Редовните прегледи
:: Спорт и здраве :: Здраве
Страница 1 от 1 • Share •
Редовните прегледи
Много хубава статия в сайта, отново http://www.bgles.com/?p=1290#more-1290, даже има кампания за безплатни прегледи до края януари. За мен, колкото и да не е приятно, е много важно да се ходи.
Въпросът е ходите ли редовно на гинекологични (а и други) прегледи и какво ви забавлява най-много при въпросите за половите ви контакти?
Въпросът е ходите ли редовно на гинекологични (а и други) прегледи и какво ви забавлява най-много при въпросите за половите ви контакти?

aX Tuuu...- Брой мнения: 444
Re: Редовните прегледи
Хахаха, с риск да повторя статията винаги ми е смешно/леко конфузно като ме питат за партньора ми (винаги се очаква да е мъж
) при гинекологичните прегледи. Отговорът на въпрос "Имали ли сте скоро полов контакт с мъж" и сходни винаги е отрицателен, но пък и някакси се инатя да добавя "Но пък с жена съм имала вчера". За съжаление знам, че това не е правилният подход, но, да чукна да дърво, досега не съм имала сериозни проблеми. Предполагам, че ако здравето ми зависи от информацията ще си кажа и майчиното мляко.
Някой има ли открити взаимоотношения с гинеколога си? Как ви приемат? Според мен всички лекари трябва предразполагат пациентите си, но за мен доста от тях са равнозначни на държавни чиновници с целия си негативизъм и незаинтересованост.
) при гинекологичните прегледи. Отговорът на въпрос "Имали ли сте скоро полов контакт с мъж" и сходни винаги е отрицателен, но пък и някакси се инатя да добавя "Но пък с жена съм имала вчера". За съжаление знам, че това не е правилният подход, но, да чукна да дърво, досега не съм имала сериозни проблеми. Предполагам, че ако здравето ми зависи от информацията ще си кажа и майчиното мляко.Някой има ли открити взаимоотношения с гинеколога си? Как ви приемат? Според мен всички лекари трябва предразполагат пациентите си, но за мен доста от тях са равнозначни на държавни чиновници с целия си негативизъм и незаинтересованост.
:lol: ... аз се разсмях и му викам: "- Моляяяяяя???"... а той:"- В смисъл, че сте на годинки и на вашите годинки жените бързат да заченат/забременеят..."... отвърнах му:" - Сори, нито бързам, нито имам намерение да зачевам!" :affraid: :evil:
А, да, в началото ме пита колко раждания имам... аз му казах "- Николко, естествено!" и той ме изгледа доста учудено.... аман от тъпаци!
:lol: ... аз се разсмях и му викам: "- Моляяяяяя???"... а той:"- В смисъл, че сте на годинки и на вашите годинки жените бързат да заченат/забременеят..."... отвърнах му:" - Сори, нито бързам, нито имам намерение да зачевам!" :affraid: :evil: А, да, в началото ме пита колко раждания имам... аз му казах "- Николко, естествено!" и той ме изгледа доста учудено.... аман от тъпаци!

EVI- Брой мнения: 915
Местожителство: Северния полюс
при първото си посещение при гинеколожката ми в момента отидох заради проблем, не профилактично. и още тогава обясних, че имам връзка с момиче, по преценката ми, че е от значение да се уточни това чисто от здравословна гледна точка.
интересно, че не разчетох никаква реакция по лицето й, което не знаех как точно да тълкувам и малко се смутих...
но пък дали тогава или след, това не е било тема на коментар.
специално за гинекологичното здраве не е ли важно да се уточни с какви партнори повече или най-вече имаш контакт? ако това не е прието добре, просто ще се потърси друг специалист?
интересно, че не разчетох никаква реакция по лицето й, което не знаех как точно да тълкувам и малко се смутих...
но пък дали тогава или след, това не е било тема на коментар. специално за гинекологичното здраве не е ли важно да се уточни с какви партнори повече или най-вече имаш контакт? ако това не е прието добре, просто ще се потърси друг специалист?
@burntwithdesire Определено е много важно да се знае всичко, ако имаш какъвто и да е проблем, не виждам как иначе може да се очаква адекватна лекарска намеса. Въпросът е, че много хора биха намерили за леко? неудобно да споделят различната си сексуална ориентация, още повече ако по презумция ги третират като хетеросексуални. Надявам се обаче всички да поставят здравето над срамежливостта.
Държа да отбележа, че предполагаемото 80-процентно хетеросексуално население не оправдава за мен несъобразителното отношение на (особено) гинеколозите, както и намеса в личния живот на пациента, подобна на това, което казва EVI. На мен също ми е било казвано, че ТРЯБВА да забременявам, да раждам и прочие от гинеколог, което ми действа ужасно АНТИ и е напълно недопустимо. Аз на най-близките си бих им скочила, ако се опитат да ми дават подобни напътствия, какво остава за напълно непознат....
Държа да отбележа, че предполагаемото 80-процентно хетеросексуално население не оправдава за мен несъобразителното отношение на (особено) гинеколозите, както и намеса в личния живот на пациента, подобна на това, което казва EVI. На мен също ми е било казвано, че ТРЯБВА да забременявам, да раждам и прочие от гинеколог, което ми действа ужасно АНТИ и е напълно недопустимо. Аз на най-близките си бих им скочила, ако се опитат да ми дават подобни напътствия, какво остава за напълно непознат....
мен по принцип също по презумция ме третират като хетеросексуална, често и не ми вярват, когато уточнявам. също често, когато ме заклеймят неудобно, просто трудно се сдържам да го допусна това... но това няма много общо по темата.
а след подобно отношение към вас оставате ли при същия гинеколог, само защото, да предположим, е добър специалист? не предпочитате ли все пак да се обръщате към жена?
мен по принцип също по презумция ме третират като хетеросексуална, често и не ми вярват, когато уточнявам. също често, когато ме заклеймят неудобно, просто трудно се сдържам да го допусна това... но това няма много общо по темата.
а след подобно отношение към вас оставате ли при същия гинеколог, само защото, да предположим, е добър специалист? не предпочитате ли все пак да се обръщате към жена?
Явно въпросните гинеколози са силно загрижени за естествения прираст в България :lol:
лично аз не съм попадала на подобни "екземпляри" и дано такива да не попадат на мен, защотооо........
лично аз не съм попадала на подобни "екземпляри" и дано такива да не попадат на мен, защотооо........

wunderr- Брой мнения: 30
хахаха, мамолозите също напират за раждане. всъщност, като се замисля, май повечето лекари питат за раждане...и брак 

lira- Брой мнения: 822
Моят гинеколог е ПИЧ! Спомням си, когато ходих веднъж на профилактичен преглед. Прегледа ме, зададе обичайните въпроси и в един момент ме попита дали това от вън е партньорката ми... Бях със сестра ми и му го казах. Човека ми обясни на бързичко за безопасния секс между жени и това беше... Редовно си го посещавам. Не е гей да вметна!

Kris- Брой мнения: 113
Оф аз не мога при мъже...затва си ходя при една много добра гинеколожка, някак си съм по-спокойна в женски ръце..

Insomnia- Брой мнения: 370
Местожителство: Sofia Zapad
Ох, това е донякъде смешна и неудобна тема
).
Ходих на гинеколог и той ме пита
) "Водите ли полов живот?Доста те тесничка
))" Просто нищо не му казах
, а и позата ми беше неудобна за смях
. Не знам вече. Дали някой се е сетил за тази пазарна ниша в бг. Гинеколози за лесбийки
.Чували ли сте?
).Ходих на гинеколог и той ме пита
) "Водите ли полов живот?Доста те тесничка
))" Просто нищо не му казах
, а и позата ми беше неудобна за смях
. Не знам вече. Дали някой се е сетил за тази пазарна ниша в бг. Гинеколози за лесбийки
.Чували ли сте?

Gravity- Брой мнения: 43
Similar topics» Профилактични прегледи и изследвания през първата година на детето
» Безплатни профилактични прегледи на новородени деца
» Безплатни профилактични прегледи на новородени деца
:: Спорт и здраве :: Здраве
Страница 1 от 1