Transgender
:: Разни :: Обща дискусия
Страница 1 от 2 • Share •
Страница 1 от 2 • 1, 2 
Re: Transgender
Ако може на български... 

Има резлика между транссексуални, transgender, queer, транс... сложна работа...
Ето един интересен докуменален филм, който засяга темата:
http://stagevu.com/video/nzfkymgirxrz
Има резлика между транссексуални, transgender, queer, транс... сложна работа...
Ето един интересен докуменален филм, който засяга темата:
http://stagevu.com/video/nzfkymgirxrz

mad cat- Брой мнения: 7
Местожителство: Варна
Да темата е доста обширна, но на мен ми се иска да споделите дали сред вашите познати има транс-хора, как те се справят в БГ и т.н.

freedom- Брой мнения: 142
Хм, имам някои познати транс, но за съжаление не са от България.
Но по принцип и навсякъде е трудно, за голяма част от обществото това е някаква болест, което изобщо не е така. Но най-зле е за хорат транс които се крият и се страхуват.
Според мен в БГ е доста трудно за такива хора, начина е първо да се опитат да се свържат по между си, чрез интернет или разни асоциации, все пак едно е да се справяш сам и друго е да си сред хора които са като теб.
Но по принцип и навсякъде е трудно, за голяма част от обществото това е някаква болест, което изобщо не е така. Но най-зле е за хорат транс които се крият и се страхуват.
Според мен в БГ е доста трудно за такива хора, начина е първо да се опитат да се свържат по между си, чрез интернет или разни асоциации, все пак едно е да се справяш сам и друго е да си сред хора които са като теб.

mad cat- Брой мнения: 7
Местожителство: Варна
Радвам се за теб. В БГ ли живееш, ако да как се справяш с това да си F to M?

Да, в България си живея цял живот, който не е кратък...(41 год.) Като цяло смятам България и София, по-специално, за напълно свободни и широко скроени места за живеене, ако си оптимист, свестен човек и даваш на хората само добро. "Справянето" е прекалено обширна тема, има своите трудности....но всеки транссексуален е много различно от останалите транссексуални (палитрата от възгледи, подходи, и какво собствено, искаш..е много богата), и затова за всеки самото понятие, с какво трябва да се бори или справя, означава съвсем различно нещо. Затова, честно казано, отдавна престанах да търся връзки с други транс.
А оплаквателното отношение тип "колко е гадна тази България, колко велик е запада..." не ми допада, а и не отговаря на истината, мисля.
А в лесбийската общност много хора ме познават добре - писах доста по другите форуми, през годините, учавствах в разни мероприятия, от типа на гей прайд.
А оплаквателното отношение тип "колко е гадна тази България, колко велик е запада..." не ми допада, а и не отговаря на истината, мисля.
А в лесбийската общност много хора ме познават добре - писах доста по другите форуми, през годините, учавствах в разни мероприятия, от типа на гей прайд.
Indian написа: А в лесбийската общност много хора ме познават добре -
Оууу, приятелче, радвам се да те видя тук!
Поздрави и прегръдки от мен, човеко!

EVI- Брой мнения: 942
Местожителство: Северния полюс
И от мен много прегръдки, човеко, отдавна не сме се виждали и чували. Аз през януари даже се регистрирах.
Indian написа: човеко, отдавна не сме се виждали и чували
Мдам, човеко-Джордж
... отдавна не сме се чували и виждали... на Северния полюс е така
... аз се заселих там заради по-мекия климат... нали разбираш?
EVI- Брой мнения: 942
Местожителство: Северния полюс
Е, аз знам, че ти постоянно там живееш, но сега, в момента
...за депресивно състояние ли става въпрос, евски-човек?
...за депресивно състояние ли става въпрос, евски-човек?
Мерси за изчерпателния отговор. Прав си, че в крайна сметка е строго индивидуално.

А-а-а, беше много кратко даже, то аз и томове мога да изпиша...
Ще си лафим, надявам се, още в тоя клуб, нали
Ще си лафим, надявам се, още в тоя клуб, нали
Страница 1 от 2 • 1, 2 
:: Разни :: Обща дискусия
Страница 1 от 2