Какви са лесбийките???
Страница 4 от 4 •
1, 2, 3, 4
Re: Какви са лесбийките???
Добро утро първо да кажа!
Виждам колко много съм спомогнала за повишаване активността на темата
На Авада специално се извинявам за големите букви, пиенето не ми спомага особенно за фокуса
А сега към конкретният въпрос... определям се като хомосексуална, съответно спадам към гей обществото или поне така си позволявам да мисля :scratch: Осъзнах този факт когато започнах да усещам привличане към кака Лара, тва беше доста отдавна май
Тогава реших, че нещо явно не е както е при другите момиченца и започнах да търся себеподобни. Съответно и най- логично беше да започна да ходя по гей барчета...и тогава
wtf??? Това не бяха жените които ме привличаха...ама изобщо даже :( Сблъсках се с хора които бяха готини, симпатични и т.н., но просто не ме привличаха сексуално. Естествено че не всички са такива, естествено че всеки има право да бъде такъв какъвто иска и да изглежда по начин по който се чувства добре. Коментарът ми по- горе далеч не беше с цел да обидя или да поставям хората в рамка. Просто това беше тази извадка от гей обществото с която се сблъсках и се обърках още повече...поне в началото
Истината е че когато излизам с хетеросексуални приятелки и се натъкнем на лесбийки, от типа който описах по- горе, те винаги ме питат "ама ти с такива жени ли си лягаш?" :affraid: Та това беше основната ми теза... малко хаотично май се изразих 
Виждам колко много съм спомогнала за повишаване активността на темата
На Авада специално се извинявам за големите букви, пиенето не ми спомага особенно за фокуса
А сега към конкретният въпрос... определям се като хомосексуална, съответно спадам към гей обществото или поне така си позволявам да мисля :scratch: Осъзнах този факт когато започнах да усещам привличане към кака Лара, тва беше доста отдавна май
Тогава реших, че нещо явно не е както е при другите момиченца и започнах да търся себеподобни. Съответно и най- логично беше да започна да ходя по гей барчета...и тогава
wtf??? Това не бяха жените които ме привличаха...ама изобщо даже :( Сблъсках се с хора които бяха готини, симпатични и т.н., но просто не ме привличаха сексуално. Естествено че не всички са такива, естествено че всеки има право да бъде такъв какъвто иска и да изглежда по начин по който се чувства добре. Коментарът ми по- горе далеч не беше с цел да обидя или да поставям хората в рамка. Просто това беше тази извадка от гей обществото с която се сблъсках и се обърках още повече...поне в началото
Истината е че когато излизам с хетеросексуални приятелки и се натъкнем на лесбийки, от типа който описах по- горе, те винаги ме питат "ама ти с такива жени ли си лягаш?" :affraid: Та това беше основната ми теза... малко хаотично май се изразих 

marea- Брой мнения: 9
Местожителство: София
Предполагам, че недоразумението с приятелките ти идва от факта, че описаният типаж е най-забележим от хетеронаселението, съответно база за стереотип. А ако те видят с някаква изключително женствена дама с всички екстри не ти ли задават въпроса "Aма тя верно ли е лесбийка?" 
Последната промяна е направена от Doña Dyke на Съб Яну 30, 2010 2:56 pm; мнението е било променяно общо 1 път
добре, ако ти или твоите приятелки се натъкнете на подобно изглеждаща жена, да, в 90% от случаите тя сигурно е лесбийка. но след като това става само на първо разчитане, т.е. търси се някакъв белег за лесбийство, как успяваш за останалите жени да заключиш, които не изглеждат така, че са лесбийки, или по-скоро по какъв критерии успяваш да ги отхвърлиш, че не са?
съвсем лесно е всички да опишем този модел за една често среща визия на лесбийките, и не само в България, само защото е видим и не се прави труда да се разсъждава, ако това е стремеж. щом не те привличат този тип и, предполагам, не си лягаш с тях, опитай се да опишеш в някакъв общ план жените, които ти харесваш (предполагам ще ти е трудно, защото понякога е трудно да се обединява). все пак те също са лесбийки.
... което до известна степен се допълва с мнението на Dona Dyke
добре, ако ти или твоите приятелки се натъкнете на подобно изглеждаща жена, да, в 90% от случаите тя сигурно е лесбийка. но след като това става само на първо разчитане, т.е. търси се някакъв белег за лесбийство, как успяваш за останалите жени да заключиш, които не изглеждат така, че са лесбийки, или по-скоро по какъв критерии успяваш да ги отхвърлиш, че не са?съвсем лесно е всички да опишем този модел за една често среща визия на лесбийките, и не само в България, само защото е видим и не се прави труда да се разсъждава, ако това е стремеж. щом не те привличат този тип и, предполагам, не си лягаш с тях, опитай се да опишеш в някакъв общ план жените, които ти харесваш (предполагам ще ти е трудно, защото понякога е трудно да се обединява). все пак те също са лесбийки.

... което до известна степен се допълва с мнението на Dona Dyke
Мисълта ми беше, че именно защото те са разпознаваеми, са и логото на гей жените
Относно въпросът как разпознавам и какви жени харесвам...
харесва ми жената да е жена. Както казва една моя приятелка "не искам да ми се налага да убеждавам другите че гаджето ми е красиво, искам те сами да го виждат"
Естествено, в момента говорим за външен вид, което е само едната част. Никога не съм се стремяла да разбирам дали жената е гей или не е. Повечето жени с които съм била, са били хетеро или поне така са си мислели
Нека кажем че са били с мен не защото съм лесбийка, или защото те са, а защото са ме харесвали като човек. 

marea- Брой мнения: 9
marea написа:Нека кажем че са били с мен не защото съм лесбийка, или защото те са, а защото са ме харесвали като човек.
:lol: Ха... но ние всички обичаме да мислим така за себе си и приятелките си
Колкото до "логото", то е такова сред по-незаинтересованите от различното около тях. Надявам се с все по-голямата видимост, която гей културата придобива, това да се промени. Пък кой знае, може и ние да допринесем с нещо за разчупване на разбирането, че лесбийките са само точно определен вид като обясним на хетеросексуалните си приятелки, че лесбийките идват в точно толкова разновидности, колкото и те

Уау...мислех, че само аз съм имала чувства към кака Лара като малка...
:laugh: :lol: Колкото до до статията тва ме хвърли в тъча " Гласовете им загрубяват и стават дрезгави, движенията отсечени и резки по мъжки, речника им се променя и включва думи като "брато","ский сега копеле да ти редим нещо" и така нататък. Често говорят за себе си и между себе си в мъжки род, хвалят се с бирени коремчета, походката и стойката им е мъжествена, целеустремена и твърда. Изобщо като цяло мъжествените лесбийки имат много твърдо държание, становище, отношение и са властни като личности, при това не търпят празни приказки и типично женското дърдорене или моткане по магазините. Освен от страна на гаджетата си евентуално, но това е друга тема за разговор. Та според обществените стереотипи това именно е лесбийката, когато говорим за негативно изразената дума.''
Странно, защото аз нито съм с груб глас, нито с къса коса, нито с мускули... :lol:
В същото време и аз си лафя с приятелите ми на ''брато'' или ''ский са да ти редим нещо'' :lol: Донякъде може да се каже и че имам бирено коремче, не защото го искам, а защото пия много бира и последиците са на лице...
Не се хваля с него, напротив - мразя го! Да не говорим колко не понасям моткането по магазините , гримовете и сие...
Това прави ли ме според ''обществените стереотипи'' негативно изразената лесбийка?? :lol:
''Женствените лесбийки
Обратното на мъжествените лесбийки, женствените са си типични жени. Маникюр и облекло, държание и интереси, грим и фризури, почти задължително дълги коси и изнежени ръце, чуруликащи гласчета и меки движения, а и глезотииките не са им чужди. Кокетничат и премигват като Барбита зад дългите мигли.''
Хубаво звучи, наистина...ама къде ли ги има такива? Наоълно честно...такава до сега съм виждала само по телевизията
Бих имала голямо желание да срещна някой ден една такава и на живо
"Не-лесбийките" лесбийки
Това е най-забавната групичка лесбийки. И групичката, която оставя най-много разбити сърца след себе си. Това обикновено са много привлекателни жени, които се срещат и влюбват в мъже, но правят секс и с приятелките си или съквартирантките си. Обаче когато някоя от приятелките или съквартирантката се влюби, тази жена съвсем убедено ще й декларира, че НЕ е лесбийка и харесва мъже!
Аз бих ги нарекла по-скоро ''бисексуални'' торбеда
Не заслужават да носят дори етикет ''Не-лесбийките'' лесбийки
Да ги убием с камъни :lol: :lol: :lol: Сигурна съм, че почти всяка една от нас е страдала заради някоя такава
Демиджа е сто процентов 
Гост- Гост
Хе-хе спокойно с камъните. В този ред на мисли: "Нека този, който е без грях, пръв да хвърли камъка" - поздрав за feet of clay. Демидж всеки може да причинява 

благодаря за поздрава, о, Боже, оценявам го и отивам за по-голяма кошница, пхахахаха
и за да не оспамя темата:
иначе реакцията ми към статията бе смесена. определено има доста верни неща /за мен лично - стойка, държание и др./. не всичко, но достатъчно много, че да ме вкара в размисъл. и все пак - не се трогвам чак пък толкова. всеки е индивидуален и аз като особняк човек най-добре знам, че няма начин да опишеш цяла група супер точно. винаги ще има неразбиране, въпросът е на мен да не ми пука и аз да се чувствам добре и в мир със себе си. който ме познава, ме цени и това е най-важното. всички други - да си седят при техните си кошници, ако не им изнася, хихи
благодаря за поздрава, о, Боже, оценявам го и отивам за по-голяма кошница, пхахахаха
и за да не оспамя темата:
иначе реакцията ми към статията бе смесена. определено има доста верни неща /за мен лично - стойка, държание и др./. не всичко, но достатъчно много, че да ме вкара в размисъл. и все пак - не се трогвам чак пък толкова. всеки е индивидуален и аз като особняк човек най-добре знам, че няма начин да опишеш цяла група супер точно. винаги ще има неразбиране, въпросът е на мен да не ми пука и аз да се чувствам добре и в мир със себе си. който ме познава, ме цени и това е най-важното. всички други - да си седят при техните си кошници, ако не им изнася, хихи

feet of clay- Брой мнения: 640
Страница 4 от 4 •
1, 2, 3, 4
Similar topics» За какви неща се шашкат мъжете в леглото
» Какви подаръци си разменихте с кумовете?
» Какви книги обичате да четете ?
» Тестовете за бременност и изчисляване на термина!
» Развиващи игри.
» Какви подаръци си разменихте с кумовете?
» Какви книги обичате да четете ?
» Тестовете за бременност и изчисляване на термина!
» Развиващи игри.