу вече има ваксина.)
Ето информация тук:
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=2862.0
Мисля, че е редно всяка полово активна жена да си прави редовно прегледи и изследвания – както заради себе си, така и зарари партньора /партньорите си.

murmrun

Брой мнения: 101
Местожителство: София

Писане by Гост on Съб Дек 04, 2010 6:32 pm

Хм... когато аз търсих (а това беше преди 5 месеца) не успях да намеря нито инфо в нет-а, откъде мога да купя фемидом, нито после намерих в аптеките, в които проверих... Neutral

Гост
Гост

Писане by murmrun on Съб Дек 04, 2010 7:20 pm

Може би в аптеките не си открила, защото и те действат на пазарен принцип и зареждат с медикаменти и продукти, които се търсят и купуват.
Има онлайн магазини обаче, например този - http://shopping.indiatimes.com/Valentines-Gifts/Health-Fitness-Products/Condoms/Superior-Nitrile-Female-Condom-Velvet/ctl/20375326/pc/979376/cat/979450/pid/1495466

murmrun

Брой мнения: 101
Местожителство: София

Писане by Гост on Съб Дек 04, 2010 8:56 pm

Благодаря за отговора, murmrun. Въпросът ми наистина е малко дилетантски и предполагам, че когато знаеш, че ще правиш нещо се запасяваш предварително, но аз съвсем наивно реших, че отивам в аптеката и купувам... нямаше време за доставка Wink Но за информация вече ще знам bounce

Гост
Гост

Писане by freedom on Чет Дек 09, 2010 5:59 pm

Ако нямате достъп до дамски презерватив, друг начин за предпазване е обикновен презерватив, разполовен на две по дължина. По време на орален секс трябва да се придържа с ръце, но може да свърши чудесна работа.

freedom

Брой мнения: 142

Писане by lgbt_plovdiv on Съб Сеп 24, 2011 6:15 pm

Здравейте!
Искаме да направим кампания за 1-ви декември, когато е международният ден за борба със СПИН. Смятаме, че има много малко (почти никаква) информация за превевенция в секс между 2 жени или 2ма мъже и за това решихме, че е необходимо да се обърне внимание на тази важна тема. Искаме да направим информационни брошури, които да раздаваме. Ще се радваме, ако се включите в събирането на информация и изработката на брошурите.
Благодарим предварително!

lgbt_plovdiv

Брой мнения: 21

http://www.facebook.com/lgbt.plovdiv

Писане by БлатнаФея on Съб Сеп 24, 2011 10:54 pm

lgbt_plovdiv написа:...Смятаме, че има много малко (почти никаква) информация за превевенция в секс ...2ма мъже...

Презервативи? angel
Обаче със секса между жени е по-трудно, защото... е, по разбираеми причини. Няма да се правя на много запозната (аз, като една отдадена на чакането девойка), нямам представа дори дали по родните аптеки вече се продават женски презервативи. Чела съм разни неща, обаче в общи линии сексът между жени ми е ясен само на теория (главно благодарение на уроците по биология) и то смътно. Това, което сте решили да направите, е чудесно. Обаче моето невежество току-що ме накара да се замисля, че всъщност хомосексуалният секс е много рядко засягана тема. В училище се обсъжда само "стандартният" секс - между мъж и жена. Тук грешка нямам, защото и родителите ми, и учителите ми са водили този разговор с мен хиляди пъти. Но защо в училище не се обсъжда и хомосексуалният секс? Статистически невъзможно е да съм единствената с мъгляви знания по въпроса.

БлатнаФея

Брой мнения: 193

Писане by lgbt_plovdiv on Съб Сеп 24, 2011 11:16 pm

Именно, защото не си единствената и неинформираността е често срещано явление, за това решихме да се заемем с тежката задача на просветители. На теория и да има нещо като информация, на практика още по-зле са нещата между жени специално. Та ни се иска представяйки тази информация, хората да могат да преценят риска и дано наистина да помислят за последствията. Дано успеем да реализираме идеята си и да сме ви полезни. Ентусиазъм не липсва!

lgbt_plovdiv

Брой мнения: 21

http://www.facebook.com/lgbt.plovdiv

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics