Ревността
Страница 1 от 2 • 1, 2 
Ревността
Какво е ревността? Какво мислите за нея? А вие ревниви ли сте?
Защотото Аз сьм до болка ревнива. Ревнувам дори от миналото и ! Глупаво е,но.....какво да направя?
По-силно е от Мен !
Защотото Аз сьм до болка ревнива. Ревнувам дори от миналото и ! Глупаво е,но.....какво да направя?
По-силно е от Мен !
s1neoka- Брой мнения: 1
Re: Ревността
Какво е ревността?
...бих отговорила, ако кажеш какво е любов. Може ли да има само едно определение и разновидност? За мен ревността може да е както стимул, така и разочарование. Силно чувство някакво да кажем без да поляризирам дефинитивно.
Какво мислите за нея?
Мисля си различни неща. Понякога ми е смешна, понякога ми е тъжна, понякога ми е безразлична, а понякога ми е и лична.
А вие ревниви ли сте?
Да, в странни ситуации. Когато се очаква, май не съм. А сега се замислих дали съм ревнувала от друго освен от хора. От животни, предмети, интереси? (Още мисля...) Ти?
...бих отговорила, ако кажеш какво е любов. Може ли да има само едно определение и разновидност? За мен ревността може да е както стимул, така и разочарование. Силно чувство някакво да кажем без да поляризирам дефинитивно.
Какво мислите за нея?
Мисля си различни неща. Понякога ми е смешна, понякога ми е тъжна, понякога ми е безразлична, а понякога ми е и лична.

А вие ревниви ли сте?
Да, в странни ситуации. Когато се очаква, май не съм. А сега се замислих дали съм ревнувала от друго освен от хора. От животни, предмети, интереси? (Още мисля...) Ти?
На мен ревността винаги ми се е струвала безполезна. Някои казват, че понякога малко ревност помага, за да покажеш колко държиш на половинката си, но на мен ми се струва, че за това има къде, къде по- приятни и ефективни начини 
Бях чула веднъж една фраза, че да ревнуваш без повод е глупаво, а когато имаш повод – вече няма смисъл. Аз лично не съм ревнива и за мен ревността до някъде означава липса на доверие в човека до мен. Може съм на това мнение, защото се е случвало да ме ревнуват много, да ме разпитват, да ми вдигат скандали без повод и тн. И си мисля, че всичко това е просто излишно разхищение на емоции и нерви.
Колкото до това, че ревността е „по- силна” от някого – съжалявам, но не го вярвам
Самият факт, че това е част от теб за мен значи, че това малко или много подлежи на промяна, стига да искаш наистина 
Не мисля, че съм ревнувала някога от животни, предмети, интереси и тн., но предполагам, че е възможно.
Тази работа има и друг аспект. Какво ще кажете за приятелската ревност? Вашите приятели ревнуват ли ви от хората, с които имате интимни отношения?

Бях чула веднъж една фраза, че да ревнуваш без повод е глупаво, а когато имаш повод – вече няма смисъл. Аз лично не съм ревнива и за мен ревността до някъде означава липса на доверие в човека до мен. Може съм на това мнение, защото се е случвало да ме ревнуват много, да ме разпитват, да ми вдигат скандали без повод и тн. И си мисля, че всичко това е просто излишно разхищение на емоции и нерви.
Колкото до това, че ревността е „по- силна” от някого – съжалявам, но не го вярвам
Самият факт, че това е част от теб за мен значи, че това малко или много подлежи на промяна, стига да искаш наистина 
Не мисля, че съм ревнувала някога от животни, предмети, интереси и тн., но предполагам, че е възможно.
Тази работа има и друг аспект. Какво ще кажете за приятелската ревност? Вашите приятели ревнуват ли ви от хората, с които имате интимни отношения?

Divz- Брой мнения: 1155
Местожителство: София
Абе на мен в повечето случаи ми е смешна :lol: ,но само като мен ме ревнуват,даже ми харесва.Аз обаче ревнувам ли... става болезнено.Напълно наясно съм,че в повечето случаи ревността е безполезна и по-скоро разваля отношенията,отколкото да има някаква полза от нея,но съм си такава.И аз не знам защо го правя,,харесва ми.

aleks4et0- Брой мнения: 88
Какво е ревността ли? Ми... човещина е
Някой да е чувал за ревнуващи/ревниви животни...? Май не :lol: Аз обичам да казвам, че когато галя друго куче и му се радвам, моята кучка ревнува и се дразни и затова бута чуждото куче и ми се навира в лицето да я галя нея... Но това всъщност е проява на териториалност... Все пак аз съм нейният човек, не на чуждото куче :lol:
А иначе хората могат да ревнуват за най-откачени и немислими на моменти неща... Ще дам пример със съпруга, която ревнува мъжа си от семейството му и се дразни, когато прекарва време с тях, а тя поради някаква си причина не може да присъства на срещи или каквото там е...
Има го, някои се борят с него, други не... Някои го изпитват повече и по-често от други... Някои може пък хич да не ревнуват в никакви ситуации, което ми се струва леееко невъзможно... Но, какво пък... Разни хора... :o
Някой да е чувал за ревнуващи/ревниви животни...? Май не :lol: Аз обичам да казвам, че когато галя друго куче и му се радвам, моята кучка ревнува и се дразни и затова бута чуждото куче и ми се навира в лицето да я галя нея... Но това всъщност е проява на териториалност... Все пак аз съм нейният човек, не на чуждото куче :lol: А иначе хората могат да ревнуват за най-откачени и немислими на моменти неща... Ще дам пример със съпруга, която ревнува мъжа си от семейството му и се дразни, когато прекарва време с тях, а тя поради някаква си причина не може да присъства на срещи или каквото там е...
Има го, някои се борят с него, други не... Някои го изпитват повече и по-често от други... Някои може пък хич да не ревнуват в никакви ситуации, което ми се струва леееко невъзможно... Но, какво пък... Разни хора... :o

Ihina- Брой мнения: 660
Местожителство: София
според мен, ревността може да се проявява само и единствено, когато човек се чувства неуверен в себе си и собствените си качества.
аз, мога да ревнувам, ако не съм сигурна в това, доколко отсрещната страна държи на мен. доколко важна част заемам в ежедневието/ животът и, и т.н.....
ревността е слабостта на всеки от нас, осъзнавайки факта, че всичко е временно и никой и нищо не е незаменимо.
и да, бих могла да се чувствам непълноценна,т.е. да ревнувам, както по отношение на други хора, така и на предмети и занимания.
човек, не изпитващ ревност за мен е човек, недържащ и отчасти безразличен към партньора до себе си. във всяко едно взаимоотношение/ всяка една човешка група или общност, всеки иска да се отличава. ревността е нормална и се проявява, когато няма себеувереност, доколко си различен за другия. всеки е уязвим и на моменти чувства неувереност. възприемам го като признак на честност, а не като негативна проява.
аз, мога да ревнувам, ако не съм сигурна в това, доколко отсрещната страна държи на мен. доколко важна част заемам в ежедневието/ животът и, и т.н.....
ревността е слабостта на всеки от нас, осъзнавайки факта, че всичко е временно и никой и нищо не е незаменимо.
и да, бих могла да се чувствам непълноценна,т.е. да ревнувам, както по отношение на други хора, така и на предмети и занимания.
човек, не изпитващ ревност за мен е човек, недържащ и отчасти безразличен към партньора до себе си. във всяко едно взаимоотношение/ всяка една човешка група или общност, всеки иска да се отличава. ревността е нормална и се проявява, когато няма себеувереност, доколко си различен за другия. всеки е уязвим и на моменти чувства неувереност. възприемам го като признак на честност, а не като негативна проява.

Авада- Брой мнения: 320
Всеки път, когато се заговори за ревност се сещам за овцата, розата и най-вече за лисицата... по-специално за тази част:
„— Какво значи «да опитомиш»?… … ако ме опитомиш, ние ще изпитваме необходимост един от друг. За мен ти ще бъдеш единствен на света. За теб аз ще бъда единствена на света… [тук е важно да се отбележи, че става дума за лисица и малък принц]…в живота ми ще грейне слънце, погледни! Виждаш ли житните ниви ей там? Житните ниви не ми напомнят нищо. И това е тъжно! Но твоята коса е с цвят на злато. И когато ме опитомиш, ще бъде прекрасно! Житото, което е златисто, ще ми напомня за теб. И ще обичам шума на вятъра в житата.”
Някакси все още нямам спокойствието и увереността на будистки монах, за когото всичко върви по пътя си... и даже, когато ми се доиска да имам подобна сила, осъзнавам, че тогава не бих могла да обичам по присъщия ми начин. Все си мисля, че, когато даваш с удоволствие такава огромна част от свободата си на някого.... си е страшно, ако тя се отнесе с нея лековато... или с безразличие. В крайна сметка не мога да ревнувам хора, който са ми безразлични или просто познати. Не разбирам и хора, които са в небрежна, отворена или „не знам какво искам” връзка и твърдят, че не ревнуват... много ясно, щом не са отдали свободата си, няма място и за повече от егоистичната ревност тип... аз...аз..аз...аз....аз. ..”дон’т хейт ми, ‘коз ай’м бютифул!” Вече кой как избира да изразява ревността си е... хахаха, хубава, но друга тема.
А това за животните го разбирам, но не мога да се съглася... пробвай с каквото и да е животно (за предпочитане бозайник)... няма значение дали е териториално или не... ако се е опитомило (и следователно привързало към някого повече от всички други), ще ревнува. Това е гениалната връзка между интелект, инстинкт и чувственост
„— Какво значи «да опитомиш»?… … ако ме опитомиш, ние ще изпитваме необходимост един от друг. За мен ти ще бъдеш единствен на света. За теб аз ще бъда единствена на света… [тук е важно да се отбележи, че става дума за лисица и малък принц]…в живота ми ще грейне слънце, погледни! Виждаш ли житните ниви ей там? Житните ниви не ми напомнят нищо. И това е тъжно! Но твоята коса е с цвят на злато. И когато ме опитомиш, ще бъде прекрасно! Житото, което е златисто, ще ми напомня за теб. И ще обичам шума на вятъра в житата.”
Някакси все още нямам спокойствието и увереността на будистки монах, за когото всичко върви по пътя си... и даже, когато ми се доиска да имам подобна сила, осъзнавам, че тогава не бих могла да обичам по присъщия ми начин. Все си мисля, че, когато даваш с удоволствие такава огромна част от свободата си на някого.... си е страшно, ако тя се отнесе с нея лековато... или с безразличие. В крайна сметка не мога да ревнувам хора, който са ми безразлични или просто познати. Не разбирам и хора, които са в небрежна, отворена или „не знам какво искам” връзка и твърдят, че не ревнуват... много ясно, щом не са отдали свободата си, няма място и за повече от егоистичната ревност тип... аз...аз..аз...аз....аз. ..”дон’т хейт ми, ‘коз ай’м бютифул!” Вече кой как избира да изразява ревността си е... хахаха, хубава, но друга тема.
А това за животните го разбирам, но не мога да се съглася... пробвай с каквото и да е животно (за предпочитане бозайник)... няма значение дали е териториално или не... ако се е опитомило (и следователно привързало към някого повече от всички други), ще ревнува. Това е гениалната връзка между интелект, инстинкт и чувственост

aX Tuuu...- Брой мнения: 444
ох, аХХ Тиии, сега ме запрати дълбоко в лирически отклонения
- Хубави сте, но сте празни - продължи малкият принц. - За вас не може да се умре. Разбира се, случаен минувач би помислил, че моята роза прилича на вас. Но тя сама е много по-важна от вас всичките, защото тъкмо нея поливах. Защото тъкмо нея поставях под стъклен похлупак. Защото тъкмо нея пазех с параван. Защото тъкмо върху нея убих гъсениците (освен две-три, за пеперуди). Защото тъкмо нея слушах да се оплаква, да се хвали и дори понякога да мълчи. Защото е моята роза.
далеч извън темата, но...
- Хубави сте, но сте празни - продължи малкият принц. - За вас не може да се умре. Разбира се, случаен минувач би помислил, че моята роза прилича на вас. Но тя сама е много по-важна от вас всичките, защото тъкмо нея поливах. Защото тъкмо нея поставях под стъклен похлупак. Защото тъкмо нея пазех с параван. Защото тъкмо върху нея убих гъсениците (освен две-три, за пеперуди). Защото тъкмо нея слушах да се оплаква, да се хвали и дори понякога да мълчи. Защото е моята роза.
далеч извън темата, но...

Авада- Брой мнения: 320
Напротив, на място е. Затова се чистят и малките семена на потенциално големите боабаби 

aX Tuuu...- Брой мнения: 444
Ревността, според мен, произтича от желанието и нуждата ни да задържим това, което обичаме - напълно естествена е и въпреки това е много вредна, ако не се научим да я контролираме.
Ревнувала съм и мен са ме ревнували прекалено и и в двата случая краят не беше добър :(
Ревнувала съм и мен са ме ревнували прекалено и и в двата случая краят не беше добър :(

impure7- Брой мнения: 56
Местожителство: Sofia
Ревността си е една естествена градивна частица на любовта, поне според мен. Супер малко са хората, които не ревнуват, не зная...може би въпрос на характер или самоувереност? Или просто спокойствие и уравновесеност? Не знам, наистина не знам...Някой казват, че ревността била пораждана от комплекси , други казват, че всеки, който обича - ревнува...мненията по въпроса са разнообразни и са много, така че...
Колкото до мен ...аз си ревнувам , да
Доста понякога...както в първият пост беше споменато ''дори и от миналото й'' , което си е малко шантаво и е леко психо...поне си го признавам! :lol: Има нещо много стряскащо в ревността и то е , че не винаги може да се контролира, не винаги може да се овладее и понякога те унищожава самия теб дори преди да е успяла да унищожи връзката между теб и половинката...
Тук е моментът да кажа , че според мен ревността е най-опасното и страшно чувство.Като се позамислим колко пъти сме чели по вестниците и гледали по новините за убийства от ревност...е? Нека някой оспори, че това чувство е доста страшничко...
Ако някой ден отново се обвържа ще дам всичко от себе си да ударя един игнор на ревността, която по принцип много ме тормози...защото определено руши....
Колкото до мен ...аз си ревнувам , да
Доста понякога...както в първият пост беше споменато ''дори и от миналото й'' , което си е малко шантаво и е леко психо...поне си го признавам! :lol: Има нещо много стряскащо в ревността и то е , че не винаги може да се контролира, не винаги може да се овладее и понякога те унищожава самия теб дори преди да е успяла да унищожи връзката между теб и половинката...Тук е моментът да кажа , че според мен ревността е най-опасното и страшно чувство.Като се позамислим колко пъти сме чели по вестниците и гледали по новините за убийства от ревност...е? Нека някой оспори, че това чувство е доста страшничко...
Ако някой ден отново се обвържа ще дам всичко от себе си да ударя един игнор на ревността, която по принцип много ме тормози...защото определено руши....
Гост- Гост
Ревноста ти ебава майката от всякъде. Но според мен има ли чувства и от двете страни и имали доверие то тя е излишна. В малки количества може би е полезна, защото чрез нея по един начин показваш на половинката си чувствата си към нея, но в по-големи количества се явява гоооолям разрушител на връзки.

black_tearsss- Брой мнения: 16
На мен лично ревността само лоша работа ми е направила ... А, аз съм доста ревнива мн кофти ама ... какво да се прави нещо не мога да го контролирам 

sun_rise- Брой мнения: 52
Аз пък ревнувам само ако някой ми дава повод да го правя, не съм от типа хора, които ревнуват и от въздуха и си мислят глупости и се побъркват от мисли: с кой ли е сега, какво ли правят, ами ако се влюби в др?... а всъщност нищо не е станало.....
Всъщност ревността си има хубаво качество като се замисля, според мен щом човекът до теб те ревнува, това означава че те обича и не иска да те загуби и мисля че добре, от друга страна пък може да означава, че човекът до теб ти няма достатъчно доверие щом те ревнува..
Всъщност ревността си има хубаво качество като се замисля, според мен щом човекът до теб те ревнува, това означава че те обича и не иска да те загуби и мисля че добре, от друга страна пък може да означава, че човекът до теб ти няма достатъчно доверие щом те ревнува..

Insomnia- Брой мнения: 370
Местожителство: Sofia Zapad
Не ревнувам, имам пълно доверие на моята половинка. Тя се е доказвала, че ме обича също стотици пъти. И това е най-хубавото нещо, което може да бъде - връзка се гради на доверие!

Ins@ane- Брой мнения: 112
Местожителство: Искаше ми се докосването ти да не беше просто сън...
Страница 1 от 2 • 1, 2