Къде сте, 30+?
Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4 
Къде сте, 30+?
Здравейте, 30+.
Има ли ви?
От скоро съм тук, но ми се струва, че това е най- вялата секция.
Питам се дали това не означава:
А- след 30 почти не влизаме в подобни форуми
Б- присъствието в http://forum.bgles.com е преобладаващо под 30
В- няма какво да си кажем
Г- по- интересно ни е да чуем другите
Д- някъде другаде е мястото на нас, които сме 30+
Е- друго, за което в момента не се сещам
Друга тъжна тенденция забелязвам сред бъдещите 30+ и тя е- партита и срещи в „тематични” заведения. Какво им е на другите???
Къде сте, 30+??
Има ли ви?
От скоро съм тук, но ми се струва, че това е най- вялата секция.
Питам се дали това не означава:
А- след 30 почти не влизаме в подобни форуми
Б- присъствието в http://forum.bgles.com е преобладаващо под 30
В- няма какво да си кажем
Г- по- интересно ни е да чуем другите
Д- някъде другаде е мястото на нас, които сме 30+
Е- друго, за което в момента не се сещам
Друга тъжна тенденция забелязвам сред бъдещите 30+ и тя е- партита и срещи в „тематични” заведения. Какво им е на другите???
Къде сте, 30+??

birdy- Брой мнения: 14
Re: Къде сте, 30+?
... Или всичко от изброените.
"Е" - чакаме, докато станем на 40 + и някой направи такава секция.
Тогава ще бъдем по-активни, защото ще имаме още по-малко истински "активно" време.
"Е" - чакаме, докато станем на 40 + и някой направи такава секция.
Тогава ще бъдем по-активни, защото ще имаме още по-малко истински "активно" време.

murmrun- Брой мнения: 101
Местожителство: София
Ами... На нас всичко ни е ясно! Освен това сме щастливо женени с деца и просто не ни остава време...

Kris- Брой мнения: 113
не съм 30+, но ще рискувам да бъда възрастово дискриминирана, само заради неутолимата страст да изкажа мнението си. според мен причината за неактивността на тази секция се крие във факта, че възрастта не е качество, което описва личността. т.е. не виждам какви свързващи неща биха имали само жените 30+, които толкова да ги различават от останалите. все пак, въпреки че възрастта има определено влияние, най-важното за един човек си остава личността му: интелекта, културата, емоционалната зрялост, ей такива нещица, а честно казано съм срещала и 20-, които са яко напред с материала ,и 40+, дори ++, които все едно са пасли овце досега. 30+ дори не предполага разсъждения върху менопаузата, които биха били доста плодотворни

lira- Брой мнения: 872
Сакън с менопаузата, Lira!
Все пак личността има своите възрастови изменения, ако искаш ги наречи пораствания или оглупявания, просто смяна на фокуса, който не е непременно менопауза, чушкопек или наличие на "истински активно време". Права си, че има и пасли овце и девойки- костенурки!
Жените, поне около мен /на 30+/, просто искат нещо по- малко повърхностно, по- малко дупка, стереотип и маргиналност.
Не коментирам причините за това
Само се зарадвах първоначално, че има секция 30+, после исках да се "отъркам" в нея и да разбера какви са вълненията, после леко се разочаровах и сега си се връщам към свободното пространство навън, където винаги има място на моята/нашата маса, не в подземните събития и заведения. Там е много повече отворено, предизвикателно / в смисъл- да те кара да мърдаш и да се наслаждаваш/ и толерантно, отколкото би харесало на някои от нас.
Все пак личността има своите възрастови изменения, ако искаш ги наречи пораствания или оглупявания, просто смяна на фокуса, който не е непременно менопауза, чушкопек или наличие на "истински активно време". Права си, че има и пасли овце и девойки- костенурки!
Жените, поне около мен /на 30+/, просто искат нещо по- малко повърхностно, по- малко дупка, стереотип и маргиналност.

Само се зарадвах първоначално, че има секция 30+, после исках да се "отъркам" в нея и да разбера какви са вълненията, после леко се разочаровах и сега си се връщам към свободното пространство навън, където винаги има място на моята/нашата маса, не в подземните събития и заведения. Там е много повече отворено, предизвикателно / в смисъл- да те кара да мърдаш и да се наслаждаваш/ и толерантно, отколкото би харесало на някои от нас.

birdy написа:
исках да се "отъркам" в нея и да разбера какви са вълненията...
Ето ти една доста основателна причина жените на 30+ да не са толкова активни. Вълненията са си същите. Има любов и разочарования, романтика и сиво ежедневие... Нищо по- различно от това, което се случва на 20 и на 40. Винаги съм си мислила, че когато стана на 30+ ще с епроменя, но... май няма изгледи.

Kris- Брой мнения: 113
birdy написа:
а ти смяташ ли, че тези им желания са свързани с факта, че са 30+? точно това беше нещо като основа на тезата ми, може би просто са си били такива и преди 30, само предполагам. някак ми е нереално да си представя как до 30тата си годишнина имаш едни възгледи и интереси и изведнъж-бам! чудото става и всичко се променя. би ми било много интересно, която от вас има желание да сподели как точно си представя/или има наблюдения върху девойките 20+, 30+, 40+, защото явно си има някакви стереотипи, които са заложени в главите, иначе нямаше да слагаме етикет на секция 30+.

и аз благодаря! разбирам голяма част от усещанията и емоциите, които си описала, но някак не мога или по-скоро не искам да се съглася с това възрастово ограничение. наистина, има някакви житейски етапи, които не можеш или трудно можеш да избегнеш, но при желание и възможност почти всичко е възможно. най-вече себеусещането зависи изцяло от начина, по който ти си решиш да бъде и ако искаш да си препатилата лелка, която гледа със снизхождение младите, моооже, но ако искаш да си 41 годишна, желаеща да събира още и още знания и емоции, пак може, честно (не го казвам от личен опит, както може да се предположи). в крайна сметка, не искам да убеждавам никого в нищо, просто си разсъждавам. и все пак все още съм 20+, млада и глупава, морето ми е до колене и ще видя като ме очука живота, нали

El написа: Така че сега си живейте живота и му се радвайте....
El, по- елегантно отсвирване не съм срещала скоро...

El, защо си изтрила мненията си?!

EVI- Брой мнения: 942
Местожителство: Северния полюс
El, надявам се не е зарди моят коментар.. Извинявай, ако съм прозвучала грубо!

birdy написа:El, надявам се не е зарди моят коментар.. Извинявай, ако съм прозвучала грубо!
Не.
El- Брой мнения: 44
аз пък бих добавила точка ж: откривам, че не виждам смисъл във философстването. винаги стигам до извода, че говорим наизуст или изпускаме различните гледни точки, темите се разводняват или израждат и тн. всеки е различен и определено ми е по-интересно да надниквам в света през чуждите очи, отколкото да говоря наизуст. може би защото съм толкова противоречива и готова да огледам проблема от много страни, нооо - мълчанието ми харесва все повече, оле

feet of clay- Брой мнения: 640
feet of clay написа:нооо - мълчанието ми харесва все повече, оле
Да намериш някого, с когото да можеш да мълчиш /на един език/ е едно от най- трудните неща. Дано имаме повече такива в живота си.

Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4 
Similar topics» От къде сваляте мелодии за GSM-a си???
» Детски надбавки - документи,въпроси ...
» Всичко, което знаем за билките
» Кога да махнем решетката на детското легло- кошара?
» Всичко за сватбата-списък
» Детски надбавки - документи,въпроси ...
» Всичко, което знаем за билките
» Кога да махнем решетката на детското легло- кошара?
» Всичко за сватбата-списък