BGLES

Similar topics
Приятели

БГ Транслатор

За парфюмите и ароматите 5 5 2

За парфюмите и ароматите

Предишната тема Следващата тема Go down

За парфюмите и ароматите

Писане by schizophrenic on Сря Юни 02, 2010 9:11 pm

Мит ли е твърдението, че повечето лесбийки харесват мъжките парфюми? Като цяло повечето такива обобщения са си митове, но ми е любопитно има ли подобна закономерност. Аз лично винаги съм харесвала повече ароматите, които се считат за "мъжки", но пък и ми се е случвало да ме грабне някой женски парфюм и после да не го сменя, докато не привикна към него до такава степен, че да спра да го усещам.
Имате ли предпочитания на база "мъжки", "женски" парфюми или няма значение - каквото ви грабне? И другото, което ми е интересно: когато харесате аромата на някоя жена наоколо, то е защото бихте ползвали такъв, или защото просто на НЕЯ и отива страхотно? На мен ми се е случвало да лудна по аромата идващ от врата на някоя позната/непозната, но пък никога не бих ползвала подобен парфюм
Просто размисли, породени от безсъбитийната ми вечер

schizophrenic

Брой мнения: 587
Местожителство: Пловдив

Върнете се в началото Go down

Re: За парфюмите и ароматите

Писане by _FeNkAtA_ on Сря Юни 02, 2010 10:11 pm

Готина темичка Wink !

dontknow написа:На мен ми се е случвало да лудна по аромата идващ от врата на някоя позната/непозната, но пък никога не бих ползвала подобен парфюм

По-скоро и аз съм на този принцип Smile . Най-добрата ми приятелка (по която си и падам общо взето Embarassed , ама няма да го бъде естествено , тъй като е хетеро , поне така твърди Very Happy ) ползва само мъжки парфюми и страшно много ме кефят , вероятно защото са нейни де , ама все пак . Принципно мъжките аромати не ги харесвам особено , за това си ползвам само женски парфюмчета Cool Smile .

_FeNkAtA_

Брой мнения: 93
Местожителство: Sofia

http://bg-bg.facebook.com/people/Vanya-Nalbantova/1315063780

Писане by Luxe/ on Сря Юни 02, 2010 11:04 pm

Не знам дали е мит, но аз предпочитам жените да използват женски парфюми..Някак си цялата ми представа за красиво,нежно, грациозно се изпарява когато тя мирише на мъж.Иначе харесвам мъжките аромати върху мъже Very Happy
Случвало ми се е да "преследвам" някоя непозната само заради парфюма й и толкова да ми хареса, че после се опитвам да го открия, за да си върна спомена, може би и да го използвам...
Много обичам изведнъж да ме връхлетят спомени при усета на нещо познато и да върна времето. offtopic

Luxe/

Брой мнения: 374
Местожителство: софия

Писане by Insomnia on Чет Юни 03, 2010 4:47 pm

оо аз много харесвам мъжките аромати, имам си 2 мъжки много си ги харесвам, но въпреки това най-често си слагам женски Smile
мисля, че за мене няма значение дали една жена се пръска с мъжки парфюм или с женски, важното е да ми хареса хаха мразя тежки парфюми ...има и някви отвратителни женски аромати...

Insomnia

Брой мнения: 370
Местожителство: Sofia Zapad

Писане by morgane on Чет Юни 03, 2010 5:57 pm

Тва с парфюмите ми е доста актуална тема тези дни...имам чувството, че всички са тръгнали с 2-3 познати аромата, карайки ме да се държа като хрътка по разни опашки, в градския и тн. Smile Very Happy Като цяло предпочитам женски, за себе си- особено сладки...иначе не че държа толкова на самата миризма, по- скоро свиквам с дадена и се получава горната ситуация...то сега като се замисля май затова често си сменям парфюма- да не стават сакатлъци

morgane

Брой мнения: 102

Писане by Ihina on Чет Юни 03, 2010 8:40 pm

Ох, отдавна не съм се включвала дейно в темите... Май е крайно време... То бива разбито сърце, бива, ама бивол за мезе не бива!

Та значи... мисля, че всяка от нас дори и да има наблюдение, може да коментира само за себе си точно какви аромати, миризми и парфюми харесва и предпочита...

Аз лично като аромат харесвам тъй наречените "водни" миризми... Онези, дето ти правят асоциация със свежия океан, или с наелектризиращ пролетен/летен дъжд, плюс светкавици и гръмотевици Smile За себе си намирам, че такива миризми са адекватно трайни само в мъжката гама от парфюми и дезодоранти /ако някоя от вас е намерила такъв дамски парфюм, нека ме светне моля, ще съм крайно благодарна/ Та затова и клоня към мъжките парфюми и дезодоранти за лично ползване... иначе на чужда кожа харесвам и женски и мъжки, стига да не са много силни и натрапчиви като аромат, защото ми е доста чувствително обонянието. Има едни супер-тежки сладки миризми, които хич не обичам...

От дамските парфюми имам точно три любими - Кензо Льо Пар /дамския/, Red Jeans на Версаче и Samourai Woman на Parfums Alain Delon.

А иначе в друга тема бях писала, че обонятелната памет ми е страшно развита и на мен също доста често ми се случва да душа въздуха като раз... ъ-ъ-ъ... Embarassed така де... Smile

Ihina

Брой мнения: 662
Местожителство: София

Писане by schizophrenic on Чет Юни 03, 2010 9:45 pm

Да, на мен ми се е случвало да изтърся на таксиметров шофьор "Миришеш ми на ****" и после трябваше дълго и засрамено да обяснявам, че въпросната **** използва любимия ми мъжки парфюм и го казвам като комплимент, а не като обида
Та така и аз като надуша нещо познато и обичано и ставам неадекватна за няколко секунди

schizophrenic

Брой мнения: 587
Местожителство: Пловдив

Писане by Гост on Пет Юни 04, 2010 12:42 am

Ароматите..
Ах.. Днес усетих един нов аромат от една моя приятелка.. към която май изпитвам нещо мааалко повече от приятелство Embarassed ..Тя ме попита харесва ли ти.. а аз само като го помирисах.. след няколко секунди й казах да.Видях,че тя се беше оръснала..Вижда ше се по леко навлажената й кожа по вратлето..
И ме пръсна и мен..Кожата и дрехит еи косата ми още ухаят на този аромат..
Просто някак беше толкова грабващ..Дали заради нея,дали заради аромата,дали защото много й отиваше и толкова много ми напомня за нея..дали просто защото аромта е неустоим..просто много искам да го имам!
Да си го усещам и да мечтая..
А иначе да.. случвало ми се е и на мен, както на всички останали хора по света, да свързвам дадени аромати с нещо,някого някога в пространството..
Доста от познатите,които имам,жени,някак наистина си падат по леко по средните аромати,нито прекалено женски,нито прекалено мъжки..нещо средно,което подчертава желанията им..
Много е относително.
Мен по принци ме боли глава от почти всеки парфюм..независимо от цената,дори и от качеството..
Много малко ми понася обонянието Smile
Но н епрекалено сладникави,нито типичните мъжки..
Като ме лъхня в рейса някакъв мъжки,направооо ми идва да сляза веднага от гадост..
или пот.. УЖАС! Особено лятото..май ще ходя с колело на работа...
Няма намерение да си скапвам настроението или да съм леко намусена докато пътувам заради "ароматите" на някои индивиди..
И така Smile
Толкова от мен! Smile
Вече ще се държа прилично,поне ще опитам! Smile
Ще гледам да не говоря много много за желанията и по..розовите ми сънища и копнежи,т.к. всеки ги има,но само аз ги пиша.. и някак изглежда смешно..
Както и да е..
Don't worry,be happy

Гост
Гост

Писане by Insomnia on Съб Юни 05, 2010 3:32 am

morgane написа:Тва с парфюмите ми е доста актуална тема тези дни...имам чувството, че всички са тръгнали с 2-3 познати аромата, карайки ме да се държа като хрътка по разни опашки, в градския и тн. Smile Very Happy

Е не е като да преследваш полицайки заради парфюма им, както някои хора правят.. Smile хахахахха

Insomnia

Брой мнения: 370
Местожителство: Sofia Zapad

Писане by _FeNkAtA_ on Съб Юни 05, 2010 9:34 am

blue_power написа:Е не е като да преследваш полицайки заради парфюма им, както някои хора правят.. Smile хахахахха

Хаха , кажи честно Very Happy !!!

То верно , че и аз си преследвам хорица по улицата от време на време или из градския се връткам като луда да намеря къде точно е източника на якия парфюм , ама полицайка не ми се е случвало , за сега Smile

_FeNkAtA_

Брой мнения: 93
Местожителство: Sofia

http://bg-bg.facebook.com/people/Vanya-Nalbantova/1315063780

Писане by Гуфи on Чет Окт 28, 2010 1:57 am

аа ето я и темата за която между другото цял ден си мислех,и мислех да постна ама видях че я има.така.аз лично съм повече привърженичка на мъжките парфюми...по ми харесват като аромат ии де да знам..за мен е важно да мириша на хубаво.2ро доста често сменям парфюмите си защото не мога да се трая с една и съща миризма дълго време.не мога да кажа че съм маниак на тема парфюми,но често на си кажа(пак се връщам на мъжкото) половината ми козметика е мъжка-рол-она(1во защото мирише яко и 2ро мъжките ролони са много по силни и издръжливи) парфюмите ми повечето са мъжки(тук отварям скоба за да кажа че доста малко аромати ми отиват)а относно дамските са само някакви специфични миризми...*.лятото ползвах душ гел и шампоан в едно на стрейт,имах и само душгел ии са супер свежите.жестоко ви препоръчвам с лайм...и синия не е лош.от мъжките ми парфюми любими са ми:st8 черен,бял и сив;антонио бандерас-медитеранио и дяволо;фаренхайт,долчче енд габана(в момента не мога да се сетя как му беше подимето)булгари черния,и засега толкоз се сещам,а иначе от женските - BU icy който вече го няма на пазара,си тру черния и лилавия,карлос моя,перголезе,булгари белия,мекс(с розово-черната опаковка)един на Армани(розов) много жесток имах мостра на него ама котките я счупиха и изтече в мивката :( ии стига толкоз от мен.вметвам също че адски много помня миризми ама не само на парфюми..на всичко...

Гуфи

Брой мнения: 24

Писане by freedom on Чет Окт 28, 2010 9:33 pm

И аз да се включа по темата. Имам чувствително обоняние и държа на чистоплътността. Трудно харесвам подходящ аромат за себе си. Открих парфюма на МаксМара (в опаковката във формата на пика) и открих себе си сред парфюмите.
Когато бях тийнейджърка предпочитах мъжките парфюми и дезодоранти, после преминах на унисекс.
Принципно ме привличат аромати, които не са слдадникави независимо за кой от двата пола са предназначени.

freedom

Брой мнения: 142

Писане by Helen on Съб Окт 30, 2010 12:19 am

Определено съм "ЗА" женските парфюми,не отричам,че ми харесват и някои мъжки... Smile Харесвам по леките ,не ми допадат сладникавите и тежки парфюми! Любимите са ми "Версаче-Кристал" (розовия) и "Булгари-Омниа" ! ОБОЖАВАМ ГИ !!! И пък и хората около мен ... Very Happy

Helen

Брой мнения: 85

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics