Интелигентността и секса
Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5 
Интелигентността и секса
Преди няколко дни докато си чаках автобуса на Биомет от 10.30 за Варна, се замислих за тази взаимовръзка. И то от къде... (Всъщност ми се искаше този разговор и дискусия да го провеждам на живо, доста по-приятно щеше да ми е, но в момента съм леля, а не върви да обсъждам с невръстния племенник подобни теми
)
Та се присетих от една пресичаща откритото пространство... жена, облечена по следния начин - някакъв плат сложен на горната част на торса, откриващ цели ръце, дълбоко деколте, ребра, талия, пъп, ханш, надолу пристегнат до невъобразимост колан с впити по краката панталони (ъ, не, всъщност не съм я заглеждала) и някаква черна метла на главата - това беше доста неприятен пръв поглед като цяло.
И докато съжалително я проследявах си помислих, че за да изглеждаш така, IQ-ти трудно би надвишавало 100. После се сетих как някои имат способността да намират поне нещо привлекателно в която и да е жена, така че да биха спали с нея. Но да предположим, че в конкретния пример наистина има нещо такова, и все пак по време на самото действие, според мен сексът с такава жена би бил ужасен... Що пък? Ами защото дори и това колко книги си прочел да няма нищо общо с емоционалността ти и с този интимен акт, все пак откривам връзка между интелигентността и емоционалната интелигентност. Тоест, че може би щом го има едното, го има и другото. И това би довело до добре насочени страсти, емоции и отдадености. Поне според мен...
Вие бихте ли предпочели леглото ви да го сподели някой, който ви привлича само физически или е важно да го има и интелигентния фактор, за да се стигне до физическото?
) Та се присетих от една пресичаща откритото пространство... жена, облечена по следния начин - някакъв плат сложен на горната част на торса, откриващ цели ръце, дълбоко деколте, ребра, талия, пъп, ханш, надолу пристегнат до невъобразимост колан с впити по краката панталони (ъ, не, всъщност не съм я заглеждала) и някаква черна метла на главата - това беше доста неприятен пръв поглед като цяло.
И докато съжалително я проследявах си помислих, че за да изглеждаш така, IQ-ти трудно би надвишавало 100. После се сетих как някои имат способността да намират поне нещо привлекателно в която и да е жена, така че да биха спали с нея. Но да предположим, че в конкретния пример наистина има нещо такова, и все пак по време на самото действие, според мен сексът с такава жена би бил ужасен... Що пък? Ами защото дори и това колко книги си прочел да няма нищо общо с емоционалността ти и с този интимен акт, все пак откривам връзка между интелигентността и емоционалната интелигентност. Тоест, че може би щом го има едното, го има и другото. И това би довело до добре насочени страсти, емоции и отдадености. Поне според мен...
Вие бихте ли предпочели леглото ви да го сподели някой, който ви привлича само физически или е важно да го има и интелигентния фактор, за да се стигне до физическото?
Re: Интелигентността и секса
ОООО, благодаря ти за темата, мисля, че наскоро водих подобен разговор и трябва да кажа, че интелигентността е водещ фактор за мен и привлечеността ми към дадена жена. Не че съм някаква снобка (всъщност май малко клоня), но определено имам наблюдения, че интелигентните жени са ми много по-привлекателни, а и сексът е по-добър, честно, въпреки че не знам дали има някакви обективни критерии за преценяване, или си е мое лично пристрастие. Всъщност общуването и качественото общуване е много голяма част от интимността, поне за мен, а физическото идва като приятен бонус. А ако не мога да си говоря с жената до мен, просто няма да е жена до мен....днес цитирах една моя приятелка, която го казва най-добре: сексът е между ушите, а не между краката (и няма предвид оралния такъв).
А колкото до "поне нещо привлекателно в която и да е жена"-да, във всеки човек има нещо уникално и прекрасно, но не мисля, че аз ще съм тази, която ще го търси...он соуп!
А колкото до "поне нещо привлекателно в която и да е жена"-да, във всеки човек има нещо уникално и прекрасно, но не мисля, че аз ще съм тази, която ще го търси...он соуп!

lira- Брой мнения: 871
мдаа, и аз по отношение на това съм много дискриминативна. почти не мога да възприема някоя жена въобще като сексуален обект, ако няма достатъчно интригуващо количество ум. а може това да е характерно явление при лесбийките по принцип - както много по-сензитивни и сенсуални.
сигурно все пак разбираемо е, една разсъдлива и аналитична жена по природа би трябвало да бъде нещо близо до това и в интимността си. и от там може би са разликите, когато става дума за естествен нагон и секс и любов. хмм, до интересни изводи може да се стигне така... дори и доста общи.
сигурно все пак разбираемо е, една разсъдлива и аналитична жена по природа би трябвало да бъде нещо близо до това и в интимността си. и от там може би са разликите, когато става дума за естествен нагон и секс и любов. хмм, до интересни изводи може да се стигне така... дори и доста общи.
хъм, не мисля, че е характерно явление за лесбийките по принцип, въпреки че много ми се искаше да е така. първо сме хора, после сме лесбийки, а хора има всякакви, както и лесбийки. замислям се, че понякога интелигентността не означава емоционална зрялост, както и, че понякога някоя необщоприето интелигентна личност може да те впечатли комуникативно. според мен този тип интелигентност, за който говорим и е привлекателна, е по-скоро някаква съвкупност от много фактори, НО е важно жената да може да върже поне 3-4 смислово свързани изречения, които да не бъдат наизустени цитати, хахах
в ума ми се набърка още една форумна тема. свързвайки я с тази, вече може да кажем, че депресираните умници са огън в леглото, хахаа
в ума ми се набърка още една форумна тема. свързвайки я с тази, вече може да кажем, че депресираните умници са огън в леглото, хахаа

разбира се, че интелигентността не сочи задължително и емоциална такава (даже в много случаи има наличие на емоционална осакатеност, но това е друга тема) и обратно - ако не го притежаваш природния или придобития разум, си бездушевен или кофти в леглото. но ми се иска да вярвам, че процентът на хората, при които я има тази взаимовръзка, е по-голям.
но го има и това, че в зависимост какво си преживявал навън и извън леглото си, трудно можеш да си представиш какво е да надскочиш преживяването си до сега като върхово. имам предвид - както с годините - човек се чувства най-добре физически, психологически и духовно в моментното си състояние, не 5 години по-рано, когато е бил по-млад или малък и не е знаел много неща за 5 години, които още не е преживял. т.е. че и при търсенето на партньор търсим нещо, което прилича на нас, и за едни кофти уменията при секса са нещо страхотно за други.
и да, вървим по пътя на изграждането на психо-лесбо-сексуален профил пхахах
но го има и това, че в зависимост какво си преживявал навън и извън леглото си, трудно можеш да си представиш какво е да надскочиш преживяването си до сега като върхово. имам предвид - както с годините - човек се чувства най-добре физически, психологически и духовно в моментното си състояние, не 5 години по-рано, когато е бил по-млад или малък и не е знаел много неща за 5 години, които още не е преживял. т.е. че и при търсенето на партньор търсим нещо, което прилича на нас, и за едни кофти уменията при секса са нещо страхотно за други.
и да, вървим по пътя на изграждането на психо-лесбо-сексуален профил пхахах
оу, ква вкусна темичка съм изпуснала, евала, бърнт
хахаха - в общи линии съм съгласна с вас с една малка разлика: аз отдавна подозирам, че по-интелигентните жени имат повечко проблеми в кревата. не знам защо така /и аз се чудя/ и не моем го докажем - но това е моето наблюдение.
иначе много се заглеждам по красиви тела, но не бих спала с жена без мозък - по-добре да си купя кукла, бахта махта. то без разговор и смех - по-добре да съм на мастърбейшън, хихи
хахаха - в общи линии съм съгласна с вас с една малка разлика: аз отдавна подозирам, че по-интелигентните жени имат повечко проблеми в кревата. не знам защо така /и аз се чудя/ и не моем го докажем - но това е моето наблюдение.
иначе много се заглеждам по красиви тела, но не бих спала с жена без мозък - по-добре да си купя кукла, бахта махта. то без разговор и смех - по-добре да съм на мастърбейшън, хихи

feet of clay- Брой мнения: 640
Местожителство: София
feet of clay написа:оу, ква вкусна темичка
Толкова, че от дни я отбягвам поради прекалено екстремното ми мнение по въпроса, комбинирано с огромен (ще се опра на езиковата закачка по-горе) мързелейшън що се отнася до писменото самоизразяване.
Позволи единствено, feet, да запитам за въпросните (хипотетични) проблеми, които визираш. Не за друго, ама се попритесних, щото съм що-годе интелигентна, по дяволите...
...да взимам мерки овреме..._________________
If what I think is happening is happening - it better not be.
фийт,
. но аз въпреки, че стоя зад тезата си от първия пост, мога лесно да си представя и твоето наблюдение за проблемността. но пък тя, проблемната интелигентна жена, по-лесно би се преминала от механичното към естественото... май
хаха да, тъкмо се чудех какво не е наред на темата, че до сега само лира се включи. с която пък мисля, че не сме я изчерпали никак, и може да се включи и още
а доня, остави последиците от екстремното и радикално мнение за нас, би ли споделила?
. но аз въпреки, че стоя зад тезата си от първия пост, мога лесно да си представя и твоето наблюдение за проблемността. но пък тя, проблемната интелигентна жена, по-лесно би се преминала от механичното към естественото... майхаха да, тъкмо се чудех какво не е наред на темата, че до сега само лира се включи. с която пък мисля, че не сме я изчерпали никак, и може да се включи и още
а доня, остави последиците от екстремното и радикално мнение за нас, би ли споделила?

Интелигентността е важна във всяка една сфера от живота, така че неминуемо влия и върху сексуалния живот. Според мен интелекта в повечето случаи може да се окаже и спънка в сексулания живот на една жена. Причините са няколко: повече от необходимото обмисляне и анализиране на ситуации, трудността в намиране на съответстваща по степен на интелект партньорка, по- голямата склонност към разочарование и който може да допълни списъка при желалние....
При намиране на подходяща ответна страна нещата стават огън, ........е и влюбване си е необходиомо
(да не пренебрегваме чувствата).
При намиране на подходяща ответна страна нещата стават огън, ........е и влюбване си е необходиомо
(да не пренебрегваме чувствата).
freedom- Брой мнения: 142
Не мога все още да разбера защо, при все че очевидно се държи на интимност с интелигентни жени, едновременно съответното качество се смята за порок? И значи ли това, че посредствеността е сигурен белег за пълноценни сексуални изживявания? Склонна съм да споря (продължително).
burnt, да кажем, че интелектът за мен е оптимален стимулант. А в такави ситуации човек трябва да търси за себе си само най-доброто, особено ако цени цялостта си.
burnt, да кажем, че интелектът за мен е оптимален стимулант. А в такави ситуации човек трябва да търси за себе си само най-доброто, особено ако цени цялостта си.
разбира се, че не значи - то проблемите са демократични, по всекиго одат. и аз лично нямам намерение да споря или убеждавам. просто като душеприказчик на бая народ съм си извадила този извод
иначе фрийдъм в общи линии е обобщила перфектно причините

feet of clay- Брой мнения: 640
Местожителство: София
хмм... а може ли сексът да бъде сложен до общуването и начина, по който водим диалог с някоя жена, как се усещаме в същия момент?
като - да, всички искаме общуването ни с околните да е пълноценно и се стремим към срещане на смислени, интелигентни хора; но в същото време, ако разликата се окаже малко по-голяма, се чувстваме малко недостатъчни, защото го има напрежението, че не може да се запълни разликата. и в този момент силно интелигентните жени изглеждат малко плашещо и високо. съотвено си остава силното сексуално привличане изначално от интелигентността, но може би същестуват резерви напрежението да не се проектира и в сексуалните преживявания?
и в този ред на мисли, посредствеността, ако не качество, може би осигурява лекота и доминиращо чувство...?
като - да, всички искаме общуването ни с околните да е пълноценно и се стремим към срещане на смислени, интелигентни хора; но в същото време, ако разликата се окаже малко по-голяма, се чувстваме малко недостатъчни, защото го има напрежението, че не може да се запълни разликата. и в този момент силно интелигентните жени изглеждат малко плашещо и високо. съотвено си остава силното сексуално привличане изначално от интелигентността, но може би същестуват резерви напрежението да не се проектира и в сексуалните преживявания?
и в този ред на мисли, посредствеността, ако не качество, може би осигурява лекота и доминиращо чувство...?
Хм.. как посредствеността ще осигури доминиращо чувство? Много ми е интересно да разбера?
А относно последното ти мнение burntwithdesire -
да и аз смятам, че когато има разлика, била то и малка, се усеща и от двете страни. Аз ,например, като емоционално същество, я усещам много силно..
Интелигентно същество съм, но по-скоро природно, отколкото по друг начин, защото не съм факир по почти нито една тема, до толкова, че да говоря с лекота, финес, по-скоро съм добър слушател и човек на живота, на малките неща, които ни правят щастливи. Понякога това ми стига, но.. когато съм в обкръжението на някого, който е супер начетен,интелигентен и т.н. и ми е някак притеснено, че нищо не знам, чувствам се тъпа, едва ли не и.. колкото и да харесвам и да желая човека, в случая жената, постоянно ми е притеснено дали правя нещата ,както трябва или не и естествено по закона на Мърфи, прецаквам нещата..
Старая се, но.. точно защото ми пука, не се получава с лекота и от само себе си..
Сложно е взаимоотношението между двама с различни интелектуални нива.. дори и да има силно привличане, винаги нещо няма да е както трябва и ще се усеща дискомфорт.
Единствения вариант е, по-интелигентният да има различен подход към по-хаотичния. Подходът е много важен, отношението и това да не го кара да се чувства глупав или тъп. Но когато отсрещната страна наистина няма нищо в главата си.. тогава всичко е безсмислено.. Няма как да се получи - единствено секс, но.. под въздействието на алкохол
А относно последното ти мнение burntwithdesire -
да и аз смятам, че когато има разлика, била то и малка, се усеща и от двете страни. Аз ,например, като емоционално същество, я усещам много силно..
Интелигентно същество съм, но по-скоро природно, отколкото по друг начин, защото не съм факир по почти нито една тема, до толкова, че да говоря с лекота, финес, по-скоро съм добър слушател и човек на живота, на малките неща, които ни правят щастливи. Понякога това ми стига, но.. когато съм в обкръжението на някого, който е супер начетен,интелигентен и т.н. и ми е някак притеснено, че нищо не знам, чувствам се тъпа, едва ли не и.. колкото и да харесвам и да желая човека, в случая жената, постоянно ми е притеснено дали правя нещата ,както трябва или не и естествено по закона на Мърфи, прецаквам нещата..
Старая се, но.. точно защото ми пука, не се получава с лекота и от само себе си..
Сложно е взаимоотношението между двама с различни интелектуални нива.. дори и да има силно привличане, винаги нещо няма да е както трябва и ще се усеща дискомфорт.
Единствения вариант е, по-интелигентният да има различен подход към по-хаотичния. Подходът е много важен, отношението и това да не го кара да се чувства глупав или тъп. Но когато отсрещната страна наистина няма нищо в главата си.. тогава всичко е безсмислено.. Няма как да се получи - единствено секс, но.. под въздействието на алкохол

Гост- Гост
ооо, момичета, толкова пък приятно да ми стане! мисля, че се натъкваме на някакъв сблъсък на концептуалните понятия и тълкуванията изпитват леко разминаване. опитвам да обясня: аз виждам нещата леко двуполюсни. като цяло двете гледища, които успявам да дефинирам са на виждане на интелект и сексуалност поотделно и на консекутивността им (добре, знам, че прекалявам), т.е. едното произтичащо от другото. признавам си, че съм пристрастна и определено за мен няма как да има сексуално привличане, ако не съм интелектуално заинтригувана от някоя жена, което не означава, че ако съм интелектуално привлечена, непременно ще има и сексуално желание. започваме се:
@ freedom: така както си го написала си представих една сцена на две разтворени бедра и жена между тях (очевидно интелигентна, което е ясно от силно диоптричните й очила), която е изпаднала в житейската си дилема...един или два пръста, ако пък тя каже два, дали не го казва от скромност и всъщност да иска три, или пък иска един, но се притеснява да не ме разочарова....все пак ако жената е интелигентна, ще е стигнала до някакви прозрения и дилемите й няма да са точно в секса, а например как да нахрани цялото човечество или нещо друго толкова идеалистично.
@ фийт: чакам разяснение и поне малко извлечение от твоето индивидуално проучване
@ доня: съгласна съм за оптималния стимулант.
@ бърнт: сега видях и последния ти пост, но честно казано не знам как може да се преценява степента на интелигентност..не се ли изхожда от позицията, че аз-ът е връх и е важно какво ще приеме той до себе си, хахах, е вкара ме в ебаси размисъла. колкото до посредствеността-не мисля, че при нея съществуват подобни мисли за доминиране, интелигентност и чак такъв анализ.
ТОЧКА. лягам си.
@ freedom: така както си го написала си представих една сцена на две разтворени бедра и жена между тях (очевидно интелигентна, което е ясно от силно диоптричните й очила), която е изпаднала в житейската си дилема...един или два пръста, ако пък тя каже два, дали не го казва от скромност и всъщност да иска три, или пък иска един, но се притеснява да не ме разочарова....все пак ако жената е интелигентна, ще е стигнала до някакви прозрения и дилемите й няма да са точно в секса, а например как да нахрани цялото човечество или нещо друго толкова идеалистично.
@ фийт: чакам разяснение и поне малко извлечение от твоето индивидуално проучване

@ доня: съгласна съм за оптималния стимулант.
@ бърнт: сега видях и последния ти пост, но честно казано не знам как може да се преценява степента на интелигентност..не се ли изхожда от позицията, че аз-ът е връх и е важно какво ще приеме той до себе си, хахах, е вкара ме в ебаси размисъла. колкото до посредствеността-не мисля, че при нея съществуват подобни мисли за доминиране, интелигентност и чак такъв анализ.
ТОЧКА. лягам си.

feet of clay написа:аз лично нямам намерение да споря или убеждавам.
Не, не, естествено. Тук не става въпрос за спор, а единствено, както каза lira, за:
lira написа:разяснение и поне малко извлечение от твоето индивидуално проучване