BGLES

БГ Транслатор

Една Помия...

Предишната тема Следващата тема Go down

Една Помия...

Писане by Гост on Вто Мар 09, 2010 4:47 am

Не знам от какъв зор си блъскам младата главица с подобни простотии..но понякога просто наистина ми идва в повече! Просто понякога заставам...и се замислям за цялата ситуация, в която се намираМЕ...в тази безвъзвратно ''изтрещяла'' държава...цялата тази малоумщина..дори и не знам за какво конретно пиша тази тема..просто изявявам недоволство и собствено мнение, надявам се поне за това да имам правомощия, нали е демокрация? Значи предполагам, че имам някаква свобода на словото...
Не е трудно да си нито хомосексуален в България..нито чужденец в България...нито беден в България...трудно е само и единствено да бъдеш човек в България...трудно е да бъдеш личност, трудно е да бъдеш гражданин...
Възмущението ми е огромно, живееме си кротко и тихо в един безподобен бардак...
Политици налагат всякакви тъпоумни закони... улиците ни врят от дупки... половината ни ченгета са корунпирани... няма ЕДИН читав държавник... потънали сме в беднотия, но пък в София се строи най-големият мол на БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ...във столицата се возим в полуразпадащи се трамваи на поне 50-60 години...но пък за сметка на това в София щели да строят НЕБОСТЪРГАЧ...евала господа..няма такива идиоти...
Здравната ни система е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА... броиш като пич кинти за всичко, докаот биваш ''лекуван'' от някви необразовани тъпаци, които са си купили дипломите...е ако ти се живее наистина МНОГО - може и да успееш на късмет...
Образователната ни система... на матурите и на кандидатстудентските изпити се преписва повече, отколкото съм преписвала в началното в гимназията и в техникума взети заедно...и тоя път симулираха дейност , благодарение на другаря Вълчев..eвала!
Някви психари и ненормалници убиват жените децата и приятелките си и си отиват вкъщи бутнали някое левче на съдията или получили 2 годинки затвор, щот били невменяеми..евала пак за което, сигурна съм , че така ше се спре всичко и сигурността винаги ше е на лице!
Катаджийте ти слагат палката, но ако броиш 20-30 кинта всичко ше е наред, без значение , че с тая скорост след 3 минути ще убиеш 1 или повече хора...няа значение, важното, е че ченгела ше купи някой и друг ботуш на жена си...
Нека не поглеждаме и кво се случва когато пътуваш във влака по посока Кюстендил - София...виждаш нещо, което не си си предтставял , че можеш да видиш реално... циганията е 100%-ова...
Всекидневно братята роми разрушават и мажат китната ни красива страна, но ние си им отпускаме доволно помощи , така че те не са и виновни..те са просто добитък без надзор...как да ги виниш?
Или пък новата тенденция - подрастващите отиват на училище, където учат за 500-те години турско робство и когато се приберат имат богат избор от наредени по график турски ПОМИИ, които се излъчват не по коя и да е кабеларка..а по националните ни медии..евала и за това! жив е българския дух и ОПРЕДЕЛЕНО си имаме достойнство... : )))
Влязохме в европейският съюз...ЙЕЕЕЕЙ...вече сме голямата работа... жалко само, че всичките пари, които ни отпускат горките любезни хора отидоха за именията на драгите ни управляващи , че и те душа носят..и те един живот живеят... след като дадоха по 1-2 кебапчета на циганите да гласуват за тях на всяка цена... защо да не се поглезят малко и те? Нищо, че бабите ни и дядовците ни, и дори понякога самите ние си броим стотинките за киселото млекце в магазина, което прогресивно поскъпява и скоро може да се превърне в лукс за нас простосмъртните...
Минималната заплата на средностатистическия работник в България сигурно е толкова, колкото един истински европеец харчи за един ден - или общо казано за хранителните консумативи, които всеки един от тях дневно си набавя...но пък и това няма значение , тъй като на свобода върлуват опасно хомосексуалисти, които си демонстрират чувствата, а това аз бих нарекла истинско национално и смущаващо бедствие...
Кво да кажа : )) Може темата ми да е крайно песимистична, но е ДОБРЕ понякога все пак да не си мълчиме за горчивата истина..а колко ли неща съм изпуснала...
Плащаш си в университета - влизаш си...вживяваш се няколко години като студент и излизаш от там по-прост , отколкото си бил и преди...за това някой мой приятелки избягаха в чужбина, където да седят нощем зимно време на улицата и да раздават листовки на пияни чужденци, колкото да могат да си купят хляб салам и да ис набавят пари за квартира, понеже и там са едно НИЩО...което говори само едно - когато за собствената си родина си нищо - навсякъде ще бъдеш нищо...
Болезнени факти, нали?
Цялата обстановка те озлобява...и просто приятно прекарване в България...

По този повод - http://vbox7.com/play:97047928 Smile

Тва е... всички знаем вкуса на свинската помия Wink

Гост
Гост

Върнете се в началото Go down

Re: Една Помия...

Писане by feet of clay on Вто Мар 09, 2010 5:05 pm

и какво ще постигнеш с толкова много злоба?

feet of clay

Брой мнения: 594
Местожителство: София

Писане by Гост on Вто Мар 09, 2010 5:13 pm

:lol: Ти пък къде видя злоба? Или истината ти се вижда прекалено зловеща? Да я галя с перце или? Smile Седнах, пих 2 бири и написах какво мисля за всеобщото ни положение, не мисля, че съм излъгала в нещо или пък да си затворя очичките и аз като всички и да развявам розово знаменце в демонстрация, че ми е много добре : )
И не искам да постигам нищо, исках да споделя кво си мисля в момента и очевидно единствената ми цел е постигната Smile Не виждам кое точно ми е злобното, предпочитах да говорим по темата, да разцъкаме малко реалността : ))

Гост
Гост

Писане by feet of clay on Вто Мар 09, 2010 5:19 pm

Synaesthesia написа:Цялата обстановка те озлобява...

не че не съм съгласна с реалността. цялата ми идея беше, че предвид кофти реалността, в която живеем, ако наблегнем на злобата, това с нищо няма да ни помогне. България и без това е претъпкана с озлобени хора. Много добре се изрази, че държавата ти пречи най-вече да станеш човек. но ако наистина го искаш - озлоблението не е начина и нищо не би ти попречило да станеш човек - дори ще си по-закален и стойностен заради факта, че го правиш в България

feet of clay

Писане by aX Tuuu... on Вто Мар 09, 2010 5:30 pm

Хм... някакси в повечко ми дойде помията! Не, че не се радвам на гражданската позиция и забелязването на проблемите, но констатациите не променят нищо. Ако има нещо, което наистина е само български проблем, това е фактът, че постоянно си мислим, че това са си само български проблеми. Това е колосален комплекс. Проблемите с малцинствата, социалните помощи, трафика, изпълнителната власт, корупцията и т.н. ги има абсолютно навсякъде. Просто някои държави са по-богати и с много работа са променили нещата към по-добро, но не са елиминирали тези казуси. Определено съм за това да се сравняваме с държави, които са по-добре от нас, за да се развиваме вместо да се радваме, че сме по-добре от Украйна, където средната работна заплата е около 120 лева и етикетите на стоките са си със старите комунистически шрифтове. Живяла съм по малко и в Щатите и в Испания и не мисля, че като цяло хората, които не са успешни тук са успешни там. Да живея в България е мой избор и си мисля, че променям нещата към по-добро като върша работата си добре, "както се прави по света" и се държа цивилизовани с близки и непознати. А и да живеея другаде, какво? Вече светът е едно село и не е никак невъзможно да живееш, където си пожелаеш, щом това те прави щастлив, без да се самодефинираш (или да те дефинират) като емигрант, беглец или нещо подобно.

Както и да е. Аз не съм фен на плюенето, а на действането и променянето на нещата, защото философията, че все някой пречи е пагубна. А това, че озлоблението е неизбежно е много лесно и слабо оправзадие за мен, което отново не е само български проблем. Ако някой се дразни, че катаджиите са корумпирани, да не им дава 20 лева следващия път като кара по бул. България със 110км/ч. Не ни стиска да си понесем последствията иначе - да платиш 120 лева за акт (да не можеш да теглиш кредит, докато не си го платиш), да ти вземат книжката за 6 месеца, да си платиш за опреснителен курс и възстановяване на точки, а през това време да използваш градски траспорт или услугите на бакшиши, които те стряскат като те возят. После верочтно така ще караш и като отидеш в Гърция на почивка и нарушаваш правилата там (на други хора, които не си позволяват това, нито в собствената, нито в твоята страна, а даже гърците не са народ, който е цъфнал и вързал и то не заради кризата). Ако някой се дразни, че някой чиновник му крещи, когато няма точно пари и то на каса, когато си отишъл да си платиш данъка за колата, не се съгласявай следващия път сам да си развалиш парите, понеже и таксиджията няма да ти върне. Ако някой се ядоса, че снега пак ни е изненадал, да се чувства спокоен да се възмущава, само ако си е изчистил и той тротоара пред блока... и така. Мен не ме дразни, например, че тук безплатно имаме достъп до музика, филни и software, за който в "онези част на света" си плащат по 99 цента на песен, 12 долара на филм и 1500 долара за Windows с Adobe. Угодия няма, но без едната страна на нещата не може да я има другата. Затова и аз имам поздрав, на който мястото му е по-скоро тук, отколкото в "Музикални поздрави" и е специално за тези, на които им харесва

aX Tuuu...

Брой мнения: 376

Писане by feet of clay on Вто Мар 09, 2010 5:53 pm

aX Tuuu... написа: Не, че не се радвам на гражданската позиция и забелязването на проблемите, но констатациите не променят нищо. Ако има нещо, което наистина е само български проблем, това е факта, че постоянно си мислим, че това са си само български проблеми. Това е колосален комплекс.

Както и да е. Аз не съм фен на плюенето, а на действането и променянето на нещата, защото философията, че все някой пречи е пагубна. А това, че озлоблението е неизбежно е много лесно и слабо оправзадие за мен, което отново не е само български проблем.

ах, тиии, "aX Tuuu...", много сладък поздрав, направо ми стопли душата - и с изказване на мисли, които не мога да формулирам по-добре от теб ... благодаря ти много love :clap:
аз също живея в БГ по собствен избор и ми е писнало да ме питат шокирано дали съм луда. да, луда съм и това е най-доброто ми качество. освен това се усмихвам всеки ден и хич не ме е еня, че хората, на които се усмихвам в транспорта, ми се мръщят насреща. това си е техен проблем и избор. аз имам един живот и една душа и смятам да се грижа за тях така, че да се гордея със себе си. достатъчно силен човек съм, че да не допускам помията в душата си. а и това, което правя всеки ден има значение, наистина има, стига да можеш да го видиш, да поискаш да го видиш. България се е променила драстично и продължава да го прави - набива ми се в очите всеки път като се прибера. И всеки път има все повече и повече хора, които надигат глас, които ми се усмихват просто ей така, които знаят кое е важно, излизат наяве проблеми, които в миналото са били "няма такова животно в България"... Просто явно има прекалено много щрауси, които мрънкат безплодно със забити в земята глави...вместо да се огледат и оценят това, което имат. Не искам да обидя никого все пак - всеки има право на избор и мрън-мрън

feet of clay

Писане by Гост on Сря Мар 10, 2010 5:32 pm

feet of clay написа:
Synaesthesia написа:Цялата обстановка те озлобява...

не че не съм съгласна с реалността. цялата ми идея беше, че предвид кофти реалността, в която живеем, ако наблегнем на злобата, това с нищо няма да ни помогне. България и без това е претъпкана с озлобени хора. Много добре се изрази, че държавата ти пречи най-вече да станеш човек. но ако наистина го искаш - озлоблението не е начина и нищо не би ти попречило да станеш човек - дори ще си по-закален и стойностен заради факта, че го правиш в България

Напротив, аз пък съм на друго мнение. Виж сега аз не обичам да влагам злоба във нищо и разбирам безсмисленото и естество. Освен това както вече казах, това че пиша такава тема и желая да се обърне внимание на думите ми също не значи, че съм злобна. Написах , че съм озлобена в конкретни ситуации, в които едва ли има някой '' спокоен" Smile Реалността в тая държава е най-вече, че всеки си затваря очите и не е нужно дори и тук да се правим, че то всичко щяло да се оправи ако не били сме толкова озлобени. Точно това разсъждение общо взето ни води до тоя капан...всеки си мълчи, народа не се вдига... трябва да ни се чува гласа, да сме крайни и настоятелни относно това какви промени искаме и как държавата ни да стане малко по-приятно място за жвиеене, но уви. Никой не надига вой, а положението е трагично.
И на мен ми харесва, че сте толкова оптимистични и ''неозлобени'', но и това не мисля, че има голям ефект, освен за самите вас... а това не е ли малко егоистично според теб?
И не съм на мнение, че констатацията ми ще промени нещо, мисля, че повторих 10 пъти , че искам просто да дискутираме темата за ПРОБЛЕМА, а не за това озлобена ли съм, има ли смисъл констатацията ми, прекалено ясно ли съм се изразила или съм преувеличила тук таме, което е напълно невъзможно.it is what it is man Wink
Жалко, че чак когато прочиташ темата ми се сещаш как ''помията ти дошла в повечко''', тъй като ако живееш в България - ти живееш с нея всеки ден и я забелязваш право пред себе си, но тогава не ти беше в повечко, нали ? : )))
И повярвай, никой не мисли, че това са само български проблеми, но аз живея в България и не мисля, че трябва да се тревожа и замислям за Германия примерно...така че не виждам логика в тая забележка! Пък и никоя страна не е колкото една малка длан и на всичкото отгоре буквално окупирана от всякакви други раси , над които разбираш ли...никой и никога нямал контрол Smile
И както ти самата каза тия проблеми ги имало навсякъде - да, точно така, но там поне се ОПИТВАТ да ги разрешат, което си е сериозен напредък и нещо, което тука така и не се случва от години.
Както и да е явно прекалено неприятна ви се струва темата , по-добре е да избегнеме излишните спорове Smile Ще завърша с нещо, което казваше един мой познат ''Обичам страната, Мразя държавата, Плюя на системата'' казано много точно, нали? Smile
Peace

Гост
Гост

Писане by feet of clay on Сря Мар 10, 2010 6:09 pm

много добре казано - смърт на системата, нека има повечко peace and love Kiss afro
проблемът е, че темата е огромна, мнения всякакви, решения нъцки и спорове до безкрай... просто не виждам какво ще променя, ако споря - нито твоето мнение, нито моето, нито положението.
не, не мисля, че е егоистична моята позиция. самият факт, че аз си имам собствена прекрасна държава с кръга от приятели и добри обноски, не ме прави егоист. напротив, заразила съм повече хора с оптимизъм и good manners, отколкото можеш да си представиш. хората трябва да видят примера, за да разберат, че това е начина. а неспасяеми винаги е имало и ще има.
това е. светът може да се промени, но трябва да започнеш от себе си, поне за мен няма друг начин
и повечко любов и усмивки, разбира се :nuts:
уффф, не мога да се въздържа - не съм съгласна, че в чужбината се опитват да се справят с проблемите си, но това вече наистина е супер мега въпрос, над който мисля от години и не ми се иска да влизам в подробности... просто не устоях на изкушението да вметна...сори angel

feet of clay

Писане by aX Tuuu... on Сря Мар 10, 2010 7:28 pm

Жалко, че чак когато прочиташ темата ми се сещаш как ''помията ти дошла в повечко''', тъй като ако живееш в България - ти живееш с нея всеки ден и я забелязваш право пред себе си, но тогава не ти беше в повечко, нали ? : )))... И повярвай, никой не мисли, че това са само български проблеми, но аз живея в България и не мисля, че трябва да се тревожа и замислям за Германия примерно...така че не виждам логика в тая забележка!

Когато прочитам темата ти се сещам единствено, че не си споменала какво правиш ти по въпроса, освен да коментираш колко са зле нещата.

До този момент не съм ти правила забележка, а съм изразила мнение точно, както и ти, без да трия твоето или на някой друг (на тази или други теми), понеже не го смятам за маловажно или грешно, просто защото е различно от моето. В този ред на мисли, ако имаш амбиции и истински стимул да си модератор в този форум, трябва да спазваш добрия тон даже повече от другите, понеже носиш отговорност и към техните постове. Това, че имаш собствено мнение и обичаш да провокираш е чудесно, но твоето мнение не е нито по-важно, нито по-маловажно от това на другите участници тук, в тази среда, която сме създали.

Понеже споменаваш Германия... за мен даже и тя има връзка, защото до преди 50 години са били по-зле от нас, а днес са една от най-развитите страни в света. Това е станало, понеже като съседа си е купел нова кола, не са мрънкали колко е тъпо, че те нямат, не са му чупили двата фара, за да му е зле, а са бачкали два пъти повече, за да могат да си позволят по-хубава от неговата кола един ден. Така не само са се опитали, ами и са решили повечето неща. Плюс това имат една от най-мощните гей култури в Европа. Не мисля, че темата е неприятна, напротив, актуална е и затова отговорих.

aX Tuuu...

Писане by Гост on Сря Мар 10, 2010 8:04 pm

aX Tuuu никак не ми е била целта да бъда нападателна : ) Така че ако съм те засегнала с нещо се извинявам официално Embarassed Просто имам навика във сериозните теми и техните спорове понякога да ставам конфликтна и го осъзнавам чак после като си прочета мнението наново : ) Съжалявам пак ако има нещо Wink

Гост
Гост

Писане by aX Tuuu... on Сря Мар 10, 2010 8:36 pm

Няма никакъв проблем, не приемам нищо лично, просто гледам да сме толерантни и да има повече неща, които ни обединяват

aX Tuuu...

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

Permissions of this forum:
Не Можете да отговаряте на темите