BGLES

Similar topics
Приятели

БГ Транслатор

С приятелка 5 5 2

С приятелка

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Предишната тема Следващата тема Go down

Re: С приятелка

Писане by murmrun on Нед Ное 28, 2010 12:29 am

@ ozaryavashto slance, става дума за ориентирани в сексуалността си момичета, а "разликата" е точно толкова голяма, колкото е разстоянието между краката на хетеро- и хомосексуалната жена. важното е да бъдеш озарена.

murmrun

Брой мнения: 101
Местожителство: София

Върнете се в началото Go down

Писане by Bette on Пон Ное 29, 2010 11:29 pm

Хм много ви благодаря за коментарите и разсъжденията! Smile murmrun, с доста неща от това, което написа съм съгласна, т.е. и аз усещам нещата по този начин.. "Мисълта ми е, когато една жена е решила, че е хетеросексуална, че иска мъж и семейство, каква ти тук борба?" "...Наречете го липса на смелост, ако щете, аз предпочитам изразите „трезво мислене” и тн
Продължавайте Smile и аз ще се включа с още въпросчета скоро (дано да имам и повод Very Happy )

Bette

Брой мнения: 93
Местожителство: София

Писане by Гост on Сря Юни 01, 2011 12:21 pm

Далеч съм от мисълта,че приятелската връзка би се запазила.
По-скоро обратното,затова и не "хвърлям очи" на дружките си.Просто си поставям една преграда,която не нарушавам,защото приятелството за мен е по-важно от някакъв си секс!

Гост
Гост

Писане by silver1980.1980 on Пет Юни 10, 2011 10:18 am

Не знам дали ,това което ще споделя е за точно тази тема за която говорите ,но искам мъдрите ви разсъждения .Работя на място където е немислимо да излезеш на светло, поради ред причини .За това кой какъв е ,въобще не може и да става дума а и е табу .Е естествено не съм в президентството ,но както и да е по темата .Такааа направи ми впечатление една дама която е по- голяма от мен и започнах да си я бройкам .Не мина и ден и започнахме да си засичаме погледите, всеки път когато я погледнех и тя ме гледаше .Не мина много време и тя взе да ме заговаря, за какви ли не неща станахме си по близки. Говорехме за всичко друго освен за това което аз изпитвах ,просто нямах сили да и кажа каквото и да било по темата ,от страх да не се изложа и да не я отблъсна ,исках да я виждам постоянно .Един ден бяхме повечко хора и си говорехме за различни неща, изведнъж тя се изцепи ,че гледала филм с обратни мацки и много и харесало. Аз се вледених, и дори не помня какво отговорих ,това което исках да чуя толкова време го чух ,но пред толкова много хора ,нямаше как да се намеся адекватно по темата ,трябваше да се прикривам ,така стоят нещата тук. И така от този ден на сетне ,ситуацията се промени ,тя все си има много работа и моите страхове се сбъднаха ,виждам я доста по рядко .Намирам си причини да я чувам за какво ли не ,но само това, никакъв знак или сигнал от нея а за мен да не говоря пълен пън съм .Моля за вашите мъдри разсъждения ,тя каква е и изпуснах ли шанса със тази жена която аз вече все по- силно и по -силно желая. Какви бяха тези сигнали и изобщо бяха ли сигнали ,или на мен така ми се иска .Да опитам ли да се разкрия пред нея ,а и не знам как ще реагира и какво ще стане .Ако съм разбрала нещо погрешно ,ще се изложа а аз не искам ,а и няма да е здравословно всички да го научават. Страхувам се от клюкарстването по мой адрес. На такава позиция съм ,че няма как да махна с ръка и да продължа напред , ще трябва да напусна работа .Дали нейния радар работи ,а моят изобщо го няма никакъв, само факта че я харесвам ама много, да е повлиял на преценката ми.И последно аз от скоро съм в клуба така че, тепърва ще се допитвам до вас по- мъдрите хора.

silver1980.1980

Брой мнения: 304
Местожителство: софия

Писане by ozaryavashto slance on Съб Юни 11, 2011 8:53 pm

Здравей! Преди да започна да отговарям на въпросите ти, би ми се искало да ти кажа, че и аз съм била (или, може би, продължавам да бъда) в същата ситуация, в която в момента се намираш и ти. Не е мястото да разказвам тук, така че ще си позволя само да кажа, че тези "засичания на погледи" са ми много добре познати. До болка познати! Хубаво е, че забелязваш такива неща между въпросното момиче и теб, но бих ти задала няколко въпроса: сигурна ли си, че тези подхвърляния на погледи между вас не означават нещо друго? Какво искам да кажа - да, това момиче сигурно е забелязало, че я наблюдаваш. Помисли дали това твое поведение не я кара да се чувства в неудобна ситуация, неловко! Знаеш, че повечето хора сме устроени така - когато определен човек ни заглежда (а това не ни харесва), ние започваме да се притесняваме и неволно поглеждаме и ние към него, за да разберем дали (а, може би, и защо) продължава да ни гледа. А може и да бъде обратното - погледите да подсказват, че "подхвърчат" флуиди между нас и отсрещния човек. Замисли се добре върху това. Аз не бих могла да ти кажа какво цели това момиче с поведението си (и дали изобщо цели нещо), но разказът ти ме навява на мисълта, че това момиче не е с хомосексуална ориентация. Да, може да обича да експериментира в дадени отношения, да се "заиграва" с други момичета, но нещата да приключат само дотам.

Честно казано, аз не виждам някакви силни "сигнали" от нейна страна към теб (ако питаш мен, не зная дали това са и сигнали). Да, казала е, че й е харесал филма с "обратните мацки", но какво от това? Тя, ако искаше да ти покаже с поведението си, че те харесва и те желае като момиче (а не като обикновена приятелка), със сигурност щеше да ти покаже още по-очевидни сигнали (хубаво, нека така да ги наречем), в които да се вгледаш. Става съвсем обратното - " ...от този ден на сетне ,ситуацията се промени ,тя все си има много работа и моите страхове се сбъднаха ,виждам я доста по рядко ". Още повече - " Намирам си причини да я чувам за какво ли не ,но само това, никакъв знак или сигнал от нея... ". Преосмисли още по-добре ситуацията, без да изменяш фактите. Зная, че понякога (да не кажа винаги) ни се иска да живеем в идеален свят, но, уви, понякога трябва да изпитаме и болките. Никой не ни пита дали искаме, или не.

Хубаво е, че поне имаш "спирачки" и знаеш кога да спреш. Сама казваш, че не искаш да се изложиш, ако й признаеш за чувствата си, а се окаже, че си разбрала нещо погрешно от страна на момичето. Разбирам те - хем искаш да й кажеш, че изпитваш чувства към нея, хем те е страх дали тя ще отвърне на признанието ти. Да не забравяме, че и не искаш да изгубиш работното си място. Да не говорим, че те е страх да излезеш наяве и да кажеш с гордо вдигната глава: "Да, аз съм лесбийка!" (знам, че на работното си място не можеш, говоря по принцип). Според мен това е по-големият проблем върху който трябва да поработиш. Докога ще се криеш и ще бягаш от стереотипите? Така или иначе, не можеш да пазиш връзките и чувствата си в тайна вечно. ОК, пази личното си пространство поне на работното си място, но не се крий от света - това още повече ще те потисне.

Ако си задаваш въпроса дали да се изправиш лице в лице с момичето и да й кажеш за чувствата си, то ще ти кажа, че ако наистина много го желаеш, то го направи. В крайна сметка, нищо няма да загубиш (съгласи се, че не можеш да изгубиш някого, който никога не си имала), само можеш да спечелиш. Не се отчайвай при отказ. Намери правилните думи, време и място.
Но, въпреки това, аз смятам, че не си заслужава да правиш тази прибързана крачка. При положение, че дори не си сигурна, че това момиче изпитва чувства към теб. С риск да се повторя, ще кажа, че тя надали има хомосексуална ориентация. Не я познавам, правя извод от написаното от теб.

Според мен това момиче може би ти прави услуга. Зная, че в момента сигурно страдаш поради факта, че не можеш да я виждаш толкова често, колкото преди, но това може да бъде белег като от заздравяваща рана. Да, може би ще те боли известно време, но това отдалечаване между теб и нея ще ти помогне да я забравиш (ако, разбира се, не решиш да признаеш за чувствата си).

Въпреки всичко запази отношенията си с нея. Ако действително можете да бъдете приятелки, то поне запази тази част (без да се натрапваш и да й се обаждаш непрекъснато). Все пак, ако тя няма желание и за тези ваши отношения, то ти няма какво да направиш.

Сама ще трябва да решиш какво да правиш оттук нататък. Успех!

ozaryavashto slance

Брой мнения: 71

Писане by silver1980.1980 on Нед Юни 12, 2011 2:24 am

Здравей slance ,току що се прибирам от средна хубост купон ,и ти да видиш ,някой е видял моите писания и терзания .Благодаря ти много, че си отделила време да ми върниш отговор на моите хаотични мисли .Директно минавам на въпроса за погледа на дамата, не беше хаотичен а съсредоточен върху мен .А и когато на мен са ми досаждали с погледи ,не съм се зближавала с човека а и също така искам да подчертая ,че аз само гледах .Тя първа ме заговори ,аз никога не бих направила първата крачка ,тези води са доста мътни за мен .Както споменах по горе ,немога да си позвоя лукса да бъда освиркана от кретени които смятат ,че те са нормални а ние обратни .За съжаление ,това е много тънак лед ,все още в милата ни татковина .Това че мислиш ,че човека не е gay ме натъжава, все се надявах, аз да съм я изплашила с моята реакция .А ако само иска да пробва аз съм о,к и това ме устройва. Но как да стигна до там .А и още нещо винаги съм си мислила ,че филмите с мацки не се харесват на всеки, само ако не е комедия разбира се ,нали за онези нормалните всичко различно от тях е голям смях .Може би се самонавивам може би ти си много права ,но много ми се искаше да чуя нещо друго ,незнам луда работа. Пиши ми нещо за твоите ситуации е ако е удобно разбира се.Незнам дали ,ще мога да запазя каквито и да било отношения с нея ако ме отреже.Също така, колкото повече си мисля че не е от моя отбор ,толкова повече започва да не ми пука за нея.

silver1980.1980

Писане by ozaryavashto slance on Нед Юни 12, 2011 12:21 pm

silver1980.1980, не съм искала да те разочаровам. Съжалявам, аз съм такъв човек - предпочитам истината, реалността. Още повече, че точно в тези хомосексуални отношения, се иска всичко да бъде черно на бяло. В тази област, така да кажа, трябва да сме директни. Първо, защото сме поставени в ситуации, в които се изисква да бъдем със силен характер (ако ти наистина градиш и желаеш да продължиш да градиш интимни отношения с жени, то знаеш ли колко още отказа ще имаш от тяхна страна и още колко пъти ще страдаш поради факта, че отсрещната жена не е с хомосексуална ориентация) и второ, защото, чисто и просто, сексуалната ориентация не можем да я променим на никого! Не можеш да отидеш и да кажеш на момичето, което харесваш, да започне да изпитва и тя чувства към теб, нали така? Все едно някой хетеросексуален мъж да дойде при теб, да ти се обясни на няколко пъти в любов, и да те моли да отвърнеш на чувствата му. При положение, че ти дори не си хетеросексуална (като него), какво остава да говорим за друго, разбираш ли?

Казваш, че те устройва ситуация, в която момичето да пробва с теб. Нека за секунда помечтаем и да кажем, че тя изпита желание за това. Ще тръгнете заедно, ще се целувате, ще се прегръщате, ще правите секс, ти ще я обичаш. Но какво ще се получи, когато на нея не й хареса вече този експеримент, в който, между другото, се въвличаш и ти (тоест - пробването)? Колкото повече двама души са заедно, толкова повече те започват да се обичат с течение на времето. Или какво искам да кажа - ще те боли ли, когато ти си се привързала към момичето и не си представяш живота без нея (още повече, че вие сте имали УЖ връзка, защото, за мен, подобен род експерименти не са връзка), а тя вече не иска да бъде с теб? Как ще се почувстваш, когато ти каже: "Съжалявам, но не ми харесват тези отношения. Не искам да продължаваме повече." Дали тогава ще се самообвиняваш, че изобщо си допуснала да има каквото и да било начало на ваши интимни отношения?

Какво значи " колкото повече си мисля че не е от моя отбор ,толкова повече започва да не ми пука за нея "? Според мен тук действаш малко егоистично. Ако ти наистина обичаш това момиче, то ти ще изпитваш чувства към нея и ако тя НЕ е хомосексуална. Сякаш искаш да я вкараш в някакви рамки, които на теб ти харесват. Но, очевидно, не се получава. Любовта означава понякога и да се примириш. И тъй като ме попита за самата мен, ще ти дам пример - момичето, в което съм влюбена от близо 5 години, надали има хомосексуална ориентация. Нещата при мен, разбира се, са много по-различни, защото нея я виждам всеки ден, била съм с нея на едно и също място цели 5 години, имала съм чисто приятелски отношения с нея. Да, за толкова много години тя ми е показала някакви знаци от нейна страна спрямо мен, но аз знам, че дори и за едното хорско мнение, тя няма да се съгласи да тръгне с момиче. Поради тази причина казах, че понякога любовта изисква примирение. Обожавам това момиче, но в крайна сметка, аз И я уважавам - уважила съм това, че тя почти 99% няма хомосексуална ориентация, уважила съм това, че сме различни характери и тя не иска да продължаваме да имаме приятелски отношения, уважила съм това, че съм имала възможността да изпитам толкова силни и истински чувства към нея!

Ти самата трябва да си помогнеш. А ако наистина искаш да видиш какво ще се получи с момичето, което харесваш, то, нищо не ти пречи, когато си говорите по телефона или очи в очи (и тя е в настроение, разбира се), да подхвърлиш: "Аз, между другото, много се изненадах, че харесваш филми с обратни мацки!" Да видим в каква посока ще тръгне разговорът ви и дали ще можеш да "научиш" нещо повече. А ако не ти се чака, то избери спокойно място, в правилно време и й се разкрий.

Но пак повтарям - ти сама трябва да си помогнеш.

ozaryavashto slance

Брой мнения: 71

Писане by silver1980.1980 on Пон Юни 13, 2011 9:20 am

Thanks,slance ,че продължаваш да отдаваш внимание на моята особа .Но аз още не съм сигурна на 100% че тя не е от другата страна . А и колкото повече говоря с теб толкова повече набирам самоувереност ,да действам един ден, и то скоро . По принцип ,аз обичам да съм на ясно със всичко което ме интересува и засяга ,но тук ударих на камък ,понятно защо .Ще ти споделя защо още се чудя за нея .По принцип съм сигурна че на никой ТУК не му минава през ум ,че съм gay доста често трябва да отклонявам покани за секс с мъже. Естествено отказвам много внимателно ,и винаги ги оставям да се надяват ,много ми е забавно с тези самоуверени мъжлета, голям купон е. Моля те обаче не мисли че съм кучка .Просто се забавлявам страшно много да си го връщам на тях (мъжагите). И такааа да си дойдем на думата ,жените които искат да сме приятели ,се различават с поведението си , обаче другите които искат друго, са дискретни но настоятелни ,те си имат радар който работи чудесно ,щом ме разкриват .Само че не си падам ,искам НЕЯ може би в тази ситуация ми се връща и то тъпкано ,но това е положението .Като всеки човек и аз искам най- силно това което може би не мога да имам, или не знам как да го получа .Все си мисля че ,нещата при нея са доста добре прикрити, все пак тя е на силна позиция няма право на грешки. А ако си легнем все някога, и тя реши друго в последствие, може би ще страдам ти си права за това ,но си заслужава мисля аз .Ще гледам да се предпазя от чувства, до колкото мога ,още повече това сега е силно влечение ,никъде не съм споменала ОБИЧ. По принцип в живота ми, винаги съм била приятел с хора които са на различно мнение от моето , вечно спорим и много говорим ,теб те усещам така и ми е хубаво че те има.Не те забивам, все пак още не сме се виждали. Шегичка приятелче , до скоро ще чакам включване .

silver1980.1980

Писане by silver1980.1980 on Сря Юни 15, 2011 9:24 am

Опааа нещо згафих ли ?Или не ти се говори вече Какво стана бе Slance .Надявам се да нямаш време за разговори, не ми се иска причината за твоето отсъствие да съм аз, и моите глупости. Съжалявам ако вече няма да мога да прикова вниманието ти ,беше ми добре да си бъбрим.

silver1980.1980

Писане by neznaeshtata on Вто Мар 27, 2012 1:56 pm

Аз имах абсолютно същата ситуация със приятелка и то с която се познавам от 4ри години... Embarassed обаче стана така 4е аз се привързах към нея след като имахме интимен контакт.. казах и за 4увствата си и тя каза'' няма лошо'' и нищщо друго не спомена апък и маика ми не ми даваше да излизам с нея дигна и скандал по тлеефона и ве4е не сме толкова близки и добри приятелки и много ми липсва

neznaeshtata

Брой мнения: 24
Местожителство: Бургас

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics