BGLES

Similar topics
Приятели

БГ Транслатор

Ревността 5 5 4

Ревността

Страница 1 от 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Предишната тема Следващата тема Go down

Ревността

Писане by ани_87 on Съб Сеп 11, 2010 7:37 pm

Отворена тема за ревността и последиците от нея.Да цитирам от предишната тема:Говорете!

ани_87

Брой мнения: 4

Върнете се в началото Go down

Re: Ревността

Писане by JoJo on Нед Сеп 12, 2010 2:54 am

Ревността... това е доста обширна тема с много гледни точки Smile
Да ревнуваш може да означава да се страхуваш да не загубиш момичето до себе си... или може би начин да привлечеш внимание? А дали ревността не е признак, че нямаме достатъчно доверие на половинката си... не сме сигурни дали ни обича достатъчно... дали й даваме всичко, от което имама нужда? Дали ревността не е признак за ниско самочувствие... страх от превъзходството на другите? ... Или другата крайност: "Тя е САМО моя! Никой няма право да я поглежда!"
Понякога ревността е сладка... Ни би ли ви станало поне малко приятно от факта, че приятелката ви се страхува да не ви изгуби.
Но всичко трябва да е в определени граници. Ако се изгуби всякакъв контрол над ревността тя става обсебваша... задушаваща... и в крайна сметка - причина за раздяла... Аз лично съм човек, който държи на личната свобода и в никакъв случай не бих търпяла някой да ми прави сцени на ревност. Също така се старая и аз да избягвам да ревнувам човека до себе си (до колкото зависи от мен) Дори и да се появят някакви признаци на ревност гледам да ги притая дълбоко в себе си и да не ги показвам наяве Smile
И все пак ревността е чувство... Чувствата трудно се контролират. Но това, което зависи от нас е да се опитаме да не правим от мухата слон. Все пак не всяко кривване на поглед означава че не ни обичат (или че не обичаме). Wink
Не говоря от личен опит. По-скоро като страничен наблюдател Ставала съм свидетел на много ревниви сцени завършващи със скандали, което в крайна сметка се оказва напълно ненужно.
Е както каза и Ани... Говорете! има какво да се каже Smile

JoJo

Брой мнения: 27

Писане by freedom on Пон Сеп 13, 2010 6:24 pm

Ревност.....хмхмх.......за мен това е синоним на притежание. Не мога да ревнувам, защото не мога да притежавам. Никоя не е моя и аз не съм на никого. Вярна съм и не изневерявам, това очаквам и от отсрещната страна..инае всеки да си хваща пътя.

freedom

Брой мнения: 142

Писане by stifito1 on Пон Сеп 13, 2010 6:33 pm

Фрийдъм на едно мнение сме...!!! Wink

stifito1

Брой мнения: 495
Местожителство: Gorna Orqhovica

Писане by _FeNkAtA_ on Пон Сеп 13, 2010 7:01 pm

Не мога да отрека , ревнувам , ревнувам , защото искам да бъда обичана , ревнувам винаги , когато знам , че не мога да имам съответния човек !!! Когато обичам някого и знам , че не мога да бъда с него , по една или др. причина , направо се побърквам от ревност , знам , че не е правилно и не мога да искам да питежавам едва ли не дадения човек , но просто отвъре всичко ми се обръща само като видя , че разговаря с някого Embarassed

_FeNkAtA_

Брой мнения: 93
Местожителство: Sofia

http://bg-bg.facebook.com/people/Vanya-Nalbantova/1315063780

Писане by Insomnia on Пет Сеп 24, 2010 1:06 am

Ревнувам, само когато ми дават повод да го правя... не ревнувам излишно, понякога си имам едно на ум просто Smile

Insomnia

Брой мнения: 370
Местожителство: Sofia Zapad

Писане by Mariya on Пет Сеп 24, 2010 8:16 am

'Кога ревнува човек? Когато иска да задържи нещо за себе си. Когато обичаш някого, ти го пазиш за себе си, обсебваш го. Това не е любов. Истинската любов внася разширение в човешката душа. Щом обичаш някой , остави го свободен! Божествената любов се отличава по това, че оставя човека свободен.' - П. Дънов

Mariya

Брой мнения: 61

http://www.facebook.com/sshhuusshhii

Писане by schizophrenic on Пет Сеп 24, 2010 10:18 am

Не съм от ревнивите, но пък понякога умерената ревност може да бъде здравословна и полезна за една връзка. Всичко е до обстоятелства. Има хора, които мразят да ги ревнуват, има и такива, които се сърдят, че не ги ревнуваш
Аз лично не ревнувам. За мен ревността е липса на доверие. Ако нямам доверие на човека до себе си, значи няма смисъл да имаме нещо сериозно. А пък ако не е сериозно - ми е все тая, пак няма за какво да ревнувам

schizophrenic

Брой мнения: 587
Местожителство: Пловдив

Писане by Mariya on Пет Сеп 24, 2010 10:50 am

schizophrenic написа:Не съм от ревнивите, но пък понякога умерената ревност може да бъде здравословна и полезна за една връзка.

При ревността ти поставяш този, когото обичаш, по-долу от себе си. Любовта изключва всякакво съмнение. Когато в любовта има най-малкото съмнение, липсва нещо. При ревността ти мислиш , че този ,когото обичаш , могат да ти го отнемат. И после идват подозрението и омразата. Този, когото ревнуваш, ще го намразиш, като го намразиш , ще го разрушиш. И повярвай ми така е. Просто не знам с какви мазохисти си имала връзки, че да се сърдят от липсата на ревност.

Последната промяна е направена от Mariya на Пет Сеп 24, 2010 10:59 am; мнението е било променяно общо 1 път

Mariya

Брой мнения: 61

http://www.facebook.com/sshhuusshhii

Писане by schizophrenic on Пет Сеп 24, 2010 10:56 am

Има хора всякакви. Не става въпрос за мазохизъм. Има хора /обикновено с ниско самочувствие/ за които ревност = внимание. Не се гордея с това, но ми се е случвало да се правя, че ревнувам, за да зарадвам човека до себе си.
И не ме разбирай грешно, аз си казах много ясно, че съм против ревността, като понятие. Обаче човек не може да генерализира нещата. Има разни хора и всякакви ситуации
От друга страна, аз говоря за връзка, а ти за любов... има разлика

schizophrenic

Брой мнения: 587
Местожителство: Пловдив

Писане by Scared Of Lonely on Съб Окт 16, 2010 5:47 pm

Когато обичам-ревнувам.Просто при мисълта,че някой друг може да я докосва и направо откачам.Може да съм сигурна,че тя няма да ми изневери или нещо подобно,но пак не мога да понасям да я заглежда някой или тя да се заглежа Very Happy

Scared Of Lonely

Брой мнения: 51
Местожителство: Благоевград

Писане by Helen on Съб Окт 16, 2010 7:35 pm

Аз също ревнувам.. ! Тя ме обича и аз я обичам ... Аз съм сигурна,че тя няма да ми изневери...,но не мога,дребнава съм ... Моето си е мое .. ! Не може пред очите ми да се опитват да я свалят и нищо да не направя по въпроса..

Helen

Брой мнения: 85
Местожителство: София

Писане by Scared Of Lonely on Съб Окт 16, 2010 10:39 pm

Даа!!!

Scared Of Lonely

Брой мнения: 51
Местожителство: Благоевград

Писане by pennyroyal.tea on Нед Окт 17, 2010 12:43 am

Ревнива съм, но предпочитам да не го показвам: "Прави каквото исакаш"- това казвам, докато вътрешно изгарям.

pennyroyal.tea

Брой мнения: 123

Писане by impure7 on Нед Окт 17, 2010 2:22 am

Дам, аз също ренувам, когато съм влюбена, но умерено. Не вдигам скандали, по-скоро ми личи по погледа, или по някоя по-саркастична реплика.
Случвало се е да ме ревнуват и аз да ренувам прекалено, което се оказа пагубно за отношенията ни, но ако е в умерени количества на мен лично ми харесва от време на време да има малко ревност.

impure7

Брой мнения: 56
Местожителство: Sofia

Страница 1 от 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics