BGLES

Приятели

БГ Транслатор

Какви са лесбийките??? 5 5 6

Какви са лесбийките???

Страница 1 от 4 1, 2, 3, 4  Next

Предишната тема Следващата тема Go down

Какви са лесбийките???

Писане by Гост on Пет Авг 14, 2009 10:23 am

Ето една малка статийка за....
Какви и колко са лесбийките?
http://myvideowish.com/blogs_full.php?id=62

Гост
Гост

Върнете се в началото Go down

Re: Какви са лесбийките???

Писане by Гост on Пон Окт 12, 2009 6:46 pm

Какво мислите за статията?
Измислица или реалност?
От кой "тип" сте и кои лесбийки според вас
заслужават по-голямо внимание? :lol:

Гост
Гост

Писане by Doña Dyke on Вто Окт 13, 2009 9:01 am

angelina_jolie_666 написа:кои лесбийки според вас заслужават по-голямо внимание? :lol:

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Извинявай, забавна си. Не знам как да ти обясня, но принципно най-голямо внимание заслужава тази, която ти харесва!?!

Не ми казвай, че ако дадена жена е примерно ...как беше... *проверява статията* добре - "политическа лесбийка", а ти си решила, че търсиш ... *пак проверява статията* "лесбийка с червило" :scratch: , но пък "политическата" много ти харесва, ти все пак ще махнеш с ръка и ще я подминеш, защото не пасва на описанието :?:

Колкото до статията, тя жената си го е казала: ''Ние сме всякакви!" Според мен границите между отделните стереотипи са доста размити и по-често в една лесбийка можеш да срещнеш комбинация от черти, принадлежащи на различни "видове" лесбийки.

Doña Dyke
Admin

Брой мнения: 1116
Местожителство: София

http://www.bgles.com

Писане by devaux on Вто Окт 13, 2009 11:14 am

Тази статия ме дразни доста стабилно. Класификацията е като от животинското царство.
Всеки може да е такъв, какъвто иска да бъде. Нужно ли е да има такива странни групировки?
Голям феминизъм ме удря напоследък...брейй... Smile

devaux

Брой мнения: 33

http://idsurrender.blogspot.com/

Писане by aX Tuuu... on Вто Окт 13, 2009 1:31 pm

И аз съм на мнение, че категориите са ограничаващи и леко скучни, но от друга страна са си чисто лесбийска измишльотина, ако това е успокоително. С други думи "лесбийка с червило" = "lipstick lesbian" или по-лесен начин на (най-вече) американските лесбийки да си разказват с кого са се запознала в лесбо бар примерно. Иначе да живеят нюансите и малките детайли в личността !

aX Tuuu...

Брой мнения: 444

Писане by Doña Dyke on Сря Окт 14, 2009 9:56 am

Стереотипът все пак е основан на наблюдения, а не е плод на нечия фантазия. Има хора, които отговарят на стереотипите и то в много голяма степен и от време на време се чудя дали това не е донякъде нарочно, защото им помага да се самоопределят по-лесно. Според мен етикетите са за индивиди, които дълбоко в себе си принципно не знаят кои са точно и за какво се борят, т.е. силното отъждествяване с дадени класификации и определения се явява спасителната сламка.

Doña Dyke
Admin

Писане by Gothica on Пон Яну 04, 2010 10:45 pm

Doña Dyke написа:Стереотипът все пак е основан на наблюдения, а не е плод на нечия фантазия.

Именно. Според мен каквото и да си говорим всяка от нас попада в някакви стереотипи малко или много. ( Ето аз например миналата седмица си купих червено червило ) :lol: :lol: :lol:

Gothica

Брой мнения: 458

http://www.facebook.com/profile.php?id=1663373011

Писане by EVI on Вто Яну 05, 2010 11:01 am

Gothica написа:( Ето аз например миналата седмица си купих червено червило ) :lol: :lol: :lol:

Мда... а аз, например Cool , миналата седмица си закупих пушка-кремъклийка с рязана цев и я закачих на стената в хола Very Happy ... към коя ли категория спадам? :scratch:

EVI

Брой мнения: 942
Местожителство: Северния полюс

Писане by Doña Dyke on Вто Яну 05, 2010 11:13 am

Антикварите? :lol:

Doña Dyke
Admin

Писане by Divz on Пон Яну 11, 2010 1:18 am

Doña Dyke написа:Според мен етикетите са за индивиди, които дълбоко в себе си принципно не знаят кои са точно и за какво се борят, т.е. силното отъждествяване с дадени класификации и определения се явява спасителната сламка.

Много точно казано! Колкото и да ме забавляват подобни статии, наличието на стереотипите е факт. И макар че понякога могат да имат и положителни функции, аз лично ги намирам за обезличаващи. Вярно, че понякога е по- лесно да оставиш някой друг да мисли вместо теб и след това просто да прехвърлиш един списък и да си кажеш: "Аха! Ето за тук съм - това е моята групичка", но такива неща според мен водят до закърняване на въображението.
Хубавото им на стереотипите е, че се променят понякога, а в някои случаи се появяват и нови.
Даже ще използвам момента да прокарам идея за нов стереотип, а именно "Лесбийка-хибрид" - носи се с къса коса, червено червило, силен грим, размъкнати дрехи, обича да вдига тежести и в същото време да кокетничи. Не употребява изтърканото "брато", а модерното "баце" (примерно) и може да, а може и да не притежава огнестрелно оръжие :lol: :lol: :lol:
Хайде сега, някоя от вас разпознава ли се? :lol:

Divz

Брой мнения: 1217

Писане by Doña Dyke on Пон Яну 11, 2010 10:09 am

Divz написа:Хайде сега, някоя от вас разпознава ли се? :lol:

Само в "баце"-то (бате?) и кокетниченето, но ще ми е любопитно да срещна пълната форма. Къде обитават тези хибриди? :lol:

Doña Dyke
Admin

Писане by Divz on Пон Яну 11, 2010 11:46 am

Още не съм съвсем сигурна, защото екипът ни за сега не е успял да улови такъв екземпляр и да го разпита подробно, но опитите продължават! :lol:

Divz

Брой мнения: 1217

Писане by feet of clay on Сря Яну 13, 2010 3:02 pm

хм, опреледено ме дразнят всякакви етикети, но бях шокирана да разпозная себе си като " мъжки" тип, леле.
стойка и походка, псувам /обичам да шокирам/, не си падам по обикаляне на магазините или кокетниченето.
но - държа да отбележа, че това, което най-много ми хареса във връзката с приятелката ми беше факта, че се сменяхме - в някои области /напр. в кревата/ приятелката ми бе мъжа, в други - аз. беше страхотно

feet of clay

Брой мнения: 640

Писане by lira on Сря Яну 13, 2010 3:20 pm

е тук вече успя да внесеш абсолютен смут в мен , така да се каже съм boquiabierta!!!

lira

Брой мнения: 872

Писане by feet of clay on Сря Яну 13, 2010 3:42 pm

lira написа:е тук вече успя да внесеш абсолютен смут в мен , така да се каже съм boquiabierta!!!

смея да запитам: защо? и какво означава boquiabierta?

feet of clay

Брой мнения: 640

Страница 1 от 4 1, 2, 3, 4  Next

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics