изненада (поне за мен)
Страница 1 от 2 • 1, 2 
изненада (поне за мен)
http://14.media.tumblr.com/tumblr_kvqhl65bOk1qzvie9o1_500.jpg

lira- Брой мнения: 871
Re: изненада (поне за мен)
Между първи братовчеди??
Джийзъс... И толкова много...
Не знам, защо винаги съм била с представата, че в щата Калифорния е разрешен еднополовият брак. Или поне са абсолютно либерални в това отношение като си представя Западен Холивуд, Маями Бийч и т.н.
Не знам, защо винаги съм била с представата, че в щата Калифорния е разрешен еднополовият брак. Или поне са абсолютно либерални в това отношение като си представя Западен Холивуд, Маями Бийч и т.н.
мдааа, и аз се изненадах, дори проверих, за всеки случай, но ДА! само не знам ако решиш да се ожениш за първата си братовчедка кое ще сметнат за определящо-полът или роднинската връзка 

За справка, поне според това, което прочетох в Интернет: нито една европейска страна не забранява изрично бракът между първи братовчеди...
Засега гей браковете в Европа са позволени единствено в Белгия, Холандия, Испания, Швеция и Норвегия. Очаква се скоро Португалия да гласува позицията си по въпроса...
В Европа има 50 държави...
Засега гей браковете в Европа са позволени единствено в Белгия, Холандия, Испания, Швеция и Норвегия. Очаква се скоро Португалия да гласува позицията си по въпроса...
В Европа има 50 държави..._________________
If what I think is happening is happening - it better not be.
burntwithdesire написа:Не знам, защо винаги съм била с представата, че в щата Калифорния е разрешен еднополовият брак.
Беше, но за малко. Отхвърлиха го на референдум с Proposition 8 през 2008 г. Предстои ново гласуване.
май за БГ е нещо такова:
http://www.svatba.bg/dokumenti-skliuchvane-grajdanski-tsarkoven-brak
http://www.svatba.bg/dokumenti-skliuchvane-grajdanski-tsarkoven-brak

хм-хм.. пак добре.
А относно легализирания еднополов брак, в страните от Европейския съюз, които го разрешават, съответно разрешават и осиновяването от еднополова двойка, но се казва също, че и в страните Исландия и Дания това е законно, без те да имат разрешен брак... Хм.
А относно легализирания еднополов брак, в страните от Европейския съюз, които го разрешават, съответно разрешават и осиновяването от еднополова двойка, но се казва също, че и в страните Исландия и Дания това е законно, без те да имат разрешен брак... Хм.
И все пак, lira, като прочетох по-обстойно изискванията при сключване на брак в България в страницата, която си постнала, не виждам защо да не можеш да представиш въпросната "декларация" дори и да си първи братовчед с бъдещата си жена.
Как се проверяват тези връзки? Носят ли съпрузите наказателна отговорност, ако подадат лъжлива информация? Тази декларация трябва ли да се завери нотариално? Изобщо има ли някаква правна стойност този документ, защото ако няма, не виждам никакви пречки пред всякакви близки роднини, които се обичат и "искат да се вземат"...
Как се проверяват тези връзки? Носят ли съпрузите наказателна отговорност, ако подадат лъжлива информация? Тази декларация трябва ли да се завери нотариално? Изобщо има ли някаква правна стойност този документ, защото ако няма, не виждам никакви пречки пред всякакви близки роднини, които се обичат и "искат да се вземат"...

Аз, честно казано, не съм особено навътре в дебрите на правното тълкуане на тези изисквания, но сигурно ако подадеш лъжлива информация и не те хванат няма да има пречки. Всъщност в пречките за сключване на брак(в горепостнатата от мен страница) никъде не пише, че лицата не могат да са от един и същи пол 

Хехе! Права си. Ще се разровя в семейния кодекс. 

СЕМЕЕН КОДЕКС
В сила от 01.10.2009 г.
Обн. ДВ. бр.47 от 23 Юни 2009г., изм. ДВ. бр.74 от 15 Септември 2009г., изм. ДВ. бр.82 от 16 Октомври 2009г.
Глава 2, Чл. 5. Бракът се сключва по взаимно, свободно и изрично съгласие на мъж и жена, дадено лично и едновременно пред длъжностното лице по гражданското състояние.
Глава 2, Чл. 7, Ал.2 Не могат да сключат брак помежду си:
1. роднини по права линия;
СЕМЕЕН КОДЕКС
В сила от 01.10.2009 г.
Обн. ДВ. бр.47 от 23 Юни 2009г., изм. ДВ. бр.74 от 15 Септември 2009г., изм. ДВ. бр.82 от 16 Октомври 2009г.
Глава 2, Чл. 5. Бракът се сключва по взаимно, свободно и изрично съгласие на мъж и жена, дадено лично и едновременно пред длъжностното лице по гражданското състояние.
Глава 2, Чл. 7, Ал.2 Не могат да сключат брак помежду си:
1. роднини по права линия;

В семейния кодекс е абсолютно упоменато, че бракът е между мъж и жена, да. Иначе досега да сме се изпооженили помежду си. 
Същата категоризация присъства и при съвместното съжителство и семейните начала.

Същата категоризация присъства и при съвместното съжителство и семейните начала.
burntwithdesire написа: Иначе досега да сме се изпооженили помежду си.
хахахахаха, тва ми звучи като масова лесбийска сватба, но не по двойки, ами групово :lol: няма лошо, аз одобрявам

Страница 1 от 2 • 1, 2