BGLES

Similar topics
Приятели

БГ Транслатор

Да пообсъдим бременноста 60+

Страница 1 от 3 1, 2, 3  Next

Предишната тема Следващата тема Go down

Да пообсъдим бременноста 60+

Писане by lira on Чет Май 13, 2010 11:07 pm

Хоп-хоп, добър вечер! Интересно ми е да пообсъдим възгледите си относно нашумелия тези дни случай с 62-годишната жена, която роди близнаци (за нечелите http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2974551 ) !!! Как я мислите вие тази работа? Честно казано, колкото и да се опитвам да вникна в ситуацията, стигам до едно-краен егоизъм. Засега това, а след евентуално възникнал дебат ще се аргументираме...

lira

Брой мнения: 822

Върнете се в началото Go down

Re: Да пообсъдим бременноста 60+

Писане by Doña Dyke on Чет Май 13, 2010 11:39 pm

За да започне дебата както си ТРЕБЕ, ще попитам дали дискусията ще се води единствено около възрастта на жената и голямата статистическа вероятност да остави децата си сираци по-скоро от останалите майки. Щото, ако е само това, смятам, че има 5-6 аргумента как на някои деца (родени от 12-годишни или незнайни майки) им е още по-зле + да не говорим как можем да излезем и с обобщителната теория, че всяка бременност в хомосексуалните кръгове е също толкова егоистична (тъй като, видиш ли, децата също малко или много ще са по-различни, което ще ги накара да страдат, ще бъдат тормозени и прочие, и прочие).

Doña Dyke
Admin

Брой мнения: 1091
Местожителство: София

http://www.bgles.com

Писане by lira on Чет Май 13, 2010 11:54 pm

никви ограничения, дискутираме квото си искаме, ако си искаме и така. възраст, пол и статистически вероятности, всичко, което би могло да има отношение.

lira

Писане by feet of clay on Пет Май 14, 2010 2:17 am

ми аз ще се пробвам
не е истина кви родители има и винаги ще има. аз лично все още се отърсвам от това, което моята "любяща ме" майка ми е причинила. и ако има родители /като кумата ми например/ - които могат и отглеждат здраво поколение - защо трябва да я осъждам?!?! защо е тая тъпа злоба у българина /и май у по-тъпия човечец/ - да осъжда нещо, за което няма капка информация?! някой знае ли каква е ситуацията при тая жена, каква е тя и прочие?!?! по тоя повод - и хората, които нямат идея що е то гей - могат да ни турят директно на кладите. една от причините да се присъединя към този сайт бе, че мога да разчитам на толерантни хора. аз не винаги съм била гей в съзнанието си - но винаги съм била толерантна към различните, защото съм знаела, че съм прекалено странна anyway. и това е оформило мирогледа ми, това спомогна и да приема връзка с жена и да се осъзная. трябва ли да плюя на това един вид просто защото има различни?!?! не искам да ми се вярва. може и да се изразявам прекалено ...огненно - ама това си мисля в момента и това искам да кажа сега...за утре ще мисля утре, хахаха

feet of clay

Брой мнения: 636

Писане by feet of clay on Пет Май 14, 2010 2:20 am

истинските хора се раждат в трудности - това бих казала за завършек
от опит го казвам...не че съм истински човек...yet да речем, хаха

feet of clay

Брой мнения: 636

Писане by lira on Пет Май 14, 2010 9:06 am

честно казано силно ме объркват, морално и емоционално, такива случки. поставяйки се на мястото на хората и проучвайки индивидуалните подробности във всеки един такъв случай, няма как да не разбереш човека и да не откриеш неговите причини. проблемът е доколко човек е достатъчно зрял, за да приеме като водещ, дори и за момент, чужд интерес и да се съобрази с него. и дори не знам дали в случая може да се говори за нетолерантност или възрастова дискриминация, правейки паралел с хомосексуални родители. принципно никой не знае какво би могло да му се случи и доколко ще може да се грижи за децата си и всякакви такива превратности. в случая, според мен, водещ би трябвало да бъде интересът на децата, а ми се струва, че това не е така. и наистина не знам как бихме могли да изобщо е да направим паралел с хомосексуалните родители, това че две неща са приети от обществото, или от част от него, като "ненормални" не ги прави еднакви. в случая говорим по-скоро за някакви морални човешки възгледи, а не за каузи.

lira

Писане by Doña Dyke on Пет Май 14, 2010 9:21 am

Ааааа... какво те навежда на мисълта, че интересът на децата няма да е защитен?

Doña Dyke
Admin

Писане by lira on Пет Май 14, 2010 9:36 am

ми най-малкото все още не е ясно дали едното ще оцелее, което, разбира се, се случва и в много други случаи. просто в дадената ситуация шансът да се случи е бил много по-голям

lira

Писане by EVI on Пет Май 14, 2010 9:55 am

Twisted Evil Аз се чудя друго нещо... защо не са й позволили на женицата да осинови детенце?! Какви са тия 'закони' наши?!?

EVI

Брой мнения: 915
Местожителство: Северния полюс

Писане by aX Tuuu... on Пет Май 14, 2010 9:59 am

Хм, на мен не ми се иска да осъждам жената, дано да оцелеят малките, но като чета статията и вашите постове се замислям единствено, че на нас... ако отидем в клиника за оплождане и си съобщим ориентацията и наличието на партньорка... трябва да ни откажат по законови съображения. Много смазваща мисъл, НО, за да завържа с нещо свежо... ако или когато имаме деца, вероятността да са близнаци/тризнаци е особено голяма, което ме навежда на мисълта, че трябва да им организираме отборни състезания... тенис, белот... и синхронно плуване. Very Happy

aX Tuuu...

Брой мнения: 444

Писане by Doña Dyke on Пет Май 14, 2010 10:26 am

Не съм много наясно с in vitro-то и свързаните медицински рискове, поради което няма да се изказвам за самата процедура. Така, иначе за шанса значииии можем да заключим, че всички ние колкото по-одъртяваме, толкова по-егоистични ставаме. Щото тя природата очевидно е определила, че най-безопасната възраст, на която можем да имаме деца е колко? 20?23?Най-много 25. В този ред на мисли колко от вас имат деца? Това го казвам само като reality check, нали...

В първия си пост не случайно питах (макар и риторично) дали ще дискутираме жената само заради възрастта й, защото това е абсурдно според мен. Както казваш, lira, всеки случаи е толкова индивидуален, че няма как да почнем да хвърляме камъни само заради един единствен известен нам факт. Никой не знае какво е миналото на тази жена, а още по-малко какво ще е бъдещето й. Да, права си, сигурно рискът е по-голям при възрастните, но ако действително единственото неегоистично беше да правиш деца ако си здрав, млад и добре осигурен финансово, смея да твърдя, че човечеството отдавна щеше да е сведено до минимум.

Иначе паралела между този случай и хомосексуалните родители е приложим, тъй като и двете будят възмущение от типа "как може" и "ако зависеше от мен - никога" сред обществото. Не знам. Ще ми е интересно пък да чуя примерно мнението на възрастната майка за това дали на семейство лесбийки трябва да им е позволено да имат деца... храна за размисъл Wink

Doña Dyke
Admin

Писане by lira on Пет Май 14, 2010 11:12 am

мммм, ще се въздържа от коментар относно изкусителната идея за сведено до минимум човечество, която ми звучи като Утопия Smile
хахаха, сега ми хрумна, че може би има преплитане на няколко дискриминационни показателя. защо тази жена е сама до 62? може би и тя е от "наште" (не, че искам да пускам жълти новини, но идеята си заслужава размисъла). а и доколкото разбрах имала много деспотични родители и ги чакала да умрат, за да започне да се пробва за деца, т.е. може би не е стигнала до къминг аута си...храня се с размислите си

lira

Писане by Doña Dyke on Пет Май 14, 2010 12:23 pm

Може би не трябва да си признавам, но и на мен ми хрумна тази "засищаща" мисъл (за нашите и вашите) Embarassed, но май не трябва да се ограничавам в менюто.

Всъщност исках да кажа, че такива морални въпроси - бол. Например, трябва ли да се забрани на момичета до 18/21 години да си слагат импланти, как се определя възрастта за сурогатното майчинство, случая с тази женица клета също влиза в бройката и т.н., и т.н.. Кой определя границите? Как се определят те? И най-важното - аз ли имам проблем или всички останали, които не мислят като мен Very Happy

Струва ми се, че подобни казуси трябва да се разглеждат на база индивидуален случай, за да бъде всичко възможно най-обективно. За съжаление повечето хора реагират първосигнално на такива шокиращи новини и присъдата винаги е сурова. Някакси мечтая, ако човечеството наистина бъде сведено до минимум, поне да останат хора, които имат желание да мислят в дълбочина. Коя е превъзходната степен на "утопия"?

Doña Dyke
Admin

Писане by lira on Пет Май 14, 2010 12:29 pm

свръхутопия? а може и утопична утопия, което обаче би могло да се приеме като тавтология.

честно казано и мен този случай ме накара да се замисля и за имплантите и всякакви там морално нерешими въпроси и точно до тях опряхме (не в буквалния смисъл), говорейки си с една приятелка. далеч съм от мисълта и желанието да съдя някого и дори не си мисля, че задължително съм права, затова ми беше интересно да прочета и други мнения

lira

Писане by Doña Dyke on Пет Май 14, 2010 1:31 pm

lira написа:далеч съм от мисълта и желанието да съдя някого

Разбира се, разбира се. Това не е първото желание на когото и да било. Откровенно казано и аз се замислих - главно върху себе си и въпросните мои лични граници за "може" и "не може". Все още не съм успяла да си отговоря на върпоса защо приемам избора на тази възрастна жена, но примерно ще се изкажа остро срещу всички малолетни девойки със силикон. Още трябва да поработя върху свободомислието си.

Neutral pig

Doña Dyke
Admin

Страница 1 от 3 1, 2, 3  Next

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics