BGLES

Приятели

БГ Транслатор

и кво е жената за вас? 5 5 3

и кво е жената за вас?

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Предишната тема Следващата тема Go down

и кво е жената за вас?

Писане by feet of clay on Пон Юни 21, 2010 4:36 am

за мен лично е лилия - нежно цвете, готово да разбере, но ужасно силно и наранимо
жената е сложна личност, най-висшето противоречие, тази, която дава много и иска малко, но това, което дава и иска - е безгранично
не знам как да опиша това висше създание - може би ще ми помогнете?

feet of clay

Брой мнения: 640
Местожителство: София

Върнете се в началото Go down

Re: и кво е жената за вас?

Писане by semper_fi on Пон Юни 21, 2010 5:24 pm

Жената... Много сложен въпрос...
Жената е хомо сапиенс, който полага всички възможни усилия, за да се отърве от всички спомени за животинско по тялото си.
Жената се променя не всеки пет години, а всеки пет минути (в зависимост от нуждите, настроението, времето)
Жената е неспособна да вдигне два пъти теглото си (в повечето случаи), но е способна да носи целият свят на плещите си.
Жената никога не е перфектна, нито най-красивата, нито най-добрата, поне не й в собствените си очи. Но винаги успява да е такава в очите поне на още един човек.
Жената носи живота. И с това и светлината, и топлината, и божественото, и дяволското, и доброто и злото.
Жената може да направи всичко – кариера, пари, социално положени, политически промени, да започне война и да я спечели, но едиственото, което иска е да обича.
Жената е достатъчно силна, за да роди дете, но е прекалено слаба, за да не плаче на романтичен филм.
Жената е противоречие и хармония в едно.
За мен жената е просто вълшебно и мистическо създание, което ме кара да се усмихвам, да обичам, да държа света на раменете си, за да не се стовари върху нея и да плача на рамото й.

Това разказче намерих преди време. Надявам се да ви хареса Smile

Малко момченце видяло майка си с насълзени очи и учудено я попитало:
- Мамо, какво ти е, защо плачеш?
- Защото... съм жена! - отговорила му само тя.
- Но защо, не разбирам... - настоявало детето. А майката само го прегърнала нежно и тихичко прошепнала:
- И никога няма да разбереш...
Малкото момче пораснало и станало зрял мъж. Но дори тогава той продължавал да се чуди, защо плачат жените. Най-накрая решил да попита Господ:
- Господи, кажи ми, моля те, защо жените плачат толкова лесно?
А Господ се усмихнал и отвърнал:
- Когато създавах Жената, тя трябваше да е различна и много специална:
~ Затова направих раменете й достатъчно силни, да поемат тежестта на целия свят, и въпреки това достатъчно нежни, за да даряват удобство...
~ Дадох й вътрешна сила, да издържи раждането на дете и отхвърлянето, което много пъти идва от децата й...
~ Дадох й твърдост, която й позволява да продължи напред, дори когато другите се отказват и да се грижи за семейството си, дори в най-тежките моменти на болест и изтощение, без да се оплаква от всичко това...
~ Дадох й чувствителност, да обича децата си, каквото и да се случи и въпреки всички обстоятелства, дори когато те са я е наранили много...
~ Дадох й нужната сила, да помага на партньора си да преодолее грешките си и я създадох така, че да защити сърцето му...
~ И накрая, дадох й сълза, под която да се приюти. Това е нейно уникално право и тя може да го използва винаги, когато почувства такава необходимост...
- Виждаш ли, сине - завършил накрая Господ - красотата на Жената не е нито в дрехите, които тя носи, нито във фигурата, която има или в начина, по който сресва косата си...
Красотата на Жената е скрита в очите й, защото те са пътят към сърцето й - мястото, където тя носи любовта...

* Разказът е малко преправен с цел да не дразни аудиторията Smile

semper_fi

Брой мнения: 993

Писане by schizophrenic on Пон Юни 21, 2010 8:16 pm

трудно ми е да добавя каквото и да било

schizophrenic

Брой мнения: 587
Местожителство: Пловдив

Писане by feet of clay on Пон Юни 21, 2010 9:03 pm

semper_fi написа: Жената е неспособна да вдигне два пъти теглото си (в повечето случаи), но е способна да носи целият свят на плещите си.

Жената е противоречие и хармония в едно.

Красотата на Жената е скрита в очите й, защото те са пътят към сърцето й - мястото, където тя носи любовта...

sunny sunny sunny ооо, това беше божествено, благодаря ти, semper fi

feet of clay

Писане by Ihina on Пон Юни 21, 2010 10:38 pm

При всички случаи ще се припокрия с написаното от семпер, но...

Жената за мен е... стомана и кадифе... стихия и убежище... сила... мекота и нежност... опора... утеха... майка...

Не ми достигат думи в момента... Запазвам си правото да продължа по-после... Smile

Ihina

Брой мнения: 662

Писане by Veronica Mystery on Вто Юни 22, 2010 1:27 am

Жената- това съм Аз.

Veronica Mystery

Брой мнения: 17

Писане by feet of clay on Чет Юни 24, 2010 2:39 am

Veronica Mystery написа:Жената- това съм Аз.

много скромно и неопределено. и ква си ти? Neutral

feet of clay

Писане by Veronica Mystery on Пет Юни 25, 2010 4:20 pm

Смятам, че се изказах пределно ясно Cool .

Veronica Mystery

Брой мнения: 17

Писане by Blood Sugar Sex Magik on Пет Юни 25, 2010 7:16 pm

Какво е жената - единствено бих си позволила да добавя част от текста на една песен на любимите ми Red Hot Chili Peppers, която използвам и като потребителско име... Може би я разбирам по начин, съвсем различен от замисъла Embarassed Ииии k-то е умишлено. Rolling Eyes

Every woman
Has a piece of Aphrodite
Copulate to create
A state of sexual light
Kissing her virginity
My affinity
I mingle with the gods
I mingle with divinity

Blood sugar baby
She's magik
Sex magik sex magik
Blood sugar crazy
She has it
Sex magik sex magik

Blood Sugar Sex Magik

Брой мнения: 101

Писане by the sea on Пон Юли 25, 2011 12:11 am

Жената за мен.....безкрайна нежност,търпение скрито в очите й,бликваща любов,полъх в лятна нощ,музика,ръбести рамене и търсещи ръце...гняв, сила,стаена болка,ураган от чувства,майка...жена :-)

the sea

Брой мнения: 415

Писане by Devil's Daughter on Пон Авг 08, 2011 12:43 am

Какво да кажа...напълно съгласна с мненията преди мен... Жената в буря,която може да изчисти всичко и да даде ново начало... Жената е магия,на която никой не може да противоречи... Жената е същество,което колкото взима,толкова и дава,човек,който може да ти покаже света и да ти отнеме всичко... Жена-Нежна,искаща,даваща,помитаща, сътворяваща и откриваща света...даваща му първичното начало...
Винаги съм казвала,ако жена управлява света/държавата,то тогава всичко би било наред...
Жената е слабост и сила,пред която всеки трябва да пада на колене... Щастливи сме онези,опознали женската ласка и знаещи как обича женското сърце...
Жена е думата,след която нямам какво да добавя! Горда съм,че съм жена...

Devil's Daughter

Брой мнения: 85

Писане by my desire on Пон Авг 08, 2011 1:11 pm

SkendY написа:Какво да кажа...напълно съгласна с мненията преди мен... Жената в буря,която може да изчисти всичко и да даде ново начало... Жената е магия,на която никой не може да противоречи... Жената е същество,което колкото взима,толкова и дава,човек,който може да ти покаже света и да ти отнеме всичко... Жена-Нежна,искаща,даваща,помитаща, сътворяваща и откриваща света...даваща му първичното начало...
Винаги съм казвала,ако жена управлява света/държавата,то тогава всичко би било наред...
Жената е слабост и сила,пред която всеки трябва да пада на колене... Щастливи сме онези,опознали женската ласка и знаещи как обича женското сърце...
Жена е думата,след която нямам какво да добавя! Горда съм,че съм жена...

sunny sunny много ми хареса описанието .. Smile

my desire

Брой мнения: 113
Местожителство: Plovdiv

Писане by Devil's Daughter on Пон Авг 08, 2011 1:47 pm

Благодаря ти много Smile

Devil's Daughter

Брой мнения: 85

Писане by my desire on Пон Авг 08, 2011 2:15 pm

моля, моля

my desire

Брой мнения: 113
Местожителство: Plovdiv

Писане by mimok on Сря Сеп 21, 2011 3:53 pm

За мен жената е една разцъфнала роза "омайна със своята завладяващ и силен аромат на свежест потънала в своя тъмно червен цвят обграден с зелени листа, по които се виждаха остри бодли наподобяващи шипове ".
В нея виждам извора на нежността, закриляща, всеотдайна, искаща, молеща, създаваща по свой начин хармония и усет, подкрепяща в даден момент, доверяваща се, любеща, нестихваща буря от емоции и непримирима към себе си да понася собствената си болка в себе си.
Светът на душата е в нейните очи, огледалата на вътрешния ѝ свят. Smile Smile

mimok

Брой мнения: 163

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics