след 10 години.........какво да променя?
:: Административни :: Кошче :: Пластмаса
Страница 1 от 1 • Share •
след 10 години.........какво да променя?
Чудя се, кога една връзка се изчерпва и кога разбираш?...........Уж,всичко си върви добре и в един момент,даже и след "100 години" няма какво да си кажете,а никой не пуска другия да си върви,кара го да се чувства виновен....................защо?

TALYA- Брой мнения: 188
Re: след 10 години.........какво да променя?
Мисля, че си описала част от симптомите, съпътстващи близкия или далечен, но все пак неизбежен край на една връзка. Човек много добре усеща кога вече няма смисъл, усеща поведението на партньорката, а за самия себе си е още по-убеден. Така, че каквото и да направиш, на челна стойка да застанеш, ако партньорката ти вече няма интерес към теб, ако тръпката е загубена...усилията ти ще бъдат напразни. И ако една от вас двете, вече не иска тази връзка, колкото по-рано се разделите (ако може без излишни драми, без упреци и т.н.), толкова по-добре би било и за двете ви, тъй като да останете заедно ще бъде просто отлагане на края...с две думи-загуба на време. Да не говорим, че понякога дори простата загуба на време, би могла да бъде фатална...
Друг е въпроса, ако се обичате и искате да бъдете заедно. Тогава трябва да седнете и да обсъдите проблема, двете...да говорите и да търсите решение. Мълчанието по темета, избягването на неудобния разговор, само ще задълбочат отчуждаването и проблемите между вас. Накрая една от двете ще сложи край, независимо от вината, независимо от всичко. Комуникацията е много важна!...И секса също, не бива да се пренебрегва. В този ред на мисли - изневярата не мисля, че би помогнала...Да, може да запали някакви чувства в потърпевшата, но тази, която е изневерила, ще се отчужди още повече. А и изневярата, ако една от двете я приема като такава, води до безкрайни драми, липса на доверие, липса на уважение и т.н. усложнения и негативи. Т.е. секс с други хора - ок, но само ако и двете сте съгласни и убедени, че това би освежило връзката ви, вместо да я доразруши.
Говори с нея, какъвто и съвет да получиш във форума, няма да е достатъчен, за да оправи нещата м/у вас. И двете сте част от тази връзка, не взимай самостоятелни решения, освен ако не си сигурна, че вече няма смисъл и искаш да скъсате.
Само да добавя, че съм била в абсолютно същата ситуация...Накрая се разделихме след 7 годишна връзка, по много болезнен и за двете ни начин. Отлагането на края, замазването на очите в продължение на 1-2 години, невъзможността да бъда с нея, защото тя имаше мъж и деца, но и невъзможността да я "зарежа", заради това, че я обичах и заради чувството за вина, което щях да изпитвам и т.н., се оказаха наистина ФАТАЛНИ за мен и за живота ми занапред. И всичко това, не защото не се обичахме, а защото не говорехме за проблемите си...заради липса на комуникация.
Друг е въпроса, ако се обичате и искате да бъдете заедно. Тогава трябва да седнете и да обсъдите проблема, двете...да говорите и да търсите решение. Мълчанието по темета, избягването на неудобния разговор, само ще задълбочат отчуждаването и проблемите между вас. Накрая една от двете ще сложи край, независимо от вината, независимо от всичко. Комуникацията е много важна!...И секса също, не бива да се пренебрегва. В този ред на мисли - изневярата не мисля, че би помогнала...Да, може да запали някакви чувства в потърпевшата, но тази, която е изневерила, ще се отчужди още повече. А и изневярата, ако една от двете я приема като такава, води до безкрайни драми, липса на доверие, липса на уважение и т.н. усложнения и негативи. Т.е. секс с други хора - ок, но само ако и двете сте съгласни и убедени, че това би освежило връзката ви, вместо да я доразруши.
Говори с нея, какъвто и съвет да получиш във форума, няма да е достатъчен, за да оправи нещата м/у вас. И двете сте част от тази връзка, не взимай самостоятелни решения, освен ако не си сигурна, че вече няма смисъл и искаш да скъсате.
Само да добавя, че съм била в абсолютно същата ситуация...Накрая се разделихме след 7 годишна връзка, по много болезнен и за двете ни начин. Отлагането на края, замазването на очите в продължение на 1-2 години, невъзможността да бъда с нея, защото тя имаше мъж и деца, но и невъзможността да я "зарежа", заради това, че я обичах и заради чувството за вина, което щях да изпитвам и т.н., се оказаха наистина ФАТАЛНИ за мен и за живота ми занапред. И всичко това, не защото не се обичахме, а защото не говорехме за проблемите си...заради липса на комуникация.

ink- Брой мнения: 16
Местожителство: София
Абсолютно съм съгласна с ink!
Минах по същият път, макар и с малко по- малък стаж. Не смятах, че връзката ни е изчерпана, но нямаше как да продължа да се боря сама, да запазя нещо, което го няма...
Минах по същият път, макар и с малко по- малък стаж. Не смятах, че връзката ни е изчерпана, но нямаше как да продължа да се боря сама, да запазя нещо, което го няма...

Kris- Брой мнения: 113
Благодаря,ink.Абсолютно си права,но все пак имах някаква надежда за отлагане на неизбежното.Разговорите между нас се превърнаха в "ходене по мъките",играенето на"куче и котка" продължаващо вече три години,а колкото до секса -никакъв го няма.Неразбирането, може би идва от вкопчване в миналото,неразбиране на промените в самите нас и ужаса при мисълта,че можем да изпуснем нещата от контрол.И това е трагедията и иронията на връзката ни-да задържим това ,което е било,въпреки болката,която ни причинява.

Не исках да се включвам в таз тема, но сега съм в настроение....така че сори, .. искам само да Ви кажа, че ужасно много се вживявате в разни минали ситуации... гледайте смело напред, ако се обичате, имате чувства и така нататък се вземете, по дяволите/... има толкова лоши неща по света - болести, катастрофи, инвалидности и т.н..... надявам се, че ме разбирате!

EVI- Брой мнения: 942
Местожителство: Северния полюс
права си EVI , не е нужно да се занимаваме с такива теми,когато има толкова много бедствия по света............."Живота си тече..и все повече се доближаваме до края........."

искам да благодаря отново на INK.......накара ме да гледам на нещата по друг начин.Смятам темата за изчерпана,беше импулсивно от моя страна да пиша толкова лични неща.Благодаря на всички!

Similar topics» Какво обичате да правите след секс?
» Какво има след Вселената?
» Годишнини от сватбата- кога какво празнуваме? Идеи за подаръци, за всяка от годишнините.
» ваксината ТЕТРАКСИМ
» Веднага след изписването ли да посетя педиатър?
» Какво има след Вселената?
» Годишнини от сватбата- кога какво празнуваме? Идеи за подаръци, за всяка от годишнините.
» ваксината ТЕТРАКСИМ
» Веднага след изписването ли да посетя педиатър?
:: Административни :: Кошче :: Пластмаса
Страница 1 от 1