BGLES

Приятели

БГ Транслатор

Butch, Femme, Androgynous или...? 5 5 7

Butch, Femme, Androgynous или...?

Страница 6 от 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Предишната тема Следващата тема Go down

Re: Butch, Femme, Androgynous или...?

Писане by freedom on Чет Дек 09, 2010 12:32 am

В крайна сметка за какво иде реч......кой какво харесва, кой как дефинира определено поведение и външност или............., че не успях да вникна в смисъла....

freedom

Брой мнения: 142

Върнете се в началото Go down

Писане by rainbow_eyes on Пон Дек 13, 2010 12:21 am

1.Ами като външност - Femme,въпреки чее съм опитвала да се променя към Butch,но нямах волята или по-скоро истинското желание и моята същност не се връзва с Butch.Като характер - по-скоро Femme,но на моменти в мен се проявяват някои от типичните черти на другия тип.
2. и 3. Ами досега съм се влюбвала 2 пъти. Първия беше в момиче от типа Butch(към Adrogynous),втория във Femme. Въпреки обикновеното привличане между butch i femme, на мен по-често ми се случва да се заглеждам и да харесвам Femme. Оттук идват и безуспешните ми опити да стана или поне бегло да се приближа до Butch.
Всичко е много относително и само най-общо може да се определи "коя кой от изброените типове е". Пък и като цяло аз също не одобрявам етикетите и надписите. Най-важно е съдържанието.

rainbow_eyes

Брой мнения: 469
Местожителство: Sofia

Писане by Ihina on Вто Дек 21, 2010 12:11 am

Gothica написа:А ако говорим за етикети, аз лично не разбирам разликата между femme и lipstick lesbian. Моля, някой с "по-дълбоки" познания по темата да ме просветли

Стана ми интересно каква е, аджеба, разликата... та се поразрових и открих следното... Преразказвам по памет...

Та значи, според няколкото източника, в които прочетох... Доколкото схванах, основната разлика е там, че фем лесбийките стереотипно биват привличани и предпочитат да бъдат с буч лесбийки, а липстик лесбийките по маниери, външен вид и прочие са като фемчетата, но предпочитат женствени женички, демек други фемчета или липстик лесбийчета...

И сега фемчетата да не земете да ме налазите, че не всяка задължително си пада по бучки... Твърдението не е мое, доколкото разбрах и запомних така беше обяснена разликата... Поредната причина да не обичам строго категоризиране Neutral

Ако някой по-сведущ прояви желание да се включи... моля

Готика, дано съм била от полза и сорка за късното включване Embarassed

Ihina

Брой мнения: 662
Местожителство: София

Писане by cool mama on Сря Яну 05, 2011 11:53 pm

izvinqvam se za latinicata!

Аз най-вероятно сьм фем, като цяло харесвам предимно буч , но си падам и по фем. Як мьжкарски тип буч- не благодаря, плашат ме. Аз се гримирам, нося токчета и бла- бла...но и кецове имам хахах...а пийна ли 2 на екс ставам bitch ххаха ужасс

Последната промяна е направена от cool mama на Пон Яну 17, 2011 8:17 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти

cool mama

Брой мнения: 380

Писане by Linde on Пет Яну 07, 2011 8:55 pm

Прочетах от страница 1 до страница 6 всичко и всички!
Бравус-научих много и беше интересно, дори смешно-забавно, дори сериозно, понякога не разбрах ирония на бгезик и някои "неща"-сорри-мой проблем

И сега сериозно:

1.Аз съм фемм и е хубаво да съм фемм, защот трябва да съм аз хубава, интересна, провокатив...искам да съм хубава в един бъдещ ден за моя бъдеща любов!

2.Харесвам бътч поне на ум, в моя ум, в мои мечти харесвам:
СИЛА, ВЛАСТ В ЖЕНА, ОЧИ ДА СА ВОЛЯ И РЕШЕНИЕ, КОСИ ТЪМНИ, ТЯЛО ДА Е СИЛА, дума-УСТРЕМ(?!) В МОИ МЕЧТИ МОМИЧЕ/ЖЕНА Е ПОБЕДА И ЗАЩИТА---ПОБЕДА НАД МЕНЕ И ЗАЩИТА ЗА МЕНЕ, БЪТЧ ДА МЕ НОСИ ЛЕКО С РЪЦЕ, НЕКА Е ЕДРА ЛЪВИЦА---изв. за мои фантазии и глупости на ум, може би е смешно написано но ми харесва на ум-опит почти нямам и понякога мисля с наивитет.

3.Незнам дали бътч вземат..."ОТНАСЯТ" фемм, дано е тъй, но:

Дълго мислех и питах дори бгмомиче-аз мисля, че повече са бътч момичета/жени...дори мислех, че фемм не са харесани, че фемм не са интерес...мислех, че женска хубост е търсена от мъже, не от жени-така мислех преди...дори мислех, че женска хубост пречи жена да хареса и поиска друга жена!
Вече не мисля тъй!

БЛАГОДАРЯ НА freedom ПИСАЛА СЛЕД МЕНЕ! Wink

Блг за оценка-комплимент...бгезик "знам" с речник Polyglot7, с Google Translate, нооо и с бгроднини от дете-често сме година след година в България, наша зима е ваше лято и обратно.Имам бгкниги от дете, имам бгбратовчед над мене на години-близък, имам бгпоезия, събирам и имам различна от цял свят.
Изв. за спам в тема!

Последната промяна е направена от Linde на Нед Яну 09, 2011 3:36 am; мнението е било променяно общо 2 пъти

Linde

Брой мнения: 80
Местожителство: Saldanha-RSA und Varna-Bulgarien

Писане by freedom on Съб Яну 08, 2011 1:38 pm

Много си сладка, Linde.
Похвали за добрия български.

Според мен всичко е въпрос на химия и не бива да категоризираме нещата. Всичко е много флуидно и в сивата зона....това е живота.

freedom

Брой мнения: 142

Писане by Despicable Me on Съб Яну 08, 2011 3:31 pm

И аз не мога да се впиша в точно определена група. В мен бушуват и Ин, и Ян. На моменти съм. Токчета не искам да нося, заради височината ми, не ми харесва да съм небостъргач и да цепя облаците. Very Happy Иначе признавам, че стоят страхотно на крака, придават му изящество и финес. Пола обух за пръв път миналата седмица и учудващо за мен се оказа, че ми отива (съдя по думите на приятели и познати ) Smile Но това не е моят стил, не се чувствам удобно, предпочитам дънките, тениските, суичърите и кецовете. Никога не съм била супер женствена, нито мъжкарана. Пуснала съм котва на междинния бряг. И точно такива момичета харесвам (предимно Very Happy ) Но въпреки това и буч, и фем са ми хващали окото. Заради това не искам да си поставям граници или да слагам някого в категории. То си е до човек, всеки си има своя уникален чар, харизма, аура дори. Купидон си знае работата Very Happy

Despicable Me

Брой мнения: 36
Местожителство: Sofia

Страница 6 от 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото