BGLES

Приятели

БГ Транслатор

Двойно генетично майчинство (нови технологии)

Предишната тема Следващата тема Go down

Двойно генетично майчинство (нови технологии)

Писане by Doña Dyke on Чет Юли 02, 2009 12:22 pm

Предполагам много от нас още преди няколко години с огромен ентусиазъм са посрещнали новината, че учените работят върху методи за създаване на деца без традиционното оплождане със спрема (стволови клетки, и т.н.). Реших да публикувам статия за развитието на нещата в страни, където активно се работи по въпроса, защото повечето от нас искат да имат деца и преминават през всякакви препятствия, за да създадат семейство – търсене на донори, борба със системата за уреждане на статута на детето и прочие.

Ситуацията, както ще се убедите, е доста спорна и неустановена дори и в по-свободомислещи страни от България. Предлагам ви да прочетете следващата статия, както и приложимите в момента за страната ни закони, отнасящи се до въпросното, най-дискутирано, използване на стволови клетки.

Две жени едно бебе (статия)

Doña Dyke
Admin

Брой мнения: 1116
Местожителство: София

http://www.bgles.com

Върнете се в началото Go down

Re: Двойно генетично майчинство (нови технологии)

Писане by aX Tuuu... on Чет Авг 06, 2009 12:08 pm

Аз не знаех (явно е трябвало да предположа), но в България не е позволено изкуствено оплождане за хомосексуални двойки (за самотни майки можело обаче). Искаше ми се да дам линк към този материал по Нова телевизия, но не намирам. Явно трябва да се "правиш" на самотна майка, ако искаш да се подложиш на подобна процедура у нас, а как се доказва това не знам.

Интересно ми е дали някой знае нещо повече по въпроса и дали се е сблъсквал със системата директно?

aX Tuuu...

Брой мнения: 444

Re: Двойно генетично майчинство (нови технологии)

Писане by тамагочи on Вто Мар 30, 2010 3:20 pm

Това е обнадеждаващо, биологията, биомедицината, генетиката се развиват с невероятна скорост. Но, докато тези открития се превърнат в реалност сигурно ще се предвижвам с бастун!

тамагочи

Брой мнения: 97
Местожителство: Sofia

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics