BGLES

Приятели

БГ Транслатор

Бихте ли простили изневяра? 5 5 3

Бихте ли простили изневяра?

Страница 4 от 4 Previous  1, 2, 3, 4

Предишната тема Следващата тема Go down

Re: Бихте ли простили изневяра?

Писане by Markizata on 5th Ноември 2011, 20:31

imagine написа:Знам,че е много относително-принципно говорим Wink

Да, много е относително. Няма принципен отговор - и отговорите по темата го показват. Няма принципно решение или стратегия.

За изневярата какво мога да кажа..."изневярата се състои от вяра и изне".
Т.е., извън момента на накърнено его, накърнено чувство за величие, притежанието, чувството за собственост и другите твърде елементарни нива, проблемът с изневярата основно идва от излъганото доверие.

Но - има хиляди начини човекът до теб да излъже доверието ти - и изневярата е само един от тях - какво за останалите?
Обратното, обаче, е по - интересно. Доказано, поне в моя опит, изневярата идва най - често там, където априори няма доверие. Защото, за да се появи трети между двама, причината /вината/ за това е винаги ПЪРВО в двамата, а после в третия. Логично - ситият не се озърта за трошички под масата.

Съответно щом между двама няма доверие, няма как то да бъде излъгано. Изневярата в този случай идва като дългоочакваното доказателство на отдавна написаната обвинителна теза в главата на единия. Понякога идва и като отдавна чакан повод за облекчение...
Толкова са много хипотезите! Абсурдно е, да кажем "изневерниците - на позорния стълб и алената буква и дотам".

От днешната ми гледна точка бих казала, че въпросът, дали бих простила изневяра, би се предхождал от въпроса, дали някой се нуждае от прошката ми, дали я търси, като за начало. Щото и това не е без значение, все пак.
На следващо място след него е въпросът, колко точно важен е този човек и заслужава ли си този компромис.
И накрая идва въпросът, какво е моето участие в цялата хипотетична боза и виждам ли шанс нещо да се промени.

Та, след тези, примерно три, заедно с още триста, които биха изникнали вероятно, идва въпросът, който задаваш и който няма еднозначен отговор.

В едно съм сигурна - отвън погледнато, няма нищо по - жалко от жена, която изхвърля човека на живота си с гръм и трясък, защото си е топнал каквото трябва където не трябва. По филмите така става...по сериалите...но в живота, в това няма нищо героично и нищо гордо.
Човек се бори за това, което обича, за това, което иска. Бори се до последно. Иначе просто не го заслужава.

Markizata

Брой мнения: 700

Върнете се в началото Go down

Писане by chernata_perla999 on 5th Ноември 2011, 21:15

Markizata написа:
В едно съм сигурнo - отвън погледнато, няма нищо по - жалко от жена, която изхвърля човека на живота си с гръм и трясък, защото си е топнал каквото трябва където не трябва. По филмите така става...по сериалите...но в живота, в това няма нищо героично и нищо гордо.
Човек се бори за това, което обича, за това, което иска. Бори се до последно. Иначе просто не го заслужава.[/color][/justify]

Абсолютно и категорично не съм съгласна с казаното.Уважавам го като мнение,но не съм съгласна.Ако някой иска да си топва каквото трябва където нетрябва,следователно това нееправилно.А една връзка с неправилни неща в нея няма как да процъфти и просперира.А и скъпа ми Маркизо да ви попитам,когато си представяте "правилния човек" във вашите мечти товавключвали ,въпросния човеко от време на време да стъпва на криво? Не ,никой не си представя това защото никой не го иска,може би някой биха гоприелии простили ,но така или иначе идеята да си с човек ,които греши до степен в която може да те загуби ,е напълно безумна.
Аз самата вярвам,че вие вашевисочество ,лично ако опре ножа до вашето кокалчедругапесен ще чуруликате!

chernata_perla999

Брой мнения: 303

Писане by Markizata on 5th Ноември 2011, 21:30

chernata_perla999 написа:Ако някой иска да си топва каквото трябва където нетрябва,следователно това нееправилно.А една връзка с неправилни неща в нея няма как да процъфти и просперира.А и скъпа ми Маркизо да ви попитам,когато си представяте "правилния човек"

Хех, смая ме! Smile

Разбира се, тук дискусията е на ниво лично възприятие - затова не може да има вярно и невярно мнение - с това започнах.
Но от прочетеното...нима обичаме някого, защото той е правилен? Защото е съвършен? Лично аз бих умряла от скука с такъв човек...не, не, първо бих се комплексирала напълно и после бих умряла от скука Very Happy
Извън шегата, няма съвършени хора, нито съвършени ситуации. Има само съвършени намерения, които най - често водят до катастрофи - и това не го казвам аз.
Аз ли съм най - съвършената, че да очаквам съвършения до себе си?
Не съм. Никой не е. Всеки греши. Всяка грешка в едни ситуации може да бъде фатална за едни отношения, в други простима, в трети незабележима.

За мен - и това го казвам съвсем искрено - най - големите винаги грешат. И техните грешки са прекрасни, защото са живото доказателство за това, че са хора, а не богове. И точно това ги прави толкова специални...хора.
Хората, които съм обичала, съм ги обичала с всичките им грешки и несъвършенства. Дори тогава, когато тези грешки са били много, в пъти по - големи от изневярата - а такива има, повярвай...И това, дали ми е идвало или не до главата такова решение, няма как да знаеш. Не е и важно в случая, затова ще го спестя като информация.

Markizata

Писане by chernata_perla999 on 5th Ноември 2011, 21:41

Слънце аз не казвам да обичаш перфектния/ната....казвам че в по-голямата част в съзнанието си мечтаейки за някой...може да си представиш скандал...дори въображението ти да роди прекрасни картини от хвърляне на чаши,чини...тряскане на врати и всичко останли прекрасни неща.... но никой не си представя ,дори в минимум няма хора ,жени ,мъже които да допускат че въпросния човек би им изневери.Няма значение кой,къде и как бърка ,топва,близва и т.н. Това е предателство от най-висок ред!
те могат да останат заедно ,но когато счупиш и залепиш една чаша после цял живот гледаш пукнатината.И е малко как да го кажа дразнещо.КОлкото и да обичаш някого спомена е белега които оставя в твоето съзнание това действие...и той боли и пари начелото точно катона Хари Потър белега Wink

chernata_perla999

Писане by Markizata on 5th Ноември 2011, 22:06

Знам го това за чашата. Дори точно този израз съм използвала някога...доста някога.
Да, за какво ти е счупена чаша, като в магазина са хиляди....и все здрави.
Но ми трябваше едно известно време да вразумея, че хората не са чаши. И отношенията с човека до нас - не са чаша. Не са дори любимата ни чаша...
И, да, точно защото не съм прощавала изневяра, сега може би бих...може би не бих. Зависи от ситуацията.
Знам какво със сигурност не бих. Не бих простила дори опит, да ме унижават. Да ме мачкат. Да ми посягат физически. Да ме тормозят - мен, пряко или мои близки, приятели...
Ето това, примерно, са неща, с които всеки компромис е грешка, според мен.

Markizata

Писане by chernata_perla999 on 5th Ноември 2011, 22:15

Markizata написа:
Знам го това за чашата. Дори точно този израз съм използвала някога...доста някога.
Да, за какво ти е счупена чаша, като в магазина са хиляди....и все здрави.
Но ми трябваше едно известно време да вразумея, че хората не са чаши. И отношенията с човека до нас - не са чаша. Не са дори любимата ни чаша...
И, да, точно защото не съм прощавала изневяра, сега може би бих...може би не бих. Зависи от ситуацията.
Знам какво със сигурност не бих. Не бих простила дори опит, да ме унижават. Да ме мачкат. Да ми посягат физически. Да ме тормозят - мен, пряко или мои близки, приятели...
Ето това, примерно, са неща, с които всеки компромис е грешка, според мен.

Данайстина не можеш да сравниш неприятния факт че ти е леко пукнаталюбимата чашкасмисълта ,че човека до теб които "уж" те обича,цени и желае ....прилага тезитри неща за други идивиди.Абе за мен ,според мен най-кофтито което може дасе случи между двама души да има спомена за изневяра,като цяло даимаизневяра.За мен лично персонално това е най-ГОЛЕМИЯ "грях"!

chernata_perla999

Писане by Markizata on 5th Ноември 2011, 22:29

chernata_perla999 написа:

Данайстина не можеш да сравниш неприятния факт че ти е леко пукнаталюбимата чашкасмисълта ,че човека до теб които "уж" те обича,цени и желае ....прилага тезитри неща за други идивиди.Абе за мен ,според мен най-кофтито което може дасе случи между двама души да има спомена за изневяра,като цяло даимаизневяра.За мен лично персонално това е най-ГОЛЕМИЯ "грях"!

Е, добре, не можах да се стърпя... Very Happy Значи, буквалният прочит налага извода, че за теб изневярата е по - голям "грях" от...примерно това, да те бие. Да посегне на здравето ти, на имуществото ти или на достойството ти....Хипотетично, дори на живота ти!
Не разбирам...

Като те обича, цени и желае, това как изключва проявата му към други индивиди?
Всмисъл, особено второто..
И, обратно, като те обича, цени и уважава, как може да те тормози /физически, психически и т.н./?
Да, сравнението е безумно, но все пак, като ще си говорим за най - големи грехове Wink

Markizata

Писане by Phantom_Girl on 5th Ноември 2011, 22:46

Heavy Cloud написа:Бих простила, но не бих продължила с този човек. Доверието е едно от най-интимните неща, които хората отдават на партньорите си. Загубата му е достатъчна да унищожи всяка връзка. Прошка мога да дам за всичко. Затова сме хора. Но не мога да продължа.

Евала,на едно и също мнение сме
А,и другото,което като цяло не одобрявам изневярата,и предателството нещо повече,стоя далеч от хора,които смятат изневярата за нещо нормално и че в нея няма нищо лошо,кажи НЕ на всеки,който защитава изневярата или се опитва да я разбере ,защото по същия начин би изневерил и на теб някои ден независимо в какво отношение е.

Phantom_Girl

Брой мнения: 69

Писане by chernata_perla999 on 6th Ноември 2011, 03:40

Markizata написа:
chernata_perla999 написа:

Е, добре, не можах да се стърпя... Very Happy Значи, буквалният прочит налага извода, че за теб изневярата е по - голям "грях" от...примерно това, да те бие. Да посегне на здравето ти, на имуществото ти или на достойството ти....Хипотетично, дори на живота ти!
Не разбирам...

Като те обича, цени и желае, това как изключва проявата му към други индивиди?
Всмисъл, особено второто..
И, обратно, като те обича, цени и уважава, как може да те тормози /физически, психически и т.н./?
Да, сравнението е безумно, но все пак, като ще си говорим за най - големи грехове Wink

Нека гокажа така прекрасно слънчице !
Представи си, че хипотетично аз и ти сме двойка.И хипотетично аз теудрям щото ти сими изневерила.Шаамр или два,можеи бушон.Може окото ти да се подуе или да ти разцепя устата ,до седмица ще ти е минало .Но мен цял живот ще меболи.Човешкото тяло е устроенотака,чекогато се появи някаква болест било то грип или нещо по сериозно ,организма ни произвеждаанти тела,червени,бели ,зелени ,лилави или квито трябва там кръвни телца и неща за да оздравеем.Ако сепорежем след един ден раната ни е хванала коричка ,което значи че ще зарастене.Може да остане белег ,които почти не се забелязва.Или по-голям белег които рядко се сещаме да погледнем,които винаги ще ни напомня какво е станало ,но няма да изпитваме отново и отново болката от което .Ще ни остане спомена как сме се порязали докато сме правили салата.При теб ще е така.Но нека помислим аз ,тази на която е изневерено как ще се чувствам .
Месеци наред депресия,непретанен рев.Болка порязваща и изгарящавърховетенапръстите( знам щото всяка еднасърдечна болка имаедни и същи симптоми).Всяко по лекотъжна или мелодраматична песенще събуждане обоздан рев.Ще трябва да минат месеци ,дори години пак да гласуваме доверие на някого.За вбъдеще малко илимнгоо това си е вид осакътяване.Защото една изневяра унищожава доверието в другия човек замнгоодългоо време.После този човек трудноможе да седовери отново,а всички знаем че без довоерие ....нищо не се получава.Т.е този/тази на която е било изневерено се лишава отминимум 3 години пълноцена връзка заради идиотщината на другия човек.
+ Изневярата носи със себе си още 1391739217 отицателни неша ,които могат да те "осъкатят"буквално и преносно за вбъдеще.
Докато от шамара оставя понякога спомена за звука от плясъка му ,ноне и спомена за горящата бузата ти болка.
Но цял живот се помни изневярата.
Знам че така казано от страни изглежда ,че е по-добре за мен да ме ударят от колкото да ми изневерят.И е така!Въпреки че според теб не можем да ги мерим на една везна....Права си неможем ....изневярата може дабъде в пъти по тежка

chernata_perla999

Писане by Hoops&Yoyo on 6th Декември 2011, 14:22

Ха-ха, гоям купон е тук!

Не прощавам изневяра. Тя е предимно в главата и в душата на партньора. Не съм изневерявала до сега, предпочитам да кажа "Не те харесвам повече", да си почина и после да потърся някой друг.
Изневярата е резултат от разочарования, натрупани през времето или чисто и просто изконсумиране на връзката, ако взаимоотношенията са били повърхностни. Ако някой ми каже, че е бил съблазнен, ще го попитам наистина ли е уважавал партньора си.
Истината е, че хората си траят и не са особено честни, когато са разочаровани, защото не искат да останат сами.
Изневярата е резултат и е търсене, съзнателно или не, означава началото на края. А намирането на трети - самият край на връзката.
Може да си останете приятели, както си решите.
В момента, в който усетя, че партньорката ми се взира настрани по този начин, спирам да й вярвам. А доверието е фундамент в тези връзки.

Hoops&Yoyo

Брой мнения: 133
Местожителство: Sofia

Писане by Magnolia on 11th Декември 2011, 15:13

Rohlio написа:
В тази връзка да Ви попитам дали при нас моногамността е по-силна,отколкото при хетеро връзките?

НЕ!
Не... =/
Иначе, да, бих простила. Естествено, че ще се сговня, но всеки заслужава прошка. Прощавала съм къде по-гадни неща (въпреки, че в някои случаи колкото и да се опитваш, не можеш напълно да простиш, а и после винаги ще си имаш едно наум...), така че- да, бих простила и изневяра, въпреки че нещата са доста относителни. (:

Magnolia

Брой мнения: 235
Местожителство: Utopia

Писане by Aliz on 20th Януари 2012, 00:32

Изневери прощавам когато знам ,че са предимно физически,не емоционални.Но като цяло ми се е случвало и двата варианта да прощавам.Това което не мога да прощавам обаче е предателството от приятели и лъжата.

Aliz

Брой мнения: 5

Писане by Liaison on 21st Януари 2012, 21:01

Да, бих. А и никой от нас не е безгрешен, сигурна съм, че всеки е изневерявал, предавал или лъгал, така че не виждам защо да не можем да простим. Според мен не могат да прощават тези хора, които не могат да простят на себе си за същите грешки.

Liaison

Брой мнения: 120

Писане by Teor on 21st Януари 2012, 21:47

Истината е в прошката, в приемането, в свободата и в безусловната любов Smile

Teor

Брой мнения: 164
Местожителство: София

Писане by Punk/Rac_Pride on 25th Януари 2012, 09:43

Ами незнам, не ми се е случвало досега, но аз имам малко по-различно мнение за изневярата, така че определено незнам.

Punk/Rac_Pride

Брой мнения: 34
Местожителство: Село несебър

Страница 4 от 4 Previous  1, 2, 3, 4

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics