иии за философстващите дами :)
:: Развлекателни :: Хобита
Страница 1 от 2 • Share •
Страница 1 от 2 • 1, 2 
иии за философстващите дами :)
туй жирафче голем философ се въди
ама тия работи обикновено като ги вършиш насаме - не водят много на добре, хихихи
та предлагам да се обединим и си почешем малко пръстетата /щото пишем, нали/
аз лично живо се интересувам от човешки характери, реакции, обожавам да се впускам по спиралата "ами ако.."
ако има желаещи - бих се радвала да разменим мнения и теории
ама тия работи обикновено като ги вършиш насаме - не водят много на добре, хихихи
та предлагам да се обединим и си почешем малко пръстетата /щото пишем, нали/
аз лично живо се интересувам от човешки характери, реакции, обожавам да се впускам по спиралата "ами ако.."
ако има желаещи - бих се радвала да разменим мнения и теории

feet of clay- Брой мнения: 640
Местожителство: София
Re: иии за философстващите дами :)
Уф, това с "ами ако" ми е най-омразната насока на мислене... хахаха, ще прощаваш, feet. Хипотезирането за мен означава, че човек не може да насочи целия си потенциал към настоящото си положение, да бъде щастлив с това, което има или се измъчва за неща, които така или иначе не може да промени, защото все още не са измислили машина на времето. Затова, винаги когато близките ми хора започнат с "ами ако", ги прекъсвам в зародиш... 

разбирам гледната ти точка. но аз имах предвид по-скоро...въображението, интереса да надникнеш зад ъгъла, да си представиш как би реагирал някой на необичайни обстоятелства...такива ми ти работи
иначе козирувам и със срам докладвам - не е истина колко забележки получавам специално за това, че се тормозя за неща, които не са се случили...приемам критиките, ама...не мога да си озаптя въображението - прекалено е издивяло, хахаха
разбирам гледната ти точка. но аз имах предвид по-скоро...въображението, интереса да надникнеш зад ъгъла, да си представиш как би реагирал някой на необичайни обстоятелства...такива ми ти работи
иначе козирувам и със срам докладвам - не е истина колко забележки получавам специално за това, че се тормозя за неща, които не са се случили...приемам критиките, ама...не мога да си озаптя въображението - прекалено е издивяло, хахаха

хахахах, ох, днес ме е напекло яко и може да съм малко неадекватна. аз се замислих...мда замислих се, ами ако не бях лесбийка, мммм, на 27 вече съм с 2 деца и леко пускащ коремче съпруг, с който правим секс въднъж месечно и то само ако 15 се пада неделя и сме взели аванс. и въпросът е как ли бих реагирала в тези необичайни обстоятелства?!?
...надявам се да не получа някоя божествена гръмотевица по главата
...надявам се да не получа някоя божествена гръмотевица по главата

lira- Брой мнения: 868
според мен щеше да направиш децата си бесни лудетини от скука, пхахахаха
и да имаш поне 3 либовника, оле
и да имаш поне 3 либовника, оле

ааа, аз не изневерявам, но може в хипотетичния ми хетеро живот да го правя, но щях да имам поне 3 любовници, примерно сестрата и братовчедката на съпруга ми, хахах и някоя майка на съучениче на децата, ооо или учителка, абе ще взема да раждам, че изглежда има перспективи...

lira- Брой мнения: 868
видя ли че познах за 3-те любовника, хахаха 

Хаха. Изглежда просто аз не искам да си представя живота, ако не бях това, което съм. Лошо ли е, че ми харесва да съм си аз?
Оф, това с трите любовници обаче, ме изкушава... 
Оф, това с трите любовници обаче, ме изкушава... 
вчера имах умопотресаващ разговор на тази тема и още не мога да си я изкарам от главата, лелей
вчера имах умопотресаващ разговор на тази тема и още не мога да си я изкарам от главата, лелей

За цинизма в какъв аспект? 

напоследък мисля много за цинизма, защото самата аз съм доста /хм, май прекалено/ циничен човек. аз си харесвам цинизма и адски се забавлявам, ама се оказва, че на околните не им понася. хахаха, от понеделник сме се зачепкали на тая тема с най-добрият ми приятел и така.
та аспектите са много, споровете - безброй /все пак е петък/. като почнеш от какво прикрива, минеш през дали циниците са зли, отбиеш се за секунда на какво е прекаляване и завършиш с не е ли полезен, при положение, че не влагаш лоши чувства, а смях. то не бяха мнения, то не бяха теории, братче, мозъка ми отказа по едно време...
та така - питам, за да не се губя сама по тая чепата пътечка, хахаха. то накрая магистрала ще излезе, лелей...

напоследък мисля много за цинизма, защото самата аз съм доста /хм, май прекалено/ циничен човек. аз си харесвам цинизма и адски се забавлявам, ама се оказва, че на околните не им понася. хахаха, от понеделник сме се зачепкали на тая тема с най-добрият ми приятел и така.
та аспектите са много, споровете - безброй /все пак е петък/. като почнеш от какво прикрива, минеш през дали циниците са зли, отбиеш се за секунда на какво е прекаляване и завършиш с не е ли полезен, при положение, че не влагаш лоши чувства, а смях. то не бяха мнения, то не бяха теории, братче, мозъка ми отказа по едно време...
та така - питам, за да не се губя сама по тая чепата пътечка, хахаха. то накрая магистрала ще излезе, лелей...

feet of clay написа:ще се опитам да обясня аз какво питам. мислех да ви дам свобода на мислъта, но...
Ех, нали ти обясних, че въображението ми стига само дотам, че да си мажа филията с Philadelphia вместо с маргарин.
Да, смятам, че съм цинична, да смятам, че съм саркастична, да, смятам, че понякога съм ненужно зла с коментарите си, но пък често съм горда как ми се е получило.
Сега малко по-обширно по точките ти, които ми помагат да спазвам някаква линия на размишления, че иначе ужас
Ще започна с непреходната ми терория, че хора има всякакви и както може да има душевно грозни циници, така може да има и добри циници с душа на мил жираф, които просто искат да се забавляват (понякога на чужд гръб)
Зависи за коя дума от определението за цинизъм ще се хванем и изобщо кое определение ще използваме за класификация. Генерални изводи ми е забранено да правя, така че засега гледам да слушам
За себе си обаче, мога да говоря, и както съм си развихрила въображението тази събота сутрин, ще взема да споделя наблюдения върху моята личност... разбира се, предвид факта, че цинизмът ми е заложен генетично... или беше сарказмът? Обърках се, ама можем и тема за сакразма да отворим, че мнението ми да е приложимо поне по едната...
Не мога да кажа лоша ли съм или не, повечето хора около мен твърдят, че съм добра, ама аз не им вярвам много... Затова пък съм почти сигурна, че не се опитвам да прикрия наранената си, объркана, търсеща отчаяно любов и разбиране душа със злостни коментари. Винаги си нося цинизма на уста и гледам да съм спонтанна, че мразя нагласените истории
Тук ще отворя една скоба да кажа, че колкото и да е забавно да си циничен/саркастичен/и всякакъв друго-ИЧЕН, незнайно защо другите понякога се обиждат или се чувстват наранени. Акълът не ми го побира?
Какво като съм казала нещо за гъза й или семейството (не задължително в този ред)?! Аз се шегувам, а тя ми прави физиономийки... не разбирам!
Пък и определено веселите ми забележки са полезни за обществото. Ако циничният ми глас се извисяваше над този на Бойко, ехеее, държавата щеше да на друг хал. Щяха да поплачат еди колко си хиляди малко наранени, че съм осмяла животинските им костюмчета и елементарното им поведение, пък щеше да им мине, да плеснат с ръце и да се посмеят на добрия стар цинизъм. Пък дори могат и да се отучат от някои смешни виждания за живота.
Уви, аз съм просто една софийска лесбийка с никаква власт и често много голяма и лишена от мисъл уста, от която имат удоволствието да се възползват малцина... оф, философстването е за буржоата. Аз отивам да чистя прозорци...

Последната промяна е направена от Doña Dyke на Съб Мар 27, 2010 12:58 pm; мнението е било променяно общо 1 път
..., незнайно защо другите понякога се обиждат или се чувстват наранени. Акълът не ми го побира?![]()
Уви, аз съм просто една софийска лесбийка с никаква власт и често много голяма и лишена от мисъл уста, от която имат удоволствието да се възползват малцина...
О, Боже на цинизма
неотразима си
благодаря за споделеното мнение - определено бе балсам за често нападаната ми душа да разпозная сроден начин на мислене.
понеже е събота прекрасна сутрин и аз отлагам момента да правя торта, ще взема да ти отговоря по-детайлно, хахаха
много се гордея с моя си цинизъм. той е неотменна част от мен още от 11-12 годишна възраст, учила съм се от корифеи и ме забавлява...не мога да ви опиша колко много ме забавлява. адски добре те разбирам как се гордееш до какви висини стигаш в смеха си, хахаха - образно казано, разбира се.
уви, реалността показва, че наистина са рядкост хората, които оценяват добрият стар цинизъм. аз специално мисля, че е защото много малко хора са склонни да си признаят ...не грешките, а може би слабостите да кажем. интересното е, че съм си дала сметка за това отдавна и съм "цензурирала" цинизма си в автоирония, но на хората, на които не им понася - и това не ги кефи. явно си има хора алергични към сарказъм - накъдето и да е обърнат. все пак изкривяването ми остана и сега когато споделям циничния си смях - гледам да споделям повечко самоирония, че да не ми подскачат като петлета, хахаха
наистина не мога да разбера защо така - аз толкова се забавлявам. понякога избухвам в бурен смях и е толкова жалко, че не мога да го споделям... никога не влагам злоба или умисъл - просто така се смея, с това се забавлявам.
слава на бога на цинизма, приятелите ми носят на цинизъм. хахаха - май нямат избор, хихи
е - не минаваме без честички "ти си луда" или от тоя сорт, но поне си ме познават и знаят, че не ги обиждам, а се смея с тях. друг е въпросът какъв пример давам на децата им, които много ме обичат...лелей, чак сега се замислям...
абе щом ме държат - значи и те държат фронта, хахахамалко се отплеснах...мисълта ми беше, че е върховно да общувам с циници като мен - е, понякога ме заболява стомаха от смях, ама не се оплаквам, хихи. не знам - за мен лично това си е висша форма на върховен хумор
ще завърша със сърдечен поздрав за всички български циници с нежни души, хахаха - обичам ви хора, вие поддържате живота с това изкуство

Аз съм ужасно зъл човек. Обичам да виждам гърчещи физиономии на хората, когато ги разпъна с някоя истина. Не, всъщност се шегувам, нищо, че понякога и в шегите има доза истина. Саркастична съм с всички около себе си. Никой досега не ми е правил проблем, дори понякога ме използват, за да ги забавлявам.
Може да се каже, че съм циник, когато става въпрос за казване на някаква истина. Просто приятел ли си ми или не, аз ще ти кажа, че днес изглеждаш ужасно и ще ти обясня какво да правиш, за да се оправиш
Обичам да давам съвети и постоянно се бъркам в работите на хората. Смятам, че моето мнение е най-ценно и в повечето случаи е така.
Често се запознавам с някакви хора и започвам да философствам и да им давам житейски съвети как да оправят живота си.
Но аз използвам постоянно "ами ако.." Обичам да мечтая, да си представям неща, дори и да е нещо глупаво, или е нещо много ценно за мен.
Сега погледнах нагоре и думите " ти си луда" изкочиха. Няма човек, който да не ми го е казал в някакъв период от запознанството ни. Луда, побъркана, странна, ненормална- все готини синоними. Аз пък го приемам за много тарикатско. Да бъдеш луда си е доста привилегировано.
Оп, простете, но явно превърнах този пост в " аз съм гениална- вие го знаете, аз също ."
Може да се каже, че съм циник, когато става въпрос за казване на някаква истина. Просто приятел ли си ми или не, аз ще ти кажа, че днес изглеждаш ужасно и ще ти обясня какво да правиш, за да се оправиш
Обичам да давам съвети и постоянно се бъркам в работите на хората. Смятам, че моето мнение е най-ценно и в повечето случаи е така.
Често се запознавам с някакви хора и започвам да философствам и да им давам житейски съвети как да оправят живота си.
Но аз използвам постоянно "ами ако.." Обичам да мечтая, да си представям неща, дори и да е нещо глупаво, или е нещо много ценно за мен.
Сега погледнах нагоре и думите " ти си луда" изкочиха. Няма човек, който да не ми го е казал в някакъв период от запознанството ни. Луда, побъркана, странна, ненормална- все готини синоними. Аз пък го приемам за много тарикатско. Да бъдеш луда си е доста привилегировано.
Оп, простете, но явно превърнах този пост в " аз съм гениална- вие го знаете, аз също ."

HummingMelodies- Брой мнения: 62
По въпроса с философстването...Моята философия за живота е "Positive thinking" във всеки аспект. Законът за привличането според мен работи на 100%. Така че,хора, спрете с мрънкането и "Ако"-тата(размирисва се винаги работата, когато има някое "ако")!
Има 1300 сайта и филмчета за т.нар. философия на 21 век. аз лично мога да препоръчам няколко: http://www.successconsciousness.com/ и http://www.mindtools.com/ , та както се казва приятно четене!
Колкото до "ами ако" в смисъл да си помечтае човек, с две ръце съм "ЗА", все пак, за да ти се даде нещо, първо трябва да го искаш и да го привлечеш към себе си ГЛАВНО с мисълта за него! Но искам само леко да го перафразирам това "ами ако" в "ще" ,без тази частица на съмнение.
keep smiling, girls!
Има 1300 сайта и филмчета за т.нар. философия на 21 век. аз лично мога да препоръчам няколко: http://www.successconsciousness.com/ и http://www.mindtools.com/ , та както се казва приятно четене!
Колкото до "ами ако" в смисъл да си помечтае човек, с две ръце съм "ЗА", все пак, за да ти се даде нещо, първо трябва да го искаш и да го привлечеш към себе си ГЛАВНО с мисълта за него! Но искам само леко да го перафразирам това "ами ако" в "ще" ,без тази частица на съмнение.

keep smiling, girls!

earl_grey- Брой мнения: 940
Страница 1 от 2 • 1, 2 
:: Развлекателни :: Хобита
Страница 1 от 2