BGLES

Similar topics
Приятели

БГ Транслатор

Набираме участници за фокус група!!!

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Предишната тема Следващата тема Go down

Набираме участници за фокус група!!!

Писане by aX Tuuu... on Пет Дек 18, 2009 10:45 pm

Тъй като си проличава една група от потребители, която в момента е много активна (което си е радостно, независимо, че може и повече) ми се иска да ви провокирам с нещо. Тук мога да си призная, че много повече чета (с оглед спазването на правилата на форума), отколкото участвам, но смятам да променя това идните седмици и меко казано ще се радвам на вашата помощ. Идеята е следната:

Независимо дали сте забелязали и дори участвали в анкетата, за която има банери тук (както и в социалната мрежа Лесикон и сайта BGLES), проучването приключва в понеделник и вече изникват някои много интересни въпроси.

Пример: Защо по-голямата част от жените, които не се определят като хетеросексуални, се смятат за бисексуални, а не хомосексуални?

Ако ви е интересно и желаете да изкажете личното си мнение за този и други въпроси, с любезното съдействие на Doña Dyke (изключително съм благодарна, че работим за[едно]), ще ви бъдат изпратени лични съобщение с покана за участие във виртуална фокус група (имаме нужда от 5-7 човека и модератор). Моля, ако имате интерес, да заявите своето желание, за да не Ви притесняваме с ненужни съобщения. Имаме нужда от около седмица, за да обработим резултатите от проучването и да определим темите за дискусия. След това ще отворим нова тема с ограничен брой участници (ще може да бъде четена от всички, но за да спазим изискванията за фокус група, ще участват ограничен брой определящи се като хомосексуални и бисексуални жени). Това е засега, мили дами, надявам се идеята да ви хареса и очаквам вашите мисли по този въпрос. Та-даааааа!

Последната промяна е направена от aX Tuuu... на Пет Дек 18, 2009 11:06 pm; мнението е било променяно общо 1 път

aX Tuuu...

Брой мнения: 444

Върнете се в началото Go down

Re: Набираме участници за фокус група!!!

Писане by lira on Пет Дек 18, 2009 10:50 pm

Ето, мен ме бройте, заявявам желанието си!

lira

Брой мнения: 868

Писане by jessy on Пет Дек 18, 2009 11:07 pm

Искааам и аааз. :lol:

jessy

Брой мнения: 395
Местожителство: София

Писане by aX Tuuu... on Пет Дек 18, 2009 11:17 pm

Супер, мерси!

@lira: Твоят професионален опит (и не само) би бил много полезен.

@jessy: Така като изявявате желание непосредствено след пост-а ми се струва, че ще трябва да побързам с избора на темите Smile

aX Tuuu...

Писане by lira on Пет Дек 18, 2009 11:24 pm

Ами казвай, ако мога да направя нещо...фокус-мокус групите много ги обичам Smile

lira

Брой мнения: 868

Писане by Ihina on Пет Дек 18, 2009 11:30 pm

Хммм, на мен шъ ли ми намерите едно кътче кат ни съм хомо, ни съм хетеро, ни би... :scratch: Very Happy Бе, аз да си кажа, че съм насреща, пък вие ще си кажете и ваш'та тежка дума Wink

Ihina

Брой мнения: 662

Писане by burntwithdesire on Съб Дек 19, 2009 10:55 am

Лично аз, въпреки че попълних анкетата, се оказах малко далеч от нея като тематика. Но пък ми е интересно да видя какви са резултатите - съответно да се включа с компетентност до колкото мога в дискусия за тях.
Smile

burntwithdesire

Брой мнения: 472
Местожителство: Варна

http://www.photo-forum.net/burntwithdesire

Писане by aX Tuuu... on Съб Дек 19, 2009 11:01 am

чудесно, чудесно!

@lira: Ще се мокусираме върху личното мнение на участниците като ти можеш да даваш и предложения как да провокираме дискусията да върви напред. По принцип не е много професионално във фокус групите да има маркетолози, но това е малко или много неизбежно и само трябва да се опиташ да не гледаш нещата от тази гледна точка, докато участваш. Иначе можеш да даваш съвети и насоки за формАта - как да го направим и, ако се появят теми, върху които имаш професионален опит и наблюдения на база България, ще бъде чудесно (но това след като приключим с основната част, ако имаш желание все още)!

@Ihina: Щом имаш мераци ще измислим какво точно да правиш. Най-вероятно е добра идея да ми помагаш с модерирането, понеже трябва да сме безпристрастни и да извлечем максимално количество информация. Ще ти обясня по-ясно като сме готови с темите.

Идеята все още е да разберем повече за жените с хомосексуална и бисексуална ориентация като консуматори и ще разглеждаме само релевантни теми в тази връзка. Ако изникнат интересни идеи, които са offtopic ще ги организираме в отделни теми, за да не отиват какво? Зян! Това е!

Трябват ни още хора. Има ли и други желаещи?

aX Tuuu...

Писане by aX Tuuu... on Съб Дек 19, 2009 11:13 am

@burntwithdesire: извинявай, не разбрах, в какъв смисъл далеч от тематиката?

aX Tuuu...

Писане by burntwithdesire on Съб Дек 19, 2009 12:25 pm

@aX Tuuu..., далеч от тематиката за конктретно възприемане на себе си като консуматор; ясно изявен избор на покупка на определени продукти и т.н. Беше ми наистина много трудно да отговоря на някои от въпросите, просто защото нямам основа за отговорите си.

burntwithdesire

Писане by aX Tuuu... on Съб Дек 19, 2009 5:43 pm

Донякъде те разбирам, но дори и не толкова съзнателно, всички сме консуматори - купувааме си храна, напитки , дрехи, тоалетно пате (даже това вече е марка). Дори това да си избереш този форум е малко или много свързано с избор на услуга, макар и безплатна. В този смисъл смятам, че дори да не си се замисляла особено върху своя избор на стоки и услуги, можеш да бъдеш полезна в групата стига да искаш.

Последната промяна е направена от aX Tuuu... на Сря Дек 30, 2009 10:32 am; мнението е било променяно общо 1 път

aX Tuuu...

Писане by burntwithdesire on Нед Дек 20, 2009 1:59 am

И аз така си мислех... ами тогава - count me in. Wink

burntwithdesire

Писане by junkpaper on Сря Дек 30, 2009 12:45 am

Това звучи интересно! Още ли е активна идеята? Бих искала да се включа. Малко трудно се ориентирам в сайта, някой може ли да ми пусне линк към анкетата? Зам, че съм глупава, ама съм новичка, простете Smile

Последната промяна е направена от junkpaper на Сря Дек 30, 2009 1:03 am; мнението е било променяно общо 1 път (Reason for editing : could not find the necessary info myself)

junkpaper

Брой мнения: 425

Писане by Doña Dyke on Сря Дек 30, 2009 10:36 am

Анкетата вече е закрита, но провеждането на фокус група предстои. Можеш да се включиш. Ах Тuuu... ще даде повече подробности.

Doña Dyke
Admin

Брой мнения: 1116

http://www.bgles.com

Писане by aX Tuuu... on Сря Дек 30, 2009 11:04 am

@burntwithdesire: ю ар ин! :Р

@junkpaper: здравей, все още е в сила предложението и много се радвам, че и ти ще участваш. Затворих анкетата миналата седмица, за да мога да обработя резултатите (трябва да измисля как да публикувам въпросите и отговорите към тях, за да можеш да ги видиш). Няма никакъв проблем да участваш във фокус групата без да си попълвала въпросника. Единственото условие е да се самоопределяш като хомосексуална или бисексуална жена и да имаш желание да отделиш малко от времето си като започнем. Ще изпратя линк на всички желаещи да участват, веднага щом въпросите са готови. Изчакваме сега да мине новогодишната еуфория и започваме Wink

aX Tuuu...

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics