Двойно генетично майчинство (нови технологии)
:: Клубове :: Родители и деца
Страница 1 от 1 • Share •
Двойно генетично майчинство (нови технологии)
Предполагам много от нас още преди няколко години с огромен ентусиазъм са посрещнали новината, че учените работят върху методи за създаване на деца без традиционното оплождане със спрема (стволови клетки, и т.н.). Реших да публикувам статия за развитието на нещата в страни, където активно се работи по въпроса, защото повечето от нас искат да имат деца и преминават през всякакви препятствия, за да създадат семейство – търсене на донори, борба със системата за уреждане на статута на детето и прочие.
Ситуацията, както ще се убедите, е доста спорна и неустановена дори и в по-свободомислещи страни от България. Предлагам ви да прочетете следващата статия, както и приложимите в момента за страната ни закони, отнасящи се до въпросното, най-дискутирано, използване на стволови клетки.
Две жени едно бебе (статия)
Ситуацията, както ще се убедите, е доста спорна и неустановена дори и в по-свободомислещи страни от България. Предлагам ви да прочетете следващата статия, както и приложимите в момента за страната ни закони, отнасящи се до въпросното, най-дискутирано, използване на стволови клетки.
Две жени едно бебе (статия)
Re: Двойно генетично майчинство (нови технологии)
Аз не знаех (явно е трябвало да предположа), но в България не е позволено изкуствено оплождане за хомосексуални двойки (за самотни майки можело обаче). Искаше ми се да дам линк към този материал по Нова телевизия, но не намирам. Явно трябва да се "правиш" на самотна майка, ако искаш да се подложиш на подобна процедура у нас, а как се доказва това не знам.
Интересно ми е дали някой знае нещо повече по въпроса и дали се е сблъсквал със системата директно?
Интересно ми е дали някой знае нещо повече по въпроса и дали се е сблъсквал със системата директно?

aX Tuuu...- Брой мнения: 444
Re: Двойно генетично майчинство (нови технологии)
Това е обнадеждаващо, биологията, биомедицината, генетиката се развиват с невероятна скорост. Но, докато тези открития се превърнат в реалност сигурно ще се предвижвам с бастун!

тамагочи- Брой мнения: 97
Местожителство: Sofia
Similar topics» Платено майчинство!
» НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ДЕТЕГЛЕДАЧКА ПО ПРОГРАМАТА В ПОДКРЕПА НА МАЙИЧИНСТВОТО. Социално-осигурителни отношения при майчинство. НОИ и обезщетения за майчинство
» Нови филми, субтитри, торенти...
» Видове папагали
» 10 от най-полезните нови допълнения за Mozilla Firefox
» НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ДЕТЕГЛЕДАЧКА ПО ПРОГРАМАТА В ПОДКРЕПА НА МАЙИЧИНСТВОТО. Социално-осигурителни отношения при майчинство. НОИ и обезщетения за майчинство
» Нови филми, субтитри, торенти...
» Видове папагали
» 10 от най-полезните нови допълнения за Mozilla Firefox
:: Клубове :: Родители и деца
Страница 1 от 1