BGLES

Приятели

БГ Транслатор

Помощ за майки с деца

Предишната тема Следващата тема Go down

Помощ за майки с деца

Писане by musha-busha on Сря Юни 02, 2010 1:36 pm

Здравейте,

Имам момченце на 2 години. Работата ми е такава, че си я върша от вкъщи и съм свободна по цял ден и вечер да помагам с гледането, ако има други майки с деца, тъкмо ще си играят с моето през деня или вечер, ако искате да излезете, да отбележите малко социален живот.

musha-busha

Брой мнения: 15

http://mushabusha.wordpress.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Помощ за майки с деца

Писане by Doña Dyke on Сря Юни 02, 2010 2:06 pm

лек offtopic
@musha-busha
Добре дошла. Вълнувам се от темата за децата на хомосексуални родители в България и особено от частта дали в страната има организирана група за подкрепа на такива родители. Знам, че форматът може да е до известна степен американски, но предполагам, че всеки в подобно положение би имал полза да чуе как хората преди него са се справяли с по-специфичните ситуации. Информация?

Doña Dyke
Admin

Брой мнения: 1091
Местожителство: София

http://www.bgles.com

Писане by musha-busha on Сря Юни 02, 2010 2:26 pm

Няма организирана група. Имаше опит миналата година да се създаде българско крило на една голяма европейска организация на ЛГБТ родителите и родителите на ЛГБТ деца, но пропадна. Майките сами се намират и си създават неформална мрежа, в която си помагат, поне така е при мен.

musha-busha

Писане by Doña Dyke on Сря Юни 02, 2010 2:46 pm

Мхм, предполагах. Донякъде жалко, но по-важното е да има (макар и неорганизирана) взаимопомощ. Мерси. Все пак може да се мисли по въпроса. Не е задължително да е "голяма И европейска"...

Doña Dyke
Admin

Брой мнения: 1091

http://www.bgles.com

Писане by aX Tuuu... on Съб Юни 05, 2010 10:56 pm

Здравей, musha-busha! Добре дошла и от мен и поздравления за чудесния блог

Искам да те помоля да ни разкажеш нещо повече за това какво е да си майка с хомосексуална ориентация в България. Какви трудносто си срещала и срещаш сега и , разбира се, какви са позитивните неща, които те радват?

aX Tuuu...

Брой мнения: 444

Писане by musha-busha on Сря Юни 09, 2010 12:04 am

Невъзпитано е да не отговоря, но се надявам да разберете защо не ми се отговаря. Години наред познати и непознати се ровят в семейството ми, понякога грозно, друг път с добри намерения и нагласа. Може би по-нататък или в отговор на конкретен въпрос ще го направя. Не съм чак толкова интересна персона и едва ли мога да напиша нещо различно от всяка друга майка, без значение каква й е сексуалната ориентация.

А на въпроса с трудностите: тривиални. Опитвам се от две седмици да го науча да ходи до тоалетната в гърне. Имам толкова тривиални и обикновени трудности, че чак е скучно. В останалото време, внимавам да не излиза никъде актуална моя снимка, за да мога да ходя спокойно по улиците и да не ми се случват лоши спомени като преди.

musha-busha

Писане by aX Tuuu... on Сря Юни 09, 2010 12:24 am

Мхм... мерси за отговора все пак... вярно, че и точен въпрос нямаше, но определено намеренията бяха добри и без желание за нахлуване в личното пространство. Тази тема не е особено популярна поради това, че повечето потребителки нямат опит, който да споделят в тази област, а е по-трудно да научат нещо повече от жени, които са минали по този път.

А за гърнето - спокойно, на мен ми е отнело години, но майка ми още ме обича ... Всичко най!

aX Tuuu...

Брой мнения: 444

Писане by ink on Чет Окт 14, 2010 5:48 pm

Здравей, musha-busha Smile Страхотно предложение според мен, а предполагам и други майки ще го оценят Smile Синът ми е на 1г и отвреме-навреме ми идва нанагорно да съм нон-стоп по цял ден с него. Да не кажа, че направо изтрещявам (предполагам ти е познато). От доста време се каня да си намеря почасово бавачка, но още не е узряла напълно в главата ми нагласата за това. Моля да ми пишеш на ЛС от кой квартал си Smile Поздрави за благородното начинание Smile

П.П. Чак сега видях колко е стара темата. Извинявам се ако вече не е валидно предложението Embarassed

ink

Брой мнения: 13

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics