Кое определя жената
Страница 2 от 2 •
1, 2
Re: Кое определя жената
DAEMON написа:
Дали в една връзка нещата се определят от отношенията във връзката, или от отношението на околните и към околните?
Аз да добавя, че моят отговор се касаеше само по темата "самоопределяне". А не по темата "кой тип хора ни привличат - с мъжки или с женски тела под дрехите"? - нарочно казах "под дрехите", защото тези въпросни хора с мъжки или женски тела могат да и да не се идентифицират в пола си. Така че, темата може да се раздели на тези два дяла - първо, самоопределянето, и второ - Другият - кой ни привлича.
Мисълта ми беше простичка, а именно - обществото е това, което налага на даден индивид - щом имаш еди какви си първични полови признаци, значи си жена или мъж.Това е хетеросексизмът на обществото.
Сега, начинът, по който DAEMON се е изразил, не го разбрах съвсем (цитираното изречение), но мисля че той засяга много тънко нещо наистина, много сложно и трудно определимо - границата между човек/общество; доколко нашите взаимоотношения, нашето отношение към телата ни даже, са формирани от обществото...
за да не усложнявам, да дам пример - напълно измислен пример, хипотетичен (в смисъл, то се случва, но нямам пред вид мои конкретни познати) - двама транссексуални F to M се обичат и са двойка. Те и двамата се считат за мъже, ама обществото ги счита за двойка жени.
Те ти го антагонизмът - човек/общество.
нужно ли е да дискутираме тази тема?......или се съмняваме..........съжелявам за което

TALYA- Брой мнения: 188
ъъъъ, предполагам, че много съфорумки биха ти били благодарни, ако се обосновеш, аз също.

lira- Брой мнения: 871
Страница 2 от 2 •
1, 2
Similar topics» Безплодие (стерилитет) при мъжа и жената – профилактика и лечение
» По- добър шеф- мъжът или жената?
» В любовта трябва да сме смели
» Какво да очаква жената при първо раждане?Какво трябва да знае майката?
» Ерогенните зони!
» По- добър шеф- мъжът или жената?
» В любовта трябва да сме смели
» Какво да очаква жената при първо раждане?Какво трябва да знае майката?
» Ерогенните зони!